ANALIZE ŞI FAPTE nr. 113

Nr.21/2008 o „De ce insistă popa Tokes?Înseamnă că Traian Băsescu i-a promis ceva“ o“Patriarhul Bogatilor ” alunga preotii din casele parohiale ?? o INCENDIAR – Moartea lui Cezar Ivanescu devine un scandal !o”Institutul lui Patapievici ” sustine homosexualii

~INCENDIAR – Moartea lui Cezar Ivanescu devine un scandal !O scrisoare catre Presedentie

~CULMEA INCONSTIENTEI – “Patriarhul Bogatilor ” alunga preotii din casele parohiale ??

~”Institutul lui Patapievici ” sustine homosexualii ; dar , bineinteles,pe banii “prostimii ” !

ULUITOR ! Parlamentarii români din PD-L au decis să lipsească de la dezbaterea din PE privind situaţia romanilor din Italia pentru a nu supara pe Berlusconi

~OPINII ABSOLUT CONTRARE CURENTULUI – Ion Coja: „De ce îl susţin pe Sever Mureşan“

~INCENDIAR – Un document în circulaţie despre erezia papistăşească

OPINII – Cezar Adonis Mihalache: „De ce insistă popa Tokes?Înseamnă că Traian Băsescu i-a promis ceva“

~RAZBOIUL CIVIL TACUT – Vasile I. Zărnescu : Denigrarea Bisericii Ortodoxe Române

~Iurie Bojonca(Italia): Scrisoare despre expresia „Suntem români şi punctum“

~Ion Marin Almăjan: „Homo europaeus şi homo rumanus“

Organizaţiile cetăţeneşti au numai dreptul să tacă: Afişe confiscate la Tg. Mureş!

~Omul sfinţeşte locul: Boian Alexandrovici , “preotul timocenilor “

VOCI DIN POPOR – Aromanii ca minoritate in Romania – o diversiune sinistra

~Conferinţa Uniunii Internaţionale a Femeilor din România(26-29 Iunie 2008 )

EPOCA ELECTORALA -Adrian Botez: Parazitismul pernicios al aşa-zisei „democraţii”…

~ ROMANIA -O TARA PERICULOASA : Se pare ca si moartea lui Cezar Ivanescu este suspecta !

~NN Tomoniu :Intră în scenă marele „eu” -editorial din revista EPOCA

~VOCI DIN POPOR – Se redeschide Canalul Dunăre-Bucureşti! Dar nu mai este „grea moştenire”???

~Pr.Alexandru Stănciulescu-Bârda: „Preotul nu ghiceşte în Sfânta Evanghelie, aşa cum nu ghiceşte în Sfânta Împărtăşanie, în cărţile de joc, în cafea, în palmă, în stele, în lună etc.”

~NODUL GORDIAN – Alexandru Leitner-Moruzzi: „Trebuie să ajungă cuţitul la os şi să înceteze pomenile sociale”

~Alexandru Nemoianu (SUA) : ” Foamea si saracia ”

~La Bucuresti s-a desfasurat “Marsul pentru o familie normala”

~INCENDIAR DESPRE HOTIA DIN BUCURESTI : Se poate calcula nivelul “coruptiei oficiale” din Bucurestiul imobiliar ?

~„Bourbonii” sau ura fata de Parlament – un comentariu AMOS NEWS de Victor NIŢELEA

~EPOCA ALEGERILOR – Cezar Adonis Mihalache: „Adevăratul pericol: alianţele din spatele alianţelor”

____________
~INCENDIAR – Moartea lui Cezar Ivanescu devine un scandal !O scrisoare catre Presedentie

UN COMENTARIU ” CIVIC MEDIA ” CONTINE SI O SCRISOARE TRIMISA DE CEZAR IVANESCU CU CATEVA ZILE INAINTE DE MOARTE CATRE PRESEDENTIE . PERSPECTIVELE DEVIN INCREDIBILE :

Mort suspect, dintr-o operatie banala, in Joia Mare, in niste conditii tulburatoare, poetul Cezar Ivanescu ramane viu prin opera sa dar si prin lupta pe care a dus impotriva minciunii, a nonvalorii si a imposturii morale din Romania, impotriva unei agresiuni de tip nou, efectuata de trupe para-intelectuale de ocupatie a tarii. Un text inedit adresat de poet presedintelui Romaniei cu putin inainte de moartea sa, contureaza o perspectiva criminala asupra disparitiei premature a lui Cezar Ivanescu : “Dupã mineriada din 14 iunie 1990, când am fost bãtut cu bestialitate de asa-zisi mineri în centrul capitalei si dupã campania de presã murdarã si denigratoare din 2005 când am candidat la functia de presedinte al USR, este a treia oarã când se încearcã asasinarea mea”, ii transmite Cezar Ivanescu lui Traian Basescu, in scrisoarea pe care o prezentam, in exclusivitate, mai jos. Investigatorii voluntari cerceteaza si un posibil mobil major al eliminarii incomodului Cezar Ivanescu.

Domnului Presedinte Vã aduc la cunostintã, textul pe care l-am transmis d-lui Nicolae Manolescu, Presedinte al USR.

Domnule Presedinte al USR , Subsemnatul Cezar Ivãnescu, membru al Consiliului USR, vã rog sã dispuneti ca Biroul de presã al USR sã transmitã tuturor agentiilor de presã si publicatiilor românesti notificarea care urmeazã.

