Mariana Gurza: „Artur Silvestri la Timişoara“

Sambata, 8 mai 2010, ora 17.00 la standul Editurii Carpathia, in cadrul Pavilionului Expozitional din Piata Unirii in cadrul Targului Caravana Gaudeamus – Targul Gaudeamus Timisoara, a fost intampinat ARTUR SILVESTRI de prieteni si admiratori.Asa simtisem pentru o clipa, ca este printre noi ca o boare linistitoare.

Artur Silvestri era cu noi, prin acel ceva nevazut, prin cartile sale.

Privind spre cer am incercat sa descifrez dansul norilor intr-o zi mult asteptata de catre noi toti.De ceva vreme il asteptam pe ARTUR SILVESTRI, sa ne potoleasca dorul si freamatul sufletesc.

Cartile prezentate “Revolta Fondului Neconsumat. Cazul Zaharia Stancu”, “Radiografia spiritului creol. Cazul Miron Radu Paraschivescu” avandu-l ca autor pe Artur Silvestri, au fost prezentate de sotia carturarului, domna Mariana Braescu Silvestri.

Inlacrimata, ne-a vorbit despre opera sotului sau, o personalitate complexa a culturii romane,  despre carte si OMUL ARTUR SILVESTRI.

O relatoare emotionanta, vibratoare pentru toti cei prezenti.Lacrimile noastre s-au amestecat in tacere.

Eram emotionati. Cunoscutii scriitori timisoreni, Ion Marin Almajan, Adrian Dinu Rachieru, Veronica Balaj au vorbit despre prietenia domniilor lor cu autorul, apreciind  opera vasta a omului de cultura ARTUR SILVESTRI si activitatea acestuia.

Piata Unirii ne-a adunat pe toti cei care am inteles “Romania tainica” prin Artur Silvestri, prin gandire si simtire romaneasca.

Publicul nostru, destul de numeros, parea incremenit de acest moment inlatator.Nu a fost o simpla lansare de carte.A fost ceva mai mult.De la suflet la suflet un dialog intre cer si pamant, un omagiu adus de noi lui ARTUR SILVESTRI.

La sfarsit, au inceput sa bata clopotele…Un semn divin! Artur Silvestri a fost printre noi!

MARIANA GURZA

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________