ANALIZE ŞI FAPTE nr. 100

nr. 8 (100)/2008 Dezvaluiri , atitudini ignorate de presa oficiala , reactii impotriva ticalosiei dominante

·

ULTIMA ORA – Miting maghiar:”Vrem sa decidem noi, nu poporul roman!”(un comentariu de prof.dr.Adrian Botez)

Acestea : “Vrem să decidem noi, nu poporul român!” – nu sunt cuvintele (rostite, azi, 20 februarie 2008, cu o siguranţă de sine neclintită, precum aceea a lui Galileo Galilei: “Eppur si muove!”) unui budapestan sau chilian, ci ale şefului CNS (Consiliul Naţional Secuiesc)-Covasna, Barna Benedek. Adică, ale unui locuitor al (până una-alta) României…Şi cei care locuiesc/locuiau în România, până azi, cel puţin, se numesc/numeau “români”…De azi, însă – sau foarte curând! – se vor numi aşa cum vrea Washington-ul, probabil…urmând “doleanţele” minorităţilor…!!!Căci, de-acum înainte, prin “precedentul Kosovo”(CARE PRECEDENT EXISTĂ!!!), va fi NU un Pământ al popoarelor majoritare, pe Terra – ci un teritoriu de vânătoare/hăituire a Neamurilor Sacre, de către clanurile minoritare…(exact inversul a ceea ce pretindea, verbal!!!.. UE că ar vrea…s-a văzut, în aceste zile, câte parale face “voinţa UE”…). Numai astfel se va putea instaura un HAOS SUFICIENT ŞI EFICIENT!!!…pentru Imperiul Americano-Ginghishanesc…

În urbea Sfântul Gheorghe (pe care noi, în mod greşit, o mai vedem, pe hartă, ca aparţinând de statul numit România…) – vreo sută-două de secui au făcut, azi, 20 februarie 2008, un miting, prin care.şi exprimau solidaritatea cu “statul” Kosovo…şi solicitau (vorba DINTÂI a lui Benedek … că “gura păcătosului adevăr grăieşte”… – şi nu mai este nevoie, în cazul acesta, de “translatori de mare fineţe lingvistică”… – altfel, vorba ceea, vom muri, ca orice pasăre, pe propria noastră limbă…!!!):”ACELAŞI DREPT” (de declarare, adică, a independenţei, precum în Kosovo!!!). Dana Grecu, de la Antena 3, l-a întrebat, uluită, pe suavul Benedek: “Deci, v-ar fi pe plac inclusiv independenţa?” – iar răspunsul senin a fost: “Bineînţeles!” CE SĂ MAI TRADUCEŢI, DOMNILOR MAGHIARI?! Să traduceţi mutra lui Benedek, cel atât de împăcat cu>>>intreg articolul aici >>>>

OAMENI CARE NU TAC-Mitropolitul Bartolomeu: “Gloria de a ne aseza la coada continentului ”

Ca şi cum sărăcia endemică, degringolada politică, infracţionalitatea camuflată, corupţia sub acoperire şi exhibarea libertinajului nu ne-ar fi fost deajuns, în toamna acestui an s-au produs în România şi două atentate morale la adresa copiilor şi tinerilor noştri.E vorba de o campanie a unei minorităţi agresive pentru eliminarea religiei din învăţământul public, tocmai într-o vreme când şcolile noastre sunt asaltate de tabagism, alcoolism, droguri, sexualitate, golănie argotică şi dezmăţ comportamental. Nu e pentru prima oară când intervin în acleastă problemă, dar vreau să le reamintesc zeloşilor noştri atei ca religia, ca materie a trunchiului comun, este prevăzută în Legea învăţământului, fără ca prin aceasta să i se răpească elevului libertatea de a o refuza. Pe de altă parte, din paisprezece state ale Comunităţii Europene, doar două nu au religia în sistemul educaţional. Din acest punct de vedere, iată că ni se îmbie gloria de a ne aşeza la coada continentului.