Fãrã nici un temei legal, Mircea Dinescu (soldat fruntas in Securitate dupã propria-i declaratie în presã), membru în Colegiul CNSAS, membru al USR, m-a denigrat în continuare, vineri 1.02.2008, la postul de televiziune Realitatea în emisiunea Tãnase si Dinescu afirmând textual cã, în 1961 as fi semnat un angajament de colaborare cu Securitatea. Dupã mineriada din 14 iunie 1990, când am fost bãtut cu bestialitate de asa-zisi mineri în centrul capitalei si dupã campania de presã murdarã si denigratoare din 2005 când am candidat la functia de presedinte al USR, este a treia oarã când se încearcã asasinarea mea. De aceea am hotarât ca începând de luni, 4.02.2008, ora 12.00, sã declar greva foamei la sediul USR, Calea Victoriei, nr. 115, în Sala cu oglinzi, grevã pe care nu o voi înceta pânã când nu voi obtine urmãtoarele:

1. o declaratie fãrã echivoc din partea domniei-voastre din care sã reiasã cã nu sunteti implicat în aceastã murdarã „fãcãturã“ (deoarece se colporteazã indicii privind coniventa d-voastrã cu Mircea Dinescu: faptul ca i-ati dat votul decisiv, anul acesta, la Botosani, pentru a obtine Premiul National de Poezie „Mihai Eminescu“ defavorizându- l astfel pe marele poet Cristian Simionescu; faptul cã Mircea Dinescu se afla la Paris, ca si d-voastrã, la începutul campaniei de denigrare, afirmând cã nici nu mi-a vãzut dosarul, nici nu a votat, pentru ca, brusc, în emisiunea Tãnase si Dinescu sã afirme cã am semnat etc.; indiciile sunt numeroase dar nu doresc la rându-mi sã mã las intoxicat de stiri fãrã temei si de aceea v-am cerut aceastã declaratie pentru a nu vã implica nici pe d-voastrã, nici USR în aceastã afacere).

2. excluderea din Colegiul CNSAS a lui Mircea Dinescu pentru ilegalitatea flagrantã comisã fatã de persoana mea.

3. dosarul meu personal de la CNSAS sã-mi fie adus la USR, audierea mea sã fie publicã si la ea sã aibã acces presa si orice alte persoane ar fi interesate si bineînteles verdictul sã fie comunicat în aceleasi circumstante.

4. membrii Colegiului CNSAS sã vinã însotiti de propriile dosare personale de la CNSAS, de CV-uri si de livretul militar, cãci existând precedentul periculos cu Mircea Dinescu [soldat fruntas la Securitate], este firesc sã am suspiciuni si în privinta celorlalti membri ai Colegiului CNSAS.

5. O sanctiune, care veti crede de cuviintã, din partea USR pentru Mircea Dinescu si demararea unei anchete reale privind activitatea lui Mircea Dinescu în perioada în care a fost presedinte al USR. Vã anunt pe aceastã cale cã voi comunica aceastã notificare si Presedintelui României, ca sef al Ordinului „Steaua României“, în calitatea mea de Comandor al mai sus-numitului Ordin. Cu cele mai nobile sentimente.

4.02.2008 Bucuresti

Domniei-Sale D-lui Presedinte al USR, Nicolae Manolescu

Cezar Ivãnescu , Comandor al Ordinului „Steaua României“

Domniei-Sale D-lui Presedinte al României, Traian Bãsescu

MAI MULTE DETALII >>aici >>>>>>>

____________

~CULMEA INCONSTIENTEI – “Patriarhul Bogatilor ” alunga preotii din casele parohiale ??

Pentru ca tot i s-a dus vestea ca ar fi un “manager ” iscusit care ar stii sa faca bani din piatra seaca , actualul ocupant al scaunului patriarhal de pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti se tot chinuie cum sa mai faca rost de bani pentru faraonicul proiect denumit pompos ” trustul media ” (unde, pe langa un ziar si un post de radio, a aparut recent si un post de televiziune cu destinatie destul de nedeslusita ) . Si fiindca bani nu prea sunt (sau , cel putin asa se spune ), sunt cautate tot soiul de solutii, una mai baroca decat alta . Printre acestea s-a calculat recent cat s-ar obtine daca , printr-o manevra destul de rudimentara , casele parohiale ar fi considerate proprietatea Bisericii si , ca atare , preotii care le locuiesc ar trebui sa se mute in alte locuinte (daca au vreuna in proprietate ) sau sa plateasca o suma “conforma cu piata ” reprezentand chirie (iar daca nu a putea acestea ar fi scoase la licitatie ). Ideea nu este noua caci , in vremea cand era mitropolit de Iasi , ” actualul ” aproape a rechizitionat intr-un Fond silvic bisericesc toate padurile parohiilor din Moldova in ideea de a le administra mai bine (desi aceasta insemna sa tina toata suflarea bisericeasca la mana lui , cum bine se stie pana azi in satele din Carpatii Rasariteni ). Dar oare aceasta tehnica bizara va mai fi aplicata si acum ?

____________

~”Institutul lui Patapievici ” sustine homosexualii ; dar , bineinteles,pe banii “prostimii ” !

O interpelare in Parlamentul Romaniei – Cu referire la susţinerea de Institutul Cultural Român a unor proiecte contrare misiunii sale

În atenţia domnului Horia Roman Patapievici :  Vă adresez această interpelare pe considerentul că funcţia dumneavoastră este asimilată celei de secretar de stat. Potrivit Articolului 2 din Legea 356 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român, „Institutul are drept scop reprezentarea, promovarea şi protejarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în străinătate”. După cum am văzut de-a lungul existenţei acestei instituţii, eficienţa sa în promovarea culturii a lăsat de dorit, marii scriitori români nu sunt traduşi şi nu sunt cunoscuţi în afara graniţelor, iar expoziţiile artiştilor plastici români sunt practic inexistente. În schimb, sunt susţinute de la buget activităţi care nu au nicio legătură cu domeniul de activitate al acestei instituţii. Un exemplu în acest sens este implicarea Institutului Cultural Roman – Filiala Stockholm în evenimentul Moonbow Festival din cadrul seriei de manifestări “Stockholm Pride 2007″ şi susţinerea financiară a participării unei delegaţii a comunităţii homosexualilor din România. În urma protestelor venite din partea societăţii civile faţă de această situaţie, în speţă Alianţa Familiilor din România, reprezentanţii IRC au răspuns scurt că membrii Consiliului Director al ICR au aprobat proiectul de participare, considerându-l ca fiind unul de „promovare a toleranţei”. Vă reamintesc că, prin Legea 356, ICR trebuie să promoveze cultura, nu toleranţa aşa cum este ea văzută de aşa-numitele minorităţi sexuale.  În această situaţie, consider că este întemeiată următoarea întrebare:  „Cum au promovat cultura participanţii români la manifestarea homosexualilor de la Stockholm?” Cu deosebită consideraţie,
Dragoş DUMITRIU – Deputat de Argeş şi Muscel

TOATA DOCUMENTATIA >>>aici >>>

____________

ULUITOR ! Parlamentarii români din PD-L au decis să lipsească de la dezbaterea din PE privind situaţia romanilor din Italia pentru a nu supara pe Berlusconi

