CĂRŢILE scriitorilor Artur Silvestri şi Mariana Brăescu au ajuns la Craiova

www.craiova.ro/evenimente

Târgul de carte GAUDEAMUS –  Craiova 8-12 martie 2011, a fost un bun prilej pentru cititorii craioveni de a face cunoştinţă cu cărtile lui Artur Silvestri şi despre Artur Silvestri dar şi- în premieră  pentru Cetatea Băniei- cu volumele de proză scurtă semnate de Mariana Brăescu.   GAUDEAMUS –Craiova  a fost un eveniment editorial şi cultural excelent organizat, în foaierul Teatrului National ”Marin Sorescu” , eveniment care s-a bucurat de interesul instituţiilor de cultură şi de presă, dar şi al publicului larg.

Editura CARPATHIA (aparţinând Asociaţiei Române pentru Patrimoniu) a adus  craiovenilor ultimele noutăţi editoriale dar şi toate cărtile lui Artur Silvestri şi despre Artur Silvestri editate postum, din iniţiativa şi prin efortul soţiei sale, Mariana Brăescu, în total 9 titluri, care au fost prezentate şi oferite gratuit tuturor vizitatorilor standului acestei edituri, Mariana Brăescu continuând astfel generozitatea lui Artur Silvestri care şi-a scris, editat şi dăruit întotdeauna cărţile, cu gândul doar că acestea să ajungă la cei doritori citească şi să le fie de folos.

Noutatea în această serie a  constituit-o ultima apariţie editorială în colecţia Pro memoria ARTUR SILVESTRI” şi anume volumul „ARTUR SILVESTRI –Aşa cum l-am cunoscut”, documentar cuprinzând interviuri cu scriitori, poeţi,critici literari, jurnalişti sau material proprii ale acestora despre Artur Silvestri.

Pentru prima dată Editura CARPATHIA  a prezentat la târgul GAUDEAMUS  şi două volume de proză scurtă semnate de Mariana Brăescu, ”Îmi amintersc şi îmi imaginezpovestiri vrăjite şi ”Imperfecţiuni provizorii povestiri satirice

Pe tot parcursul târgului cartile Editurii CARPATHIA s-au bucurat de interesul publicului, dar vineri 11 martie 2011, ziua lansării volumului documentar „ARTUR SILVESTRI –Asa cum l-am cunoscut”  şi a cărţilor de proză semnate de Mariana Brăescu, interesul mass-mediei locale şi al publicului craiovean a fost focalizat maxim către acest eveniment.

Teodora Mîndru, editor coordonator ARP,  a făcut o scurtă prezentare a volumelor în lansare, respective:„ ARTUR SILVESTRI-Aşa cum l-am cunoscut”, documentar memorialistic cuprinzând interviuri cu scriitori, critici literari, jurnalişti, istorici, editori etc, care l-au cunoscut, sau materiale ale acestora despre Artur Silvestri, volumul reconstituind profilul personalităţii lui Artur Silvestri din reflexiile acesteia în mintea, inima, amintirile celor care i-au fost apropiaţi intr-o anumită perioadă.

• Dan Lupescu, scriitor, editor de seamă, a prezentat un minunat material, extions, despre personalitatea şi opera lui Artur Silvestri şi Marianei Brăescu, din care cităm : „În Artur îşi avea cuib însuşi curcubeul. De o bunătate şi o generozitate ieşite din comun, însă straşnic camuflate de o mustaţă pandurească, de vajnic muschetar, părul negru corb şi ochii aşijderea, prinţul Artur putea devein instantaneu şarpe de dudău, de-l galben, de muşcă rău, în caz că îi atingeai mândria voievodală cu o vorbă anapoda sau fie şi numai cu o privire nelalocul ei……

• Prof.dr.Tudor Nedelcea:“ Artur Silvestri şi Doamna Mariana Brăescu au constituit o familie de scriitori, iar  care după trecerea la cer a lui Artur Silvestri doamna  se ocupă cu devotament de perpetuarea memoriei soţului său. Artur Silvestri merită grija pentru opera şi memoria lui, acest lucru, pentru că şi el atunci când a fost la Luceafărul , a făcut enorm pentru scriitorii din provincie.

• Florea Miu, scriitor, redactor revista Ramuri . Am fost coleg cu Artur la Universitatea Bucureşti , era unul dintre preferaţii marilor profesori ai noştri.  Sigur că aş putea spune multe lucruri despre el, dar mă opresc la două lucruri : în primul rând a fost un prieten extraordinar care m-a primit cu sufletul deschis şi nu am să uit niciodată acest lucru , iar în al doilea rând a fost un om care ne-a  luat în considerare scrisul nostrum, al celor din provincie..

Ar mai fi fost multe de spus, şi mai erau doritori să împărtăşească celor prezenţi ideile, sentimentele lor, dar din păcate, timpul alocat lansării terecuse de mult, aşa încât, spre regretful nostrum, nu i-am putut asculta pe domnii NN Negulescu, dl Ilarie Hinoveanu şi pe altii poeţi şi scriitori prezenţi.

Ne-am despărţit cu promisiunea că vom păstra legătura prin scris şi publicaţiile pe care le gestionăm, la care colaborăm şi cu speranţa că, la  o viitoare întâlnire literară la Craiova,  va fi prezentă şi scriitoarea Mariana Brăescu. >>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________