ANALIZE ŞI FAPTE nr. 132

~Nr.40 o “Imperiul” a dat faliment ! o Troc pe seama Romaniei o Dispar documente , se rescrie istoria ? o Nicolae Corneanu-episcop catolic ?

~INCENDIAR – Ion Maldarescu :Cine si de ce ne obliga sa uitam istoria noastra si sa mintim ?

„Istoria neamului românesc n-a fost decât o lungă, necontenită, halucinantă hemoragie. Ne-am alcătuit într-un uragan şi am crescut între vifore. Popor de frontieră, luptam şi muream pentru toţi” (Mircea Eliade)

“Vreme trece… vreme vine!” Omenirea evoluează… Spre bine, spre rău? Dar asta-i altă poveste. În zilele noastre nu se derulează numai o transformare firească a structurilor si a institutiilor ci şi crearea unei noi caste, stăpână atotputernică a destinului celorlalţi şi al controlării istoriei, conştientă fiind de sensul şi de absurditatea ambelor, dar ignorându-le deopotrivă.

“Ne-am născut într-o lume controlată de forţe nevăzute care au invadat şi care manipulează omenirea de mii de ani. Nu, acesta nu este un scenariu de la Hollywood, este chiar ceea ce trăim în prezent. Dacă privim în jur, am putea crede că ceea ce vedem este “real”. De fapt trăim în iluzie, o iluzie proiectată să ne menţină într-o închisoare mentală, emoţională şi spirituală.” (David Icke, COPIII MATRICEI, Bucureşti, Ed. DAKSHA, 2008)

Au trecut anii… Numeroase documente, sau aspecte ale celei mai mari conflagraţii din istoria omenirii au fost fie uitate, fie mistificate de către “fabricanţii” de istorie, fie ocultate de cei interesaţi, însă ştergerea memoriei este definitivă numai dacă raţiunea umanităţii dă semne de oboseală. Din când în când, memoria trebuie reînprospătată. >>>>

Incercarea administratiei George W.Bush de a “socializa” paguba si a pastra privat castigul obscen a esuat.Intr-o incredibila evolutie a evenimentelor Camera Reprezentantilor a Statelor Unite a respins cererea agresiva a administratiei si a refuzat sa treaca la datoria de stat nerusinarea si machinatiunile bancilor .

Rezultatul a fost ca bursa pur si simplu colapseaza si ce se va intampla cu “economiile” populatiei doar Bunul Dumnezeu stie.Este posibil ca ceva mult mai rau decat marea criza din 1929-33 sa aiba loc.Oricum populatia este in panica si tot in panica este administratia nevrednica.In chip simbolic George W.Bush a aflat ,despre infrangerea in Camera a planului sau nerusinat ,in vremea unei intrevederi cu un alt cadavru politic,presedintele Ucrainei Iuschenko.Oricum.

Este limpede ca administratia GWB se incheie cu un bilant catastrofic,economic,militar,social,politic.La capatul a opt ani de administratie nevrednica prestigiul Statelor Unite in lume este inexistent sau existent eminamente negativ.

Cred ca scurta,rusinoasa si aberanta perioada “unipolara” a luat sfarsit.”Imperiul” a dat faliment.Oricat de dureros ar fi pentru omul de rand pentru moment ,se dovedeste ca “istoria” nu s-a sfarsit si trebuie sa credem ca Cel care sta deasupra vietii si a mortii si care stie si poate sa vanture imparatiile nedrepte ca pleava,nu ne va lasa.

ALEXANDRU NEMOIANU

În timp ce România politică şi mediatică se interesează miticeşte de felul cum tricotează public Elena Udrea, în Basarabia, zisă şi republica Moldova, comunistul Vladimir Voronin (urmaşul lui Lionea Tismaneţki din Soroca, tatăl lui Vladimir Tismăneanu) nimiceşte cărţile editate în România numai fiindcă au în titlu termenul român (în RM este interzisă editarea unor asemenea cărţi). Ce face România când aceste năucisme comunisto-hitleriste se întâmplă într-un stat membru al Consiliului Europei? România politică tace. România din masmedia tace. Gazetele centrale româneşti tac. Institutele de cercetare a crimelor partidului comunist tac şi ele. Poporul român nu iese la demonstraţii de masă în piaţa palatului Victoria. Şi Voronin, susţinut de ortacii săi creştin şi democraţi, trimite în rashod, adică anihilează, adică arde, zeci de titluri de carte românească (aşa cum s-a întâmplat recent când au fost nimicite 64 de titluri donate de municipiul Călăraşi din România oraşului Călăraşi din RM).

