Mass-media românilor din toată lumea şi-a trimis reprezentanţii la Mangalia

Săptămâna trecuta, la Mangalia, s-a desfăşurat cea de-a 10-a Întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor românilor de pretutindeni, care a avut, în acest an, ca temă „Mass media diasporei române”, reunind astfel, oameni de presă care scriu în limba română, dar care îşi desfăşoară activitatea în afara graniţelor României, precum şi membri ai conducerilor unor asociaţii româneşti care au, între obiectele lor de activitate, editarea de publicaţii sau funcţionarea unor posturi de radio şi televiziune care se adresează conaţionalilor noştri care muncesc şi trăiesc în exteriorul ţării.

Alături de cei veniţi din străinătate, s-au aflat ziarişti din presa scrisă sau audiovizuală din România, care au ediţii speciale pentru diaspora noastră, precum şi reprezentanţi ai conducerii Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Întâlnirea „Mass media diasporei române”, sub sloganul „Hai acasă !”, manifestare sponsorizată de către Agenţia de Strategii Guvernamentale, a adunat peste 80 de slujitori şi propagatori ai cuvântului românesc, din 14 ţări din lume, care, cu eforturi şi sacrificii notabile, contribuie esenţial la mai buna informare şi integrare a românilor de pretutindeni, aflaţi din diverse motive în afara graniţelor României, dar, în egală măsură, la păstrarea şi afirmarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

Participanţii la întâlnire au avut ocazia să se întâlnească şi să discute cu reprezentanţi ai conducerilor Ministerului Culturii şi Cultelor, Ministerul Mediului, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din M.A.E., Societăţii Române de Radio, Televiziunii Române precum şi ai Episcopiei Tomisului.

Cu acest prilej,dl.prof.dr.Mihai Miron , presedintele UZP a inmanat unornziaristi din diaspora Ordinul Ziaristilorf, clasa I.Tot sub egida UZP s-au lansat cateva carti de catre Adi Cristi si Dumitru Marin iar dl.Miron a prezentat primul volul de „dezvaluiri” al generalului Talpes.

La finalul manifestării, domnul Gabriel Bădescu, preşedintele Agenţiei de Strategii Guvernamentale, care a fost prezent, de asemenea, la acestă întâlnire, a prezentat un mesaj din partea Primului Ministru al României, adresat participanţilor.

In scrisoarea primului ministru, primită cu interes şi apreciere, de participanţi, se spune, între altele:

„Guvernul României are datoria să îi susţină pe toţi românii, fie că s-au născut şi trăiesc în ţată, au plecat în afara ţării sau s-au născut în afara ei.

Apreciem în mod deosebit activitatea pe care o desfăşuraţi în sprijinul românilor care trăiesc în afara graniţelor României. Stiu cât de importantă este mass media din diasporă, pentru românii din afara ţării.

Cunosc faptul că vă doriţi o implicare mai puternică a statului pentru sprijinirea românilor de pretutindeni şi vă asigur că ne vom continua demersurile pentru ca toţi românii să se poată bucura liber de drepturile promovate de instituţiile europene şi internaţionale în domeniul minorităţilor naţionale.

In condiţiile actuale, avem obligaţia atât noi, în ţară, cât şi dumneavoastră, în afară, să fim solidari unii cu alţii şi să găsim cele mai bune soluţii pentru ca românii să-şi poată recăpăta încrederea în viitor. România are nevoie de dumneavoastră şi vă mulţumim pentru că acolo unde sunteţi, depuneţi un efort impresionant pentru ca ţara noastră să fie privită cu respect şi încredere.”

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________