ANALIZE ŞI FAPTE nr. 101

nr.9 / 2008 – Scandaluri interminabile : Bucurestiul sub asediul hotiei organizate, Patriarhul discretionar,”lighioanele anti-eminesciene ” la putere – articole si dezvaluiri in exclusivitate

~RAZBOI FATIS IN BISERICA ORTODOXA :”Planul secret al Patriarhului bogatilor “: incep marile eliminari

Invocata in mai multe momente recente atat de unii “facatori de opinie ” cat si in rumorile bisericesti propagate in maniera iezuita , ” curatenia in Biserica ” era un punct principal din programul lui Daniel Ciobotea , ajuns dupa o asteptare de 17 ani in scaunul patriarhal de la Bucuresti . Dar ca sa se faca o ” curatenie ” ( cuvant folosit frecvent de un omolog al acestui personaj ) era nevoie de argumente si nu de capricii.
Argumentele trebuiau sa fie in numar de doua : ” batranetea episcopilor neputinciosi ” si ” colaborationismul ” lor in raport cu regimul politic anterior . “Batranetea ” ( o veche marota a fostului mitropolit de la Iasi intrebuintata si pentru izgonirea par. Justin Parvu din staretia de la Poiana Teiului ) ,era o tema mai veche alimentata de noul stapan de la Bucuresti si despre aceasta urmau sa scrie -si au scris – slugile de moda noua ale “patriarhului bogatilor ” (intre care o figura proeminenta face un Florian Bichir, obsedat de aceasta problema pana la a insira minciuni desgustatoare )

sustinand aceasta idee inegalabila prin stupiditate. Colaborationismul cadea in sarcina ” Noi Inchizitii” de la CNSAS , unde au fost chemati , rand pe rand , multi dintre cei ce trebuie eliminati spre a se face loc celor ce urmeaza sa vina.Lista de convocati la audieri o confirma cu varf si indesat .
Dar , in ansamblu , cine sunt indezirabilii ? Bartolomeu al Clujului , Pimen al Bucovinei , Calinic al Argesului , Gherasim al Valcei , Andrei de Alba Iulia , Justinian Chira de la Satu-Mare , Teodosie de la Tomis , Ioachim de la Husi , Eftimie de Roman , Epifanie de la Buzau , uniti prin patru caracteristici comune : calugari cu experienta staretie (ceea ce actualul stapan de la Bucuresti nu este ,fiind in esenta un”pantalonard ” ), mari personalitati , anti-ecumenisti ( deci “traditionalisti “) si , cu o singura exceptie , capi peste eparhii bogate . Caci ” bogatia” este si aceasta o tema importanta in Biserica din perspectiva “patriarhului bogatilor “care, fara prea multe ore de pretrecut in manastire, astazi se prezinta drept “ucenic al par. Cleopa”.
Planuita pentru toamna anului trecut , “punerea in retragere ” a indezirabililor trebuia realizata cu concursul direct al>>>continuarea aici>>>

~SCANDALUL CONSILIERULUI OBRAZNIC – Adrian Botez : „O lighioană anti-eminesciană”

…Un preşedinte care are consilieri pe nişte imbecili precum dl Cristi Preda, care afirmă că Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el este realmente nul. Nu ai obiect” – nu poate fi decât un preşedinte ignorant şi blestemat să băltească în veşnică ignoranţă…Şi, prin urmare, să devină cel mai distructiv agent, în zona spiritualităţii României – căci, îl informăm pe dl preşedinte: cultura şi învăţământul ar trebui să însemne ucenicie întru ale Spiritului! E drept că, de când a izbucnit chestia aceea din decembrie, învăţământul românesc a avut parte doar de demolatori – cu excepţia lui Andrei Marga, care a fost un asasin get-beget al spiritualităţii româneşti, prin acceptarea (sub comanda „factorilor” deznaţionalizatori ai SUA-UE) a diversiunii manualelor alternative.

În Dilema Veche, din ianuarie 2008, dl Gâgă/Cristi Preda se dă inteligent, precum „inteligenţii” din celebrul număr „dilematic”, din 1999, în care se făcea caz de păroşenia lui Eminescu…Şi cum o face? >>>Adrian Botez>>>

~Se intorc vremurile bune ale lui ” Tismeneanul -tatal” : Istoria Uniunii se va studia in scoli !

Fiindca slugarnicia se intretine , ca orice apucatura rea , era inevitabil ca si europarlamentarii romani ( o alta categorie parazitara, inventata azi ) sa si-o manifeste in cele mai diverse moduri posibile . Recent , un asemenea personaj care anterior nu gasise alta tema importanta decat un amendament privind integrarea romilor (domeniu unde timp de 15 ani s-a specializat cu rezultate observate ,intre altele ,si in bataile cu sabii si pistoale produse mai ieri ) , a propus ca sa avem din nou ” cursul scurt ” in scolile din Romania . Iata ce zice o stire de televizor :

Istoria Uniunii Europene ar putea deveni materie obligatorie în şcolile din statele membre. Comisia pentru Cultură a Parlamentului European a aprobat cu majoritate de voturi amendamentul depus de europarlamentarul român, Mihaela Popa.
Acesta a cerut ca istoria Uniunii Europene să fie studiată în şcolile din toate statele Uniunii Europene. Motivul invocat de europarlamentarul român este că tinerii trebuie să cunoască etapele formării şi dezvoltarii Uniunii.