“MA DOARE IN CUR ca sunt incompatibil!” – MIRCEA DINESCU, secretar de stat

“Mă doare în cur!” Aceasta a fost reacţia pe care a avut-o Mircea Dinescu, atunci când a fost chestionat în privinţa incompatibilităţi între funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), asimilată celei de secretar de stat, şi cea de membru al Consiliului Editorial al ziarului “Cotidianul”.>>>>detalii CIVIC MEDIA aici>>>

SCANDALUL RETROCEDARILOR : Hotia sistematica sterge munca nationala din istorie

Mi-este cu neputinta sa patrund in intimitatea resorturilor ce-au generat multimea gesturilor -in contra firescului-, pe care le-au facut guvernarile postdecembriste. Necunoasterea si inconstienta fara limite a celor pe care poporul prin propria-i vointa i-a desemnat sa-I conduca destinul a depasit imaginabilul, prefigurind reintoarcerea intr-un trecut istoric pe care nu-l dorim reinviat. Unul dintre produsele inconstientei alesilor nostri este si acel manunchi de acte normative care reglementeaza restituirea bunurilor ce fac obiectul studiului de fata, acte in care si-au gasit materializata vointa mai ales uzurpatorii. Munca stramosilor nostri, prin legiuirile strimbe si hotaririle fara de lege ale urmasilor lor este transferata din firesc bun al natiunii, in nefirescul, bun al uzurpatorilor, facindu-ne si mai saraci. Nu este de uitat ca legiuitorul si uzurpatorii au avut si au inca, in justitie, un sprijin consistent, deoarece astazi, din nefericire, personalul din cadrul aparatului a carui menire este intronarea dreptatii prin adevar este departe de a stapini cazuistica prin cunoastere. Necunoasterea, in domeniul ce face obiectul studiului, este atit de crasa, la toate nivelele autoritatilor legiuitoare, administrative centrale si locale, precum si ale justitiei, incit singura cale de-a aseza lucrurile firesc este revenirea la situatia anterioara punerii in aplicare a primului act normativ din manunchiul mai sus amintit. Ramin cu speranta ca cei in masura sa faca dreptate, legiuitor si justitie, nu si-au pierdut in totalitate discernamintul si demnitatea, putind inca sa indrepte lucrurile spre fagasul firesc, care este apararea patrimoniului natiunii romane.”

CORNELIU D. POP

Cuvant-inainte la volumul “Studiu privind retrocedarile de bunuri catre cultele religioase maghiare si alti solicitanti “intreg volumul se poate descarca gratuit aici >>>CORNELIU D. POP – “Studiu privind lipsa de suport juridic a retrocedărilor către cultele maghiare”

NODUL GORDIAN – „Deportări în Oltenia“???-un comentariu de Alexandru Leitner-Moruzzi

De curand , au inceput sa circule si unele opinii despre “deportarile din Oltenia “in al doilea razboi mondial ; dl. Alexandru Leitner -Moruzzi pune la punct aceste asertiuni :

Sa-mi fie cu iertare, dar despre deportari din Oltenia spre Germania, Austria, Polonia, n-a auzit nici dracu’. Nici macar Elie Wiesel, roman de vitza veche, din Maramuresul istoric. Dar, poate faceti o confuzie, in urma citirii urmatorului pasaj dintr-un articol evreiesc:
La 21 iunie 1941, Ion Antonescu a ordonat ca toti evreii valizi de la 18 la 60 de ani, care se aflau în satele dintre Siret si Prut, sa fie evacuati în Oltenia, în lagarul de la Târgu Jiu si în satele din împrejurimi. Membrii familiilor acestor evrei si toate celelalte familii evreiesti din alte sate ale Moldovei au fost evacuate în comunele urbane din departamentele implicate. Aceeasi masura a fost luata pentru întreaga populatie evreiasca din România care domicilia în zonele rurale . În afara de lagarul de la Târgu Jiu, au mai existat si alte lagare la Craiova, la Caracal, Turnu Severin si la Lugoj.”
Adica, nu a primit o masina, ci i s-a furat bicicleta … Dar e posibil sa fiu eu neinformat si, ca atare, va rog sa-mi indicati sursa de studiu. In privinta recrutarilor Waffen SS din Banat, pot sustine ca aveti dreptate, cu un amendament: trebuia sa ai “certificat” clar de origine ariana! Adica nu erau luati oamenii ca la PD! Fara “ausweiss” canci SS! Nu am date concrete, dar n-am auzit de vreun caz in care vreun militar din Armata Romana sa fie demobilizat si transferat catre Armata Germana.
ALM

