ANALIZE ŞI FAPTE nr. 102

Nr.10 – In spatele usilor inchise ale Patriarhiei: “Patriarhul bogatilor” are un as in maneca o ”Diavolul a ajuns si la Belgrad “dupa ce a pus stapanire pe Europa o INDREPTAR – Cum se fura in Europa ?

A PIERDUT “PATRIARHUL BOGATILOR”? Nu , exista un as in maneca.

Considerata o adevarata surpriza (in termeni de politica sau de joc sportiv) alegerea IPS Teofan Savu ca Mitropolit al Moldovei – hotarata de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane – nu confirma decat ca mana lui Dumnezeu a lucrat atat la alegerea ca patriarh a lui Daniel Ciobotea cat si acum ; fostul mitropolit de la Iasi,profesor in esenta , a devenit ” stapan ” la Bucuresti pentru ca sa fim incercati si ca sa ne radicalizam daca va cuteza sa greseasca fundamental iar calugarul Teofan a ajuns pe tronul lui Iacov Putneanul pentru a se face echilibru si a tine departe de parjolul inceput mai demult de predecesor, pe marii stareti si manastirile Moldovei.
In limbaj curent , insa, episodul de zilele trecute arata ca ” patriarhul bogatilor ” nu este nicidecum atat de “puternic” cum isi inchipuise iar metodele laice de a face imagine prin presa tocmita sau televiziuni nu au fost de prea mare folos . In Sinod, unde se parea, in septembrie , ca exista o prepondenrenta a celor ce ii sunt favorabili , s-a dovedit ca atitudinea cuminte si prudenta in fata aventurismelor de orice fel are incomparabil mai multa greutate.
Important acum este ce va urma dupa ce si alegerile de ierarhi pentru alte eparhii vacante sau noi se vor incheia. Replierea tactica a “patriarhului bogatilor ” care , mai mult ca sigur, va intensifica puternic campania de imagine care crede ca il va impune , se va traduce in scoaterea din penumbra a unui argument capital , gandit de patriarhul Teoctist in perioada anterioara. Acesta este ” Mitropolia Munteniei “, asul din maneca organizatorului marilor jocuri din BOR.
Re-activata cu destui ani in urma , dar tinuta la adapost de privirile hulpave intr-un clar-obscur semnificativ, aceasta este vacanta si condusa -ca loctiitor -de Arhiepiscopul Bucurestilor (care este si patriarh) dar va trebui sa aiba ,la un moment dat, si un titular. Cum in “ordinea onorurilor” aceasta este prima mitropolie (caci traduce pe fostul ” mitropolit primat” ) , rezulta ca alegerea pentru Iasi isi va pierde mult din valoare daca la ” Muntenia ” va aparea un adept al stapanului de la Bucuresti . Se stie , in anumite cercuri, ca vrednicul de pomenire patriarh Teoctist reflecta atent , in vara anului trecut , la rezolvarea acestui dosar deschis si luase in calcul fie o aducere triumfala a Mitropolitului Clujului , fie pur si simplu o chemare a IPS. Teofan. Deci, ontrar parerilor emotionale din aceste zile , mai avem de asteptat episoade viitoare interesante .

SCANDALUL IZGONIRII ICOANELOR DIN SCOLI intra in etapa dezinformarii fatise !

noi tentative de manipulare in problema simbolurilor religioase in scoli

In ultimele zile a fost lansata, in presa, o “perdea de fum” in chestiunea prezentei simbolurilor religioase in scoli, actiune menita sa mascheze o noua tentativa de inducere in eroare a opiniei publice.
Intrucat organizatiile care contesta in instanta Recomandarea nr. 323/2006 a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), aflata la originea scandalului, au fost ocolite sistematic de presa in solicitarea unor puncte de vedere, comunicam, pe aceasta cale, urmatoarele:

1. Nu a fost emisa nici o “decizie executorie” a vreunei instante din Romania, care sa oblige Ministerul Educatiei sa emita un ordin de eliminare a simbolurilor religioase din scoli. O asemenea “decizie” exista doar in mintile infierbantate ale unor ziaristi cu grave carente profesionale. Procesele la care se face referire nu implica Ministerul, ci CNCD si diverse organizatii ale societatii civile. Indiferent care ar fi deciziile instantelor, acestea nu pot avea ca efect “obligarea” unei terte parti.

2. Nici unul dintre procesele deschise de “Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” impotriva CNCD nu s-a incheiat, intrucat nu a fost emisa nici o decizie definitiva si irevocabila. Toate procesele sunt pe rolul instantelor.

3. Decizia CNCD nr. 323/2006 are caracter de RECOMANDARE. In ciuda afirmatiilor repetate obsesiv de persoane pentru care neo-iconoclasmul a devenit un scop in viata, MINISTERUL NU POATE FI OBLIGAT SA O PUNA IN APLICARE. Chiar in cazul in care un astfel de ordin va fi emis, el va fi, de asemenea, contestat imediat in instanta.

Dupa parerea noastra, miza atacurilor disperate, reluate in acest zile de gruparile ateiste cu complicitatea – voita sau nu – a unor ziare si posturi radio-tv, este dubla:

– sa induca in eroare opinia publica cu privire la o presupusa “obligatie” a Ministerului Educatiei de a emite un Ordin de interzicere a afisarii simbolurilor religioase in scoli si sa obisnuiasca opinia publica cu aceasta idee;
– speranta ca, odata ce curentul de opinie defavorabil se va fi “resemnat”, o viitoare conducere a Ministerului, indeajuns de obedienta intereselor cercurilor anti-romanesti si anti-crestine, va emite un astfel de ordin, fara teama de consecinte.>>>>

Cultura romana sub asediu sau o tara tradata ? Cele mai incendiare subiecte din MONITOR CULTURAL

