La Cenaclul literar „Perpessicius“ – In memoriam Artur Silvestri mărturii tulburătoare

poza_ioana_stuparuSâmbătă, 7 martie, 2009, la Sala Mircea Eliade a Bibliotecii Metropolitane Mihail Sadoveanu, Bucureşti, în cadrul Cenaclului literar “Perpessicius”, condus de prof. dr. Marcel Crihană, am dat curs imboldului de moment, şi în loc să citesc proza pe care mi-o planificasem, am prezentat prima carte apărută “In memoriam Artur Silvestri”.

Deşi eram gâtuită de emoţie, am reuşit să spun:

Ieri am intrat în posesia acestei cărţi abia ieşită de sub tipar. Se  intitulează “In memoriam Artur Silvestri – Mărturii tulburătoare” şi este publicată la Editura Carpathia, 2008. Este o antologie iniţiată şi îngrijită de doamna Mariana Brăescu Silvestri, şi a apărut la nouăzeci de zile de la trecerea în nefiinţă a soţului domniei sale, ARTUR SILVESTRI – scriitor, istoric şi filozof al culturii (specificaţie pe coperta IV). Antologia cuprinde texte primite din România şi din alte ţări, de la o seamă de scriitori care l-au cunoscut personal sau virtual pe deosebitul Om de cultură Artur Silvestri. Printre aceştia mă număr şi eu. Am avut parte să fiu contactată on line de scriitorul Artur Silvestri, cu propunerea de a trimite materiale literare pentru publicaţiile iniţiate de domnia sa, precum şi cîteva date despre mine, în special activitatea literară, pentru a mă include în Dicţionarul Scriitori români contemporani”.

În continuare am dat citire unuia dintre materialele semnate de mine în antologie, intitulat “Artur Silvestri, un prieten tainic”. Apoi am citat de pe coperta IV una dintre mărturiile domniei sale. In felul acesta am oferit mai multe informaţii despre iniţiatorul imensului program ARP (Asociaţia Română pentru Patrimoniu), Omul, scriitorul, istoricul, filozoful culturii Artur Silvestri.

Cartea In memoriam Artur Silvestri – Mărturii tulburătoare a stârnit interes. Cuvinte de apreciere la adresa celui plecat de curând la Ceruri, Artur Silvestri, au mai spus scriitorii: Geo Călugăru, Florin Grigoriu, Ghe. Popescu-Ger.

Cu urari de bine pentru toată lumea,

IOANA STUPARU

9 Martie, 2009  (Sf.40 de Mucenici din Sevasta)

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________