Comunicat de presă – Guvernul României încalcă drepturilor jurnaliştilor

Bucureşti, 7 aprilie 2009 – Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor solicită actualei coaliţii aflate la putere sa înceteze imediat orice atac împotriva libertăţii de exprimare, a instituţiilor de presă, a jurnaliştilor şi, nu în ultimul rând, asupra libertăţilor fundamentale ale fiecărui cetăţean.

De câteva luni constatăm intenţia puterii politice de a pune botniţă, prin orice mijloace, jurnaliştilor şi cetăţenilor români. Guvernul Boc a adoptat şi a trimis către Parlament, fără nicio consultare prealabilă cu societatea civilă, proiectele codurilor civile şi penale cu prevederi care atentează grav la libertăţile fundamentale ale omului: dreptul la liberă exprimare, dreptul la viaţă privată etc.

Mai mulţi lideri politici au lansat în spaţiul public informaţii cu scop de intimidare privind arestarea unor ziarişti, punând presiune în mod nejustificat pe comunitatea jurnalistică. Au fost suspendate emisiuni (cazul Dianei Nedelcu, realizatoarea emisiunii ”Lumea în clar obscur” de la Societatea Română de Radiodifuziune) şi jurnaliştii au fost ameninţaţi cu desfacerea contractelor de muncă pentru îndrăzneala de a realiza materiale “incomode” pentru clasa politică. Guvernanţii refuză în continuare să sprijine economic industria media în această perioadă de criză. Instituţiile publice de radio şi televiziune sunt încă la cheremul decidenţilor politici.

FRJ MediaSind cere aplicarea corectă a legii şi sancţionarea celor care o încalcă, nu desfiinţarea contractelor de drepturi de autor!

Având în vedere aceste grave disfuncţionalităţi ale statului de drept, FRJ MediaSind a solicitat sprijinul Federaţiei Europene a Jurnaliştilor pentru ca împreună să sesizeze Comisia Europeană, Parlamentul European şi alte organisme internaţionale cu scopul de a opri acţiunile care vor sa întoarcă România la “standardele” perioadei comuniste.

Comitetul executiv al FRJ MediaSind,

CRISTI GODINAC, preşedinte al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________