~Arh. Mina Dobzeu: Quo vadis eclessia ? – Quo vadis mundi ?
~Luchian Deaconu: “Cazul Gojdu” – Simptomul unei tragedii nationale
~M. Ungheanu: “Preşedintele Romîniei şi GDS”
~Adrian Botez : ” Lucrurile au ajuns departe , in taramul diavolului
“-ganduri la o “petitie” impotriva Catedralei Mantuirii Neamului
~Aurel David: “ŢIGAN, nu rom (chiar şi cu dublu r)”
~Dorin Suciu: Incompetenta si rea-credinta: Un documentar al TVR rescrie istoria.
~Gheorghe Constantin Nistoroiu: Regele si monarhia – pasiune si morala, doua fete ale monedei pierdute de neamul romanesc
~Alexandru Nemoianu, SUA: „Despre marginalizare” >>
~Ioan Miclau: Degradarea voita a memoriei lui Emanoil Gojdu ???
~Prof.Dr. Francis Dessart ( Belgia )Droguri, sub-cultură, hard-rock”
~Ion Măldărescu: “România manelistă”
~Napoleon Savescu: Omagiu pentru … ocupatie

VOCI DIN POPOR :Sunt convins ca in toate manastirile Moldovei vestea alegerii noului mitropolit este salutata cu multa, foarte multa bucurie ! Calugarii stiu cel mai bine de ce !

Desi nu fac parte din eparhia Iasilor, rezultatul acesta ma bucura enorm si vad “degetul” lui Dumnezeu in aceasta alegere. Imi vine insa sa zambesc cand vad cu cata retinere e redata stirea de acest minunat cotidian, care pare mai degraba o portavoce particulara si nu una a Bisericii. Mai bine s-ar fi denumit “Crepuscul” si nu ni s-ar fi impus cate o cota importanta de abonamente la parohii, asa cum se intampla candva cu “Scanteia”. Probabil acea “scanteie” a generat o astfel de “lumina”. Si atunci tot asa se amesteca lumina cu intunericul… Dar se va publica acest comentariu?…


Dragul meu, si eu sunt unul dintre cei care il apreciaza si-l iubesc pe PS Casian. Cunosc destul de bine frumoasa activitate dusa de 18 ani in Eparhia Dunarii de Jos, cunosc puterea de munca si daruirea cu care a zidit multe lucruri bune in judetele Galati si Braila ! Si totusi, ma bucur ca nu a iesit el mitropolit tocmai fiindca ii cunosc si cealalta latura, cu care se inrudeste cu PF Daniel, anume ecumenismul – cea mai mare erezie a timpurilor noastre ! Daca ar fi iesit el, asa cum mai toti se asteptau, ar fi continuat cu siguranta politica de prigonire si de denigrare a marilor duhovnici precum Pr. Iustin Parvu si Arsenie Papacioc(chiar daca acesta nu face parte din MMB!) si pe care ii considera, nici mai mult nici mai putin, decat eretici !!! Sunt convins ca in toate manastirile Moldovei vestea alegerii noului mitropolit este salutata cu multa, foarte multa bucurie ! Calugarii stiu cel mai bine de ce !

INDREPTAR – Cum se fura in Europa ? -un comentariu AMOS NEWS de Carol Roman

Uite ca si la ei…..
Imediat dupa ce Romania a fost primita in Uniunea Europeana au si inceput maraielile la adresa tarii noastre. Indeosebi presa germana, austriaca si britanica si-a aratat nemultumirea deoarece, vezi matale, pe taramul carpatin s-ar petrece faradelegi cutemuratoare, “alesii” fac harcea-parcea din banii contribuabililor, mai abitir ca oriunde in lume. Chiar asa?
Dar, sa parasim vechiul continent, sa trecem Canalul Manecii si sa ne plasam in Marea Britanie. Dar ce se intampla?! Si pe-aici mai-marii bucatelor isi fac dreptate, incalcand legile si rotunjindu-si bugetele?! Ba bine ca nu! Sa-l luam, de pilda, pe presedintele Camerei Comunelor, ce mai, o mare personalitatae! Uite ca si acesta s-a infruptat vartos din banii contribuabililor britanici. Fara sa se clinteasca din fotoliu. La momentul sacru al declararii veniturilor, Michael Martin s-a incurcat la capitolul cheltuielilor pentru intretinerea locuintei sale, facand praf vre-o 4000 de lire sterline care ar fi fost cheltuite de sotie impreuna cu menajera, bani platiti pentru mese “suplimentare” – ce e drept tertip cunoscut si pe la noi – in folosul familiei, plimbari, vizite, toate cu decont oficial, frumos parafat. Pana una alta, Mike Granatt, purtatorul de cuvant al onorabilului staroste al Camerei Comunelor, neputand da explicatii pentru utilizarea fondurilor trecute in magazine prin mana sotiei mai-marelui, a fost nevoit sa demisioneze, ca sa scape basma curata.. Fraza care i-a pus capac si l-a impins spre >>>>>

“Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Cazul Badilita “

EDITORIAL ” ECOUL ” de VLAD PROTOPOPESCU (Australia)

o Ca mulţi din cei aflaţi în străinătate la data răsturnării regimului comunist din România am fost întărit sufleteşte de siguranţa cu care poporul român s-a îndreptat imediat către Biserica strămoşilor. Biserica a fost repusă în drepturile ei şi autoritatea ei a fost recunoscută. Mii de tineri s-au dedicat adîncirii adevărurilor spirituale ale Credinţei, unii luînd chiar calea aspră a monahismului>>>>>