Indiferent de convingerile noastre politice sau de simpatii sau antipatii personale , ceea ce se vehiculeaza acum este de o gravitate enorma; caci daca este adevarat , intrebarea care se pune este simpla : pentru cine lucreaza acesti “reprezentanti ” ai Statului Roman ? Cine le-a poruncit sa actioneze astfel ? Si ce e de facut ?
O STIRE AMOS NEWS : Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că eurodeputaţii PD-L au lipsit săptămâna aceasta de la o dezbatere în PE, privind criza romilor din Italia, pentru a nu-i supăra pe colegii lor italieni din partidul primului-ministru, Silvio Berlusconi.
“Parlamentarii români din PD-L, atât de vocali când e vorba de a da tuturor lecţii de morală, au decis să lipsească(n.r.-de la dezbaterea din PE privind situaţia romilor din Italia), pentru a nu-i supăra pe colegii lor italieni, din partidul lui Berlusconi. Românii trebuie să ştie cine apără interesul naţional în PE şi cine se preface”, a declarat Creţu, care a precizat că aceştia nu sunt la prima abatere.Mai mult, potrivit lui Creţu acestora li s-au alăturat şi europarlamentarii Scaba Sogor şi Laslo Tokes, care încearcă să tragă foloase de pe urma acestor conflicte.”Confruntărilor aprinse dintre colegii mei socialişti şi exponenţii grupurilor politice de dreapta li s-au adăugat, din păcate, încercările a doi europarlamentari din România, Csaba Sogor şi Laszlo Tokes. de a trage, şi de pe urma acestui caz, spuza pe turta lor: acceaşi placă răsuflată despre autonomia culturală şi teritorială”, a mai spus aceasta.

____________

~OPINII ABSOLUT CONTRARE CURENTULUI – Ion Coja: „De ce îl susţin pe Sever Mureşan“

Banca Dacia Felix a fost concepută de câţiva membri de frunte clujeni ai Uniunii Vatra Românească. Printre ei ADRIAN MOŢIU, JUSTINIAN PETRESCU şi alţi oameni de mare ispravă. Rostul Băncii Dacia Felix a fost să apere şi să consolideze capitalul românesc în perspectiva trecerii la o economie de piaţă. În mod deosebit zona Ardealului trebuia protejată de infiltrarea capitalului maghiar. Existau informaţii, – dar nu ne era nici nouă greu să bănuim, că Budapesta şi diaspora maghiară vor face toate manevrele posibile pentru a dobândi controlul economic asupra Transilvaniei. Acum, după aproape două decenii de când tandemul ION ILIESCU & PETRE ROMAN au desfiinţat Comitetul de Stat al Planificării şi însăşi ideea de planificare a economiei româneşti, introducând în România metoda guvernării după planurile făcute în alte capitale ale lumii, este clar oricui că aceste planuri ungureşti, evreieşti, ruseşti etc. au existat încă dinainte de 1990 şi că ele au fost îndeplinite cu un succes total, peste cele mai optimiste estimări ale celor care le-au conceput. >>>>

____________

~INCENDIAR – Un document în circulaţie despre erezia papistăşească

Preafericite Parinte Patriarh al Romaniei,Preasfintitilor mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi ai Bisericii Ortodoxe Romane,

Datorita unor imprejurari de o gravitate exceptionala, care pun in pericol intregritatea Bisericii nationale, puritatea credintei ortodoxe si mantuirea dreptcredinciosului popor roman, eu, un credincios nascut, crescut si pururea traitor in Sfanta Biserica Ortodoxa, am hotarat, potrivit constiintei mele si in deplin acord cu Sfanta Scriptura, cu Sfintele Canoane, cu Sfanta Traditie si cu scrierile Sfintilor Parinti, sa va adresez aceste randuri.
Dintru inceput doresc sa va asigur ca nu este nicidecum vorba de un atac indreptat impotriva Sfintei Biserici, si asta pentru simplul motiv ca, fiind stranepot de sfant, nu numai ca nu pot tolera o cat de mica atingere adusa dreptei credinte, slujitorilor ei ori Poporului Roman, ci iubesc Ortodoxia, sfintii si, mai presus de orice, pe bunul Dumnezeu, pe Maica Domnului si pe puterile ceresti, precum si pe oameni (nu insa si minciunile lor, de orice fel ar fi ele , iar toate ereziile si falsele credinte le dau anatemei!). >>>>


Categories: noutati . . Author: ARP . Comments: No Comments Edit this entry

OPINII – Cezar Adonis Mihalache: „De ce insistă popa Tokes?Înseamnă că Traian Băsescu i-a promis ceva“

„Să nu faci ce zice popa!” Cam asta pare a fi fost „mişcarea” lui Traian Băsescu. Dar faptul că popa cu pricina insistă în a-i bate obrazul „enoriaşului” care s-a lepădat de el, ridică multe semne de întrebare. Mult prea multe semne… Partea bună este că fostul cârmaci al „Biruinţei” s-a lepădat de el. Că nu l-a sprijinit pe acest fals purtător de sutană să-şi împlinească planurile. Şi atât de însemnat este actul lepădării, că nici numai contează despre câţi arginţi a fost vorba! Totuşi, insistenţa lui Laszlo Tockes de a-şi striga „nedreptatea” pe sub balcoanele Cotrocenilor, acolo pe unde, nu de mult, trecea mândru pe ditamai covorul roşu, nu poate să nu surprindă. Înseamnă că Traian Băsescu i-a promis ceva. Iar faptul că a făcut-o la veselie (că l-au votat maghiarii din Ardeal, desigur!) sau la necaz, că i se tot trăgea clapa dinspre Palatul Victoria, acolo unde Călin Popescu Tăriceanu se bătea pe umăr cu un alt maghiar, nu mai are chiar nici o importanţă. >>>>

____________

~RAZBOIUL CIVIL TACUT – Vasile I. Zărnescu : Denigrarea Bisericii Ortodoxe Române

Principalele mass media interne au comentat, sub diverse forme, începînd din 12 iunie 1997, scandalul declanşat în Parlament de către senatorul P.N.Ţ.C.D. Matei Boilă (vezi şi Monitorul Oficial nr. 111, partea II, 26 iunie 1997, pag. 20-32, şi nr. 112, partea II, 27 iunie 1997, pag. 4-21), acelaşi care, în legislatura anterioară, iniţiase de două ori un proiect de revendicare a fostului patrimoniu după principiul restitutio in integrum. Iar la adăpostul acestui scandal, într-adevăr, a fost reintrodus, pentru a treia oară, proiectul de restituire după acest principiu; dar a fost reintrodus de către senatorul P.N.Ţ.C.D. Ioan Moisin, ca să pară, probabil, o acţiune nouă (vezi şi România liberă, 9 iulie, pag. 12).