PRECURSORI ROMÂNI – TRAIAN VUIA

TRAIAN VUIA, UN AVOCAT DEVENIT ZBURĂTOR TEMERAR

Diana Iane, Altermedia (http://ro.altermedia.info )
“Eu nu am căutat niciodată gloria, fiindcă ştiu că gloria pierde adesea pe om. Eu nu lucrez pentru gloria mea personală ci lucrez pentru gloria geniului uman. Ce importanţă are cine a făcut aceste lucruri, important este că ele există.” (Traian Vuia)
TRAIAN VUIA a venit pe lume în vara anului 1872, la 17/29 august, în localitatea Surducu Mic, din Judeţul Timiş. Astăzi, localitatea îi poartă în semn de recunoştinţă numele. Surducu Mic face parte din Banat, dar la acea vreme regiunea Banatului se afla sub stăpânire austro-ungară. Din acest motiv, Vuia a fost considerat mult timp ca fiind de origine maghiară sau austriacă. Între 1884-1892 Traian Vuia s-a aflat la Lugoj, unde a urmat studiile liceale. În această perioadă a construit mai multe modele de aparate de zbor de tipul zmeelor. Dupa ce a trecut examenul de bacalaureat, în anul 1892, Traian Vuia a plecat la Budapesta. S-a înscris la Politehnică, dar veniturile pe care le avea nu i-au permis să urmeze decât Facultatea de Drept. >>>>>continuarea aici>>>>>

“ANTOLOGIA BĂGATULUI ÎN VORBĂ” – Iarăşi Cărtărescu…

Vina noastră sau vina lui Mircea Cărtărescu?

Mă sună din SUA Billache, asiduu cititor de literatură română, inclusiv presă. Să mă întrebe dacă am citit articolul lui Mircea Cărtărescu despre evreii ucişi de români, intitulat O vină istorică, apărut la Bucureşti şi republicat peste Ocean. Îmi citeşte la telefon lungi pasaje şi nu-mi vine să cred. Îi cer să-mi trimită un xerox prin poştă, l-am primit azi şi constat că Bill al meu tot boier a rămas… Nici urmă însă de aşa ceva la autor, la Mircea Cărtărescu al nostru. Păcat. Păcat mai întâi de literatura pe care o scrie, nu lăsa să se întrevadă la autor atâta precaritate şi superficialitate sufletească. Iată, se pronunţă atât de categoric într-o chestiune atât de gravă pentru tot neamul lui, deopotrivă omenesc şi românesc, iar datele problemei, se vede de la o poştă, îi sunt literalmente complet necunoscute! Ceea ce nu-l împiedică să se bage în vorbă! De ce? De ce se grăbeşte să se alinieze astfel la grupul celor care susţin că în România a fost genocid, Holocaust etc. Gaşcă de indivizi mediocri, unii dintre ei dovediţi sperjuri în justiţie, haimanale fără operă, fără mamă, fără tată, rentieri ai minciunii, care nu ar exista în nici o bibliografie dacă nu s-ar fi inventat povestea cu holocaustul din România, în care au devenit mari specialişti!! Mircea Cărtărescu le dă un gir neaşteptat, nemeritat şi disproporţionat de mare, căci>>>> Ion Coja

RECORD PE INTERNET : O SUTA DE PAGINI WEB !

@ La 25 Decembrie 2007 s-a implinit exact un an de cand ambitiosul program ARP ( de ” cultura romaneasca on-line ” a inceput sa functioneze ; astazi cand, dupa un efort special care l-a facut cel mai important editor roman de presa culturala on-line , ARP -Asociatia Romana pentru Patrimoniu ( http://www.arp-romania.com ) administreaza 100 de pagini web , pe cele mai diferite teme ,constituind o mica enciclopedie de documente , creatie si atitudini la a carei formare au contribuit peste 1000 de autori romani de pretutindeni . O recapitulare a paginilor web administrate de ARP se poate consulta in documentarul O SUTA DE IZVOARE , la http://www.o-suta-de-izvoare.com

ULTRASCURTE de scriitorul Nicolae Rotaru : “Rockerul”