Pentru cei care nu stiu -sau nu vor sa afle – precizam ca in anii 50 , istoria URSS era materia ce substituise istoria Romaniei (in varianta Roller ,un ” tismeneanul” al epocii ) iar ” cursul scurt ” devenise tema de invatatura pana si la scoala serala , in ideea de a indoctrina cu de-a sila pe amaratii de localnici . Despre Kamenev , Frunze si Ordjonikidze ajunseseram sa stim mai multe decat despre Stefan cel Mare sai Mihai Viteazul (” nationalisti ” condamnabili, cam in felul ” demitizarilor” de azi ale unui oarecare Boia si acolitilor ); cam asta ne asteapta si acum. Este insa bine de tinut minte cum se cheama unul din agentii oficiali ai indoctrinarii de azi : Mihaela Popa , deputat PD-L.

~RADIOGRAFIA JAFULUI – Ce nu se stie despre ” afacerea parcarilor subterane “din Bucuresti

Inevitabila extindere a bazei colectarii de bani nu putea evita sectorul parcarilor, intr-un oras sufocat de automobile cum sunt Bucurestii unde, totusi , prezenta cartelului parazitar se simte de multi ani insa mai mult ca sigur ca rentabilitatea nu mai este multumitoare ca volum. De aceea planurile ce privesc un numar inca indefinit de -in limbajul de metal incasabil al noii protipentade- ” parcari supra-terane si subterane” au aparut recent si sunt comentate uneori desi cu o intelegere destul de rudimentara a starii de fapt . Ca si in alte randuri , ipoteza zeciuielii (care, din pacate la noi , insemneaza mai multe ” zeciuieli ” pentru ca ,in final, sa nu mai ramana aproape nimic ) s-a invocat cu dreptate insa este in afara de discutie ca primitivismul istoric al hotiei nu mai este azi atat de eficient si , deci , mecanismele devin mult mai baroce si ingenioase ; ele sunt clasice in “clasicismul combinatiilor occidentale ” de unde , la drept vorbind, s-au inspirat masiv sincronistii nostri care nu degeaba ” modernizeaza ” cu o sarguinta la limita histeriei .
O stire recenta explica mai bine decat orice substratul posibil al oricarei ” afaceri cu parcari ” . O banca belgo-olandeza ( ” Fortis”)detinatoare a unei divizii de ” parcari ” (Interparking) negociaza cu Vinci un asa-numit ” >>intreg articolul in ” Monitorul Imobiliar”>>

~”Cazul Natiunea” deschide o discutie despre proiectele esuate ale lui JC Dragan

Zilele trecute doua anunturi cu sens contrar au adus in actualitate ziarul lui JC Dragan , ” cel mai bogat roman din Europa ” . Suspendat (sau ” inchis “) apoi ” reluat ” , ziarul a constituit obiectul unui mic scandal de mediu cultural care pare-se ca s-a inchis . Dar ce s-a intamplat in realitate ? Vom afla probabil in curand . Fapt este ca , infiintat in martie 1990 ca o parte dintr-un proiectat imperiu mediatic care trebuia sa cuprinda un grup important de presa , o agentie de stiri , o retea de posturi de radio si de televiziune , universitati , edituri etc. ” Natiunea ” este unul din putinele obiective care au supravietuit retragerilor succesive care au facut – in aproape 20 de ani – dintr-un plan maret (dar si fezabil) o ipoteza istorica intrata in categoria lui ” n-a fost sa fie “. Daca maine vom avea istorici adevarati si nu politruci scoliti pe bancile noului model unic atat de raspandit azi , mai mult ca sigur ca unul din ei se va dedica studierii ” esecului Dragan ” care in sine poarta un mister interesant. Documentele recente ale acestui ” caz” le publica MONITORUL CULTURAL de azi .>>>>>>

~SA FIE POSIBIL ?? “Forte destabilizatoare se joaca din nou cu creionul pe harta Europei”

TEORIA CONSPIRATIEI :”Precedentul Corsovo” – un comentariu AMOS NEWS de Victor Nitelea

Forte destabilizatoare se joaca din nou cu creionul pe harta Europei, cu o iresponsabilitate nemaiintalnita de la Hitler incoace. Proclamarea unilaterala a independentei provinciei Corsovo este identica in esenta ei cu Anschluss-ul din 1938: ea deschide calea unor noi si noi redesenari ale hartilor politice, mai devreme sau mai tarziu prin razboi. Iar pasivitatea si acceptarea Europei de azi fata de violarea granitelor stabilite este la fel de mioapa si perdanta ca pasivitatea si acceptarea ei lasa de la Munchen din 1938.
De ce Corsovo? Pentru ca ceea ce se intampla azi in sudul Serbiei se va intampla maine in Corsica, poimaine in Tara Bascilor, raspoimaine in Scotia, Flandra sau Lombardia. Iar Uniunea Europeana intra singura si cu entuziasm in capcana care i-a fost intinsa de peste ocean, de o America tot mai ingrijorata de cresterea puterii si prestigiului ei. Rolul distrugator de Europa al Berlinului de ieri il joaca azi Washingtonul. Tarile europene inclina a accepta solutia prin viol reprezentata de de independenta unilaterala a Kosovei, in locul solutiei consensuale a problemei kosovare prin admiterea, la timpul potrivit si simultan, a Serbiei si Albaniei in Uniune, ceea ce ar duce la stingerea naturala a problemei. Acceptarea acestei solutii si consecinta ei ? recunoasterea unui stat Kosovo ? pot fi doar efectul stupiditatii monumentale sau a tradarii cauzei unitatii europene.>>>>>>