Sub sugestivul titlu „Ţărăniştii îşi bagă coada şi-n biserici”, Adrian Ursu relevă: „Scandalul-monstru, cu patimi şi pumni izbiţi în masă, aprins în Senat, a fost urmat, fără întîrziere, de un şuvoi de proteste din partea înaltelor feţe ale Bisericii Ortodoxe. (…) O vrajbă fără rost, care nici măcar nu serveşte vreuneia dintre părţi. >>>>>>

____________

~Iurie Bojonca(Italia): Scrisoare despre expresia „Suntem români şi punctum“

Deci Basarabia s-a dus de unde nu se va mai întoarce, în sânul negrei străinătăţi. (M. Eminescu)

După cum scriam în prefaţa acestei cărţi, M. Eminescu rămâne mult mai actual pentru românii din afara Tării, servind pentru aceştea ca un garant ori ca o marcă a identităţii naţionale. Atât în Bucovina cât şi în Basarabia, sângerândă în stânga Nistrului, persistă o luptă acerbă pentru păstrarea identităţii româneşti, fiindcă între neamurile conlocuitoare din această parte a Europei s-a trezit memoria genetică. Arhivele erau asaltate în căutare de străbuni. Astfel ne-am pomenit că patrioţii, români basarabeni, au găsit prin venele unui străbunel sânge de german şi dorul de identitate i-a chemat în Germania . O străbunică basarabeancă a fost doar o servitoare la un evreu şi nu ştiu cum l-a servit că strănepoţii au găsit sânge evreesc în arborele genialogic. Si, logic vorbind, au plecat la origini, în Israelul bunicii lor. Perioada fanariotă a lăsat şi ea amprentele ei. >>>>

____________

~Ion Marin Almăjan: „Homo europaeus şi homo rumanus“

„ Este istoria Europei suma istoriilor ei particulare? Există o contradicţie ireconciliabilă între idealul pacifist şi cosmopolit al secolului luminilor şi mythosul naţional, separatist, al romanticilor? Ce pondere are ideea naţională în societatea contemporană a Europei ? Au fost depăşite consecinţele tragediilor secolului al XX-lea? Este multiculturalismul o politică a recunoaşterii? Cum anume contribuie dialogul plurilingv la definirea lui homo europaeus? Ce înseamnă asumarea ambivalenţelor culturale? Are homo europaeus o identitate multiplă ? Dacă da, ce semnificaţii incumbă conceptul de identitate multiplă ? Este necesară remodelarea conceptului de naţiune în contextul în care aspiraţia politică proclamă unitatea Europei ? „ sunt acestea întrebări pe care le pune istoricul Victor Neuman în broşura „Homo europaeus şi conceptul de identitate multiplă- O idee despre avangarda viitorului” apărută la Editura Universităţii de Vest din Timişoara, o continuare a preocupărilor reputatului cărturar reflectate în cartea „Tentaţia lui homo europaeus-Geneza ideilor moderne în Europa Centrală şi de Sud-Est”, distinsă cu premiul „A.D. Xenopol” al Academiei Române. >>>>

____________

Organizaţiile cetăţeneşti au numai dreptul să tacă: Afişe confiscate la Tg. Mureş!

Comunicat de presă referitor la reţinerea a două persoane şi confiscarea unor materiale ale APDO LIDER de către Poliţia comunitară din Tirgu Mureş

In cursul acestei zile Poliţia comunitară din Tirgu Mureş a reţinut 2 persoane care afişau in zona Fortuna din municipiu, afişe ale APDO LIDER. Aceste afişe promovează campania de informare a asociaţiei, intitulata “Nu-i lasa să te ştie VOTAC”.

Cele două persoane efectuau afişajul doar in spaţii private, spaţii comerciale din municipiul Tirgu Mureş, cu acordul deţinătorilor legali ai acestor spaţii precum şi in locurile speciale de afişaj aflate la parterul blocurilor. Poliţia comunitară a confiscat materialele Campaniei – afişele – fără a aplica insă acestor persoane vreo sancţiune. Pentru această măsură dispusă nu s-a intocmit nici un document ala cum legea prevede in cazul dispunerii unor astfel de măsuri. Este ilegal şi abuziv comportamentul reprezentanţilor Poliţiei comunitare. Din informaţiile noastre se incearcă de către unii lideri politici blocarea acestei campanii. Ii somăm pe acesti lideri politici şi de administraţie din Tirgu Mureş să inceteze astfel de abuzuri. In aceiaşi ordine de idei, solicităm de urgenţă, public, Primarului municipiului Tirgu Mureş, medicul Dorin Florea, un punct de vedere cu privire la acest incident. In cazul in care nu va fi exprimat un astfel de punct de vedere, referitor la acest abuz al reprezentanţilor unei autorităţi publice, putem considera, date fiind relaţiile dintre Primarul municipiului şi această instituţie, inclusiv cele generate de legislaţia in vigoare, că există o legătură directă intre această acţiune şi acţiunile de campanie electorală ale actualului Primar, Preşedinte PD-L Mureş in acelaşi timp.

Preşedinte APDO LIDER jrs. Cornel Brişcaru

Alaturat -imaginea afişelor confiscate abuziv.

