~NOUTATI:”Scandalul Mitropolitului Nicolae Corneanu „e musamalizat pe tacute !

„Scandalului mitropolitului impartasit cu ereticii ” continua in forme suspecte desi un comunicat al Patriarhiei , raspandit cu un timp in urma , indemna la calm si la incredere in ideea ca numai Sfantul Sinod ar putea lua o decizie canonica la cea mai apropiata reuniune din aceasta vara . Indiscutabila in teorie , aceasta concluzie este insa negata printr-un sir de presiuni facute pe cai subterane in ideea de a crea o imagine publica pozitiva pentru ierarhul apostat care ar deveni „un martir al ecumenismului ” ;de aceea , recent asa-numita ” Societate Timisoara ” , un dinosaur ai pseudo-civismului de orientare „timisorista” (de fapt, o mana de oameni lipsiti de preocupari , platiti de cine stie cine ) a mai publicat un fel de protest aratandu-si sprijinul pentru batranul episcop din Banat , ratacit prin biserici straine . Inutil sa spunem ca si „presa de porunceala ” a raspandit astfel de pareri fara nici o greutate si a publicat relatari extinse de la asa-numite „mitinguri de sustinere” cu cateva zeci de participanti , majoritatea pierde -vara de profesie .

Important este , insa , ce se va petrece la Sinodul ortodox din Iulie curent cand , foarte probabil , „afacerea ” va fi musamalizata sub cuvant ca are prioritate alegerea de Mitropolit la Oltenia . In aceasta tema , lupta se anunta destul de stransa iar candidatii sunt in parte cunoscuti , caci pe langa Cassian Craciun (vesnicul pretendent ) , sanse are Episcopul Vincentiu , acum vicar-patriarhal , odinioara contra-candidatul lui Teofan Savu , a carui victorie , in anul 2000 , a fost urmarea unor confruntari grele . Dar nu este exclusa ipoteza unei noutati absolute in persoana Mitropolitului onorific Nifon Mihaita , acum arhiepiscop de Targoviste , unul dintre cei ce stiu multe si au diplomatie spre a -si face loc .

2 comentarii

 1. URMARESC SUBIECTUL DE LA INCEPUT. AM SENZATIA CA ABATEREA CU IZ NECANONIC (AICI AR FI DISCUTII DE PURTAT) ESTE DOAR PAIUL DIN OCHIUL CELUILALT IN SANUL IERARHIEI BISERICESTI IN GENERAL. NU AM VAZUT REPLICI DURE ALE ATONITILOR LA GRAVELE INCALCARI DE MORALA ALE CLERICILOR GRECI, DAR AU GRIJA DE CEI ROMANI. NU AM SENZATIA CA PRESA AR STI SAU AR FI DISPUSA SA RISTE SA VORBEASCA DESPRE NEREGULILE GRAVE ALE EPISCOPILOR „CANONICI” : DELAPIDARI CU BINECUVANTARE, SPAGI CAT LATUL PORTBAGAJULUI LASATE PE LA PROTOIEREI, SIMONII… PREOTII CINSTITI SI CORECTI SUNT TRATATI CU ACRIVIE, IAR CEI CARE STRICA IMAGINEA MISIUNII PREOTESTI – CU ICONOMIE. VORBESC DIN INTERIOR CAND SPUN CA IMAGINEA GENERALA E A UNEI IERARHII ATEE. CARE E LIMITA NECANONICITATII? OARE N-AU SARIT-O TOTI ASTFEL? BINEINTELES CA SE VA EVITA PE CAT POSIBIL DISCUTATREA IN SINOD A ACESTEI ABATERI DISCIPLINARE. CE, POATE ORB PE ORB SA CALAUZEASCA?…NICI MACAR IN CAZUL CALUGARULUI DE PE NET N-AU FOST CAPABILI DE UN RASPUNS PROMPT. NOROC CA S-A SIMTIT GAY-UL. CUM POTI LUA ATITUDINE CAND ESTI MORT SUFLETESTE? SAU CREDETI CA-L VETI GASI PE DUMNEZEU PRIN VREUN PALAT EPISCOPAL?
  P.S. TEST: Intrebati un preot, calugar, episcop, pe oricare : „unde il gasesc pe Dumnezeu?” Sa vedeti raspunsuri hilare! Ca fffffff putini au habar.

 2. Crstian Badilita despre „cazul” Corneanu:
  http://greco-catolica.org/a384-Cristian-Badilita-12-mirari-despre-cazul-Corneanu.aspx


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
 • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

  ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
 • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

  UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________