~La Ierichon, a apărut un impunător aşezământ bisericesc român

Cateva ganduri ale arhim. Ieronim Cretu, Superiorul Asezamintelor Romanesti de la Sfintele Locuri: Dorinţa noastră este aceea de a face cunoscut şi în acest fel proiectul românesc din Ierihon, şi de a atrage întru desăvârşirea lucrărilor şi vizitarea lui, cât mai mulţi credincioşi care-l iubesc pe Dumnezeu şi vor să cunoască locurile sfinte prin care El a trăit şi a făcut multe şi mari minuni. Deşi astăzi exteriorul întregii clădiri este aproape finalizat, totuşi partea interioară necesită încă multe investiţii.Aproape toate cele 50 de camere de cazare şi spaţiile pentru primire a pelerinilor precum şi băile au nevoie detâmplărie pentru uşi şi ferestre, de mobilă şi obiecte sanitare. Conştiinţa şi stăruinţa noastră a încercat să adune în acest complex tot ceea ce este mai frumos şi mai drag neamului nostru pentru a le face cunoscute şi altora, nu spre laudă, ci spre slava lui Dumnezeu, care a ascultat de demult rugăciunile strămoşilor noştri care doreau să vină în pelerinaj la sfintele locuri. Iată că astăzi s-a împlinit dorinţa lor şi cu vrerea lui Dumnezeu am reuşit să întemeiem aici nu numai o casă pentru pelerini, dar şi un frumos centru monahal care să ne reprezinte mai mult la Sfintele Locuri credinţa cu tradiţiile şi spiritualitatea noastră specifică. Este o prezentare a poporului român ca neam creştin ortodox şi dintotdeauna ospitalier. Mai multe detalii aici www.jerusalem.ro

CINE SUNT “INTELECTUALII CRITICI”?In anii 80, Liiceanu era atat de persecutat incat trebuia sa stea cea mai mare parte a timpului in strainatate -sustine un martor din epoca

“Daca, insa, imi amintesc bine, Liiceanu cutreiera mapamondul fara oprelisti si inainte, ba cu burse, ba la seminarii, ba cu alte treburi si, in toate cazurile cu aviz cu prioritate de la Securitate, ca asa sunau pricazurile. Ca in toate cazurile, la plecare i se facea pregatirea contrainformativa necesara, iar la inapoiere, verbal sau scris, raporta probleme de interes. Oricum, se stie ca Liiceanu nu avea probleme cu obtinerea vizelor de deplasare in Occident. Era chiar de invidiat pentru usurinta cu care le primea, inclusiv de catre academicianul Alexandru Boboc, care, desi era secretar de partid la Facultatea de filosofie, nu beneficia de atatea deplasari peste hotare ca mai tanarul sau coleg, Gabriel Liiceanu, care nici macar nu era membru de partid. Gabriel Liiceanu s-ar putea sa fi fost, cel putin, un proeminent agent de influenta, prin puterea exemplului personal. El era argumentul respectarii drepturilor omului in Romania, servit Occidentului. Pe de alta parte, Gabriel Liiceanu a avut grija sa-si cultive imaginea de intelectual loial, altminteri nu-si avea locul intr-o facultate considerata o filiala a Academiei de Stiinte Social-Politice a Partidului Comunist Roman. De altfel, modul in care a devenit patronul Editurii Humanitas, inaltata pe super-bugetul Editorii Politice a PCR, ar merita, daca nu o ancheta legala, cel putin o investigatie jurnalistica serioasa”. >>>

BUGETIVORII IN ALERTA : Patriciu si-a luat mana de pe ” Romania Literara”!Ii va scadea aplombul vechiului bastion al stangii kominterniste?

Dupa o campanie mizera cu iz de kominternism dusa in paginile Romaniei literare de catre vicepresedintele ICR Mircea Mihaies , orizontul revistei s-a limitat brusc. Dinu Patriciu a hotarat sa stopeze pomparea grupului de interese strans unit in jurul lui Nicolae Manolescu, sef Rl, la USR, profesor la Univ, ambasador UNESCO la Paris si multe altele. Decizia s-a luat in ciuda anuntului dat anterior de responsabilii Trustului Adevarul Holding, din care face parte si compania Satiricon, sub egida careia se edita Romania literara. Razvan Corneteanu, directorul general al Trustului Adevarul Holding a declarat ,in legatura cu aceste probleme , ca, de fapt, contractul de management cu Romania literara s-ar fi incheiat inca din decembrie si nu a mai fost reinnoit. Cornateanu a mai precizat pentru Mediafax ca, in ceea ce priveste Satiricon, compania avea functia de “distribuitor unic” pentru Romania literara si ca propunerea de renuntare la contract a venit din partea Adevarul Holding, trustul fiind focusat pe dezvoltarea produselor la care este si actionar. “Investitiile in produsele noastre sunt cele mai importante. In acest moment, avem 12-15 produse noi pe care le vom dezvolta pe parcursul acestui an”, a subliniat directorul general al Adevarul Holding.>un documentar CIVIC MEDIA aici >>>>>

Pr. Iulian Gavriluta : ”De ce pleacă tinerii? D’aia !”

