~AFACERI ALE GULERELOR ALBE : „Simpozioane pentru romanii de pretutindeni”

Intre „afacerile gulerelor albe ” care insemneaza plimbari pe banii publici , aranjamente in tari straine si , probabil, si comisioane la contractarea de servicii dintre cele mai scumpe (caci personajele nu platesc nimic din buzunar ci doar profita ) , cele care au legatura cu ” romanii de pretutindeni” sunt nu foarte banoase dar in orice caz placute . Dar si inutile . Iata o situatie tipica din perioada recenta . Cei care cunosc pe pielea lor  combinatiile nesfarsite ce se produc in acest domeniu mai stiu , evident, si inca multe alte detalii (intre care finantarile dirijate si sprijinul pe baza de troc sunt numai cateva ).

Forumul Comunitatii Romanesti din Italia s-a desfasurat la Milano, in perioada 24-25 mai. Cazarea si conferintele au avut loc intr-un hotel de cinci stele, iar conditiile generale au fost excelente. In ciuda eforturilor gazdelor, efectul acestei intalniri este neglijabil, fara rezultate concrete si fara concluzii -precizeaza recent „Romanian Global News”, care continua comentariul astfel : Din bugetul Ministerului Afacerilor Externe s-au cheltuit 40.000 de euro doar pentru a fi ascultate timp de doua zile discursuri sterile, arhicunoscute si fara finalitate. Multi dintre reprezentantii asociatiilor romanesti prezente si-au manifestat deschis dezamagirea fata de lipsa de transparenta si subiectivitatea cu care au fost alesi vorbitorii.
Banii contribuabilului roman aruncati cu nonsalanta pe apa sambetei, intr-o actiune mai mult electorala, ce urma sa mimeze interesul MAE si Guvernului pentru importanta comunitate romaneasca din Italia, ar fi putut fi indreptati catre comunitatile romanesti din Timoc sau Sudul Basarabiei, acolo unde « prietenii » nostri sarbi sau ucrainieni fac tot ce se poate ca acei romani sa dispara. Cu cei 40.000 de euro aruncati pe apa sambetei, se putea face o biserica sau o scoala care putea sa dureze 100 de ani si in care romanii din Serbia sau Ucraina ar fi putut sa se simta romani, iar limba romana sa fie ascultata sau invatata.
Inca o data Secretarul de stat Mihai Gheorghiu, si cei care-l mana de la spate, au demonstrat ca merg paralel cu interesul national si ca pentru ei banul public este doar un bun motiv de sejur in Italia.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________