Anunţ pentru cei care doresc să transfere 2% din impozit copiilor de la Valea Plopului/Valea Screzii!

Ce este “sistemul 2%”?

Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.

Conform prevederilor Codului Fiscal, contribuabilii persoane fizice pot sa redirectioneze in fiecare an 2% din impozitul anual catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala). Aceasta redirectionare reprezinta un drept al persoanelor fizice de a decide in mod direct ce se intampla cu 2% din impozitului anual platit in anul anterior.

Daca 2% din impozitul anual vi se pare putin, pentru noi, Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti” filiala Valenii de Munte orice ajutor este binevenit!!!

Sumele primite ne vor ajuta sa ne desfasuram activitatile zilnice in cadrul asezamintelor de plasament familial administrate de noi la Valea Plopului/Valea Screzii, jud. Prahova. Asezamintele sunt dedicate salvarii de la disparitia fizica, recuperarii si integrarii sociale a copiilor defavorizati si au in ingrijire peste 330 de persoane, majoritatea in asistenta totala si permanenta.

Ce trebuie sa faceti?

a) daca aveti venituri din salarii completati Declaratia 230 (cap I, cu majuscule, datele personale).(fisier Formular-230 Pro Vita atasat)

Formularul are deja completate datele “Asociatiei Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti” Valenii de Munte.

Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 (punctul III)( fisier Dec200 atasat)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2009, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat, punctul Sustinerea unei entitati non-profit” cu datele noastre :

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti” Valenii de Munte

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit: 7250977

Cont bancar: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

Formularele trebuie depuse la registratura organului fiscal de care apartineti (Administratia Finantelor Publice) sau <span>trimis prin posta</span>, cu scrisoare recomandata.

Data limita este 15 mai 2011  (data inregistrarii sau a postei)

Adresele sediilor teritoriale ale Administratiilor Finantelor Publice: clic pe linkul http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/AdreseUnitati

Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta la:

Telefon 0744 376 544, e-mail asociatiaprovita@gmail.com subiect 2%.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________