Fiul meu s-a pregătit să intre la A.S.E., dar în ultima clipă s-a răzgândit, alegând Academia de Poliţie. L-am lăsat să-şi trăiască aventura şi iată-l student la Băneasa ! Altă uniformă în casă, alte motive de (in)satisfacţie printre cei câţiva (destui) vecini certaţi cu legea, din cartierul brunet în care locuim, în oraşul orei exacte. Fiul meu (ca toţi tinerii) are pasiuni, între care puternică şi statornică este muzica rock. Şi unde nu vine la Bucureşti concertul cel mare Rockmania, iar domnul student (fruntaş) merge pe Stadionul Naţional, nu contra sute de mii de lei, ci la ordin şi în uniformă. Cum să se zbenguie, să urle, să se manifeste când, dimpotrivă, va trebui să aplaneze excese de asemenea accese? Şi, culmea, va trebui să stea departe de scenă, mai mult cu spatele, răspunzând de liniştea şi ordinea din zona repartizată. Experienţa a trecut. A avut efectul unei tablete de chinină înghiţită pentru prevenirea malariei datorate femelei ţânţarului anofel. A făcut grimasa datorită amărăciunii acelui medicament, dar a îngurgitat pastila convins de efectul benefic.Rockerul cu entuziasmul dat la maximum a înţeles, fiind în uniformă, că se poate (de pildă) asculta muzică şi în surdină. Cu acelaşi efect. Poate mai benefic. Fapt e că misiunea studentului de la Police Academy a fost îndeplinită. A lui şi a colegilor lui. Dar ce ne facem cu sutele de decibeli care ne sparg timpanele venind din apartamente sau, şi mai rău, din boxele difuzoarelor instalate în limuzinele de fiţe de pe străzile noastre… euroconforme?

Invataturile Par. Amfilohie Branza: „Fa ce vrei! Fa ce-ti place“ – astea-s lozincile veacului, care ne fac mare rau

În primul rînd, datoria faţă de Dumnezeu şi faţă de Biserică. Apoi, datoria faţă de ţară şi neam, faţă de familie, faţă de generaţie. Asta în linii mari. E bine să cunoaştem aceste îndătoriri. Ştim mersul dolarului, mersul trenurilor, tabelul lui Mendeleev, sumedenie de formaţii de muzică, dar nu mai ştim poruncile Bisericii – pe care Hristos a instituit-o cu preţul sîngelui său. Nu ne cunoaştem bine credinţa, de aceea sîntem uşor de ispiti. Le fel de slabi sîntem în dragostea noastră faţă de ţară şi neam. Nu ne aflăm întîmplător în acest spaţiu, carpato-danubiano-pontic, dar n-am învăţat să preţuim îndeajuns această ţară binecuvîntată. Dacă noi sîntem azi aici, este pentru că înaintea noastră strămoşii noştri s-au jertfit. Şi iată că mai apare o mare datorie: faţă de înaintaşii noştri. Ei au apărat, cu preţul vieţii, românismul şi Ortodoxia, care sînt indisolubil legate.
Acest neam va dăinui cîtă vreme se va păstra cultul strămoşilor noştri. Sîntem deci datori să mergem pe aceeaşi linie de jertfă, dar şi să le cinstim memoria.

De asemenea, avem o datorie faţă de familie. Familia este un loc sacru în care omul poate să-şi dezvolte toţi talanţii primiţi la Botez.
Mai avem o datorie faţă de generaţia noastră. Nu putem fi nepăsători faţă de tinerii, colegii noştri de generaţie, care se pierd pe cale din lipsă de ajutor duhovnicesc, de educaţie, de sprijin sufletesc şi moral; se pierd în activităţi care îi pierd, îi distrug. E mare lucru solidaritatea de generaţie. S-a pierdut spiritul camaraderesc. Fără solidaritate nu vom putea face faţă unei provocări importante: pe urmele noastre apasă viitorul acestei ţări.
Împreună putem forma o echipă puternică, chiar dacă fiecare luat separat are slăbiciunile şi căderile lui. Trebuie să experiem forţa muncii colective, forţa rugăciunii colective. Individualismul a distrus totul. Criza de educaţie ne-a adus aici. “Fă ce vrei! Fă ce-ţi place” – astea-s lozincile veacului, care ne fac mare rău.