”Diavolul a ajuns si la Belgrad “dupa ce a pus stapanire pe Europa

BICIUL ŞI ZĂHĂRELUL…
…Sunt foarte mâhnit de faptul că ultimul popor demn din Balcani, poporul sârb, care, în 1999, când avea conducători patrioţi, de tipul lui Slobodan Miloşevici – neorbiţi de globalism şi de trădarea „rentabilă” faţă de ţară, ORICÂTE ALTE PĂCATE VOR FI AVUT EI… – se lupta până şi cu „Dumnezeul” Terestru-SUA, pentru dreptul de a-şi ţine fruntea sus!… – azi, în 2008, când este condus de nevolnici şi trădători, care stau la căpătâiul sârbilor cu anesteziante şi hipnotice, tace şi doarme…TOCMAI CÂND I S-A SMULS INIMA-KOSOVO DIN PIEPT…!!! De ce, oare?! Doar Biserica este cu ei, cu sârbii… – şi Dumnezeu este cu cei ce-şi apără Neamul…!!! Se vede că le pasă şi lor, ca şi nouă, tot mai puţin, de Biserică, de Judecata Lui Dumnezeu…Pentru că netrebnicii lor de guvernanţi actuali (că pe cei patrioţi i-au predat, spre măcelărire, la Haga…) îi sperie cu „biciul” bombardamentelor americane (pe care, cândva, le întâmpinau cu zâmbetul, sfidător de demoni, al Dreptăţii lor, pe buze… – cu copiii lor în braţe, pe podurile bombardate sălbatic de Antihrist…) sau al embargoului politic al UE…şi îi amăgesc, ca pe copii ori pe câini, cu „zăhărelul” intrării în UE…care UE, am văzut, săptămânile trecute, prin interviurile jurnalistei elveţiene Silvia Cattori, cât de „iubită” (şi de „mănoasă”!!!) este, acum, DUPĂ ADERARE, de către francezii, olandezii, irlandezii, danezii etc. – toţi păcăliţi, fără ruşine, de către conducătorii lor, vânduţi diavolului…>>>>>

“EPOCA “- o revista care scrie “incorect politic “

PRECURSORI ROMÂNI – GOGU CONSTANTINESCU ŞI SONICITATEA

Diana Iane, Altermedia (http://ro.altermedia.info )

INVENTATOR AL unei noi ştiinţe – sonicitatea, Gogu Constantinescu este considerat pe drept cuvânt savantul fără de care Aviaţia britanică nu ar fi putut obţine supremaţia aeriană asupra nemţilor, în Primul Război Mondial. Întâia aplicaţie a sonicităţii pe care a realizat-o românul a fost “mitraliera sonică” – a carei cadenţă de tragere era sincronizată cu rotaţia elicei – montată pe avioanele de luptă. Dar aceasta este doar o mică parte din contribuţia lui Gogu Constantinescu la ştiinţa modernă. Teoria sonicităţii – transmiterea de energie prin intermediul vibraţiilor – a luat naştere prin stabilirea unei legături între muzică şi fizică, demonstrând că muzica poate fi transpusă în formule matematice. Inventator prolific, cu peste 130 de brevete, munca lui Constantinescu este astăzi, după aproape un secol, redescoperită de cercetătorii care încearcă tratarea cancerului şi a altor boli grave prin intermediul vibraţiilor.

Momente din viaţa unui mare inventator

Fiul unui mare profesor de matematică şi iubitor de muzică şi al unei mame de origină alsaciană, refugiată la Timişoara, Gogu Constantinescu s-a născut la Craiova, la 4 octombrie 1881. Bunicul din partea mamei era inginer. De la aceştia, tânărul a moştenit talentul pentru matematică, muzică şi inginerie. Pe toată durata copilăriei şi a adolescenţei, s-a dovedit un spirit extrem de inventiv, abil şi precoce. În vremea liceului, şi-a transformat camera într-un adevărat laborator pentru experimente fizico-chimice.
Astfel, aici au prins viaţă o lampă electrică cu mercur, acumulatori şi baterii, diverse motoare. Tot în perioada adolescenţei a conceput un calculator, bazat pe un sistem mecanic, care putea realiza calcule cu până la 30 de cifre. Câteva rotiţe se învârteau în jurul unei manivele. Ideea de la care a pornit era…să-şi ajute sora să se se descurce mai bine la matematică. >>>>>continuarea aici>>>>>

ÎN RĂSPĂR – Ion Marin Almăjan: „Romii sunt urmaşii Romei?“

Rog cititorul să nu explodeze citind titlul. Îl utilizez cu multă amărăciune, nu cu uşurinţă şi zeflemea. În replicile pe care le-au dat diferitelor interpelări făcute de specialişti sau doar de oameni de bun simţ, purtătorii de cuvânt ai etniei rome au justificat renunţarea la terminologia de ţigan în favoarea celei de rom spunând că ţigan, orice s-ar zice, are o nuanţă peiorativă. Nu am de gând să neg existenţa unei asemenea nuanţe. Şi în majoritatea cazurilor fiind pe deplina justificată de caracterul majorităţii acestei etnii. Înainte de a se pune eticheta de rasist celui ce rosteşte adevărul despre ţigani ar trebui în spiritul adevărului să se analizeze modul de gândire şi de comportament al celor mai mulţi dintre ţigani. Al celor mai mulţi, nu al tuturor, eu netăgăduind că sunt destui care>>>

VOCI DIN POPOR – “Tineri, vigurosi, lenesi si obsedati de internet”

Iata ce cuvinte intelepte , echilibrate , ii scrie un comentator de forum unui propagandist de vremuri recente care nu stie decat sa trimita mesaje catre toate patru zarile , “taind frunza la caini”; caci , intr-adevar , munca e grea :

L-am lasat, nu i-am raspuns la un mesaj, i-am scris sa mai invete, sa citeasca, sa renunte la certurile care nu intereseaza pe nimeni si drept urmare ii da inainte in stilul provocarilor meschine tipice activistilor de tip nou.Nu numai ca putina modestie nu-i strica, dar si putin bun-simt sa nu numeasca mincinosi si apoi sa strige dupa ajutor.
La varsta de 40 de ani, in puterea vietii cum se spune, in loc sa se ocupe de gasit o munca sa ii asigure copilului conditii pentru un viitor sa nu mai stea intr-o garsoniera cu parintii, acest personaj procedeaza in stilul adolescentilor intarziati, taind frunza la caini.
Nu stiu ce “incarcatura ideatica” o fi crezand acest activist ca au mesajele dumnealui pline de Copy-Paste. Dupa parerea mea mai niciuna frumoasa si/sau placuta pentru numele de roman si Romania. Dar stiu ca din punct de vedere uman, al maturitatii, este trist si grav ca un om apt de munca, un roman normal fizic, cel putin, sa se alieneze in asa hal incat sa nu-i pese macar de viitorul copilului si sa traiasca ca un adolescent intarziat in aceiasi garsoniera cu sotia si copilul ocupandu-si timpul cu pretentii “intelectuale” prin postarea de mesaje pe o multime de grupuri internet.
Eu i-am mai scris, un timp in urma, si l-am indemnat, poate isi gaseste ceva de munca, insa se pare ca nu intelege ; sau o fi greu la munca…

