Iosif Popa: „O umbră în Sala Oglinzilor de Ziua Revoluţiei Române“

Luni, 2l decembrie 2009, orele l8.00,  În ”Sala Oglinzilor”  a Uniunii Scriitorilor din Bucuresti  – într-un spatiu cum nu se poate mai potrivit întrucât personajul  intra si iese printr-o oglinda – va avea loc spectacolul-lectura  cu piesa „UMBRA” de Pascu Balaci, membru al Uniunii Scriitorilor din România.Piesa este dedicata  împlinirii a douazeci de ani de la revolutia anticeausista.  Lectura va fi sustinuta de actorul Mircea Albulescu, asistat de  regizorul Petru Hadârca, fost director al Teatrului National din  Chisinau, dat afara de autoritatile comuniste pentru ca a pus  pe scena, cu precadere, piese românesti de teatru.

Piesa  de teatru „Umbra” a autorului oradean Pascu Balaci a fost  premiata la o editie trecuta a Festivalului de Teatru Scurt de  la Oradea.

Avocatul, scriitorul si ziaristul  Pascu Balaci s-a nascut în localitatea Sebis de Beius, la  8 mai 1956. A facut liceul la Beius si a terminat Facultatea  de Stiinte Juridice, în 1981, în Cluj-Napoca. Dupa absolvire,  a fost repartizat ca jurist la o fabrica din Marghita. S-a mutat  la Oradea, devenind corespondentul oficial al Revistei „Flacara”, pentru  judetul Bihor, apoi ziarist la „Crisana”, iar în cele din  urma s-a dedicat profesiunii sale de baza, avocatura. Aceasta  nu înseamna ca a renuntat la scris. Dimpotriva, a publicat  enorm în cotidiene, saptamânale si alte periodice. A scos  mai multe volume de poezie si proza si a scris peste 20 piese  de teatru.

Iosif  POPA

Decembrie 2009, Oradea

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________