Primul tur ghidat pietonal gratuit din cadrul proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti“

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) a lansat astazi, in fata Ateneului Roman, la ora 11.00, primul tur ghidat pietonal gratuit din cadrul proiectului “Cu bastonul prin Bucuresti…” ce se desfasoara sub sloganul Descopera orasul pas cu pas!

Turul a durat 2 ore si a cuprins obiectivele turistice reprezentative situate de-a lungul traseului: Piata George Enescu  – Piata Revolutiei –  Calea Victoriei – str.  Edgar Quinet – str.Academiei – str.Eugeniu Carada – str.Lipscani – str.Stavropoleos – str.Franceza – Piata Sf.Anton. Vizitatorii au fost insotiti de ghizi formati din studenti – voluntari ARCEN.

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) formuleaza, prin intermediul acestui proiect, o politica culturala locala si incearca atragerea vizitatorilor din comunitatea locala. Incurajandu-i deci, pe rezidenti sa descopere orasul in care traiesc si sa constientizeze valoarea patrimoniului cultural al capitalei. De asemenea, ofera locuitorilor o alternativa de petrecere a timpului liber in Bucurestiul destul de deficitar la capitolul agrement.

Tinerii voluntari incearca si schimbarea perceptiei unor cetateni asupra anumitor zone ale orasului. Putem aprecia ca in Bucuresti exista un potential istoric, arhitectural si artistic; un potential turistic in care potentialul cultural isi gaseste locul bine definit. O capitala europeana. Un oras ce merita cunoscut pas cu pas.

Turul-ghidat pietonal ARCEN se va desfasura in fiecare weekend pe traseul Ateneul Roman- Hanul lui Manuc, sambata cu incepere de la ora 11.00 si duminica de la ora 17.00 (25 iulie, 31 iulie-1 august, 7-8 august, 14-15 august, 28-29 august, 4-5 septembrie, 11-12 septembrie).

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului(saptamana 20-24 septembrie) ARCEN pregateste un tur-ghidat special alaturi de alte evenimente.

Partener media: RADIO BUCURESTI- 98,3 FM

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________