Gheorghe Seitan :Degeaba ii vom numi noi pe romi tigani in Romania,daca ei vor continua sa-si spuna romi la Roma, Paris ori New-York

Confuzia de rom-roman este suparatoare si creaza mari probleme ramanilor de peste granita.Degeaba ii vom numi noi pe romi tigani in Romania,daca ei vor continua sa-si spuna romi la Roma, Paris ori New-York.In interiorul Romaniei exista o perceptie corecta a cuvantului rom diferit de roman, dar peste granita rom si roman e de cele mai multe ori tot una.Solutia este ca Romania sa-si spuna ceea ce este si ceea ce spun izvoarele istorice ,traditiile, limba,obiceiurile, portul-noi suntem daci iar tara noastra ar trebui sa se cheme Dacia.Insa atata timp cat Academia Romaniei ramane inchistata in teoriile ramase de la 1848, intarite mereu de pseudostiintificii care s-au ocupat de cultura Romaniei si care au decretat ca suntem popor latin din daco-romani nu vad cum s-ar putea schimba ceva.A se vedea ca Eminescu a scris ca totul trebuie dacizat,pentru ca el stia mai bine decat altii de unde ne tragem.

~INCREDIBIL !Intre semnatarii” Declaratiei de la Budapesta ” (iunie 1989)care recunoaste” autonomia Transilvaniei” ca”spatiu de complementaritate” , apar si tartorii recenti Vladimir Tismaneanu, Neagu Djuvara, Dinu Zamfirescu,Mihnea Berindei , Virgil Ierunca si Monica Lovinescu;cam toata” Comisia Tismaneanu!

Reprodus din ziarul ” Natiunea” , Bucuresti, nr.15/septembrie1990 , pag.7
Declaraţia de la Budapesta“ – amănunte senzaţionale

Menţionata uneori –căci interesul protagoniştilor şi al complicilor este să se treacă vâmzarea de ţară sub tăcere – „Declaraţia de la Budapesta“, din iunie 1989, se cunoaşte puţin şi imprecis. În afară de obiectivele ei (ce stipulează faptul că Românii şi Maghiarii s-ar fi format în acelaşi spaţiu geografic – ??! – şi ca, deci, Transilvania ar fi „un spaţiu de complementaritate“ căreia îi trebuie garanţia „autonomiei“!!!), mai nimic nu a penetrat dincolo de zidul de tăcere al conspiraţiei anti-româneşti, unde participă şi aşa-zişii intelectuali „români“. Abia astăzi, după cercetări dificultoase, suntem în măsură să aducem amănunte.

Semnatarii iniţiali au fost, din partea românească, Stelian Bălănescu (din partea Cercului Român din R.F.G.), Mihnea Berindei (vice-preşedinte al Ligii pentru apărarea drepturilo omului în România – LDHR, Paris), Ariadna Combes (vicepreşedinte LDHR, fiica Doinei Cornea), Ion Vianu (LDHR – Elveţia), Dinu Zamfirescu (din partea Partidului Naţional Liberal), Mihai Korne (directorul revistei „Lupta“ – Paris). Din partea maghiară, au semnat lideri ai Frontului Democratic Maghiar (Antal G. Laszlo, Balogh Julia, Biro Gaspar, Fur Lajos, Keszthely Gyula, Molnar Gustav, Illyes Maria şi actualul ministru de externe, Geza Jeszinsky). Înţelegerea a fost parafrată în data de 16 iunie 1989. Ulterior, au mai semnat, din partea maghiară,şi alte persoane şi organizaţii (Rockenbauer Zoltan şi Vagvolgyi Andras pentru Federaţia Tinertului Democrat), Partidul Liber Democrat, Asociaţia Maghiarilor din Transilvania – prin Kiss Bela, preşedinte – redacţia revistei „2000“, prof. Bela Kalmann, Bojtar Endre etc. Textul declaraţiei s-a transmis, în felul unui apel către românii din România (??), în ziua de 18 iunie 1989, aât la BBC cât şi la „Europa Liberă“. Presa din Ungaria a fost mai lentă chiar, publicând acest text o zi mai târziu. Au mai semnat, în acelaşi moment, şi alţi „români“, al căror nume s-a ascuns până acum mediilor politice şi jurnalistice din România. Iată-i: Paul Goma, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Neagu Djuvara, Vladimir Tismăneanu, Ileana Vrancea, Doru Braia, Bujor Nedelcovici, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dumitrescu, Eugen Ionescu, Marie-France Ionesco, Adrian Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, George Barbul, Dina Brătianu-Missirliu, Al. Missirliu, Ileana Verzea.>>>>>>>

~N.N.Tomoniu: ” Moda anti-Eminescu, anti-national si anti-canonic , motiv de mandrie si progres “

Unii, văd în gesturile fanteziste ale ţambalagiilor Patapievici şi Preda, care cântă manele marinăreşti marelui jupân încă de la cafeaua de dimineaţă, un exemplu de dat la lume! Bineînţeles, nu un exemplu bun ar putea fi dat! Ci unul cam în felul acesta: un elev se scapă pe el în clasă şi în ciuda ferestrelor deschise, pute-al dracului! Dar elevii-lideri au cuvântul lor: „Lăsaţi-l aici ca să-l vadă şi doamna dirigintă ce a făcut!”.