„Internationalismul este laptele batut al comunismului”!
Petre Tutea

Am fost intrebat De ce pleaca tinerii din tara…si primul impuls a fost sa raspund: de aia ! Apoi revenind mi-am dat seama ca nu voi fi inteles si ma pun pe explicatie deci. Cand eram in comunism ni se spunea ca fara aceasta oranduire nu se poate, ca nu exista altceva, acum in Neo-comunismul comunitar (niciodata nu mi-a placut termenul de „comun”, deoarece inseamna un atribut pe care il are toata lumea, deci este ceva banal, uniformizant) ni se improsca mintile pe la tembeliziunile a-nationale cu aceiasi formula naclaita de vreme: „fara U.E. nu se poate, nu rezistam!”. Este vreo schimbare? Nu cred, poate numai de poleiala. De ce ne pleaca tinerii? Este sinonim cu: de ce se smulg copacii in furtuna?…..pentru ca nu au radacini, sau mai rautacios vorbind: pentru ca au radacini in noroi, in… manele! Un copac are doua radacini: una ancorata in cer – coroana din care se hraneste cu oxigen (vise, dorinte…), si alta-n pamant din care isi trage seva (sangele strabunilor). Oamenii sunt ca si copacii, cand nu au radacini adanci se smulg usor, dezradacinaindu-se. Atunci ei ajung in „Grajdurile lui Augias”, locul superlativ de murdar si neoranduit, unde muncesc supraomeneste. Putini au revenirea in sine a fiului risipitor din Evanghelie si continua sa roada la roscovele occidentului. Am vazut odioasa creatura nascocita de comunism, numita: „navetist”….ce este aceasta creatura? In vechiul regim era un om dezradacinat de la izvoarele sale taranesti si mutat cu forta, cu serviciul la oras……si de ce ma rog era monstruos? Deoarece aceasta creatura nu era nici satean, deoarece venea cu aerele incomplete de la oras si nici taran, pentru ca strica vechile si asezatele traditii, cu mai noile de la oras.>>>>

~Apărătorii patrimoniului gojdist , premiaţi la Oradea

Recent , la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, a avut loc un ceremonial cu prilejul căruia au fost înmânate diploma şi medalia “Emanuil Gojdu”, pentru calitatea de luptător al cauzei recuperării patrimoniului “Fundaţiei Gojdu”.Medaliile şi diplomele au fost acordate de către preşedintele comitetului “Pro Gojdu”, prof. Constantin Mălinaş. În total au fost acordate 30 astfel de distincţii, dar, din diferite motive , la evenimentul care a avut loc ieri în sala profesorală a Colegiului Naţional “Emanuil Gojdu”, au fost premiate doar cinci persoane, dintre care două post- mortem. De aceste medalii au beneficiat George Cristea, profesor la Universitatea din Stockholm, Suedia, membru al Uniunii Scriitorilor din Suedia şi România. Fostul director al instituţiei, profesor Dorel Tifor a fost premiat şi el de către Comitetul “Pro Gojdu” pentru calitatea de luptător al cauzei recuperării patrimoniului Gojdu. Profesorul Ioan Chira i-a fost acordată medalia şi diploma “Emanuil Gojdu”, pentru activitatea sa de diplomat, în cadrul căreia a pledat pentru cauza lui Gojdu. Post-mortem i-au fost acordate aceste onoruri pprofesorului Emil Roşescu, realizatorul cărţii de aur a şcolii şi autor a numeroase cărţi de didactică şi filozofică. Tot post-mortem a fost premiat şi căpitanul-erou Vasile Jarcă, care timp de zece ani a fost angajat al colegiului, dar meritele sale deosebite se concretizează în faptele de vitejie din cel de-al doilea Război Mondial, fiind răsplătiti cu ordinul Mihai Viteazul-cu spade şi avansat în mod excepţional la gradul de căpitan. Profesorul George Cristea se află în România pentru a-i fi lansată cartea de nivel academic “Regi şi diplomaţi suedezi în spaţiul romanesc” sec. XVII-XX”, ,manifestare ce se va desfasura la Bucuesti,la Ministerul de Externe,la inceputul lunii martie.

Iosif POPA,Vicepresedintele COMITETULUI PRO GOJDU, ORADEA

O stire uimitoare : un miliardar isi inchide ziarul ; alte dezvaluiri despre conspiratii , profitori , “afaceri europene “si un nou detractor al lui Eminescu

Cristian Preda, consilier al Presedintelui Romaniei : “Eminescu trebuie contestat si demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gandire politica. Din acest punct de vedere, el e realmente nul”

Incoerenta rationamentului unui Eminescu a facut posibila recuperarea sa atat de catre socialisti, cat si de catre nationalisti. (lasam deoparte aici revendicarile complet insistente, cele care fac din Eminescu un spirit actual: e suficient sa citesti paginile dedicate de el evreilor pentru a realiza distanta enorma care il separa de lumea noastra). De fapt, toate aceste chestiuni ar putea fi transate in mod elegant, daca asemenea recuperari/revendicari ar tine seama de un element, la urma urmei, banal. In fond, epoca in care Eminescu comenteaza politica romaneasca e aproximativ epoca lui Tocqueville ( a posteritatii sale imediate) si a lui John Stuart Mill. Comparati scrierile acestor autori cu ceea ce rezulta din publicistica lui Eminescu: cu greu veti putea descoperi ceva care sa le fie comun. De ce, totusi, asistam la asemenea accidente, care nu reprezinta altceva decat o curata pierdere de timp? Un posibil raspuns ar fi urmatorul: lenea de a gandi, ignoranta sunt marcile culturii politice de la noi. In acest context, Eminescu e un personaj manipulat. Din nefericire, influenta sa a fost mare, in masura in care pamfletul eminescian a devenit gen al literaturii politice. Conservarea acestui gen e sinonima cu transformarea superficialitatii agresive intr-un fel de canon al receptarii politicului.
Eminescu trebuie contestat si demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gandire politica. Din acest punct de vedere, el e realmente nul. Nu ai obiect.>>intreg documentarul aici >
Cristian Preda, asistent la FSPA, Universitatea Bucuresti
DILEMA VECHE

ULUITOR! JC Dragan , pana in 2007 ” cel mai bogat roman de pe planeta ” , isi inchide ziarul !

