Ziua mondială a poeziei la Timişoara

În seara de 21 martie 2011, Fundaţia Culturală „Orient latin” din Timişoara a celebrat Ziua Mondială a Poeziei.

În cadrul programului, a avut loc şi festivitatea de decernare a premiilor anuale.

Premiul de excelenţă literară, ex-aequo, le-a fost înmânat la doi tineri scriitori care, în anul 2010, au primit distincţii naţionale: Lucian Adam (reşiţean, câştigătorul premiului, pentru volum de debut, la concursul „Porni Luceafărul…”, şi Adelina Dozescu (studentă timişoreană în vârstă de douăzeci de ani, colecţionară de premii literare (43 în patru ani).

Premiul „Horia Ionescu”, care se atribuie unui actor timişorean implicat în poezia timişoreană, i-a fost înmânat maestrului Vladimir Jurăscu. Diploma i-a fost înmânată de către Călin Ionescu, fiul regretatului actor şi regizor.

Manifestarea s-a încheiat cu un salut către preaiubitul „Big Brother” al literaturii române, absent datorită slujbei lui pariziene, şi discipolilor lui timişoreni, şi ei absenţi datorită luptei pe care o duc pentru a ocupa instituţiile culturale locale.

ILIE CHELARIU

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________