Miruna Cosmin: „Târgul Internaţional de Carte LIBREX – Iaşi, editia a XIX-a“

LIBREX, Iaşi : o nouă întâlnire a cărţilor scriitorilor ARTUR SILVESTRI şi MARIANA BRĂESCU cu cititorii

În perioada  11-15 mai 2011,  Editura CARPATHIA Bucureşti a participat, alături de alţi 110 expozanţi, dispuşi în peste 80 de standuri, la Târgul  International de Carte LIBREX Iaşi, Ediţia a XIX a.

Cei doi scriitori, Artur Silvestri şi Mariana Brăescu au atras constant vizitatorii Târgului prin cărţile lor – cu un aspect material şi grafic excepţional – dar şi cu titluri şi conţinuturi incitante. Deşi, din motive practice obiective, Mariana Brăescu nu a reuşit să fie prezentă fizic la Iaşi, a participat la târg în dublă calitate – de scriitor dar şi de  coordonator al volumelor din colecţia „pro memoria Artur Silvestri” , de editor al propriilor cărţi si ale celor semnate de regretatul Artur Silvestri, reeditate.

Cunoscută publicului ieşean îndeosebi din  succesul fulminant în presă, Mariana Brăescu şi-a surprins cititorii prin volumele„Îmi amintesc şi îmi imaginez – povestiri vrăjite şi  Imperfecţiuni provizorii –povestiri satirice, lansate  vineri, 13 mai 2010, în spaţiul pentru evenimente amenajat la Sala polivalentă.

Prezentarea cărţilor Marianei Brăescu şi a volumului documentar ARTUR SILVESTRI- Aşa cum l-am cunoscut  a fost realizată de Teodora Mîndru şi completată de prof. univ. dr. Gh. Buzatu şi de scriitoarea Daniela Gîfu, căreia Artur Silvestri i-a îndrumat primii paşi şi i-a deschis poarta către literatură în revista Tânărul scriitor. Au mai fost prezenţi, spre bucuria echipei ARP, vechi prieteni si colaboratori: Constantin Dârţu, Preşedintele Ligii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, poeta Valentina Becart, ing.  Florin Şova, serviciu informatica la Biblioteca Naţională, filiala Iaşi. Prezenţa atâtor persoane la momentul lansării cărţilor, numărul mare de vizitatori ai standului editurii, au arătat interesul viu al publicului ieşean pentru cartea de calitate.

Surpriza şi mulţumirea participanţilor pentru cărţile cadou primite a fost mai mare decât în orice parte a ţării, la târgurile anterioare.  O răsplată sufletească şi pentru donatori, Doamna Mariana Brăescu şi Asociaţia Română pentru Patrimoniu.

MIRUNA COSMIN

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________