Infiintat in mai 2007 , ziarul” Natiunea” (proprietatea lui J.C. Dragan la acea data multi-milionar italian ) trebuia sa fie punctul central al unui mare grup de presa, editura si televiziune care exista bine schitat; cu timpul , cele mai multe din aceste investitii s-au inchis fara zgomot, ramanand pana stazi numai ziarul ” Natiunea” si tipografia FED. Acum aflam de la dl. Cezar Adonis Mihalache ca ziarul se inchide !Publicam aici un fragment din scrisoarea de inchidere a revistei .Oricum, aventura editoriala a lui JC Dragan in Romania va merita un studiu atent insotit de concluzii istorice mai solide.

Mersul cadenţat al Naţiunii, săptămână de săptămână, lună de lună, an de an, mi-a fost ca un ceasornic al inspiraţiei. Acum acest orologiu îşi bate ultimul gong. Cineva a decis că vremea Naţiunii a trecut, că timpul astral al ţării poate curge şi fără secundele noastre de dăruire. Şi poate că aşa şi este. Timpul va continua să curgă. Şi chiar şi ziarul va continua să traiască. Acolo în inimile cititorilor, în rafturile bibliotecilor, în sertarele colecţionarilor
Se încheie un drum. Pentru mine personal a fost unul dintre cele mai lungi pe care le-am parcurs în presa românească post-decembristă. Sunt opt ani de dăruire şi sufletul mă doare că trebuie să fiu eu acela care va trage cortina. Mi-aş fi dorit orice alt destin. Dar nu acela de a fi redactorul-şef care va aşeza maşinile de scris într-un dulap ferecat.
Şi nu mă doare pentru mine
Ci pentru tine, cititorule, care ai avut atâta bunăvoinţă să mă lecturezi săptămână de săptămână. Probabil ne vom întâlni curând. Pe alte metereze, unde voi fi poate şi mai furtunos. Poate mă vei recunoaşte şi vei regăsi în rândurile mele frânturi din inima Naţiunii. Pentru că, neîndoielnic, ele vor fi acolo.
Atâţia colegi şi colaboratori au plecat din această lume de când sunt eu aici În faţa lor mă simt de două ori mai gol. Pentru că le-am promis că voi duce mai departe spiritul care i-a animat pe ei în băncile Naţiunii şi, iată, nu mă pot ţine de cuvânt. Cineva a decis că este vremea ca orologiul să nu mai fie întors. Sunt trist, sunt gol, şi, mai presus de toate, mă simt trădat. Este o lacrimă pe marginea unei prăpastii pe care nu o pot cuprinde

SCANDAL NETERMINAT :”Fuck you, Europa “!-aceasta este filosofia ” Institutului lui Patapievici”?

În cadrul proiectului New Drama, derulat de Institutul Cultural Român de la New York, România a venit în SUA cu “Fuck you, Europa!”. Da, aţi citit bine: “Fuck you, Europa!”. Sau “FUCK YOU, Eu.ro.Pa!” – cum mai apare scris pentru a deruta. Rostite, aceste cuvinte înseamnă tot: “Fuck you, Europa!”. F-blasfemia se petrece exact cu o lună înainte de intrarea noastră în Uniunea Europeană. Asta îi mai lipsea imaginii României-The F-word! Amintim că Institutul Cultural Român (ICR) se află sub autoritatea Preşedintelui României, D-l Traian Băsescu fiind preşedinte de onoare al ICR. ICR se află şi în subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Directorul Institutului Cultural Român din străinătate are grad diplomatic de ministru consilier. Aici avem o problemă, D-le Preşedinte Traian Băsescu! Ea se cheamă “Fuck you, Europa!” şi a fost dezbătută în Parlamentul României. Problema se agravează şi a devenit cronică, D-le Prim Ministru Călin Popescu – Tăriceanu. “Fuck you, Europa!” a trecut deja prin România, Moldova, Suedia, Germania, Rusia, Japonia, Austria, Franţa…Şi iată că ne trezim cu “România. Kiss Me! / Fuck you, Europa!” ridicând cortina în inima New Yorkului.>>>>>>>New York, 27 Noiembrie 2006

Dimitrie Grama: „O ţară subordonată unor reguli «centralizate» altundeva decât România“

Am citit ceeace prof. A.N. Rugina expune ca o teorie “salvatoare” in privinta Romaniei. Am mai citit un dialog al D-sale cu prof. Deaconu si am incercat sa analizez “actualitatea” punctului de vedere a lui Anghel Rugina.

Daca in primii ani ai deceniului -90 (deci sfirsitul sec.XX), teoria D-lui Rugina ar fi avut vreo actualitate in conceptia economica pragmatica romana, ca sa nu amintesc practibilitatea implimentarii unei doctrine noi, acum, in era “vasalitatii” Romaniei imperiului UE, teoriile D-lui Rugina sunt complet lipsite de importanta.
Dl. Rugina, care traieste in USA, se pare ca nu este bine informat de felul in care UE lucreaza “constitutional” si “economic”. Romania nu mai este o tara libera, care poate decide independent dezvoltarea economica si chiar social-politica “CENTRU-PERIFERIE” sau de alta natura, ci este subordonata unor reguli “centralizate” altundeva decit Romania. >>>>>

“SAVIETSCHII CELAVEC “- Ion Coja: Cine pe cine, Severine?