ŢARA HOŢIEI ORGANIZATE“ – N.N. Tomoniu: „Titanic vals” de alegeri

La declanşarea alegerilor pentru Parlamentul European, un post de televiziune a reluat filmul „Titanic vals” făcut pe vremea lui Ceauşescu. Când văzusem filmul, atunci în vremea lui „Ceaşcă”, mă întrebasem dacă poate exista vreodată ceva asemănător în realitate! Trăise oare pe vremea capitalismului o aşa lume bizară?

Tudor Muşatescu însuşi, afirmase că lumea aceea existase: „Am fost întrebat, de multe ori, daca personajele din Titanic Vals si subiectul piesei au existat în realitate sau au vreo înrudire directă cu oameni si fapte petrecute aievea. Da, au existat, si tot ce se întâmpla în Titanic Vals s-a întâmplat în realitate, si chiar la Câmpulung. Fireşte, nu toate faptele s-au petrecut în cadrul aceleiasi familii. Moştenirea lui Tache Necsulescu – mort nu într-un naufragiu, ci de moarte buna – a rămas unei familii sărace, de funcţionar la prefectura, ca Spirache; dar dragostea Mizei cu locotenentul de cavalerie s-a întâmplat în cu totul alta familie. Dupa cum, în alta familie soacra si nevasta au plătit ca sa-si vadă ginerele si soţul ajuns deputat fără ştirea si voia lui. >>>>

ATAC la simbolul nostru naţional

ŞOCANT Eminescu, bãtaia de joc a iredentiştilor maghiari o La 21 ianuarie a.c., într-un cotidian de limbă maghiară din Oradea apărea sub semnătura lui Nagy Jozsef Barna, preşedintele EMI Oradea (Organizaţie a Tinerilor Maghiari), un articol de proslavire a criminalului de razboi antisemit si antiroman Wass Albert si defăimător la adresa poetului nostru naţional, Mihai Eminescu.>>detalii CIVIC MEDIA aici>>>

CUM INCEPE LICHIDAREA UNUI POPOR ? DAR A UNUI STAT ? Iata cateva articole si studii care descriu etapele acestui proces dirijat

►UN SCANDAL DOAR APARENT INCHEIAT SI CU ECOURI LUNGI : ” EMINESCU – CADAVRUL DIN DEBARA “/opinii de Gh.Gavrila Copil ( “Canonizarea lui Eminescu”si o revenire : Si totusi ,in apararea lui HR Patapievici “) , comentarii de Corneliu Florea (” Cine l-a ucis pe Eminescu ” si ” Falsa Elegie despre Eminescu ” /o precizare a lui HR Patapievici

INCENDIAR – DOSARUL ” KOSOVARIZARII “-un documentar Civic Media

“Redesenarea frontierei interne” a Romaniei consacra falimentul statului roman

Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, consideră că declararea independenţei Kosovo creşte şansele de autonomie pentru asa-zisul “Ţinut Secuiesc”, dupa cum transmite corespondentul AMOS News. UCM “Scaunul Sfântu Gheorghe” consideră că România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo şi implicit noul stat, iar în semn de solidaritate cu kosovarii, UCM va ieşi miercuri în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, alături de Consiliul Secuiesc. „Consiliul Secuiesc poartă drapelul direct al autonomiei, aşa că vom ieşi alături de membrii acestuia în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, într-o demonstraţie de susţinere, pentru aproximativ 15 minute”, a declarat Gazda Zoltan pentru AMOS News. Liderul local al UCM “Scaunul Sfantu Gheorghe” a mai declarat ca in conditiile in care fortele politice importante ale Europei si SUA recunosc independenta provinciei Kosovo, “atunci aceste state trebuie sa sprijine si autonomia Tinutului Secuiesc”. Ieri seara, un grup al UDMR a solicitat acelasi lucru pe strazile Clujului, felicitand Kosovo pentru “reusita”. CIVIC MEDIA considera ca Parchetul General are obligatia sa urmareasca impreuna cu celalalte organe abilitate astfel de manifestari si sa actioneze din oficiu, in consecinta si fara rezerve in toate cazurile in care se constata ca se incalca Legea fundamentala a tarii, Constitutia.

