~CULMEA ” ECUMENISMULUI „- Tokes sustine pe Mitropolitul Nicolae Corneanu si ne reclama la „Inalta Poarta” europeana !!

Pentru ca tot a devenit „europarlamentar” in conditiile bizare de mai an , Laszlo Tokes nu isi vede de treburile lui ” clasice ” , arhicunoscute ; acum i-a venit randul sa ne reclame la „Inalta Poarta ” si pentru ca sunt voci care se opun gesturilor ne-canonice ale unui mitropolit ortodox . Ce legatura are el  cu asemenea teme o stiu mai bine decat el asa-zisii „intelectuali” care au gasit momentul potrivit sa ma faca inca o „lista de sustinatori ” pe la Timisoara . Dar iata ce  scrie episcopul  nelinistit catre vizirul Barroso , de la Bruxelles :

În sânul Bisericii Ortodoxe Române cât şi la nivel internaţional a produs valuri de scandal faptul că la 25 mai 2008, cu ocazia sfinţirii unei biserici greco-catolice arhiepiscopul Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului a făcut împărtăşanie împreună cu preoţii greco-catolici şi cei romano-catolici.Clericii ortodocşi au calificat acest eveniment deosebit ca „erezie pro-papală”, ca „fiind împotriva Canoanelor”, şi cer măsuri severe din partea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, respectiv sancţionarea exemplară a arhiepiscopului Nicolae Corneanu. În numele „singurei şi adevăratei” credinţe ortodoxe se aduc cuvinte grave la adresa Bisericii Greco-Catolice, iar unii dintre ei consideră actul nobil al ierarhului din Timişoara ca „fructul” nedorit al dialogului ecumenic.
În spiritul Timişoarei, a dragostei frăţeşti, al adevăratului ecumenism, transmitem sincera recunoaştere şi solidaritate a credincioşilor Bisericilor noastre minoritare din Transilvania către Înalt Prea Sfinţia Sa Mitropolit Nicolae Corneanu hărţuit pentru credinţa Sfinţiei sale în Christos şi deschiderea creştină pe care a manifestat-o.
>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________