Multă răbdare a mai avut Adrian Păunescu în discuţia sa cu Adrian Severin ! Un munte de răbdare ! Sau, altfel spus, servituţile inerente posturei de gazdă ! Numai că miza a fost deseori detot impersonală, astfel că mă bag şi eu în vorbă, deşi nu am citit interviul decât pe sărite şi trebuie să spun că de fiecare dată am nimerit din lac în puţ… Aşa bunăoară am trecut, perplex şi îngândurat (deci aşa gândesc ministeriabilii noştri !!), de la ideea de « naţiune cosmopolită europeană » la gravele acuzaţii aduse României, cum că şi-a părăsit mereu aliaţii « la prima cotitură a istoriei ». Nu am cum corecta o previziune, a lui Adrian Severin, referitoare la acest homo europaeus, variantă de rezervă a lui savietschii celavec, discuţia nu poate fi decât teoretică şi pătimaşă, exprimând nu ce ştie fiecare, ci ce vrea, ce-i doreşte pipota ! Se vrea Adrian Severin european cosmopolit ? Nu am să-l descurajez eu. Poate că mai sunt şi alţii ca el ! Voia la dumnealor ca la Banul Ghica !, ca să-l citez pe bunul nostru coleg Alec Hanţă, a cărui pomenire o voi face în mai multe rânduri în paginile acestei « Flacăre » generoase. Deocamdată atât. >>>>

“România – o tara in deriva , un popor inselat “-atitudini incendiare in revista NEAMUL ROMANESC

CAZUL RUGINA : OPINII DE ACUM UN DECENIU , INCA ACTUALE -Anghel Rugină: „De ce planul Rugină nu s-a putut aplica în România?“

MARTISOR – N.N. Tomoniu: „Luna martie sau împletirea roşului cu albul“

La Schela Cladovei, lucrările hidroenergetice de la Porţile de Fier au dus şi la descoperirea celor mai vechi mărţişoare din spaţiul trac! Estimate la o vechime de peste 8000 de ani, ele reprezintă încă o dovadă că în spaţiile marilor civilizaţii ale lumii, obiceiurile legate de anotimpurile anului, erau pentru strămoşii noştri un mijloc de educaţie şi cultură în lipsa altor mijloace de perpetuare a experienţelor legate de mediul înconjurător!
Mărţişorul, ca obiect cercetare pentru arheologi, era un şireag de pietre de râu vopsite roşu şi alb, trecute printr-un fir, care se înnoda formând un colier în jurul gâtului. Culoarea roşului era legată de soare, foc, sânge, femeie, viaţă, iar a albului, de apa limpede, nori, aer, bărbat şi cuminţenie.
Împletirea roşului cu albul semnifica tot atâtea coeziuni inseparabile, pornite mai de timpuriu sau mai recent. Soarele şi apa, un ax în jurul căruia se mişcă permanent viaţa, ca luptă periodică între două forţe vitale. >>>N.N. Tomoniu>>>

“Europa” nu ne vrea doar..prosti ci si cu padurile taiate !!

IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, atrage atentia Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, autoritatilor statului si opiniei publice, prin intermediul mass media, asupra unei solicitari stranii a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare. Este vorba de marirea volumului de exploatare a masei lemnoase cu 8-10 milioane medtri cubi, in plus fata de cei 20 de milioane metri cubi ce se exploateaza in fiecare an din padurile noastre. In total, ar urma sa se taie anual 30 milioane metri cubi de bustean dinpadurile Romaniei pentru alimentarea fabricilor, cum sunt cele de la Dornesti (Radauti), Sebes si altele, instalate in Romania de investitori straini.>>documentul aici >>

Alexandru Nemoianu (SUA): „Curentul“ pro Obama reflectă dorinţa de schimbare

Aici exista o mare agitatie privind viitoarele alegeri prezidentiale.Aceste agitatii privesc mai ales alegerea candidatulu Partidului Democrat.Optiunea este intre Hillary Clinton si Barak Obama.

Hillary Clinton este simbol al ” vechiului “, al politicianismului , cinismului , incorectitudinii morale . In plus asocierea ei cu fostul presedinte Bill Clinton , cel care a acordat minciunii statut de acceptabilitate , este in sine ceva rau .
Despre Barak Obama nimeni nu stie mare lucru si de fapt cred ca nici nu sunt prea multe de stiut.In fapt in asta sta “problema”.
In momentul de fata in viata publica a Statelor Unite a avea “experienta” este o paguba,o dovada de complicitate.
Nimeni nu a avut mai multa “experienta” publica decat VP Dick Cheney sau fostul ministru al apararii,Donald Rumsfeld, si ce folos a avut tara? >>>>>

FARA MENAJAMENTE – Cezar Adonis Mihalache: „CEC-ul, ultima redută“

Este un atac la adresa ultimului stăvilar al suveranităţii economice! Pentru că este ultima bancă românească de stat… Iar dincolo de înghiţirea ei de către megasistemul globalizării transnaţionale, România nu ar mai rămâne cu nimic autohton la nivelul său financiar-bancar. Iar cum pierderea suveranităţii este astăzi mai mult o chestiune economică, este evident că de la acel moment următorii paşi spre crearea alopr „suveranităţi” vor veni de la sine