Cititi despre “Redesenarea frontierei interne” a Romaniei >>aici>>>>

KOSOVO-ul romanesc aproape iesit de sub autoritatea statului roman * KOSOVO, inceputul sfarsitului Europei * Azi, Kosovo, maine, Voivodina. Urmeaza Harghita-Covasna? * Razboiul pentru Kosovo asa cum a fost * Kosovo – reduta mafiei islamice din Europa * Traian Basescu s-a duelat cu extremismul maghiar la Bruxelles * Vartejul Kosovo absoarbe Romania * S-a deschis Cutia Pandorei * Kosovo si purificarea etnica in Romania anului 2008

la www.civicmedia.ro

INCENDIAR / PRAF DE PUSCA IN JURUL ROMANIEI -Alte doua ” variabile “:razboiul

UN ARTICOL SENZATIONAL IN ” MONITOR IMOBILIAR ” DE AZI :

Indiferent de cum va fi , un razboi regional sau numai o instabilitate pronuntata ( fara a se lua in calcul dezvoltari cu implicatie romaneasca directa , care nu sunt atat de absurde pe cat ni se spune dar nici inevitabile ) ar aduce cu adevarat un dezastru si in “imobiliar” fiindca noi depindem astazi de banii Marelui Joc iar “jucatorii ” se retrag din orice loc unde banul nu e sigur iar cladirile se pot culca la pamant din motive de conflict purtat cu armele grele . Si in aceasta speta , apar alternativele (sau, mai bine zis, se profileaza mai repede decat ar fi fost firesc ) iar retragerile de capital nu mai tin seama de prudenta ( producandu-se in etape si , deci, fara pierderi ) ci se precipita sub regimul necesitatii iar daca limbile de foc ale conflagratiei se manifesta – disparitia “investitorilor ” urmeaza principiul ” scapa cine poate”. Bineinteles ca , si in materie de ” bani si razboaie ” exista paradoxuri si chiar secrete iar ideea ca , din ratiuni de conspiratie universala, sunt razboaie ticluite in vederea distrugerii urmate de “re-constructie ” , pare o absurditate dar ,uneori , ar putea sa se confirme macar partial.>>>>

“Luceafarul Romanesc ” , cea mai importanta revista literara on-line ; creatii si articole noi

INCENDIAR – Adrian Botez :SUA asasineaza Europa -iar U.E. se sinucide

Din punctul nostru de vedere, „problema Kosovo”, cu potenţial infinit de conflictualitate (ne referim, evident, la absolut catastrofala decizie a U.E. de a susţine Priştina mahomedanului Hashim Thaci – care, în discursul de la orele 16, a spus: „Mulţumesc SUA şi UE”… – de a-şi proclama unilateral, azi, 17 februarie 2008, „independenţa”.. – FĂRĂ REZOLUŢIE ONU!!!… – ÎNTR-UN „STAT” CU CCA. 50% ŞOMERI!!!…fără lumină electrică, fără învăţământ, fără măcar INDEPENDENŢĂ!!! – pentru că, înainte de-a şi-o proclama, au cedat-o forţelor armate ale UE… – …de unde nu se putea să lipsească România… – devenind, DIN START, protectorat!!!) dezvăluie, mai bine decât oricare stare non-conflictuală, de până acum: U.E. nu contează, ca factor de decizie real, în Europa…SUA dictează, ca unor indivizi hipnotizaţi, celor de la „board”-ul U.E. – ce să facă şi cum să facă! Administraţia SUA se dovedeşte mai cinică decât oricând, chiar mai cinică decât în cazul Pearl Harbour (în al doilea război mondial – când şi-a construit, pe cadavrele propriilor militari, pretextul de intrare în „festinul” războiului mondial…pentru că bancherii americani – ŞI NU ALTCINEVA!!! – au câştigat şi „s-au înfruptat” din >>intreg articolul aici >>>

O CARTE PE ZI – singura revista care comenteaza in fiecare zi cartile recente-aici, cele mai noi cronici literare

SINDROMUL kOSOVO : “Vremea Cneazului Lazar nu s-a dus”-un eseu de Alexandru Nemoianu(SUA)

