APEL! „Salvaţi Roşia Montană!”

Lumea literară românească, oriunde ar fi scriitorii care o exprimă, are şi misiunea de a apăra demnitatea culturală şi patrimoniul ţării, mai ales în actuala conjuctură, când corupţia şi nepăsarea au adus prejudicii irecuperabile. Astfel a fost împinsă şi Roşia Montană spre un prezumtiv dezastru: distrugerea patrimoniului şi otrăvirea mediului. Acolo mai luptă o mână de oameni (mai precis douăzeci), care au nevoie de sprijin, cel puţin moral.

În plus, având în vedere că revista „România literară”, nu dezinteresat, a trecut de partea societăţii „Gold Corporation”, aducând un prejudiciu de imagine şi scriitorului român, se impune o corecţie.

În acest sens, facem apel către toate publicaţiile culturale româneşti să arboreze pe frontispiciu sigla campaniei „Salvaţi Roşia Montană!”.

ILIE CHELARIU, redactor-şef al revistei „Orient latin” Timişoara

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________