Lipsită de o bancă naţională, unică, România va deveni un extenso al instituţiilor financiar-bancare străine. Iar cum zonele economice au fost deja mezate şi tranşate de cele mai importante bănci străine prezente în România, este evident că fiecare zonă economică va deveni o euroregiune ataşată cercurilor de interese care au „licitat” pentru preluarea economică a principalelor regiuni. În Transilvania, zonă în care există cel mai ridicat nivel al riscului de a se produce o suveranizare economică, urmată rapid de o enclavizarea şi declarare a autonomiei, avem prezente două importante bănci a sferei de interes austriece şi ungare (în Transilvania, economia este deja alipită mai mult ritmului dat de Budapesta, iar influenţa Bucureştiului este din ce în ce mai firavă). >>>>>

Printul Charles apara Bucurestiul!-un comentariu ” Formula AS” de Ion Longin Popescu

“New Buildings in Old Places” (Cladiri Noi in Locuri Vechi).
De la inaltimea personalitatii sale, Printul a dat tuturor o lectie exceptionala de iubire si pretuire pentru zonele vechi ale oraselor, punandu-i la zid pe toti arhitectii care se prostitueaza, tradandu-si meseria pentru un pumn de arginti. Desi nu face trimitere explicita la Bucuresti, salvatorul Sighisoarei si al satelor sasesti din Transilvania ii arata cu degetul si pe “hurducii” si “videnii” damboviteni, lipsiti de bun simt, de cultura si onestitate profesionala. Printul le cere tuturor urbanistilor sa opreasca demolarea caselor vechi, amplasand blocurile de sticla si otel la marginea oraselor, acolo unde nu este afectata tesatura urbana traditionala. Reproducem un fragment din aceasta lectie de cultura si civism, cu speranta ca cei vizati vor pune ochii in pamant de rusine.
“As vrea sa impartasesc cu dumneavoastra cateva ganduri despre modul in care construim cladiri noi in locuri vechi. Mai intai, sa recunoastem ca dezvoltarea durabila inseamna constructii care sa dureze cel putin 100 de ani, nu 20 de ani cat dureaza blocurile de sticla. De aceea, merita sa refolosim si sa dam o noua viata cladirilor vechi. In acelasi timp, sa construim frumos, inspirandu-ne din traditie, chiar daca trebuie sa folosim materiale si tehnici noi. Merita sa intelegem ca o constructie noua trebuie sa respecte cladirile din jurul ei, sa se armonizeze cu design-ul si arhitectura inconjuratoare. Trasaturile distinctive locale trebuie protejate, cladirile vechi trebuie respectate nu numai pentru frumusetea lor, ci si pentru beneficiile de mediu pe care le ofera. Mi-e teama sa nu repetam greselile din anii 60 ai secolului trecut, construind turnuri care sa umbreasca orasele vechi, monumentale. Din ratiuni inacceptabile, se pare ca suntem hotarati sa vandalizam tot ceea ce a mai ramas, cladirile cu dimensiuni la scara umana si cu un caracter unic. Valoarea lor creste pe zi ce trece, si nu avem dreptul sa le desacralizam, sufocandu-le cu turnurile de sticla ale corporatiilor. Incurajand investitorii si corporatiile care construiesc in mijlocul zonelor vechi ale oraselor, nu numai ca distrugem mostenirea lasata de inaintasi, dar ucidem si gisca cu oua de aur a frumusetii acestor orase, care-i atrage atat de puternic pe turisti.>intreg articolul aici>>>

SCANDALUL CEZAR IVANESCU incepe de dezlege secretele mortii lui Marin Preda?

Directorul Editurii Junimea pune decizia de colaborare pe care a primit-o de la CNSAS pe seama razbunarii lui Mircea Dinescu.„Motivul pentru care s-a dat aceasta decizie este ca l-am acuzat pe Mircea Dinescu ca a fost complice la moartea lui Marin Preda.” Poetul sustine ca nu a scris niciodata nimic pentru Securitate si, ca urmare, decizia CNSAS nu poate avea la baza decit influenta lui Dinescu. „L-am acuzat ca, dupa ce Preda bause o zi intreaga la Cartea Romaneasca (n.r. – editura la care era director), l-a luat citeva ore si a venit cu el mai beat. Iar Dinescu niciodata nu mi-a raspuns unde a fost in acele ore cu Preda si ce a facut”, ataca Cezar Ivanescu. Dinescu a fost in viziunea acestuia complicele altor scriitori, care, in aceeasi zi de 15 mai 1980, i-ar fi dat lui Marin Preda sa mai bea citeva bauturi, in cadrul unei aniversari la celebra Casa de Creatie de la Mogosoaia. Marin Preda a murit apoi noaptea, oficial din cauza unei asfixii mecanice, speculindu-se insa ca a fost ucis de Securitate. „Le-am zis atunci: «Daca l-a omorit Securitatea, voi ati fost securistii»”, spune Ivanescu.>>>>>intreg documentarul aici>>>

“Presa de doi lei ” rescrie slujbele religioase

Un ziar care se chinuie sa se puna bine cu cine trebuie si unde scriu fel si fel de personaje aproximative , supune la vot urmatoarea tema de o falsitate tipica pentru ” Romania de inventie ” unde ne indeamna zilnic sa traim :”Vi se pare normal ca un preot să le cânte enoriaşilor la sfârşitul fiecărei slujbe cântece religioase?”– asa zice un neica nimeni care habar nu are ca ” slujba ” nu e totuna cu ” mersul lui la servici ” si ca in Biserica sunt canoane , nu sondaje. Rezulta ca , daca nu stie , sa taca ; dar daca , pe langa ignoranta , mai este si altceva ?