Vremea Cneazului Lazar nu s-a dus si nu se va duce , este pentru totdeauna.
Ce se intampla in Kossovo Metohia este premeditat si provocator. Este hula adusa celuia care este pe Cruce. Batjocura adresata celui in suferinta. Este dimensiunea cea mai sordida a raului.
Este o suferinta care nu are inteles sau , mai exact , ca oameni nu o putem intelege. Este simbolul Crucii fara de care nu ne putem mantui.
>>>intreg eseul aici >>>

MONITOR CULTURAL despre carti noi , ” scandalul Cezar Ivanescu “, “Rahatul-motiv existential” si alte eseuri memorabile

DEZVALUIRI – Cine sunt tinerii unguri care au demonstrat la Cluj

Dan Tanasa transmite :Ferenc Attila Lokodi, vice-presedinte unei asociatii care isi zice HVIM. Asta e numele unuia dintre tinerii care au salutat la Cluj, ieri seara, declararea unilaterala a independentei provinciei Kosovo. Pe internet, asociatia duce o lupta asidua pentru autonomia teritoriala a “tinutului secuiesc”. In acest sens, Lokodi a depus anul trecut, pe 3 iunie, o petitie la Ambasada Romaniei de la Budapesta in care raspicat autonomie si drepturi colective pentru maghiarii din Romania. Totodata cere schimbarea Constitutiei Romaniei si protejarea maghiarilor din Romania care sunt asupriti, in opinia lui, de 87 de ani. >>mai multe aici >>>

TANARUL SCRIITOR – numarul de azi , cu 15 scriitori tineri , romani din toata lumea

Primul ” dictionar elementar ” de scriitori romani este acum disponibil ; cititi-l aici

@ Documentarul SCRIITORI ROMANI CONTEMPORANI este un ” dictionar elementar ” de autori romani contemporani , care se exprima in limba romana pretutindeni in lume. Obiectivul lui este acela de a furniza informatii minime despre scriitori si carti , ajutand astfel pe cititorul obisnuit si pe cel specializat sa aiba o cat de sumara orientare aupra unei opere de indiferent ce valoare . Realizarea acestui documentar s-a facut sub regimul necesitatii deoarece sursele de informare despre scriitorii romani contemporani sunt reduse si adeseori partiale iar aparitia unui tip de selectie intemeiata pe preferinte , adeziuni la ” coterii ” sau pseudo-criterii de valoare le subtiaza si mai mult . Spre deosebire de altii , noi nu am ales ci am chemat si am inclus pe toti cei ce au venit.
o Daca doriti sa va inscrieti in acest dictionar deschis si , mai intai , sa-l consultati, deschideti pagina web www. scriitori-romani-contemporani.com
sau scrieti direct la adresa de e-mail :
scriitori.romani.contemporani@gmail.com

Ce viitor are România? Un comentariu al celebrului scriitor Grigore Arbore, scris pentru AMOS NEWS, încearcă o ipoteză

Ieşirea Poloniei din tunel şi perspectivele politice ale României –
/../Este foarte probabil ca şi alegerile ce vor avea loc inevitabil în România, încă nu se ştie când (deşi tehnic vorbind ar putea avea loc în câteva luni, cu condiţia ca liderii operativi – şi nu onorifici – ai partidelor de opoziţie să iasă din starea de ameţeală demagogică, certăreaţă şi agresivă atunci când caută un scenariu plauzibil pentru repoziţionarea la carmă a propriilor formaţii), ar putea fi şi ele cele mai importante de după căderea comunismului. Ar putea marca redeschiderea drumului speranţei populaţiei în reformarea Statului în sensul consolidării mecanismelor democratice de guvernare şi de gestionare transparentă a economiei şi nu în sensul transformării instituţiilor sale în instrumente de răfuială între clanuri politice sprijinite pe grupări de cumetrie sau agregări oligarhice, precum se constată că se întâmplă după alegerile de la sfârşitul lui 2004, câştigate de alianţa DA în numele unei gestionări diferite a ţării faţă de cea exercitată de social-cleptocratia social-democrată între 2000-2004. Ar mai putea marca viitoarele alegeri din România suntem însă în domeniul simplelor ipoteze de lucru, neconfirmate până acum de intenţii reale sau declarate doar ale unui esichier politic potenţial alternativ degringoladei actuale – stabilizarea unui iter al economiei promiţător (creşterea anuală se apropie în ultimii doi ani de 9%) precum şi reîntoarcerea la principiile sănătoase ale dialogului civic. Un dialog alterat grav, cu contribuţia unei bune părţi a mass-media, de otrăvirea raporturilor între pături sociale, indivizi şi acele partide care, aflate la guvernare din decembrie 2004, au pus în practică, cu nemijlocitul concurs al Preşedintelui, măsuri vizând hărţuirea permanentă a adversarilor efectivi sau potenţiali, operativii hărţuirii fiind adesea personaje a căror moralitate civică este mai mult decât îndoielnică. >intreg articolul >aici>>

