~SE INGROASA GLUMA – Victor Roncea: „UAP dată în judecată pentru defăimare şi denunţ calomnios“

Am luat cunostinta cu uimire de acuzatiile de-a dreptul aberante pe care Uniunea Artistilor Plastici mi le aduce sub forma unor alegatii si calomnii facute prin intermediul unui Comunicat de presa. Aduc la cunostinta opiniei publice ca voi actiona in judecata UAP pentru defaimare prin raspandirea unor informatii mincinoase care imi afecteaza grav reputatia si atenteaza la statutul si prestigiul meu de jurnalist.

Ca raspuns la agresiunea anti-romaneasca si anti-crestina a pseudo-artistului Levente Benedek, care se auto-caracterizeaza drept un „terorist vizual” – desfasurata in cadrul expozitiei „Euromaniac” de la Galeria UAP „Atelier 35” -, un grup de trei tineri a dat o replica pe masura afrontului la adresa Romaniei, a crestinismului si a bunului simt. In calitate de jurnalist am monitorizat si distribuit liber inregistrarea „happening”-ul de „street-art” realizat printr-un graffiti armonios cromatic continand un mesaj contra-terorist.

Cu toate acestea, UAP sustine in fals: „Ca urmare a expozitiei „Euromaniac”, in data de 22 septembrie 2008, fratii Victor si George Roncea, alaturi de alte trei persoane, invocand etnia maghiara a artistului autor, au vandalizat geamurile Galeriei Atelier 35, utilizand insemne defaimătoare si pornografice la adresa etniei maghiare din Romania si a Ungariei. Interventia a fost documentata atat video cat si fotografic, prezentata ca un act nationalist, de justitie si distribuita pe bloguri si pe youtube.”

Fara doar si poate autorii comunicatului au amestecat cu intentie mai multe minciuni intr-o insiruire care sfideaza logica si adevarul. Nu am negat niciodata ca am fost martorul reprezentatiei artistice libere, al actiunii de „anti-terorism vizual”; dar fiind totodata cel care „a documentat atat video cat si fotografic” momentul – dupa cum dovedesc toate imaginile – cum as fi putut fi, in acelasi timp, si cel care „a vandalizat geamurile”.

De unde se intelege ca UAP isi permite sa fie impotriva dreptului garantat de Constitutie si de tratatele internationale ale drepturilor omului, cat si a obligatiei oricarui jurnalist, de a avea libertate de expresie si propria opinie si posibilitatea de a raspandi liber si prin orice mijloace orice idei si informatii.

Mai mult, aceleasi inregistrari disponibile pe YouTube certifica fara nici o umbra de indoiala caracterul pasnic si haios al manifestarii, desfasurata de altfel sub singurul indemn scris: „Love is in the air”. Daca binecunoscutul refren ce face trimitere la dragoste a ajuns „inscris xenofob” inseamna ca Uniunea Artistilor Plastici nu si-a schimbat chiar cu nimic rolul si mentalitatea de la crearea sa de catre organele regimului comunist, dupa modelul similar din Uniunea Sovietica.

Tot din acelasi tipar, de josnica inspiratie bolsevica, face parte si alaturarea de catre UAP a acestei manifestari de „street-art” cu provocarea ordinara realizata la trei zile ulterior, cand aceleasi geamuri au fost manjite cu inscriptii de natura anti-semita.

Inserarea numelui meu in acest context a doua fapte distincte, dintre care una pare sa fie o operatiune specifica din apanajul sponsorilor lui Benedek Levente (in paranteza fie spus un bursier al Fundatiei Communitas, controlata de asociatia culturala, cu pretentie de partid, UDMR), este o diversiune ordinara care imi aduce prejudicii, pe care nu am de gand sa le las neamendate.

Ma intreb, pe buna dreptate, daca in rastimpul inregistrarii actului de „street-art” se petrecea la o orgie din atelierele UAP de deasupra Galeriei „Atelier 35” vreun viol in grup, daca nu cumva tot eu eram considerat automat vinovatul?!

Lasand gluma deoparte, si aici ma adresez direct SRI, conform informatiilor mele, inscrisurile anti-semite apartin chiar „artistului” Levente Benedek, care si-a propus sa prelungeasca acest scandal atat din dorinta infantila de a castiga notorietate cat si din aceea, comandata, de a actiona provocator dupa tipicul lui „Iliescu-KGB”, care vedea steaguri verzi pe cerul Pietei Universitatii. De altfel, se incadreaza perfect in tipologia acestui personaj promovat iresponsabil de UAP, auto-intitulat „terorist vizual” si care, daca a reusit sa jigneasca mizerabil crestinismul, si-a propus sa o faca in aceeasi masura si cu iudaismul urmand, fara indoiala, sa atace si religia musulmana.

Ma adresez SRI deoarece, in primul rand, acesta este cel mai in masura sa faca lumina asupra acestui caz, tinand cont de camerele de supraveghere aflate pe sediul sau din imediata apropiere. Apoi, atat primul act al lui Benedek Levente, din interiorul Galeriei, cat si cel din exterior, atenteaza la mai multe articole din Constitutie – aparata din cate stiu de SRI – si incalca legile Romaniei dar si, la fel de grav, risca sa maculeze imaginea tarii si a poporului roman in lume.

In incheiere anunt public ca voi da in judecata UAP pentru defaimare si denunt calomnios, daunele morale de 1 miliard, pe care le pretind, urmand a fi donate tinerilor artisti plastici romani din Harghita si Covasna care, este o evidenta, nu vor avea niciodata sansa sa fie expusi, de actuala UAP, la Bucuresti.

Totodata, pentru a nu invinui in acelasi proces UAP de sovinism anti-romanesc, cer Uniunii sa probeze echidistanta sa, obiectivitatea si intentia nediscriminatorie, prin organizarea cu ajutorul ICR a unei expozitii similare, la Budapesta, care sa contina aceleasi elemente „artistice” ca si expozitia lui Benedek Levente de la Bucuresti: harta Ungariei avand suprapusa un organ genital feminin, Amiralul Horthy cu un organ sexual masculin in gura si Sfantul Stefan intr-un act de feletia cu Gingis Han. Eventual, tinand cont de valentele „terorist-artistice” ale acestui Benedek, sa se realizeze una cu aceeasi tematica si la ICR-Tel Aviv si o alta la ICR-Istanbul. Urez realizatorilor mult insucces in viata.

VICTOR RONCEA

28.09.2008

www.victor-roncea.blogspot.com

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________