La răscruce de cuvinte, sub vraja cărţilor Marianei Brăescu

Sâmbătă, 28 iunie la prânz, cea mai bună idee pentru bucureştenii iubitori de carte a fost vizita la BOOKFEST, iar unul din punctele de atracţie principale, la acest moment, a fost spaţiul de evenimente„ La răscruce de cuvinte”, unde a avut loc lansarea celor două volume de proză ale Marianei Brăescu: Îmi amintesc şi îmi imaginez-povestiri vrăjite şi Imperfecţiuni provizorii – povestiri satirice.

Au participat scriitori, editori, critici literari,  din care amintim doar câteav nume:  poetul Alberto Baki Ymeri, scriitorii Cristian Neagu, Ioana Stuparu, Ion Andreiţă, Constantin Dumitru, jurnalist, Ion Badea, director fondator de revistă, jurnalist, Liviu Gruia, scriitor, critic literar Vasile Cercel, artist plastic, alţi prieteni, colaboratori, alţi iubitori de literatură. Actorii Doina Ghiţescu şi Claudiu Romilă au lecturat – mai precis au interpretat cu deosebit talent -fragmente din povestirile Marianei Brăescu: Doina Ghiţescu  Sub vraja circului, una din povestirile vrăjite din volumul Îmi amintesc şi îmi imaginez, iar actorul Claudiu Romilă, o proză satirică din volumul Imperfecţiuni provizorii:Șofer la general, oferind astfel publicului cea mai frumoasă prezentare a cărţilor.

Autoarea, Mariana Brăescu a vorbit foarte concis despre vremea când s-au născut aceste cărţi- cu aproximativ 25 de ani în urmă, scriind sub privirile admirative ale soţului său, regretatul cărturar Artur Silvestri.

 Au urmat la cuvânt dl.Lucian Gruia- critic literar, care , după o lectură foarte atentă a prozei Marianei Brăescu, numeşte desprinde modul caracteristic al autoarei de a percepe şi explica lumea pe baza cunoaşterii directe, prin simţuri, aducând în sprijin exemple din textele cartilor.

Dl Cristian Neagu, după ce a propus un moment emoţionant de reculegere pentru Artur Silvestri, şi-a arătat admiraţia pentru forţa trăirilor şi a scrisului d-nei Mariana Brăescu. Desigur, mulţi ar fi dorit să adauge ceva, la aceste discuşii, dar timpul, ………..timpul nu ne-a mai permis decât să luăm, toţi cei prezenţi, cărţi ale Marianei Brăescu şi ale lui Artur Silvestri, cu autograf, pentru doritorii de amintiri frumoase. A fost un ”popas” literar minunat !

A consemnat- MIRUNA COSMIN, Bucureşti.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________