Povesti cu Dracula in Noua Zeelanda

Dracula prezent la Festivalul Cultural din Auckland

Revista „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda” a participat pentru al treilea an consecutiv la Festivalul Cultural International ce avut loc duminica 17 februarie 2008 in Auckland, Noua Zeelanda. Standul de anul acesta a incercat sa abordeze dintr-o alta perspectiva prezentarea tarii noastre. Cum in anii precedenti au fost expuse traditiile populare si frumusetile Romaniei prin costume populare, brosuri turistice, afise sau prezentari video, anul acesta organizatorii au exploatat un bine cunoscut simbol romanesc, tema fiind „Romania – Land of Dracula”.Astfel, organizatorii au imbracat pentru o zi costume de vampiri si au incercat sa explice vizitatorilor cine a fost de fapt personajul care l-a inspirat pe Briam Stoker. Trei afise de dimensiuni mari cu Vlad Tepes au atras atentia vizitatorilor festivalului, care ajunsi la standul PRNZ au fost imbiati sa guste si deja cunoscutii mititei romanesti (trasi in tepe si acoperiti cu mustar sau ketchup). O brosura in limba engleza, special editata de revista PRNZ pentru acest eveniment, a informat de asemenea vizitatorii despre cine a fost de fapt Printul Vlad si de ce el este privit ca unul dintre cele mai importante simboluri ale Romaniei.

Din Noua Zeelanda, Cristi Dumitrache, editor PRNZ

SINDROMUL KOSOVO : ” Va urma instabilitate in intreaga lume ” , profeteste Episcopul Artemios

La întoarcerea din ultima Noastră misiune în Washington trebuie să vă aduc la cunoştinţă că Serbia se confruntă cu o situaţie care e în acelaşi timp plină de primejdii, dar şi de nădejdi cu privire la viitorul provinciei Kosovo şi Metohia. Conducerea SUA ce doreşte să amputeze Kosovo şi Metohia Serbiei şi să şteargă prezenţa, chiar şi amintirea neamului pravoslavnic Sârbesc din Kosovo şi Metohia, încă e puternică şi hotărâtă. Însă, pe de altă partea glasurile conştiinţei şi ale Americanilor cinstiţi, care sânt încredinţaţi de neruşinarea şi imoralitatea politicii oficiale ale guvernului lor, nu mai pot fi ignorate.În Washington am vorbit cu membri ai Senatului şi ai Congresului, cu reprezentanţii administraţiei guvernului, cu reprezentanţii ambasadelor străine, cu jurnalişti, profesori şi academicieni, precum şi cu analişti din firmele profesioniste think-tank. Ca şi în timpul recentei Noastre misiuni la Berlin, şi în SUA am auzit glasuri ale oamenilor de seamă care încă sânt neprietenoase. Dar trebuie să pomenesc că am auzit şi multe glasuri noi care ne sânt prietenoase. Însă nimeni, fie că e vorba de prieteni sau neprieteni, nu se îndoieşte că ne aflăm înaintea catastrofei ce ne ameninţă, pe noi Creştinii ortodocşi din Kosovo şi Metohia, dacă ţările apusene conduse de SUA se vor ţine de planul lor de a recunoaşte proclamarea unilaterală a independenţei din partea administraţiei terorist – jihadice şi tiranice din Priştina. Nimeni nu se îndoieşte de faptul că prin această politică se vor înmulţi fărădelegile. Nimeni nu tăgăduieşte că aceasta ar însemna precedentul primejdios al instabilităţii în toată regiunea balcanică, în Europa, chiar şi în toată lumea. >>>>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________