____________

~Omul sfinţeşte locul: Boian Alexandrovici , “preotul timocenilor “

La 8 martie 2008, protoiereul de Dacia Repensis părintele protopop Boian Alexandrovici a sfiinţit piatra de temelie a unei noi biserici la Malainiţa, cu hramul Sfântul Niceta de Remesiana.
În anul 2004, parohul de Malainiţa şi Remesiana, a construit pe teren propriu o bisericuţă care odată cu terminarea actualei biserici va fi transformată în mânăstire. La 27 septembrie 2007, în satul Sămarinovăţ din comuna Negotin, arhierul Boian Alexandrovici a sfinţit o troiţă ridicată pe terenul propriu a lui Duşan Pârvulovici, unde urmează să se construiască o nouă biserică ortodoxă în care slujba se va oficia în limba română. Părintele Boian Alexandrovici a sfinţit şi piatra de temelie a viitoarei Biserici Ortodoxe Române de la Isacova, unde ipodiaconul Iel Buobu Lui va fi păstorul credincioşilor din parohia Horreum Margi şi Isacova. >Lucian Marina>>>

____________

VOCI DIN POPOR – Aromanii ca minoritate in Romania – o diversiune sinistra

@ Cati aromani traiesc in Romania?Stie cineva?Eu,ca roman traitor in Dobrogea,sunt tolerant fata de aceasta cerere,e normal ca si ei ca si maghiarii daca vor,sa-si dea copiii la astfel de scoli vorbitoare de aromana, dar sunt si circumspect ptr ca sunt unele zvonuri care spun ca,odata obtinut statutul de minoritate(care e destul de mare dar nu asa de mare ca cea maghiara),se va cere autonomia teritoriala,unindu-se UDMR cu Uniunea Aromanilor…de la Mare;cautati si vedeti ca aceasta Uniune(?) exista ;e posibil ca acest zvon sa nu fie real dar PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA.

@ Ar  mai trebui sa ceara si chinezii, marocanii si ce or mai fi?Vad ca deja ne “bagati”pe gat o reclama” cu un tip de origine africana , care spune” si eu sant roman si am venit sa investec…Si ma intreb daca o fi urmasul lui Decebal sau a lui Traian? Cred ca in 50 de ani s-a dus cu statul national Roman. deh…globarizarea…Poate o sa se ajunga ca romanii sa-si ceara “statutul de minoritate” in tara lor.

@ Este o absurditate sa acorzi statutul de minoritate unei parti a poporului roman.Aici e vorba de interesul unor minti bolnave care isi doresc privilegii.Intrebati-l pe Hagi ce se considera sau pe Gigi Becali,si sigur o sa raspunda ca sunt minoritari si vor drepturi.Din pacate,in loc ca statul roman sa ii apere de la bulgarizare, grecizare sau slavizare pe aromanii din sudul Dunarii,trebuie sa raspunda unor ineptii stiintifice.

@Tot ce se intampla cu cererea de minoritate este mana armatorului de origine aromana SAMARA. Cercetati si veti afla

@ Din pacate niste smecheri vor banii minoritatilor recunoscute. Din fericire, n-o sa reuseasca sa obtina ‘recunoastere’. Sunt aroman. Dar nu ma simt deloc minoritar in Romania. Luati aminte la ce spunea Petre Tutea despre aromani.

Joi, 24 Mai 2007 16:15

@ Fac parte din aceasta minoritate,dar nu inteleg ce se urmareste,adica copii mei sa invete la scoala aromana? Sau sa nu mai invete in l. romana? Pentru ca atunci e o mare prostie, in aceasta tara in care este economie de piata trebuie sa vorbesti limba celor majoritari, altfel nu ai sanse egale cu ceilalti la angajare. Apoi cred ca ar fi bine sa ne axam pe limbi care au circulatie universala si ajuta copii sa aibe mai multe sanse la gasirea unui serviciu.Eu dau copii numai la scoala romana.

___________

~Conferinţa Uniunii Internaţionale a Femeilor din România(26-29 Iunie 2008 )

Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO, organizatie umbrela nonguvernamentala, non-profit, inregistrata in Atlanta/SUA si lansata in martie 2007, actioneaza pentru sprijinirea femeilor din Romania, precum si a romancelor din alte tari, in diversele probleme cu care se confrunta (sociale, educationale, familiale, etc.). Acest demers absolut necesar a fost facut datorita multiplelor situatii dificile carora femeile romane, dar si femeile in general, indiferent de virsta, profesie, grup etnic, religie si rezidenta, trebuie sa le faca fata zilnic.In intervalul 26-29 iunie 2008, la Vatra Dornei, va avea loc Conferinta internationala “Femeia romana in sec.XXI: traditie, continuitate, viziune”, organizata in parteneriat cu Primaria Municipiului Vatra Dornei, “Asociatia Femeilor pentru Activitati Pozitive, Toleranta si Educatie FAPTE-AFAR” Bucuresti si Fundatia “Sanse Egale pentru Femei – SEF” Iasi. Dupa deschiderea oficiala este programata o masa rotunda pe tema “Implicarea Statului in rezolvarea propblemelor femeilor”, cu participarea reprezentantilor din administratia centrala si locala, societatea civila, mass-media. Dezbaterea va avea loc vineri 27 iunie incepand cu ora 10,30 in Sala de conferinte a Palatului Comunal din Vatra Dornei. Apoi, timp de trei zile, se vor desfasura activitati pe sectiuni, la care sunteti bine-veniti. Mai multe detalii despre UNIFERO si depre Conferinta gasiti in www.unifero.org/.

Smaranda Cazan-Livescu , Fondator si Presedinte

____________

EPOCA ELECTORALA -Adrian Botez: Parazitismul pernicios al aşa-zisei „democraţii”…

Ne uităm, uimiţi, în aceste zile, cărora li s-a zis: „zilele campaniei electorale”…Şi ne uităm, cu revoltă, în urmă, la alte nesfârşite zile „ale campaniei electorale”, din ani „trecuţi” (18 la număr…)…şi ne gândim, cu groază, la viitoare „zile ale altor campanii electorale”… Oameni buni, în aceste zile, nicăieri, în nicio instituţie, nu se lucrează, sau nu se lucrează decât la modul foarte vag…că „e campanie electorală”…!!! NU SĂRBĂTOARE SFÂNTĂ!!!… „Campanie electorală” – ca pretext pentru toate cele nesfinte (în primul rând, lenea…nepăsarea iresponsabilă…dar şi complicitatea întru parazitism: „catindaţilor” nu le dă mâna să-i îndemne pe oameni la treabă, căci LE PIERD VOTUL! Votul furat prin minciunile cele mai aiuritoare…În primării, în şcoli, în toate instituţiile de „stat” (sic!) – funcţionarii şi mafioţii şi profesorii şi…TOŢI STAU!!! – şi… – toţi, „în păr”, se ceartă pe „liste”… – nimănui nu-i mai pasă, în focul dezlănţuit „stihinic”, al minciunilor electorale înmărmuritoare (…auziţi, în Neamţ, o candidată promite copiilor de ţărani, care acum merg cu lupul „la braţ”, prin pădure, la şcoală…ce credeţi, câtă putere de minciună există în România aşa-zis „democratică?! – >>>>

____________

~ ROMANIA -O TARA PERICULOASA : Se pare ca si moartea lui Cezar Ivanescu este suspecta !

