Prof.dr. Mihai Miron: „Suntem tot mai puţini….“

Astazi am aflat o veste ingrozitoare : Sebastian Sarca , bunul meu coleg ,  mai tanar decat multi dintre noi , de la Radiodifuziunea Romana , nu mai este printre noi . S-a dus sa stea putin de vorba cu Paul Dudea si Nicoloae Vasenciuc , acolo de unde nimeni nu ii mai da afara , nu ii mai schimba politic din functie pentru protejati de conjunctura , nu ii mai pensioneaza la “fara o zi” pentru a lasa “mai tinerele” pe post .

Corneliu Sebastian Sarca s-a nascut la 30 iunie 1948, in satul Porti, comuna Marca, judetul Salaj.A fost jurnalist la Societatea Romana de Radiodifuziune, emul al Soficai Sincan , pentru o vreme director executiv al Fundatiei Radio Romania si director al Editurii Casa Radio. A fost  membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania ,  distins cu “Ordinul Ziaristilor clasa I – aur “ si  scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania , cu talent si perspective chiar si dupa varsta a doua … Printre altele , a  publicat volume remarcabile de povestiri , nuvele si romane : „Telefonul de noapte” (Bucuresti, 2000, 250 pag.); „Martorii lui Seninu” (Cluj- Napoca, 2001, 300 pag.); „Calatorind spre varful fiintei mele” (Bucuresti, 1993, 200 pag.); „Colectionarul de iluzii” (Bucuresti, 2009, 200 pag.).

Activitatea bogata a salajeanului Corneliu Sebastian Sarca va fi prezentata, in detaliu, in Dictionarul personalitatilor salajene, ce urmeaza sa fie reeditat de Biblioteca Judeteana Salaj in anul 2010. Din pacate , el autorul , nu mai are cum sa se bucure de acest gest al conjudetenilor sai .

Noi , fostii colegi si prieteni nu putem decat sa punem simbolic o floare de cais , pomul care rodea la nasterea sa , pe cartile si emisiunile  lui  care-i vor pastra mereu numele in panteonul jurnalistilor si scriitorilor romani .

Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca de-a dreapta Sa .

Prof.dr. MIHAI MIRON , Presedinte UZP

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________