VOCI DIN POPOR – Cum era viata in Regiunea Mures-Autonoma Maghiara ?

Regiunea Autonoma Maghiara a existat in Romania in urma cu vreo 50 de ani, deliberata dupa model si presiuni sovietice. Chiar a doua zi dupa delararea autonomiei, ungurii din Tg.Mures si-au data arama pe fatza, despre modul in care inteleg ei o convietuire cu romanii. Romanii care nu puteau sau nu voiau sa vorbeasca ungureste erau marginalizati cu brutalitate. O fosta profesoara de-a mea a murit cu zile in spital deoarece i s-a refuzat primul ajutor pe motiv ca nu cunoaste limba maghiara. Unui pacient roman cu numele de Suteu Ioan i s-a schimbat adhoc numele de catre personalul in intregime unguresc al spitalului in Süto Janos. Cand acesta a spus ca nu permite maghiarizarea numelui sau, i s-a refuzat orice tratament. Seara se faceau de catre tinerii unguri, vanatoare de romani, placerea lor de sorginte barbara era sa bata fara nici un motiv pe orice roman iesit in cale. Rezultatul a fost lichidarea RAM si o politica de romanizare a zonei de catre conducerea statala de atunci.
Astfel de “probleme” au ungurii de pretutindeni, nicaieri nu se simt bine in prezenta altor natii. Au fost cazuri cand au cerut aplicarea limbii maghiare si intr-o mica localitate din USA, doar ptr. ca se aflau acolo 39 de unguri. Au facut o petitie in acest sens la President Carter… Cred ca orice comentariu este inutil.

Vodă – da şi “Dâncu” – ba ! Cine vrea confuzie între ” români ” şi “romi ” ?

Iata cateva pareri , expuse in Parlament , despre inlocuirea termenului de ” rom ” (o inventie datorata lui Ion Caramitru ) cu ” tigan “, cum ar fi normal .Cum se vede, intelectualul Vasile Dâncu , a carui faima de ganditor e greu de spus de unde provine , insista sa ramana cum e ; oare din ce motiv ??

Adrian Păunescu :‘Trebuie să fim cu gândul la binele ţiganilor, care n-au nevoie de pseudonime, pentru că uneori ei sunt geniali, iar de cele mai multe ori, sunt oameni serioşi. Conform acestui mecanism logic viciat, ar urma ca pentru schimbarea situaţiei noastre ca români, ar trebui să ne numim altfel în ţările în care românii răufăcători ne fac de râs. Nu cred că trebuie să ne temem de conotaţiile pe care le-ar putea avea un gest de revenire la această denumire. Noi trebuie să reabilităm ideea de ţigan şi să-i ajutăm să-şi poarte numele cu mândrie. E un moment important. Nu avem niciun motiv substanţial să ne opunem acestei schimbări’,
Mihai Ungheanu :există ‘o confuzie supărătoare între prescurtarea României pe documentele oficiale şi numele pe care şi le-au luat ţiganii’.’Termenul de ţigan nu este înjositor pentru aceştia, dar cuvântul rom încurcă foarte mult lucrurile’, a arătat Ungheanu.
Vasile Dâncu :‘Nu cred că putem să o votăm, pentru că am crea prin aceasta un scandal legat de comisia noastră, un scandal care ar folosi ca pretext unora să arate că noi discriminăm. Eu am participat când eram la guvern la schimbarea indicativului de ţară din cauza denumirii de rom, pentru că nu mai avem indicativul internaţional ROM ci ROU. Dacă am schimba acum ceea ce s-a considerat atunci a fi o mare deschidere a României, ar însemna un pas înapoi’.

AGITATORII SEPARATISMULUI AU APARUT DEJA ? – “Bun venit, Kosovo!”- de Alina Mungiu Pippidi

Cât europenii au schiat, au dormit sau şi-au dus copiii la patinaj în acest sfârşit de săptămână geros, pe harta Europei a apărut un stat nou: Kosovo. Apariţia sa nu a fost o surpriză pentru nimeni. Declaraţia de independenţă a acestei foste provincii otomane, apoi sârbeşti , locuită de albanezi dintotdeauna, dar de la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea ca populaţie majoritară, fusese amânată din noiembrie anul trecut, de când partidul premierului kosovar, Hashim Thaci, câştigase alegerile. Acesta a amânat declaraţia de independenţă ca să nu creeze în Serbia un curent naţionalist şi mai puternic, care să aducă voturi candidatului naţionalist la alegerile prezidenţiale din ianuarie. Odată acestea câştigate, deşi la limită, de Boris Tadic, candidatul favorizat de Occident, nu mai lipsea decât un lucru pentru independenţa Kosovo. Un summit european, astfel ca după declarare Europa să vorbească, imediat după Statele Unite, cu o singură voce, recunoscând independenţa Kosovo. Acest summit începe azi, deci, ieri Kosovo şi-a declarat independenţa. Vor fi, desigur, şi voci contra, iar Kosovo va fi pentru multă vreme ca şi Taiwanul, recunoscut doar de o parte din ţările lumii, dar independenţa nu mai poate fi pusă la îndoială. Ea este un fapt din 1999, de când Kosovo funcţionează practic ca un stat separat, iniţial sub guvernare ONU, apoi, treptat, într-o combinaţie ONU cu organisme alese local. După aproape zece ani de când Serbia a pierdut controlul, numai naivii credeau că mai poţi lipi cana la loc vreodată.>>>>>intreg articolul aici >>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________