Goja Anca: „Teatrul Ararat – apreciat la festivalul Underground din Arad“

TEATRUL ARARAT GUNOIERUL 1 wbTeatrul independent Ararat din Baia Mare a participat, în săptămîna 11-17 mai, la Festivalul de Teatru de Cameră şi Underground Arad-FUN (ajuns la ediţia a VII-a), cu spectacolul „Bigudiuri” de Mimi Cornel Brănescu în regia lui Claudiu Pintican. Este pentru a doua oară cînd Teatrul Ararat ia parte la acest festival, de fiecare dată ecourile fiind foarte încurajatoare.

Anul trecut, Claudiu Pintican şi trupa sa participau pentru prima dată la festivalul teatrelor independente, organizat de Casa de Cultură din Arad, cu o comedie: „Gunoierul”, de Mimi Cornel Brănescu. Atunci, Diana Podăreanu, Liviu Topuzu, Ion Vântu şi Claudiu Pintican au jucat în curtea interioară a Teatrului Vechi, spectacolul lor despre intimităţile ascunse în gunoiul nostru menajer fiind foarte bine primit de public. Presa locală a situat, chiar, „Gunoierul” printre cele mai bune spectacole din festival. În urma acestei evoluţii, Teatrul Ararat a fost din nou invitat, chiar dacă Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultură şi al Festivalului Arad-FUN, s-a plîns că anul acesta a trebuit să refuze foarte multe companii de teatru, din pricina bugetului „de criză”. Aşa se face că publicul arădean a avut, din nou, ocazia de a urmări un spectacol al Teatrului Ararat, şi anume „Bigudiuri”, de Mimi Cornel Brănescu, ce s-a jucat marţi şi miercuri noaptea (12 şi 13 mai) în Clubul Flex (fostul Frontiera). Emoţiile nu au lipsit, mai ales că distribuţia a trebuit să fie parţial modificată pe ultima sută de metri. Deşi proaspăt cooptată în trupa „Bigudiurilor”, Diana Podăreanu a făcut faţă foarte bine rolului, integrîndu-se perfect în echipa formată din Dana Ilie Bărbosu, Wanda Farkaş şi Claudiu Pintican (acesta din urmă semnînd şi regia spectacolului). Din discuţiile purtate după încheierea celor două reprezentaţii a reieşit că publicul tînăr arădean a apreciat acest spectacol dulce-amar, care reuşeşte să te facă să rîzi, dar îţi oferă şi teme de meditaţie; de altfel, acelaşi lucru l-au demonstrat şi hohotele de rîs nestăvilit ale spectatorilor, care au „colorat” cele două evenimente.

Festivalul de Teatru de Cameră şi Underground Arad-FUN are loc, anul acesta, în perioada 11-21 mai, fiind organizat de Casa de Cultură Arad, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Institutul Polonez, Centrul Ceh, Institutul Cultural Francez şi Institutul Goethe. Cea de-a VII-a ediţie a festivalului aduce în faţa publicului peste 30 de producţii teatrale. Alte cifre sugestive sînt cele care reprezintă numărul de participanţi – peste 500 (între care se numără personalităţi culturale de excepţie) şi numărul de ateliere (workshop-uri) – 4. În fiecare zi, se joacă 3 sau 4 spectacole, începînd de la orele după-amiezii şi pînă spre miezul nopţii. Şi anul acesta, în paralel cu Arad-FUN se desfăşoară Festivalul Internaţional de Arta Animaţiei în Teatru şi Film, al cărui director este Radu Dinulescu. Cele două evenimente au loc într-un oraş în plină efervescenţă culturală, unde recent s-a încheiat un alt festival, de data aceasta de muzică folk.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________