Cam aşa procedează şi d-l Roncea cu Horia Patapievici şi Cristi Preda. Se scandalizează că articolele lor marca Pata-Preda au fost şterse de pe Internet şi n-au fost lăsate acolo ca să le vadă lumea! Păi puţeau rău de tot , domnule Roncea! Iar daca-ş fi Suleiman Magnificul, ce mai bice le-aş da eu pe spinare! Iată că pot avea şi eu o idee tot atât de primitivă ca şi ideile lor anti-româneşti pe care şi le-arogă pentru a se urca pe piedestalul „originalilor” sau cum zic ei, pe piedestalul „modei progresiste europene”. Hmmm, halal progres!>>>>>

~INVATAMANTUL IN DEZASTRU – Adrian Botez: Aşa miniştri mect, aşa „viitor de aur”…

Mă miram degeaba că dl Adomniţei habar n-are de problemele învăţământului. Şi că distruge liceul, prin smulgerea clasei a IX-a, pe care o „lipeşte”, ca nuca în perete, la …gimnaziu…Ce-l interesează pe domnia sa că ciclul de maturizare a adolescentului (de-acum UN OM, superior-problematizant!) trebuie să conţină CEL PUŢIN patru ani…?…ce nelinişti să-l străbată pe dl Adomniţei, legate de baza materială, care va fi (sau NU VA FI!) TRANSFERATĂ, DE LA LICEU, LA GIMNAZIU?! Domnul Adomniţesc/Adormiţesc (de câte ori încerc să reţin ceva din discursurile sale exasperant de găunoase, prin care aneantizează Logos-ul – precum cele ale lui Iliescu, din anii ‘90… – dă peste mine năpasta căscatului şi…adorm!) lucrează în învăţământ, ca pe tarla: ia un tractor de la un SMA, şi-l transferă la alt SMA…Domnu’, nu ştiu dacă v-a spus mamiţica dvs., dar nici oamenii lui Ceauşescu, puşi în conducerea învăţământului (şi, deh, ei erau, cică, „comunişti proşti”…, nu „liberali” foc de isteţi!), nu manifestau atâta crasă ignoranţă, întru ale pedagogiei şi psihologiei tânărului, precum dumneata! Umflaţi gimnaziul cu 5 clase…de ajung tinerii mustăcioşi să se simtă ca măgarii între oi, printre „colegii” lor… – iar liceul îl subţiaţi, ca pe-o fleandură, ca pe-o treanţă netrebnică… >>>>

~Dr.Dimitrie Grama(Danemarca): ” Scandalul consilierului prezidential “obraznic este un simptom !

In multe esee si comentarii anterioare am incercat sa-mi expun parerea ca, din pacate, poporul roman, asa cum il caracterizeaza si Eminescu acum aproape 150 de ani, a fost din nou pacalit acum, dupa “revolutie”, a fost cotropit de forte straine. Am mai spus si repet, “POPORUL ROMAN ESTE CONDUS DE O SLEAHTA DE VENETICI”, cu ajutorul murdar al unora care cu toate ca sunt romani, nu sunt. De aceea nu este de mirare ca tara este condusa de unul Basescu, de care ma indoiesc ca ar putea fi roman, deoarece romanu-i falos si daca ar fi fost roman si avea asa un nume si-l schimba dracului! El face parte din natiile conlocuitoare si in spaima lui primordiala, nejustificata logic de a fi demascat, el isi asigura Puterea pe care o inconjoara protectionistic cu mercenari, cu oameni veniti odata ca si stramosii lui din Asia, Mongolia, Judeea, Rusia. Caci oare nu din Rusia au venit cu “Armata Rosie”, parintii lui Tismaneanu, Plesu, Liiceanu, Patapievici si a inca citorva mii de venetici care acum realmente conduc Romania?
Adrian Botez, acest roman pur-singe, este adinc tulburat si revoltat de “blasfemia” nationala, semnata, Cristian Preda si publicata in Dilema veche a lui Plesu. Exista insa o logica simpla aici; Eminescu a fost si este considerat de evrei, antisemit, deoarece a avut tupeul sa critice caracterul si atitudinea etico-morala a evreilor europeni. Pe timpul lui Eminescu, o atitudine clara si critica, o postura intelectuala si filozofica de observare a unor fenomene sociale, facea parte din arsenalul polemic, facea parte din structura dialogului liber, necenzurat.
>>>>>

Despre opera lui Dimitrie Grama -aici >>>>>>

~”SCANDALUL CONSILIERULUI PREZIDENTIAL OBRAZNIC”- Alexandru Nemoianu(SUA):”In fata au ramas ciomagasii”!

Cristi Preda(”anti Eminescu”) nu face decat sa repete unul dintre modelele anti romanesti.Model care sta la baza anularii conditiei de Neam,adica nu atacarea valorilor fundamentale,existentiale ,deocamdata,ci a reprezentantilor,personalitatilor ce le intruchipeaza in memoria colectiva.Dar in plus de asta Cristi Preda este si tont.

Luand din context situatii si comparandu-le,”cultura romana” si “cultura franceza”,el se implica in foarte dubiosul joc al adunatului merelor cu pereleor.Mai rau,se si incurca.Cristi Preda impinge socoteala lui anapoda pana a organiza comparatia de ce vor fi facand oameni pusi in situatii ipotetice.Iar neghiobia lui devine induiosatoare cand ,pe temeiul propriilor constructii ,tinad de imaginatia unui tanc retardat,trage concluzii.Daca orice Cristi Preda arata limpede ca atacul prezent contra romanismului a esuat doctrinar si cei ce il poarta sunt in panica,aceia care au ceva in cap se ascund si in fata au ramas “caramidarii”,”ciomagasii”,de felul lui Cristi Preda.Patetic!

Despre opera lui Alexandru Nemoianu >>aici>>

~SCANDALUL CONSILIERULUI PREZIDENTIAL OBRAZNIC -Ioan Mugioiu(Elvetia):”Romania este astazi numai o colonie vestica”

Cei care au guvernat pina acum Romania, au adus acest stat la nivelul desfiintarii. Un stat poate exista stabil in istorie numai daca este economic si militar puternic. Eminescu a vazut aceasta acum peste o suta de ani. Statele vestice actuale sint sint inca si astazi ultranationaliste si isi pot permite sa se prezinte ca nenationaliste. Ceea ce a scris Eminescu politic acum peste o suta de ani, era in vestul Europei ceva absolut normal. Romanii nu au fost capabili de la Mihai Viteazul incoace sa-si creeze un stat stabil. Romania este astazi numai o colonie vestica. Nu mai mult de atit. Aceasta impotenta economica le da timp romanilor sa minjeasca cu noroi geniul culturii lor nationale si geniu mondial. Caci nimic nu se misca in Europa fara Natiune. Acum Nationalismul si-a schimbat continutul dupa 11 Septembrie 2001. Se numeste Patriotism.
*
Cred ca trebuie lamurita ca lumea si aceasta tema a disidentilor sau opozitiei pe timpul lui Ceausescu. Tendinta actuala este de a fabrica fel de fel de opozanti. Disidenta nu a existat decit cu foarte foarte putine exceptii. “Multi viteji dupa razboi se arata” . Romanul insusi ca individ nu este echipat cu un caracter de rezistenta. Romanul este tipul clar de las.Se incearca acum, ca intotdeauna la romani, sa “se intoarca ca la Ploesti”.
Ioan Mugioiu

~Gen. Mircea Chelaru : “Doamne, m-am săturat de popi nevrednici şi mi-e dor de preoţi la altarul sufletului”.

Biserica de astăzi este, la rândul ei, o instituţie. Încadrată cu oameni. Cu oameni făcuţi după chipul şi asemănarea societăţii din care fac parte. Cu vanităţile, erorile şi vinovăţiile lor. Nefast este faptul că cei care produc funcţionarea Bisericii nu mai au aproape nimic cu Dumnezeu, decât poate invocarea lui permanentă pentru a-şi intreţine legitimitatea! Nimic din Harul primordial, nimic din sacrificiul isihastic, nimic din puritatea virtuţii. Între timp se construiesc edificii religioase şi se năruie adevăratele biserici din suflete… Nu este de mirare, uitându-ne în recursul ultimului mileniu consumat, ca biserica lui Hristos să fie iar subminată, dar nu de păgânitatea exterioară ci de chiar cei ce pretind că o slujesc, putrezind-o de dinlăuntru. Puterea înşelătoare i-a spurcat şi pe ecumenii noştri. Dar sunt convis că ochiul divin al nemuririi zamolxiene nu va permite preaspurcarea moştenirii din grădina Maicii Domnului.
Un prea cucernic prelat, după rugăciunea de vecernie, pe chiar locul încălzit de o viaţă de mereu printre noi părintele Cleopa, m-a rugat să nu folosesc în apelare rangul ierarh. Pentru că acolo el se chema doar un ucenic al locului.
Am simţit smerenia firească, umilinţa înălţătoare şi superiorutatea nobilă.
Atunci, ca o firescă replică a sincerităţii, am zis: “Doamne, m-am săturat de popi nevrednici şi mi-e dor de preoţi la altarul sufletului”. De atunci mă închin înăuntrul sufletului meu.

~ECOURI – Cercetatorul G.L. Teleoaca propune un altfel de ecumenism: trecerea la ortodoxie a bisericilor crestine

Da, asa este, dar pentru a se trece de la propunere la înfaptuirea ei este necesar ca Sfântul Sinod ca reprezentat al BOR sa decida asuprea caillor de urmat în acest sens.
BOR mai are si chemarea de a promova la nivelul întregii Miscari Ecumenice constiinta faptului ca Rânduiala lui Melchisedec este una singura pentru Biserica Domnului nostru Iisus Hristos. Or, fiinda data o singura rânduila si numai una, prin chiar teribilul juramânt al Tatalui Ceresc revenirea la Ortiodoxie a TUTUROR bisericilor crestine este obligatorie asa dupa cum este scris în Sfânta Biblie.
Istoricii Sfintei noastre Biserici Ortodoxe Române mai au datoria sa înteleaga si apoi sa-i ajute şi pe alti sa înteleaga ca pamântul României de astazi reprezinta vatra primordiala a religiilor lumii asa dupa cum am aratat in articolul intiitulat “Arheologia lingvistica în slujba istoriei religiilor” publicat si în revista BISERICA ORTODOXA ROMÂNA care a aparut în luna mai a anului 2007. Traducerile în limba franceza si în limba engleza le-am trimis spre publicare la ARP, dar înca nu le-am vazut publicate.
Tandemul Zeus-Dragonul Dacic de pe Columna lui Traian redat de plansa nr XXIV din excelentul album a lui Cichorius (1895) confirma concluzia ca pamântul Romnâniei de astazi reprezinta vatra primordiala a religiilor lumii.

PRECIZARI
Dat faptului ca nuantele termenilor utilizati au importanta lor, doresc sa precizez ca prin invocarea textului biblic: „Juratu-S-a Domnul şi nu-I va părea rău: Tu eşti preot în veac după rânduiala lui Melchisedec.”, eu nu „propun” , cum se spune în titlu, ci arat ca exista atât în Vechiul Testament cât si în Noul Testament o porunca teribila care prevede ca unitatea religioasa sa se înfaptuiasca pastrând acel model unic statuat de primele Sinoade Ecumenice întruchipat de ortodoxie. De aici si necesitatea de a se înlocui , tot în titlu, termenul „trecerea” cu “revenirea la ortodoxie a bisericilor crestine “, adica acolo de unde s-au tot desprins prin tot soiul de schisme, începând cu cea din anul 1054.
De asemenea mai trebuie precizat ca prin textul comentariului meu, devenit ECOU, ma raliez la ceea ce a afirmat IPS ~Mitropolitul Serafim: “Despre rostul nostru în Europa” în articolul care se încheie astfel:
”Spiritualitatea ortodoxa este o sansa pentru viitorul Europei, poate singura pentru supravietuirea ei. Pentru ca o structura ca aceea a Uniunii Europene, bazata doar pe elementul economic si politic, nu poate avea sanse sa dainuiasca, fara un fundament spiritual, duhovnicesc. Crestinismul occidental a pierdut mult din filonul sau mistic. Dimpotriva, ortodoxia a pastrat toata bogatia mistica din perioada cand crestinatatea era una.”

~ECOURI – Clara Hanghiuc : ” In 1959, la Sf. Gheorghe, mama mea nu era vazuta si auzita pentru ca cerea alimente pe romaneste”

In 1959 aveam doi ani si tatal meu, pe vremea aceea ofiter MAN a fost trimis pentru un an la Sfantul Gheorghe pentru rezolvarea problemelor administrative in camparea si organizarea unui Batalion Disciplinar. Ma duceam cu mama la cumparaturi [paine, lapte, marmelada…] si tin minte si acum, foarte prezent in memorie, dureros de prezent, cum mama mea NU ERA VAZUTA SI AUZITA pentru ca cerea aceste alimente pe romaneste [noi fiind din Muntenia si necunoscand limba maghiara]. Chiar daca eram asa de mica incepeam sa plang pentru ca faceam analogia cu povestea “Degetica” pe care mi-o citea mama si aveam impresia ca eram ca si Degetica [atat de mici incat nimeni nu ne putea vedea si auzi]. A fost cea mai urata perioada a vietii mele. Am deschis ochii in a descifra lumea si tainele vietii in mijlocul unei societati pe care nu am inteles-o niciodata si pe care cred ca nu voi reusi sa o inteleg atata timp cat noi, romanii, nu vom reusi sa fim constienti ca suntem la noi acasa. Iar in casa ta nu dai nimanui voie sa se faca stapan pe una din camere si s-o incuie cu cheia doar pe motiv ca-i place.

~”Apozitia ” , o revista si un grup literar in Germania -un comentariu AMOS NEWS , de Grigore Arbore

Apare la Munchen, spre sfârşitul fiecărui an, o publicaţie intitulată APOZIŢIA. Numele ei se scrie exact aşa cum l-am scris noi şi cred că şi programul editorial nedeclarat trebuie perceput în funcţie de valoarea semantică a cuvântului. Publicaţia, realizată cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul M.A.E., se prezintă sub forma unui volum masiv în care sunt integrate contribuţii de natură diferită, încadrabile în categorii precum: producţii literare (proză, poezie), critică şi istorie literară, teoria şi istoria artei, culturii şi religiei, opere teatrale, memorialistică, divagaţii pe teme ştiinţifice, interpretări ale fenomenelor istorice, critica arhitecturii etc.
Fondatorul acestei publicaţii este dl. Ion Dumitru (n. 1934), marinar, poet, jurnalist şi editor, refugiat politic în R.F.G. în 1961. Ion Dumitru are merite incontestabile în menţinerea contactelor între acei intelectuali, oameni de cultură şi artişti originari din România care, dintr-un motiv sau altul, au fost
>>>>>>>

~ROcKERI ŞI CĂLUGĂRI-opinii de Laurentiu Dumitru

Unii rockeri, atunci când sunt apostrofaţi pentru părul lung, răspund cu îndrăzneală: „Dar Hristos nu a avut părul lung? Oare călugării nu au părul lung? Oare nu au fost mulţi sfinţi care au avut părul lung (de pildă, Sf. Daniil Stâlpnicul purta părul asemănător cu un hippie: lung cu cărare pe mijloc; v. icoana sa)?”. Aparent un rocker nu s-ar diferenţia din acest punct de vedere de un călugăr. Şi totuşi diferenţa este fundamentală.
Înainte de toate trebuie spus că nici călugării şi nici Domnul Hristos nu sunt potrivnici Sfântului Pavel în care grăia acelaşi Duh Sfânt şi care spune că bărbatul „să nu poarte părul lung, ca femeile”. Călugării şi Mântuitorul poartă părul lung tocmai ca expresie a neîngrijiri de cele ale lumii, îl lasă să crească tocmai pentru că sunt prea preocupaţi de cugetarea dumnezeieştilor taine şi nu mai acordă nici o atenţie celor din afară .>>>>>

~MONITOR CULTURAL : Fratele lui Marin Preda ataca la baioneta pe detractorii scriitorului; un interviu senzational

~MODA FANTOMELOR LA OTV -De unde a aparut ?

“Isteria caselor bantuite ” se inspira din unele materiale de presa recente dar a pornit de la un comentariu de specialitate al profesorului Silvestri , cunoscutul specialist in “imobiliare”, publicat cam acum un an . Il aveti aici MONITOR IMOBILIAR :Cat costa o ” casa bantuita ” de stafii ? . Istoria relatata de autor in stilul inimitabil a placut unora si de curand un post de televiziune foarte ascultat i-a luat un interviu nou cerand lamuriri . Cum televiziunile se iau una dupa alta mai ales la teme senzationale , au urmat filmarile celebre de la OTV si aceasta nebunie a ” caselor bantuite”.

~Revenit acasa din America , Anton Lixandroiu declara :”Nu pot sta indiferent cand se duce o vendetta impotriva tarii mele “

La aproape 90 de ani , Anton Lixandroiu , o legenda vie a romanismului din toata lumea ( care a chemat in judecata statul maghiar la Tribunalul International de la Haga pentru a-l determina sa-si ceara iertare pentru masacrele anti-romanesti din al doilea razboi mondial ) s-a intors in Romania si s-a stabilit aici . Opera lui cetateneasca ,si viata lui exemplara , trebuie cunoscute . Iata aici cateva fragmente din declaratii si scrieri memorialistice ale acestui uimitor de hotarat carturar roman , din stirpea ” argumentationismului ” transilvan.

Dintre ziarele americane care publica articole deformate despre romani , pe locul întâi, de la distanţă, se situează “The New York Times ” . Acestui ziar i-am trimis nu mai puţin de 790 de scrisori de protest, la care nu a răspuns deloc! Mai departe, am cerut sprijinul a şase senatori care, la rândul lor, au scris redacţiei, sugerându-i să-şi respecte cititorii. Nici ei n-au primit nici un răspuns. Mă gândesc să dau în judecată acest ziar şi să-i cer 200 de milioane de dolari – daune pentru defăimarea statului român, sumă pe care o voi dona pentru construirea de azile şi spitale în ţară. Urmează ziarele International Herald Tribune, Chicago Tribune, The New York Review of Books,
Financial Times , precum şi.televiziunile CNN şi Channel Seven. Aici a lucrat otrăvită Barbara Walters, în ale cărei emisiuni insista pe faptul că România îşi vinde în masă copiii sau îi lasă să doarmă prin canale şi în gurile de metrou. Am cerut redacţiilor respective s-o scoată la pensie, că nu ştie ce vorbeşte. De ce nu vede câţi drogaţi şi copii abandonaţi zac prin canale în Brooklyn şi Bronx (New York) sau în Chile, Peru sau Venezuela? Nu cumva e plătită de cineva să vadă
numai boschetarii din Bucureşti?
Deformari si defaimari ? Enumăr câteva: în România trăiesc 3 milioane de maghiari şi 3 milioane de ţigani, iar ansamblul minorităţilor naţionale depăşeşte 40% din populaţie. Cu alte cuvinte, numai 60% din populaţia României sunt români! Armata Română a împuşcat şi aruncat de vii în foc zeci de mii de evrei din nordul Transilvaniei, în timp ce guvernul român condus de Antonescu a trimis la Auschwitz 200.000 de evrei din Transilvania.
Declaratia generalului american Wesley Clark, potrivit căreia „Tratatul de la Trianon a fost o mare greşeală si ar trebui revizuit”.
Harta publicată de National Geographic, în care se arată că în Transilvania se vorbeşte o singură limbă: maghiara.
Harta revistei Arborele Lumii, care ne înfăţişează „Ungaria Mare”, întinsă de Ia Tisa până la Dunăre, la Marea Neagră şi la Nistru.
Aberaţiile ramolitului G. Prouty, colonel din al doilea război mondial, care a văzut, cică, prizonierii americani venind din România, fiecare cu piciorul tăiat din genunchi de către barbarii de români, după un obicei ce vine de la Dracula. În realitate, se ştie că piloţii americani doborâţi de germani la Ploieşti au fost ţinuţi la Timişul de Sus ca nişte boieri, trăind mai bine decât ofiţerii din armata română.
În fine, am fost scandalizat-de declaraţia consulului american la Bucureşti, Michael Mates, potrivit căreia Biserica Ortodoxă Română persecută alte biserici, în special Biserica Maghiară.
Mulţi nervi mi-a făcut şi articolul lui Thomas I. Noon, intitulat „România îşi persecută minoritatea maghiară”. Probabil l-a scris în stare de ebrietate, aşa cum par a fi multe articole antiromâneşti publicate în America. De altfel, nici episcopul Tokes nu e prea departe de aceşti denigratori, rând afirmă, la Cleveland, că maghiarii sunt un fel de sclavi negri ai României.
Este adevărat ca The New York Times n-a mai scris nimic în ultimul an despre România. Nici rău, nici bun. Dar asta nu înseamnă că jurnaliştii respectivi nu trebuie să răspundă pentru ceea ce au făcut. Şi-i voi chema în justiţie. Pentru că nu pot sta indiferent când se duce o vendettă contra ţării mele.

~NOUTATI SOCANTE : Si in cazul Arhiepiscopului Andrei de Alba Iulia CNSAS a fost prins cu minciuna

IPS Andrei nu a facut nici o “politie politica”

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat decizia CNSAS de poliţie politică dată anul trecut, in totala nedreptate, Inalt Prea Sfintitului Andrei. Reamintim ca Biserica a fost si este supusa in continuare campanii infame, de natura anticrestina, intretinuta, chiar prin incalcarea Legii, de membrii colegiului CNSAS Mircea Dinescu si Ticu Dumitrescu. Parintele Andrei Andreicut isi publicase inca din 2001 dosarul de la Securitate in lucrarea “S-au risipit facatorii de basme – amintiri care dor”, explicand exact contextul in care a semnat un angajament fara a da insa niciodata note informative. La data cand a primit decizia de politie politica mass media au facut-o publica cu surle si trambite, fara a o chestiona prea mult, lovind astfel direct Ortodoxia romana, ceea ce si-au si propus de altfel agentii operatiunii. Vectori anticrestini de prin presa au jubilat, cu spume, as putea spune, daca ma gandesc la Gabriel Andreescu, a carui dementa mergea pana intr-acolo incat sustinea chiar nebunia ca parintele Andreicut “a tradat secretul spovedaniei”. In cazul iubitului lui Mihnea Berindei, care a avut doua nume de cod, a dat note informative, l-a urmarit pana si pe actualul ambasador al Japoniei la Bucuresti si a fost folosit si dupa ce a emigrat in Franta, Colegiul CNSAS a decis ca nu a facut politie politica (am termen la proces cu el luni, sa vezi ce-i trag!). In cazul falsului doctor Sorin Antohi, onor intelectualoizii din Colegiu si tovarasi de GDS Pata-Plesu i-au acoperit ani de zile colaborarea pana cand l-am fortat noi sa recunoasca. Ajunsese deja in Comisia Tismaneanu, ca si Berindei, iar MAE il propusese sa conduca ilegala Fundatie de stat “romano-maghiara” Gojdu. Si cazurile de acest gen se aduna, pe banda…>>>mai multe detalii aici >>>
Dosar de ierarh: planul Securitatii de compromitere a IPS Andreicut, indeplinit de CNSAS>>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________