~SCANDALOS – Un ministru sustine ca Romania este un stat fundamentalist , „medieval” , asemanator cu Iranul ! Concluzia ? Afara !!!

Scandalul icoanelor izgonite din scoli s-a incheiat recent printr-o decizie irevocabila a justitiei care indica pastrarea acestor insemne crestine oriunde colectivitatea decide ca sunt potrivite . Bineinteles ca si acum „presa de porunceala ” a gasit momentul pentru a mai face o manifestatie de ticalosie militanta luand interviuri nefericitului petent din Buzau ( prezentat ca un fel de  somitate culturala ) care , mai an, facuse pe interesantul cerand „secularizarea totala ” , dar si ministrului ” roman ” Ferenc Astalos , presedinte al Autoritatii nationale pentru combaterea discriminarii (ANCD), agentul principal guvernamental al prigoanei recente de tip iconoclast . Ca , la fel ca si in alte randuri , „presa”( de fapt -niste oarecari , cu scoala facuta pe puncte , si sensibili pana si la maruntis ) nici nu s-a deranjat sa intrebe macar de forma pe sustinatorii icoanelor daca au vreo parere , aceasta nu mai constituie o noutate . Noua , dar si scandaloasa , este opinia ministrului Astalos , care gaseste ocazia sa sustina , nici mai mult nici mai putin , ca de acum Romania s-a intors mult inapoi , in Evul Mediu , si ca prin aceasta decizie , statul s-a dovedit ca sustine fundamentalismul , asemanator cu Iranul . Gradul de iresponsabilitate al acestei declaratii facute la televiziunea nationala in seara de 13 iunie curent , este maxim . Acum se dovedeste clar cine sunt cei care , platiti de romani , isi bat joc de aceasta tara si de acest popor care , fiindca doreste sa-si conserve obiceiurile , a ajuns ciuca batailor ; si maine , probabil , inclus in categoria „terorismului mondial ” . In aceasta situatie , nu ramane decat o solutie : afara ! si cat mai repede !

3 comentarii

 1. AAcesta-i ministru in Guvernul Romaniei, poate doar cu solda, cu certitudine e ministrul altei tari. Nu ma mai mira nici o aberatie de genul acesta, iar faptul ca nu ma mai mira e de rau.
  Si eu zic: Afara! Discriminarea o fac tocmai cei care vor sa sufoce credinta majoritara a acestei tari . E discriminata majoritatea si e zugrumata libertatea de expresie a credintei
  majoritatii. Comunistii atei se simt, desigur, concurati la greu in lupta impotriva credintei stramosesti de aceste marionete ale puterii din umbra.
  Nastasia Maniu

 2. Rusine, sogorule, rusine!
  Dar tu ce-ai facut mai „paratule” roman ca Romania sa nu-ti ocazioneze o asemenea condamnabila apreciere? Unde mama dracului te-ai nascut, ai crescut, te-ai scolit, pentru ca acum sa capeti o leafa „cam marioaca’ pentru gandirea ta imbecila?
  Onorabile premier,
  Scapa dracului de asemenea intrus aflat la fraiele guvernarii!
  Un roman contemporan cu vremurile de azi, nu cu cele ale feudalistului
  Ferenc Astalos

 3. Un mare cărturar de-al nostru, arhitect, Cristofi Cerchez pe numele lui, şi-a strigat în suflet durerea încât am auzit-o venind spre noi de la o departare de 100 de ani. Iata ce spunea:
  – Când aud cântându-se „”Deşteaptă-te române”” mă apucă jalea, indignarea şi întristarea pentru că-mi dau seama că sunt vorbe goale, vorbe carora noi nu le patrundem intelesul! Adevăratul duşman al ţării nu-l reprezintă cei din afară! Ci noi suntem, cei dinlăuntrul său!”
  Ce om extraordinar! A fost un mare iubitor de adevăr, care a crezut până-n ultima clipă a vieţii lui că neamul acesta românesc o să se deştepte o dată şi-o dată şi va dori în cele din urmă să-şi cunoască înaintaşii. Sa-i cunoasca si sa-i cinsteasca pentru a putea intelege identitatea cultural-spirituala care ne apartine. Pe asta si-a cheltuit domnul Cerchez toata averea. Pe raspandirea istoriei si credintei !
  Ce cred eu?
  Noi romanii nu stim decat sa ne indignam. Asta e foarte bine, dar, o atitudine „culturala” nu luam! In ziua de astazi nu mai speriem pe nimeni cu amenintari verbale sau faptice. Razboaiele se duc la nivel cultural si educational. Cine detine stiinta manipularii psihologice detine si percutorul si bomba.
  Domnul Moruzzi spunea ca evreii au o expresie: „cine citeste nu mai are timp sa faca bani!”. Eu spun ca cine n-are bani doar se teme de puterea de cumparare a celui cu bani. Dar nimeni nu respecta cu adevarat pe cei cu bani. Banii inseamna puterea de a cumpara ceva. Cultura este cea care te invata CE ANUME SI CUM ANUME trebuie sa cumperi. Daca nu vom intelege ca nu banii ci nivelul cultural este cel care-i face pe cei din jur sa te respecte vom pierde toate razboaiele, fie ele la nivel modern sau feudal, etnice sau culturale, de aparare a Crestinismului sau unei anume forme de organizare sociala. Unii dintre unguri se lauda ca au facut parte dintr-un imperiu ce a tinut Europa sub calcai. Ei sunt cei care au ramas la nivel de Ev Mediu. Daca vrem sa-i vedem cum se indoaie sub povara privirilor noastre mustratoare… daca vrem sa-i determinam sa nu se mai creada „buricul pamantului”… daca vrem sa ne respectam reciproc ca adevarati oameni moderni… ei bine, trebuie sa avem CULTURA neamului si neamurilor internetionalizata. Acesta este singurul drum al Respectului.
  Ia incercati dumneavoastra domnilor sa raspundeti la grosolania domnului Astalos, Ministru in Guvernul Romaniei, doar cu inteligenta, cultura, istorie, civism, educatie… adica tot ce poate sa arate un popor civilizat, o vitza nobila.
  Si revin la ceea ce spun mereu: cunoasterea de sine a unui popor vine din sapaturile arheologice si din citirea pergamentelor sau pietrelor scrijelite de cei ce-au vrut sa ne transmita mandria ca suntem NOI! Dar daca toate aceste lucruri ni se par hilare, daca in loc sa aducem in inimile copiilor nostri istoria adevarata ne chinuim sa pastram franturi si firimituri, vom fi de rasul celor asemenea domnului Astalos si vom primi franturi si firimituri de viata! Sa nu ne mai infuriem doar pe unguri si sa nu le mai cerem doar lor sa iasa AFARA! Afara UNDE? Afara din constiinta de neam? Afara din mijlocul neamului romanesc din care si ei fac parte chiar daca nu vor sa recunoasca asta?
  Hai sa le cerem sa iasa afara din PROSTIE si sa le aratam noi un drum DESTEPT pe care sa mearga alaturi de cei care-si cunosc ADN-ul. Stiti ce cred eu ca este ADN-ul? ADEVARUL DUMNEZEULUI NOSTRU!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
 • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

  ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
 • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

  UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________