Circula prin posta electronica un text incendiar care , daca este studiat atent, conduce la ipoteza ca si moartea dramatica a lui Cezar Ivanescu a fost , de fapt, o moarte dubioasa , un posibil asasinat . Publicam si noi acest document in speranta ca aceasta enigma nu va ramane fara o dezlegare :Dintr-o operatie care ar fi trebuit sa fie banala (de hemoroizi), intr-o clinica particulara din Bacau [clinica Palade], ca urmare a unui sir continuu de culpe medicale s-a ajuns la acest final cumplit.Totul a fost cauzat de incompetenta medicilor, de lipsa lor de reactie, de faptul ca se pare ca a fost supus operatiei inainte de a fi sosit rezultatul analizelor, fara ca macar sa i se faca o minima verificare dpdv cardiologic – o ecografie (aceasta este o culpa de natura penala, dar in Romania este aproape imposibil de dovedit pentru ca se musamalizeaza totul), de faptul ca, ulterior, i-au gresit si diagnosticul, tratandu-l in mod superficial de embolie pulmonara, cu toate ca suferinta sa era de natura cardiaca, ca nu l-au transferat imediat la Iasi, tinandu-l la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau fara a-i fi anuntata familia, ca nu i-au facut nici macar o ecografie a inimii pentru a vedea de ce sufera, nemaispunand de grava eroare de a-i face anestezie generala…>intreg documentarul aici >>>

____________

~NN Tomoniu :Intră în scenă marele „eu” -editorial din revista EPOCA

Luni, 19 mai a.c., pe sinistra scenă anti-românească a trustului de presă iRealitatea TV, a reintrat marele Băse pentru un nou scheci tragicomic de tip vaporean. E plină campanie electorală şi dacă în spectacolul grotesc se perindă ziua întreagă pe scenă tot felul de „Eu am făcut şi-am dres”, de ce n-ar face-o şi întâiul EU al ţării. Cine să atragă atenţia şefului statului că trăim într-o democraţie unde „eu” trebuie să dispară pentru totdeauna, deciziile majore trebuind luate colectiv? Sau că întâiul marinar al ţării nu trebuie să mai fie „un nou ceauşesc”, cum zicea o ţărancă şi nici prefecţii nu mai trebuie să fie nişte primi secretari din „vremea aia”? Cine să-i spună vaporeanului că are acum alte atribuţiuni clare şi nicidecum maimuţăreli pe la televiziuni? Onor domnul „moderator” Turcescu, onor mormăială Ursu şi onor miorlăială Hurezeanu? Că despre „al patrulea la masă” nici nu mai e cazul să spun: o vorbă la sfert de ceas. >>>>

ALTE ARTICOLE DIN “EPOCA” :

DIVERSIUNI OBISNUITE – Alexandru Leitner-Moruzzi: Candidaţi „pătaţi”?

EPOCA ALEGERILOR – Scandal la Tg. Mureş : Temele importante sunt ascunse cu cinism!

Episcopul Sofian Brasoveanul: „Muntele Athos – o republică monahală”

MALADIA OCULTA – Victor Martin: „Discriminarea, la noi acasă”

Mircea Micu: „Pădurea de brad foşnind misterioasă”

OPINII – Ion Coja: „Naţionalişti din toate ţările, uniţi-vă!”

Prof.dr.Viorel Roman(Germania): „Globalizarea ; ce este ea , de fapt ?”

____________

~VOCI DIN POPOR – Se redeschide Canalul Dunăre-Bucureşti! Dar nu mai este „grea moştenire“???

@ Ceausestii au fost oficial omorati pentru ca au subminat economia nationala (asa cum explicati si dvs) si pentru ca ar fi omorat 60.000 de oameni la rivolutie. In realitate, femeia romana trebuia sa aiba si ea acces la avort si copilul roman la pornoTV iar Ceausecu era o piedica in calea acestor progrese. In plus, la congresul XIV Ceausescu denuntase pactul Ribbentrop-Molotov si ceruse anulare urmarilor sale, lucru care a intristat tara prietena URSS.

@ De ce l-am ucis pe ceausescu? La comanda cui am facut-o? Cine controleaza acum Romania. Am lucrat la proiectele de irigatii, canal Bucuresti-Dunare cu port la Glina, Canal Siret-Baragan, etc. Toate s-au facut cu inteligenta romaneasca, bani romanesti, echipamente romanesti, si eram mindrii de capacitatile noastre. Asa zisa Democratie de dupa 1989, impusa si controlata din afara a distrus tot ce s-a creat cu sudoarea, frustarile, lipsurile si sacrificiile celor 22milioane de romani. Ce se intimpla acum, totul s-a furat si distrus, miliarder de dolari au fos scoase din tara, iar specialistii romani isi cauta de lucru in afara Romaniei. Numai vorbim de agricultura! Grinarul Europei ! Reconstructia Germaniei s-a facut cu mincare din Romania! Iar acum importam carne, griu, zahar! Unde sint fabricile de zahar? Mii de tone de otel inox vindut in afara la prêt de fier vechi! Vorba distihului: Muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta’n poarta ! Asta ne-am dorit-o, asta o avem !!! Nousprezece ani de distrugere controlata a Romaniei!

@ Ceausescu a facut toate studiile de fezabilitate, si aproape terminase canalul, voi ce studii mai faceti? iar sugeti banii parazitilor? mai aveti de betonat doua maluri si nici de alea nu sunteti in stare, ma indoiesc ca puteti face altceva decat sa furati.

@ l-a aprobat de mult ,Ceausescu.Studiu exista deja,cu sistem de ecluze.La fiecare ecluza o minihidrocentrala,bla,bla.Problema e ca astia de acum or sa manevreze euroi,pretinzand ca fac ceva ce este deja facut de mult-planuri,tehnologie constructie,etc. Numa ca pe vremea raposatului utilajele erau romanest, acum nu mai sunt bune-probabil.

