Suntem martorii inocenti ai unui adevarat macel asupra spiritului identitar romanesc. Vorbim din ce in ce mai putin performant limba romana, de la simplu contribuabil pana la politicieni, ne aparam fara energie si fara rezultate valorile noastre identitare, fie ca ele inseamna artefacte culturale, obiceiuri sau opere artistice vii, suntem din ce in ce mai epuizati de mizeriile tranzitiei si de conducatorii ei si, in consecinta, refuzam sa mai punem umarul la viziuni si idealuri nationale. Inlocuim spiritul identitar cu prescurtarile si argoul de pe Net si cu limba de lemn si de bumbac a UE. Ne iluzionam cu salvarea pe cont propriu si refuzam sa raspundem la intrebarea decisiva: mai poate exista Romania fara spiritul ei identitar?
Macelul asupra spiritului identitar al Romaniei nu e, din pacate, doar un exercitiu de stil menit sa atraga atentia asupra marii nesimtiri ce a vrajit, in special, clasa noastra politica, cu exceptii ce intaresc si mai mult regula. Efectele acestui macel in plina desfasurare se traduc in statistici reci: am pierdut peste un milion de locuitori in 10 ani, iar in 2050 riscam sa fim o populatie imbatranita si aproape la jumatatea celei de acum. Am scris o populatie pentru ca nu facem nimic concret prin care sa ne aparam valorile identitare ce sunt supuse unui razboi dur, coplesitor, cu dictatura consumului, cu noile tehnologii ale informatiei si ale comunicarii, pe de o parte, si cu migratia teribila ce ne apasa dinspre Asia si Africa. Dictatura maximizarii, oricum si oricand, a profitului va aduce cu sine un rezultat pervers.
Romanii, care primesc acum in tara un salariu minim pe economie la limita subzistentei, vor intari profitabilitatea marilor state industrializate si vor forta in spatiul mioritic afluxul fortei de munca din China si Asia. Migratia acestei forte de munca va aduce cu ea, pe langa marile probleme de multiculturalism pe care ni le ofera in prezent etnicii rromi, alte izvoare de colonializare a spiritului identitar romanesc >>>>>>
Lasă un comentariu
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns