ANALIZE ŞI FAPTE nr. 103

Nr. 11 /2008 o “Romania amaritilor ” triumfa o “Scandalul Gojdu ” intra in alta etapa -analize si dezvaluiri

Costel Busuioc neaga “lumpen-intelectualitatea” de prada si aranjament

In tara unde un “Institut Cultural “-platit mai ales din banii sarantocilor considerati “prostime ” -toaca zeci de milioane de euro pe an pentru nimicuri si plimbari , unde un minister al asa-zisei “culturi “zvarle pe fereastra aproape o suta de milioane de euro ca sa ridice un absurd si inutil “mall ” cultural , in tara unde neispraviti de toata mana nu mai prididesc sa se prezinte drept “elita” fara sa aiba alt gand decat jaful , chiverniseala proprie si rastalmacirile stridente de valori , ei , bine , in aceasta tara despre care ei , aceste lepre patentate, cred ca e “tara lor ” , a aparut un baiat sarman , daruit de Dumnezeu cu o voce uimitoare si care s-a potrivit sa fie auzit cand trebuia si de catre cine trebuia .
Pentru multi , care vad aici cancanul si stirea senzationala , Costel Busuioc este o marfa de o zi care va fi uitata repede ; dar pentru cine intelege fenomenele in aspectul lor desfasurat , el va trebui socotit un simbol indiferent daca viitorul ii va fi mai ingaduitor . Victoria lui ” Costell” este victoria “Romaniei amaratilor ” unde desi saracia e lucie , traiesc harul , buna-cuviinta si comuniunea si unde nu au pret gentile de mii de dolari ori masinile cu aspect de avioneta si accesorii de uz insondabil .

Episodul este capital caci exemplifica o realitate dispretuita si satanizata . Acest zidar necajit , plecat in bejenie ca sa castige un ban , nu este nici ” elita ” si nici “intelectual critic ” , este un ruman de la Cuca Macaii , asa cum sunt multimi , si care , ca sa razbeasca in viata n-a avut nevoie de statul in genunchi al “bolbosatilor ochi de broasca ” , al catavencilor si patapievicilor de toata mana, o faina subtire ce se va duce in vant . I-a fost deajuns harul fiindca asupra celor curati sta aplecata cu grijire mana care nu greseste niciodata; si nu va gresi nici cand va risipi in toate cele patru zari pleava neispravita si rea , de ” culturnici ” ce ne mananca noua zilele si ne strica tara.

“PURICII IN COJOACA “- Zoe Petre si ” Inchizitia explicita “

Într-un articol din ziarul „Ziua” (nr. 4177, 7 martie 2008) – cu pretenţiosul titlu „Inchiziţia implicită” – doamna Zoe Petre, fostă consilier al, adicătelea, ne-comunistului preşedinte „de dreapta” Emil Constantinescu, se revoltă fiindcă manualul de biologie are altă părere despre apariţia omului pe pământ decât părinţii ateişti ai marxism-lenismului. Distinsa doamna profesor universitar, specialist în istoria şi democraţia grecilor antici, descendentă şi din două familii de vestiţi intelectuali români, Emil Condurache şi Constantin Moisil – ambii afirmaţi pe domeniul cercetării arheologice – se revoltă că în România democrată, post-comunistă, „la orele de biologie nu prea e voie sa vorbeşti pe faţă de evoluţia speciilor”. Chiar dacă revolta doamnei profesor ar fi cuprins doar domeniul evoluţionismului militant, deci ateist şi fără susţinerea făţişă a acestuia nu era chip după venirea Anei Pauker în România pe tancurile sovietice nici să ajungi membru în Academia Română în 1948 sau 1955, nici să fii acceptat la doctorat, fie şi cu tema “Formarea ideologiei democratice în Grecia antică” -, tot ar fi trebuit ca aducerea în presa centrală de la Bucureşti a unui asemenea subiect, şi încă de către un profesor universitar, să fie susţinută de o documentare ştiinţifică solidă. >Andrei Vartic ( Chisinau)>>

Adrian Botez cheama la clarificari fara menajamente:”Dusmanul sa nu scape ne-dezvaluit!!!”

Poate ca, tot batand ca apa-n piatra (si noi, nu numai Dusmanul!!!), tot vom mai trezi cugetele si duhul, macar la, inca, sa zicem, doi-trei dintre romani…Si aceia doi-trei vor deveni Mesia/Mesiile Lumii, si vor…Vor ce? Oare ne facem doar iluzii, si-atat?! Bine, atunci sa ni le facem, dar nici Dusmanul sa nu scape ne-dezvaluit!!! Sa procedam, macar, ca sarmanul preot LAOCOON, cel care si-a facut, pana la capat, datoria fata de poporul Troiei, fie si cu pretul sacrificarii (inutile, s-ar zice – dar istoria nu l-a uitat…) vietilor lui si ale fiilor sai mult-iubiti…

NOUA ARHIVA ROMANEASCA – documente si dezvaluiri din istoria ascunsa de stapanii zilei

NOUA ARHIVA ROMANEASCA

ALTE ARTICOLE :

„CAZUL GOJDU“ ÎNTR-O ALTĂ ETAPĂ – Ordonanţa trădării a fost respinsă!

Senatul Romaniei a respins Ordonanta de urgenta pentru ratificarea Acordului prin care era infiintata Fundatia Publica Romano-Ungara “Gojdu”, cu sediul la Budapesta, al carei patrimoniu ar fi urmat sa includa mostenirea lui Emanoil Gojdu, si prin care practic mostenirea marelui mecena roman era data cadou, transmite Romanian Global News. Cu 88 de voturi “pentru” si doua abtineri, Senatul a adoptat proiectul de lege privind respingerea Ordonantei de urgenta 183/2005 pentru ratificarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind infiintarea Fundatiei Publice Romano-Ungare “Gojdu”, semnat la Bucuresti, la 20 octombrie 2005. Acordul, semnat din partea Guvernului Romaniei de Mihai Razvan Ungureanu, prevedea infiintarea Fundatiei Publice Romano-Ungare “Gojdu”, cu sediul la Budapesta, a carei infiintare si functionare ar fi trebuit sa se faca in conformitate cu legile ungare. Senatul fiind forul decizional in privinta acestui act normativ, aranjamentul semnat de guvernele Romaniei si Ungariei in septembrie 2005 nu mai este valabil.

SCANDALUL RETROCEDARILOR – Cea mai tare mafie! – un comentariu AMOS NEWSde Octavian Andronic

In perpetua cautare de modele, la acest capitol Romania s-a multumit cu ideile proprii.”Sfanta proprietate” a devenit stindardul de lupta impotriva neo si cripto comunismului pitit in constiintele unor politicieni care mai aveau rezerve. Nu a contat nici un moment ca statul nu avea resursele necesare pentru a compensa ceea ce nu se mai putea restitui in natura si nici faptul ca in jurul nostru, regimuri mult mai liberale au temperat zelul restitutionar printr-o legislatie cumpatata. La noi s-a declansat pur si simplu o goana dupa tot ce se putea restitui. Pare, desigur, ciudat, ca valul de documente autentice care s-a abatut in ultimii cativa ani asupra institutiilor responsabile si a instantelor, nu a avut un corespondent in primii ani de dupa Revolutie.Dar, intre timp, lumea s-a desteptat: absenta actelor autentice a fost compensata de o veritabila industrie a contrafacerilor unele apropiate de perfectiune.Birouri de avocatura cu stranse legaturi in administratie s-au lansat in identificarea en-gros a tot ceea ce ar fi putut fi restituit. A inceput o cautare indarjita de descendenti autentici sau de suplinitori ai acestora. Apoi a inceput ofensiva propriu-zisa in justitie: miza s-a dovedit cel mai adesea prea mare pentru integritatea conduite unor magistrati care au facut din retrocedari cea mai profitabila afacere personala.

CEEA CE NU SE STIE – Ionut Ţene : Clujul – pradă complexă

Consiliul Judeţean Cluj ameninţă de ani de zile pe clujeni cu prezentarea unui plan metropolitan pentru Cluj-Napoca, dar nu e în stare să ofere ceva concret, decât vorbe electorale, fapt ce a stopat dezvoltarea pe orizontală a oraşului. Propuneri nerealiste ca Jucu sau Sănduleşti ca şi cartiere ale Clujului, nu fac decât să blocheze extinderea firească a municipiului cu cele două comune care au devenit ca rtiere: Baciu şi Floreşti. Inte resul Consiliului Judeţean Cluj, condus de lideri care sunt implicaţi în maşinaţiuni politice împotriva municipalităţii clujene este ca oraşul Cluj-Napoca să rămână în graniţele sale, tocmai pentru a beneficia această instituţie de partea cea mai mare din fondurile europene.

Culmea neruşinării: drapelul „secuiesc“ ca drapel al judeţului Covasna

O SCRISOARE DESCHISA A FORUMULUI CIVI ROMAN

Domnule Preşedinte al Consiliului Judetean Covasna , Demeter Janos ,
Comunitatea românească din judeţul Covasna a luat act cu îngrijorare de iniţiativa Consiliului Judeţean Covasna de aprobare a drapelului secuiesc ca drapel al judeţului Covasna, acţiune ce nu poate decât să altereze dialogul şi relaţiile interetnice din judeţ.Luând act de această nouă iniţiativă contraproductivă, adusă la cunoştinţă publică în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prin anunţul din ziarul Observatorul de Covasna de miercuri, 20 februarie 2008, în calitate de reprezentanţi ai populaţiei de naţionalitate română din judeţul Covasna vă solicităm să renunţaţi la această iniţiativă nelegală având în vedere următoarele argumente de ordin legal:
1. Demersul de aprobare a drapelului şi fanionului judeţului Covasna ca însemne specifice este lipsit de orice temei legal. >>>>>

UN SPECTACOL CARE TREBUIE VAZUT – Doi dintre… ucenicii lui Dan Puric

Joi, 20 Martie 2008, ora 19:30, la sala Rapsodia (Lipscani 53) a Centrului International de Arta, Compania de teatru “Passe-Partout Dan Puric” prezinta “DOI DINTRE NOI”, un spectacol de miscare, muzica si imagine. Protagonistii acestui spectacol sunt tinerii actori ANA PEPINE si PAUL CIMPOIERU.
Spectacolul “Doi dintre NOI”, prezentat in limbajul teatral universal promovat in Romania de trupa “Passe-Partout Dan Puric”, prilejuieste desfasurarea unei sensibile demonstratii de miscare, sunet si imagine, in care gestul strict uman se imbina cu sensurile iubirii si cu istoria artelor si a muzicii pe un parcurs milenar, de la Vivaldi si Pieroo della Francesca pana la ritmurile cele mai noi.
Un „love story” clasic, senzual, expresiv desfăşurat pe durata parcursă de când s-a descoperit dragostea şi până azi.
„Ana Pepine si Paul Cimpoieru au preluat mentalitatea mea si au reusit cu «Doi dintre noi» să ma surprinda si pe mine. Prin imbinarea perfecta a teatrului-dans si a pantomimei, printr-un limbaj international, ei au indus spectatorului o stare de vis, ce nu poate fi definita, comparata sau catalogata. >>>>>>

Intr-un an ,TANARUL SCRIITOR a lansat zeci de autori si a descoperit cativa scriitori autentici , debutati la editurile ARP

Nr. 3 (16 )/2008: „SĂ ÎNFLOREASCĂ O MIE DE FLORI!“

ITI STA MINTEA IN LOC !- Cezar A. Mihalache: „Asociaţia Tineretului Maghiar s-a pl\ns Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii că bolnavii de etnie maghiară sunt discriminaţi…“

Boala nu are culoare… Român, ţigan, evreu, pentru toţi boala este la fel de sordidă. Iar durerea este un limbaj internaţional pe care nimeni nu şi-l doreşte. Maghiarii sunt însă mai cu moţ. Ei vor ca până şi durerea lor să fie altfel, să nu fie precum cea simţită de simpli vlahi.
Extremistii din Ardeal au mai găsit o pioneză de înfipt în harta aberaţiilor pe care o poartă pe la porţile instituţiilor europene. Asociaţia Tineretului Maghiar s-a pl\ns Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii că bolnavii de etnie maghiară sunt discriminaţi. Nu pentru că ar suferi de alte boli decât populaţia majoritară (deşi pot să bagi mâna în foc, cel puţin în cazul unor lideri ai maghiarimii?), ci pentru că sunt nevoiţi să vorbească în limba română în spitalele şi dispensarele din România. Drept urmare, asociaţia a solicitat emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care medicii români din zonele cu peste 20 la sută populaţie maghiară să fie obligaţi să înveţe limba minorităţii dacă vor să-şi păstreze locurile de muncă. O cerere care maschează continuarea procesului de epurare etnică din Harghita, Covasna şi Mureş. Dar oare, nu ar fi mai simplu, ca respectivii, dacă tot nu vor să vorbească în limba ţării în care trăiesc, să-şi caute de boală (pentru a nu zice să se caute la popă) prin alte părţi?
Şi mai au o boală etnicii: vizionarea de programe tv exclusiv în limba maghiară. Dar nu se mai mulţumesc doar cu Dun(g)a mizerabila folosită şi pe post de căluş la gura românismului din HarCov. Acum ei vor post în maghiară chiar sub nasul românilor. Şi-l vor avea. Deşi se zice că boala fără leac, cum e la ei chestiunea antiromânească, e moarte sigură, iredentiştii se vor trata cât de curând cu undele emise de un post maghiar înfiinţat chiar în inima Transilvaniei. O televiziune care va emite de la Târgu-Mureş, proiectul, finanţat cu bani grei de la Budapesta, fiind gestionat de o fundaţie condusă de ex-ministrul penal, Nagy Zsolt. Desigur, inaugurarea acestei televiziuni în an electoral nu este întâmplătoare, noul post “privat” urmând să acopere întregul Ardeal. Televizinea va emite exclusiv în limba maghiară, iar subvenţia a venit de la Budapesta sub forma unui grant de 1,2 milioane de euro. Aria de acoperire va cuprinde toate judeţele din Transilvania, iar difuzarea se va face şi prin eter, dar şi prin intermediul televiziunilor prin cablu.
Două boli, acelaşi simptom: ura, tot mai puţin mascată, la adresa românilor. O ură pe care guvernul de la Bucureşti o alimentează în mod direct, prin sprijinul pe care îl acordă UDMR-ului.
CEZAR A. MIHALACHE

Invataturile Par. Amfilohie Branza: Nationalismul il vad asa: folosirea tezaurului romanesc in scopul plinirii evanghelice

Sînt şi voi rămîne naţionalist. Naţionalismul îl văd aşa: folosirea tezaurului românesc în scopul plinirii evanghelice. Să folosim tot ce ne este la îndemînă românesc: cultură, tradiţie, istorie, ca să-l mărturisim pe Dumnezeu, să împlinim Evanghelia în chip românesc. Aşa s-o facă şi bulgarul, şi rusul, şi grecul. Şi asta nu va duce niciodată la şovinism.

MONITOR CULTURAL -despre contra-cultura , traditie , reviste si carti noi

____________________

GDS văzut de Ioan Buduca în 2001; oare şi azi?

„GDS devine, in acest fel, un esantion care vorbeste, acum, despre inertiile enorme ale mentalitatilor noastre. 11 ani ca sa-ti dai seama ca te afli la locul nepotrivit intr-un moment nepotrivit! Ion Iliescu a avut (mai are?) aceeasi problema. Atita doar ca el nu poate fi luat ca esantion. Un bilant si mai sever decit face Sorin Antohi ar trebui sa raspunda unei intrebari si mai grave: oare cit din persistenta faliei care a dus cindva la mineriade si la alte timpenii iliesciene se va fi datorat prestigiului simbolic enorm (dar fals) al acestui Grup care juca, fara sa constientizeze, rolul de Partid Unic al Absolutismului Moral?” „Mai succint spus, in anul 1990 majoritatea intelectualilor proocidentali s-au raportat la ccea ce au vrut ei sa faca si nu au facut, judecind restul lumii pe baza unor imperative categorice si prelungind anacronic intr-o societate libera o etica disidenta, maximalista, mai potrivita dilemelor secrete ale celor ce traiesc in tiranii”. Membrii GDS „n-au avut raspunsuri pentru intrebarile presante si terestre pe care le ridica existenta cotidiana, viitorul, saracia”.

Vicepresedinta Institutului lui Patapievici :”tovarasa Tania “

Adusa ca vicepresedinte la Institutul Cultural Roman de HR Patapievici in anul 2005 in calitate de nu se stie ce (om de cultura? activista ?) , Tania Radu are o biografie bogata ascunsa cu grija , ca multi din apropiatii GDS . Inca din primele zile de facultate , ” tovarasa Tania ” devine unul din liderii studentimii comuniste si intra in PCR ,unde alaturi de Dan C. Mihailescu si Marian Popescu , detine functii importante atat in cadrul structurilor de conducere ale studentilor cat si in cadrul Biroului Organizatiei de Baza ( asa-numitul B.O.B.) la facultatea de ” Litere ” din Bucuresti din acei ani ( 1972-1976 ) . Casatorita cu Dan C. Mihailescu , actuala vedeta de televiziune care comenteaza carti de pe pozitii ” de dreapta ” (dar care a fost alaturi de sotie in structurile comuniste ale “epocii de aur ” , la aceleasi nivele ) , ” tovarasa Tania ” si sotul vor fi intre “vacile sacre ” ale tineretului epocii desi azi se fac ca au uitat privilegiile tineretilor.
Cariera profesionala si politica incepe in primul an de facultate cand , alaturi de Dan C. Mihailescu si Marian Popescu , devine preferata lui Vicu Mandra -Natansohn , in anii 50 unul din denuntatorii publici ai lui G. Calinescu , ulterior reciclat in istoria teatrului dar ramas un cadru didactic influent . La asa-zisul ” cerc de teatru ” condus de acesta ( in realitate un “grup de invataturi staliniste ” ) isi fac ucenicia cei trei ” democrati ” de azi , dintre care unul (Marian Popescu, fost inalt activist de ” tineret comunist” si ” de partid ” ) taie si spanzura in sectorul teatrelor ,ca lider la UNITER . Aceeasi tripleta s-a mai afirmat in anul 1973 cu ocazia inabusirii unei greve a studentilor filologi aflati la munci agricole in localitatea Topraisar , jud. Dobrogea , cand in calitate de reprezentanti ai conducerii studentilor comunisti au chemat autoritatile in scopul ” rezolvarii situatiei ” sustinand dupa aplanarea conflictului excluderea din facultate a ” instigatorilor “.Loialitatea a fost rasplatita la terminarea studiilor cand ” tovarasa Tania ” si ” tovarasul Dan ” au primit posturi in Bucuresti in Comertul Exterior (colegii au plecat la tara dupa regulile de atunci ), ca traducatori de limba franceza in situatia in care chiar la facultatea de franceza asemenea posturi nu au fost repartizate iar la filologia romana au aparut ciudat ,in timpul procesului de repartizare ,creind impresia ca au fost pregatite special pentru anumite persoane . Cum Comertul Exterior era in acele timpuri fieful anumitor structuri , ne mai putem astepta si la alte surprize pe viitor ; oricum pentru fiul si nora secretarei-sefe a Agentiei oficiale de presa Agerpres (mama lui Dan Mihaescu si mana dreapta a directorului general Alexandru Ionescu ) un sprijin de pile-cunostinte-relatii era floare la ureche .

Discriminarea românilor în Italia continuă cu complicitatea sinistră a autorităţilor de la Bucureşti şi a presei din România

Partidul Identitatea Romaneasca aduce in atentia statului roman si a mass-mediei romanesti situatia foarte grava care se creeaza in Italia si care risca sa aiba consecinte ireparabile pentru comunitatea italo-romana, transmite portalul Realitateadinitalia, preluat de Romanian Global News. Cetatenii romani care traiesc in Italia nu au inteles, si pentru faptul ca nimeni nu le-a explicat, importanta revendicarii drepturilor lor de cetateni comunitari, cum ar fi posibilitatea de a muncii in conditii legale sau dreptul de a vota sau a fi votat in cadrul alegerilor administrative din localitatea unde au rezidenta. In acest moment exista in Italia o adevarata discriminare a cetatenilor romani care sunt impiedicati aproape in totalitate de drepturile lor dobandite odata cu statutul de cetatean comunitar. Statul italian are interesul ca romanii sa ramana doar o mana de lucru ieftina fara a-si putea exercita cele mai elementare drepturi civile, fiind mai apropiati de conditia de sclavi ai mileniului trei decat adevarati si veritabili cetateni comunitari. >>>continuarea aici>>>

FENOMENUL “COSTEL BUSUIOC” – Pompiliu Comşa: „Neştiutele feţe ale lui Pavarotti, varianta românească“

Enrico Caruso căra cu spatele sacii la moară, Elvis Presley a fost şofer, Thomas Alfa Edison, descoperitorul becului, a rămas cu patru clase primare, fiind dat afară de la şcoală. Pictorul naiv Henri Rousseau, vameş de profesie, a fost ridiculizat în timpul vieţii. Acum este expus în toate marile muzee ale lumii. Aproape toţi impresioniştii au avut o soartă asemănătoare. Pavarotti, cu care unii-l compară pe Costel, recunoscuse în 1997 că el nu cântă după partitură, neştiind s-o citească, ci după ureche. În domeniul operei, doar Placido Domingo poate fi considerat tenorul cult. De aceea din start avizez cârcotaşii că n-am nimic cu zidarul român cu opt clase Costel Busuioc, ba mai mult sunt fericit că talentul lui este un dar de la natură, pe care-l împarte cu toată lumea. Deşi imaginea sa părea desprinsă mai degrabă din scenariul unui film de desene animate (unde şoricelul Jerry este un mare pianist, iar şobolanul Remy prepară cel mai grozav ratatouille din Paris), dincolo de povestea sa senzaţională, e adevărat nu singulară în presa zilelor noastre, fără nici un efect asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor, numite ’’monkey stories’’, povestiri pentru maimuţe, personal am fost impresionat de victoria unui talent natural asupra unui sistem rigid şi închistat, unde o diplomă formală bate talentul. De aceea dacă aş putea i-aş transmite că dacă este dator cuiva, în afară de Dumnezeu, îşi este dator sieşi. La noi a fost plimbat din televiziune în televiziune, prima care l-a aruncat în faţa opiniei publice fiind tâmpiţica de Andreea Marin-Bănică la ale sale foste lacrimogene ’’Surprize, surprize’’, dar a rămas doar o curiozitate, ştirea fiind aruncată apoi la coş. S-a convins şi el că televiziunile te fac azi vedetă, iar după ce te storc ca pe o lămâie se debarasează de tine. O singură greşeală şi eşti istorie. Dar avertizez public pe românaşul nostru care deja a câştigat şase ediţii dintr-un concurs de tip Megastar organizat de televiziunea publică spaniolă, în ultima, pe 27 februarie, interpretând magistral ’’Ave Maria’’ de Franz Schubert, că până şi conaţionala sa, micuţa Picaso, a dispărut. Asta chiar acum, românaşii euforizaţi, îi propun deschiderea unui cont pe>>>>>

IERARHI AI BISERICII ORTODOXE ROMANE , LUATI POZITIE …. Caci altfel, Dealul Mitropoliei se va chema Vatican 2 !!!!!!!

VOCI DIN POPOR , documentate , despre metoda “stavropighiei ” , o solutie nascocita de Patriarhie pentru a controla totul :

Daniel e incoltit si si-a pus aplaudacii sa-l apere !!! Cititi articolul “Institutia stavropighiei în Biserica Ortodox?” in ziarul www.ziarullumina.ro semnat de Ierom. Veniamin Goreanu, inspector eparhial al Patriarhiei Romane.
Despre autorul articolului aveti detalii aici http://www.ziua.net/display.php?data=2006-04-27&id=198537&kword=Biserica+Crestinilor+Ortodocsi+Traditionali+a+Valahilor+de+Pretutindeni
Limba de lemn si lipsa sustinerii bibliografice a acestui articol sfideaza cititorul inca de la inceput …
Conform canoanelor Bisericii ortodoxe, patriarhul nu are decat dreptul de a fi primul intre egali … Canonul 34 apostolic clarifica providential raportul dintre patriarh si sinodali: sinodalii trebui sa cunoasca cine le este patriarh si nu trebuie sa faca nimic important fara sfatul acestuia; in acelasi timp, patriarhul nu poate face nimic important fara consiliul sinodalilor. Deci, in Biserica ortodoxa este exclusa orice forma de privilegiere a acestuia. De altfel, orice forma de privilegiere a patriarhului conduce la erezia papismului sau a neopapismului !!!
Stavropighia este o institutie creata in Evum Mediu de catre grecii fanarioti (greci rezidenti in cartierul Fanar din Instabul) pentru a stoarce bani de la manastirile apartinand altor neamuri ortodoxe (sarbi, bulgari, romani, etc.). Limba romana le-a identificat plastic cu expresia “manastiri inchinate” !
Precizie canonica impusa: nu exista absolut nici un canon care sa sustina o astfel de forma de organizare monastica !!! De altfel, veneticul autor al acestui pseudoarticol evita sa ofere temeiuri canonice pentru existenta stavropighiei ! si asta , pentru simplul motiv invocat deja anterior: NU EXISTA NICI O BAZA CANONICA PENTRU STAVROPIGHIE !!!!
STAVROPIGHIA ESTE O ANOMALIE CANONICA !!!
IERARHI AI BISERICII ORTODOXE ROMANE , LUATI POZITIE …. Caci altfel, Dealul Mitropoliei se va chema Vatican 2 !!!!!!!

~Dan Ghelase: Olteni in Elvetia in alte timpuri ???

Am descoperit azi o foarte interesanta expozitie la Muzeul Taranului Roman, denumita “Olt – Olten – Oltenia”…. Este initiativa unui elvetioi (dintre europenii vestici presupusi ca vor sa ne fure tara), muzeograf in orasul elvetian Olten (avand in apropiere raul denumit Olt – in vechime si Lot din sec.XIX) si care indragostit de colorata arta populara din Oltenia si Maramure a creeat o expozitie itineranta de paralelisme. Frapant, orasul Olten a fost fondat in antichitate de cuceritorii romani pe raul Aare, dar are in apropiere un afluent denumit Olt – in trecut si Lot din sec.XIX…
“Bomboana pe coliva” este ca in anii 1930…40 aici s-au produs masiv aici biciclete, foarte populare in Elvetia, marca “Oltenia” fabricate de WMO. E de crucit…>>>>

CE INSEAMNA ” CORECT POLITIC ” ? NU VOM MAI AVEA “MOS CRACIUN ” -Madi Lussier (Canada): „De la Isus la Falun Dafa“

Crăciunul, transformat, între timp, într-un coşmar al cadourilor, tinde să devină un simplu pretext pentru satisfacerea apetitului crescut al unei societăţi de consum. Sau, mai nou, paradă politică. Pentru mulţi, întrunirile de familie nu mai sunt prilej de bucurie, ci de un stres imens, cauzat de competiţia cadourilor. Pînă şi împodobirea bradului este o chestiune de… modă. Dacă anul trecut „s-a purtat” bradul în argintiu, anul acesta, neapărat, va fi altceva. Îmi amintesc de bomboanele de pom. Ele sunt folosite din ce în ce mai rar, nefiind îndeajuns de „sofisticate”. Sau… occidentale. Pe vremea lui Ceauşescu, se folosea sintagma Moş Gerilă, pentru a se elimina orice aluzie religioasă. Pentru mintea unui copil, fie că era Gerilă sau Crăciun, personajul tot în roşu se îmbrăca şi tot un sac mare pe spate ducea. Nu ştiam, desigur, pe atunci, de reprezentările victoriene. Nici măcar nu ştiam de Coca-Cola, creatoarea imaginii în roşu, cu barbă, burtă şi cizme negre a lui Moş Crăciun. În anii recenţi, am urmărit cu o mare curiozitate curba punerii la colţ a vocabularului de Crăciun în ţările occidentale. Dacă la început mi s-a părut doar rizibil, în timp am înţeles că nu este decît un alt capitol în marea carte a globalizării şi a schimbului de identitate. >>>>

OPINII – Ioan Mugioiu (Elvetia): “O Ţară înseamnă un stat puternic economic şi militar”

CUM PUTEA ROMANIA SA ARATE PRIN CONSOLIDAREA ECONOMIEI EXISTENTE LA 1989 ?

O Tara inseamna un stat puternic economic si militar. Indiferent de numarul populatiei tarii respective. Aceasta este suportul unei natiuni si respectiv culturi. Asa au procedat tarile vestice si asa se procedeaza si acum.Elvetia cu o populatie de 7 milioane de locuitori are printre nivelele de trai celei mai ridicate din lume. In 1945 nu a fost asa ! Munca colectivului, fara”supradotati romani”, a realizat aceasta. Societate inalt industrializata, cu un puternic stat (daca nu era federal cu siguranta ca era si mai puternic) sio puternica armata ( cca. 400.000 de militari acum si 600.000 acum doi ani), foarte probabil una din cele mai dotate armate din Europa. Deaceea nu auavut razboaie de citeva sute de ani si nu din alte motive .Societatea elvetiana ofera o viata placuta cetatenilor ei si in plus fiecarui o sansa si o siguranta sociala. Numai in tarile scandinave se mai intilneste asa ceva. Societaea elvetiana isi ingrijeste cultura proprie ca pe ceva sfint. Exact ca un francez, olandez, spaniol, danez sau englez. Viitorul Romaniei in cadrul Pietii Comune:>>>>>>>

AU MAI VENIT AMERICANII SI ALTADATA …/RADIOGRAFIA UNUI MASACRU – Corneliu Florea: „Ploieşti, 1 August 1943 şi după“

“I N T O T H E F I R E” – PLOESTI THE MOST FATEFUL MISSION OF WORLD WAR II de DUANE SCHULTZ aparuta in Statele Unite in Octombrie 2007
Este pentru prima data cind aflu ca, la intinlnirea dintre Rossevelt si Churchill
de la Casablanca din Ianuarie 1943, una dintre cele cinci mari probleme ale agendei a fost distrugerea rafinariilor petroliere de la Ploesti printr-un bombardament surprinzator, nimicitor. Naratiunea acestei operatiuni militare, “Ploesti the most fateful mission of World War II” este subtitlul si tema acestei carti a scriitorului american Duane Schultz. Recomand aceasta lectrura cititorilor interesati de adevarul din vremurile acelui razboi care s-a abatut asupra Romaniei, dar in acelasi timp o recomand istoricilor si scriitorimei din Romania drept pilda, sa se invredniceasca si sa se documenteze temeinic si ei, sa abordeze corect si curajos asemenea evenimente pentru conationalii lor. >>>>

MISTER SAU TAINA ? „Unde este mormântul Maicii Domnului?Dispută nerezolvată între Ierusalim şi Efes“

Pentru creştinii ortodocşi, armeni şi copţi, mormântul Maicii Domnului este la Ierusalim. Romano-catolicii, care au şi ei un altar în acest lăcaş din capitala Ţării Sfinte, nu exclud posibilitatea ca Maica Domnului să fi fost totuşi înmormântată lângă anticul Efes, în apropierea locului unde a locuit cu Sf. Apostol şi Evanghelist Ioan. Care e adevărul?

În Ierusalim, Biserica Maicii Domnului, ca şi Biserica Sfântului Mormânt sau cea a Naşterii Domnului din Bethleem, este una din cele mai vizitate lăcaşuri de cult din Ţara Sfântă.
Cine coboară în valea Cherdon şi trece podul, poate vedea în stânga mormântul Maicii Domnului – descoperit, potrivit istoricilor bisericeşti, între anii 325-337, de Sfânta Elena, mama Sfântului împărat Cosntantin cel Mare. Este situat în partea de nord a grădinii Ghetsimani, într-o galerie subterană, săpată adânc în piatră. Biserica ridicată atunci acolo a fost distrusă de perşi şi refăcută mai târziu de cruciaţi. >>Violeta Ionescu>>>

O CARTE PE ZI – singura revista care comenteaza in fiecare zi cartile recente

PELERINAJE DE PASTI – Veniţi să luaţi lumină!

Pelerinajul de Pasti in Tara Sfanta pe care vi-l propunem va invita sa petreceti Saptamana Mare in rugaciune, la denii si participand la procesiunile specifice:
– Marti : Iordan, sfintirea apelor de catre Patriarhul Ierusalimului ( doar de doua ori pe an zona este deschisa pt crestini, de Boboteaza si acum)
– Joia Mare : Spalarea picioarelor ucenicilor, slujba la Sf Mormant
– Vinerea Mare : Drumul Crucii, Ierusalim
– Sambata Mare: LUMINA SFANTA, Mormantul Domnului
– Duminica, Sfintele PASTI: Slujba A Doua Inviere si apoi masa pascala, la Asezamantul Romanesc de la Ierihon.
In cele 9 zile de pelerinaj ( 21 – 30 aprilie 2008) vizitam de asemenea cele mai importante locuri crestine din Tara Sfanta: Ierusalim, Bethleem, Galileea, Manastirile Sf Sava, Sf Teodosie, Sf Gherasim de la Iordan, Muntele Carantania, Hozeva, En Karem ( Sf Ioan Botezatorul), Haifa, Tel Aviv, Lod …
Cu ajutorul Domnului, gazdele noastre vor fi maicile de la Asezamantul Romanesc din Ierihon ( conditii de hotel**, cu mic dejun si cina), iar calauza ne va fi Parintele Roman.

VENITI SA LUATI LUMINA!
detalii in attach sau la linkul:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/02/01/pelerinaj-in-israel-veniti-sa-luati-lumina/

SCENE DE FILM MUT – Alexandru Stănciulescu-Bârda: „Bine, muică, aşa vrei să intrăm noi în Europa? Cu portbagajul gol?“

Îmi tot semnalează unii enoriaşi că o femeie dintre noi face o ispravă demnă de un secol mai îndepărtat, nicidecum potrivită zilelor noastre. Nu-i voi spune ,,doamnă” şi veţi înţelege de ce. A fost jenant să i se spună făţiş că e ruşinos ceea ce face din respect pentru vârsta sa, care nu e deloc prea fragedă. Sperăm însă că se va recunoaşte în aceste rânduri şi va înţelege ce e de înţeles, mai ales că nu vom şti decât noi doi şi tot satul. Femeia are un nărav, pe care-l pune în aplicare ori de câte ori se ceartă cu vreo surată sau cu vreun frate întru credinţă. Se întoarce cu spatele la adversar, se apleacă şi-şi ridică fusta până după cap, lăsându-şi portbagajul gol-goluţ. Îl bate cu mânuţele amândouă şi-şi invită ,,duşmanul” să servească de acolo toate bunătăţile! Of! Of! Of! Bine, muică, aşa vrei să intrăm noi în Europa? Cu portbagajul gol? Gestul nu e nou. Pe la 1900 venise în Lugoj un general austriac. Lumea îl primise cu onorurile cuvenite, doar o femeie niţel ţicnită făcuse ceea ce spusei mai sus. Un poet local, Victor Vlad Delamarina a scris atunci o poezie, care şi azi e celebră. Citez din ea doar câteva versuri: ,, Şi s-a scrisu în istorii,/ Însemmatu-s-a-n răboju,/ Că văzut-a ghinăralu, / Fund de babă de Logoju!/” Bine, muică! Dacă cheamă cineva televiziunea!? ~>>>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________