Concertul In memoriam Artur Silvestri al Coralei „Dumitru D.Botez” – un înălţător dar muzical

_MG_0968 copyVineri, 22 mai 2009, la Biserica Parohiei Naşterea Maicii Domnului de pe Calea Dorobanţi, Bucureşti, Familia Kreiss, în colaborare cu pr. Emilian Stănescu de la Biserica Naşterea Maicii Domnului de pe Calea Dorobanţi, a organizat un moment înălţător de pomenire colectivă a lui Artur Gabriel Silvestri: un concert al Coralei „Dumitru D.Botez”.

Comemorarea a 6 luni de la plecarea către Ceruri a lui Artur Silvestri a început, cum este normal şi creştineşte, cu o slujbă religioasă de pomenire, oficiată de pr.paroh Emilian Stănescu, care a făcut şi o scurtă prezentare a personalităţii cu activităţi enciclopedice a lui Artur Silvestri, cel care „avea o Misiune-aşa spunea. Avea idealuri pe care trebuia să le îndeplinească, şi nu erau idealurile lui, ci ale IMG_9708României tainice, o Românie aşa cum trebuie ea să fie-harnică, cinstită şi demnă..”

Şi, pentru că acolo unde este acum, nu ajung decât rugăciunile şi dragostea, a încheiat părintele, să i le trimitem având drept mesager una din minunile lui Dumnezeu: muzica

Apoi, a început concertul, darul familiei Kreiss şi al prietenilor săi muzicali din Corala Dumitru.D.Botez”

Tatăl- dl.prof Eugen Kreiss, un virtuoz dirijor şi compozitor talentat, a „condus” execuţia celor 15 piese corale, unele pascale,  altele directă ofrandă întru pomenirea lui Artur Silvestri, de exemplu piesa Rugăciune (versuri Mihai Eminescu, muzica M.Lupescu); mama, d-na Maria Kreiss, a fost coristă „ de linia I”, iar fiul, dl.arh.Mugur Kreiss, a  fost iniţiatorul, organizatorul şi regizorul acestui emoţionant şi înălţător moment de comemorare prin muzică.

_MG_0984D-na Mariana Brăescu Silvestri a mulţumit, foarte emoţionată, tuturor celor care au contribuit la această ”  pomenire cum eu nu am mai auzit”, cu totul specială a multv regretatului ei soţ, Artur Silvestri.

Toţi cei prezenţi (persoane care l-au cunoscut, apreciat, iubit, pe Artur Silvestri, foşti colegi, colaboratori, angajaţi, vecini), sau care doar au auzit de personalitatea lui, au mărturisit că au participat la un eveniment deosebit, de la care au plecat cu sufletul mai împăcat, purificat, ducând cărţile oferite în dar, ca de fiecare dată, de D-na Mariana Brăescu Silvestri.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________