@ Pai, imediat dupa 89, parca alta era opinia…canalul dunare marea neagra ar fi trebuit astupat, casa poporului distrusa sua acoperita cu pamint, canalul dunare bucuresti era o imensa eroare (vezi parca si pe nea nelu cotrocelu..) cine “este” deci idiotii?

@ Sa admitem ca existau totusi si specialisti de exceptie in timpul socialismului “multilateral dezvoltat”? adica, cu alte cuvinte, fiecare epoca are si destepti si idioti ? adica si acum ar putea sa fie la fel? unde sunt, acum, cei cu adevarat destepti? ca trebuie s aexiste! parerea mea…

@ Ca sunt mai mult idioti. Astia chiar ne cred prosti-ca, nu mai avem tinere de minte.Sau probabil ca stirea se adreseaza generatiei astea de buricuri goale,neadaptati si drogati.

@ E clar, TOT cea ce a fost blamat imediat după “revoluţie”, îşi dovedesc astăzi UTILITATEA. Atunci de L-AM UCIS IN ZI DE MARE SARBĂTOARE ???? Doar pentru zecile de Becali… Păcat, Mare PĂCAT !

____________

~Pr.Alexandru Stănciulescu-Bârda: „Preotul nu ghiceşte în Sfânta Evanghelie, aşa cum nu ghiceşte în Sfânta Împărtăşanie, în cărţile de joc, în cafea, în palmă, în stele, în lună etc.“

Atât la Colegiul Economic din Tr. Severin, unde predau religia, cât şi în multe discuţii cu creştini de aproape şi de departe, sunt întrebat de tineri şi de vârstnici ce este cu deschiderea cărţii de către preot. Desigur, aţi sesizat că întrebările respective priveau ,,ghicitul” preotului în cărţile bisericeşti şi mai ales în Sfânta Evanghelie. Am întâlnit chiar o femeie destul de în vârstă, care venea pe jos tocmai de la Podeni şi se ducea undeva în părţile Strehaei, fiindcă auzise că acolo este un preot, care ,,deschide cartea”. Am spus tuturora şi nu voi înceta să spun, că e vorba de o şarlatanie. Preotul nu ghiceşte în Sfânta Evanghelie, aşa cum nu ghiceşte în Sfânta Împărtăşanie, în cărţile de joc, în cafea, în palmă, în stele, în lună etc. De unde se trage această vorbă şi această practică? Este o tristă realitate istorică, pe care o voi menţiona aici în câteva cuvinte. A fost o vreme, când nivelul de cultură al preoţilor noştri era foarte scăzut. Limba în care erau scrise cărţile bisericeşti era greaca ori slavona, adică vechea limbă rusească. >>>>

____________

~NODUL GORDIAN – Alexandru Leitner-Moruzzi: „Trebuie să ajungă cuţitul la os şi să înceteze pomenile sociale“

In 1989 nu existau in Romania intreprinderi in pragul falimentului! Va implor sa nu preluati teza Neulandereza cu lada de fier vechi! Exista un decalaj semnificativ fata de tarile capitaliste dezvoltate dar aveam piete, inclusiv pentru gumari. Nu aveam suficienta productie pentru cererile tarilor asiatice si din america latina. Caderea Cortinei de Fier si accesul la tehnologii moderne trebuiau sa dea un nou imbold economiei romanesti. S-a facut totul ca sa nu fie asa si, de exemplu, Ion Iliescu este raspunzator de drama IPRS-Baneasa (una pe care o stiu bine),
falimentata dupa reorganizare si facuta cadou lui Hayssam. Este raspunzator fiindca a avut pe birou memoriul directorului, care arata ca fabrica are piata si nu este momentul unei “privatizari” paguboase, care arata ca documentele lui Hayssam erau false.
Cu intreprinderile nu mai este nimic de facut. Dar este loc in sfera serviciilor, ocupata in proportie mai mica de 10%, dupa stiinta mea. Numai ca trebuie sa ajunga cutitul la os si sa inceteze pomenile sociale. Romanasii nostrii se duc voiosi in Italia sa spele niste batrani pentru o mie de euroi, dar n-ar oferi servicii de asistenta aici, in Tara lor, pentru un salariu de doua-trei sute de euro, lucrand cateva ore si pastrandu-si familia intacta. N-au decat sa migreze si sa fie paria in tari straine …

____________

~Alexandru Nemoianu (SUA) : ” Foamea si saracia ”

Pretul alimentelor de baza ,in toata lumea, creste salbatec.In momentul de fata aceasta crestere a capatat dimensiuni dramatice dar procesul a inceput acuma circa zece ani. Evident este concluzia voita,premeditata, a celor care dirijeaza “globalizarea”.Tot evident scopul este absolutizarea polarizarii ,”bogati/”saraci”,promovarea mediocritatii satanice si a inregimentarii de aceiasi natura.

In paralel si procesul de deposedare a celor “saraci”,procesul de “desproprietarire”, capata forme supra brutale,ceeace poate insemna si panica. In Romania aceasta deposedare a celor saraci si inregimentare,sclavizare, a lor s-a facut prin obscenitatea preturilor la case dar si prin doua cai “paralele”. Deoarece taranii refuza sa isi vanda pamantul , in momentul de fata se creaza curse,ridicari artificiale ale pretului pamantului,prin zvonuri (Jucu,sau canalul Bucuresti-Dunare).Deci se urmareste crearea unor “coridoare” de control,capete de lance in “taranime”. >>>>

____________

~La Bucuresti s-a desfasurat “Marsul pentru o familie normala”

Circa 500-600 de persoane au participat luni , 19 mai 2008 , la “Marsul pentru o familie normala”. Conform organizatorilor, cinci organizatii civice apropiate valorilor traditionale, evenimentul s-a dorit un semnal de alarma cu privire la pericolul reprezentat de propaganda homosexuala, in saptamana in care se desfasoara manifestarile “Gayfest 2008″. Marsul s-a desfasurat pe traseul Patriarhie – Piata Unirii – Universitate – Piata Romana – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Patriarhie.
Printre participanti s-au numarat circa 15 clerici (preoti si calugari), tineri in port popular, studenti sau simpli trecatori. Acestia au purtat steaguri tricolore, icoane ortodoxe, cruci si pancarte cu inscriptii precum: “Pentru o familie normala, spune NU sodomei!”, “Copiii nostri, de mâna cui?”, “Veniti-va in fire!” sau “România nu e Sodoma”.
Un banner cu sloganul “Am o mama si un tata, nu doua mame si doi tati” nu a fost acceptat de seful dispozitivului care a asigurat ordinea, format din jandarmi, politisti rutieri si angajati ai Serviciului Special pentru Interventie Rapida.>>(”Altermedia”) >>

____________

~INCENDIAR DESPRE HOTIA DIN BUCURESTI : Se poate calcula nivelul “coruptiei oficiale” din Bucurestiul imobiliar ?

