VOCI DIN POPOR – Aromanii ca minoritate in Romania – o diversiune sinistra

@ Cati aromani traiesc in Romania?Stie cineva?Eu,ca roman traitor in Dobrogea,sunt tolerant fata de aceasta cerere,e normal ca si ei ca si maghiarii daca vor,sa-si dea copiii la astfel de scoli vorbitoare de aromana, dar sunt si circumspect ptr ca sunt unele zvonuri care spun ca,odata obtinut statutul de minoritate(care e destul de mare dar nu asa de mare ca cea maghiara),se va cere autonomia teritoriala,unindu-se UDMR cu Uniunea Aromanilor…de la Mare;cautati si vedeti ca aceasta Uniune(?) exista ;e posibil ca acest zvon sa nu fie real dar PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA.

@ Ar  mai trebui sa ceara si chinezii, marocanii si ce or mai fi?Vad ca deja ne „bagati”pe gat o reclama” cu un tip de origine africana , care spune” si eu sant roman si am venit sa investec…Si ma intreb daca o fi urmasul lui Decebal sau a lui Traian? Cred ca in 50 de ani s-a dus cu statul national Roman. deh…globarizarea…Poate o sa se ajunga ca romanii sa-si ceara „statutul de minoritate” in tara lor.

@ Este o absurditate sa acorzi statutul de minoritate unei parti a poporului roman.Aici e vorba de interesul unor minti bolnave care isi doresc privilegii.Intrebati-l pe Hagi ce se considera sau pe Gigi Becali,si sigur o sa raspunda ca sunt minoritari si vor drepturi.Din pacate,in loc ca statul roman sa ii apere de la bulgarizare, grecizare sau slavizare pe aromanii din sudul Dunarii,trebuie sa raspunda unor ineptii stiintifice.

@Tot ce se intampla cu cererea de minoritate este mana armatorului de origine aromana SAMARA. Cercetati si veti afla

@ Din pacate niste smecheri vor banii minoritatilor recunoscute. Din fericire, n-o sa reuseasca sa obtina ‘recunoastere’. Sunt aroman. Dar nu ma simt deloc minoritar in Romania. Luati aminte la ce spunea Petre Tutea despre aromani.

Joi, 24 Mai 2007 16:15

@ Fac parte din aceasta minoritate,dar nu inteleg ce se urmareste,adica copii mei sa invete la scoala aromana? Sau sa nu mai invete in l. romana? Pentru ca atunci e o mare prostie, in aceasta tara in care este economie de piata trebuie sa vorbesti limba celor majoritari, altfel nu ai sanse egale cu ceilalti la angajare. Apoi cred ca ar fi bine sa ne axam pe limbi care au circulatie universala si ajuta copii sa aibe mai multe sanse la gasirea unui serviciu.Eu dau copii numai la scoala romana.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________