Desi impresia curenta este ca marile combinatii se produc in Bucurestiul imobiliar prin mecanisme complicate care ar fi cu atat mai dificil de intrevazut cu cat se traduc in valori mai ridicate , totusi realitatea nu -i nici pe departe aceasta , cotele de participatie aflandu-se la vedere daca se cunosc bine concluziile de manual . Caci , la drept vorbind, pana si hotia reflecta aici “stofa proasta ” a celor ce administreaza invartelile in ciuda amestecului de gulere albe specializate european in circulatie baroca de fonduri ce urmeaza sa intre treptat in eclipsa pana la aparenta lor disparitie .

Iata, de exemplu , “blocurile inalte ” rasarite de cele mai multe ori acolo unde nu isi au rostul si cladite cu o repeziciune care poate spune multe despre ceea ce se petrece in spatele usilor inchise in materie de compunere de dosar si de acuratete de aprobari . Daca vom privi atent cateva din aceste temple ale banului care depasesc cu multe procente aliniamentul cladirilor apropiate , spargand ,deci, ceea ce se cheama “regimul de inaltime ” curent prin crearea , prin precedent , a altei reguli fabricate ad-hoc , vom observa ca surplusul depaseste adesea un sfert din cladire , ba chiar 30 sau chiar 35 % ; acesta este materialul supus ingaduintei sau , cu o formulare birocratica , ” derogarii ” . Iar daca si stapanirea terenului unde se cladeste intra in categoria ” asocierilor ” , “concesiunilor ” ori “atribuirilor “para-legale prin “compensari ” , “schimburi de necesitate ” sau ” redobandiri cu dedicatie ” , totul incepe sa devina clar .>>Artur Silvestri >>

____________

~„Bourbonii“ sau ura fata de Parlament – un comentariu AMOS NEWS de Victor NIŢELEA

Despre Bourboni, reveniti dupa revolutie pe tronul Frantei in furgoanele armatelor straine de ocupatie doar pentru a pierde definitiv acel tron in urma unei noi revolutii, se spunea cu dispret: “nu au uitat nimic si nu au invatat nimic”. Acelasi lucru se poate spune si despre casta politica de la noi.

Sa ne referim doar la recenta si mult-comentata radio-interventie prezidentiala, cu punctul ei central: atacul la adresa lui Adrian Nastase pentru strategia de a se ascunde pe sub fustele jegoase ale Curtii Constitutionale si Parlamentului spre a evita sa dea raspunsurile de mult datorate la intrebari pe teme de coruptie. Acum vreun an, pe baza unor calcule constitutional-politicianiste de cabinet, casta politica decidea suspendarea fara motiv real a presedintelui Basescu. In felul acesta, ea se plasa in contrasens cu un puternic curent popular antipoliticianist, antisistem, determinat de faptul ca poporul se simte din ce in ce mai clar prizonierul acestei caste politice, eternizate la putere, care exercita suveranitatea practic in nume propriu, prin intermediul parlamentului. Golan uns cu toate alifiile, Basescu a sesizat atunci ca actiunea de suspendare se baza pe betia de sine a castei, total rupta de popor, si a exploatat triumfal situatia mobilizand in folos propriu curentul popular, care avea sa se manifeste la referendum. Acum, puternicul curent popular este cel de ura fata de parlamentul care pregateste, vadit si fara rusine, musamalizarea cazurilor penale Nastase, Mitrea, etc. Golanul a sesizat exact, desi parea din ce in ce mai dus cu pluta in ultima vreme, ca solidaritatea de ?corb la corb? e enorm de impopulara, si a punctat decisiv: zbaterile isterice si spumele la gura ale ?tonomatelor? arata clar ca Presedintele a lovit tare si la tinta. Iar casta politica a dovedit ca n-a invatat nimic din precedentul esec. Pentru ca paralela sa fie perfecta, pluteste din nou in aer un abur care sugereaza ca se fac iarasi tot felul de calcule constitutional-politicianiste de ocolire a poporului spre neutralizarea lui Basescu: vor cunoaste acelasi esec, si vor creste din nou, nemeritat, puterea politica a lui Basescu, in loc scada sau macar s-o lase sa scada de la sine. Ce ar putea face casta politica pentru a reveni cu picioarele pe pamant, evitand soarta Bourbonilor? Dupa parerea noastra, ea e atat de >>>intreg articolul aici (reprodus dupa ” Saptamana Doljeana “)

____________

~EPOCA ALEGERILOR – Cezar Adonis Mihalache: „Adevăratul pericol: alianţele din spatele alianţelor“

Va fi o batalie mizerabila… Pentru ca, de data aceasta, lupta electorala nu se va mai da pe capul pestelui. Ci pe coada infiltrata de marii rechini prin cercurile de interese de la nivel local. De aici si feluritele aliante. Periculoase nu prin numele celor intra cu actele pe masa în joc, ci prin sferele de influenta mascate în spatele acestora (rezultate în urma unor alte „aliante”, înfaptuite cu multa vreme în urma si uitate de simplul cetatean).

„Interesul politic” genereaza astazi aliante monstruoase… Una mai hidoasa decât alta. Una mai nefireasca decât cealalta. Si chiar nu este lucru de saga. Pentru ca, în goana de a crea tandemuri „victorioase”, clasa politica nu numai ca a lasat pe ultimul loc interesul national, dar a uitat complet de acesta. Si cum altfel când, de exemplu, liberalii s-au dedat la o alianta cu Actiunea Populara a fostului presedinte Emil Constantinescu. Care este periculoasa prin însasi faptul ca pare de o naivitate si o lipsa de finalitate evidenta. Numai ca, daca Emil Constantinescu este un personaj fantomatic al unui eschier politic, în schimb, în spatele formatiunii sale, se ascunde un adevarat mar otravit. >>>>

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________