În timp ce fâş-pâşul electoral năuceşte bunul simţ românesc cu promisiuni şugubeţe sau arogante (cică fiece român care se va întoarce în România va primi de la PSD câte 20.000 euro – înmulţiţi-le cu un milion şi veţi obţine 20 de miliarde de euro. Are PSD şi România aceşti bani?) acelaşi V. Voronin a lichidat limba română a românilor din Basarabia şi pe Internet. >>>>

Trocul care a asigurat accesul României şi Bulgariei în Uniunea Europeană devine tot mai evident. Cele două ţări vor deveni două importante surse de energie electrică pentru Europa următoarele decade.

România va finaliza ultimele două grupuri în cadrul centralei de la Cernavodă şi va începe construcţia celei de a doua centrale nucleare. La rândul lor, deşi au primit fonduri uriaşe pentru a închide centrala de la Kozlodui, vecinii noştri vor demara construcţia reactorului de la Belene. Care, deşi este de inspiraţie tehnologică rusească, a primit avizul Europei, urmând a fi realizat în parteneriat cu Franţa. În acest fel, rudele sărace ale uniunii îşi vor găsi rostul (şi locul) în cadrul marii familii europene. Totul a mers după un plan bine stabilit, ţara noastră fiind bunăoară radiată de pe lista altor segmenete industriale. Sectoare de producţie curate, care au devenit apanajul acelora care au împărţit locurile la masa “marii familii”, ţările dezvoltate din UE împingându-şi industriile murdare spre rudele sărace. În acest proiect de dezvoltare “durabilă”, România a primit dreptul de a “găzdui” depozite şi incineratoare pentru deşeuri (inclusiv pentru cele radioactive), dar şi o industrie pentru producţia de energie electrică în cadrul a două centrale nucleare. >>>>

24 septembrie 2008 – Alianta Familiilor din Romania (AFR) a remis  Secretariatului Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) o scrisoare si o petitie cu peste 12.000 de semnaturi, intr-o actiune civica de protest impotriva anuntatei intentii a APCE de a discuta o rezolutie prin care statelor membre li s-ar “recomanda” sa legalizeze casatoriile intre homosexuali. Aceeasi scrisoare a fost remisa si membrilor delegatiei romane la Strasbourg, acestora solicitandu-li-se sa voteze impotriva adoptarii rezolutiei.

“Prin aceasta actiune ne exprimam profunda ingrijorare fata de incercarile Consiliului Europei de a aproba o rezolutie cu privire la recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex in toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei”, declara presedintele AFR, Petre Costea. “Credem ca APCE isi depaseste atributiile si stabileste un precedent periculos, alarmant si ingrijorator. Familia si casatoria trebuie protejate, intrucat sunt institutii concepute a asigura supravietuirea societatii si perpetuarea speciei umane prin procreere si prin cresterea si educarea copiilor. Relatiile homosexuale, uniunile civile sau casatoriile homosexuale nu indeplinesc nici una din aceste nevoi si prin natura lor sunt incapabile a satisface aceste obiective”, declara Petre Costea. >>>>

Primim la redactie si publicam in virtutea dreptului la libera exprimare :

REGIMUL BASESCU, UMBRELA PENTRU TERORISTII ISLAMICI (??!)
Scandalul ICR este o farsa fara precedent. S-a pus pe picioare un scenariu care creiaza impresia unei dezbateri democratice.Senatul intervine pentru a da validitate nemultumirii majoritatii intelectualitatii fata de clanul Patapievici.Dar toata vanzoleala este mentinuta la suprafata, pentru a nu pune in pericol un sistem abuziv si corupt. Cand valurile devin mai periculoase pentru vasul prezidential, “serviciile” intevin in forta pantru a linistii apele. Linistea este atat de adanca ,incat nimeni nu indraznesre, nici macar in soapta, sa atinga problemele reale a scandalului ICR. Media este pentru moment tinuta in frau, dar adevarul nu va putea ascuns multa vreme. Clanul de la putere joaca pentru timp ,crezand ca o minune il va salva de la pierire. Dar cand scandalul expozitiei ICR,de la New York intra in atentia editorialului de la statiunea tv AL-JAZEERA si incepe sa faca deliciul mediei arabe, un urias scandal international, se intrevede la orizont. In curand Presedintele Basescu trebue sa explice intregii lumi civilizate cum a fost posibil ca o institutie oficiala a Statului Roman sa organizeze si sa sponsorizeze o expozitie antisemita de o salbaticie si o agresivitate fara precedent. Dansul trebue sa explice aliatilor cum a fost posibil ca diplomatia si serviciile speciale, sa dea zprijin logistic si moral unei expozitii RADICAL ISLAMICE In New York. In cele din urma va fi obligat sa ceara scuze Romanilor, ca a pus un “grup de interese”, inaintea intereselor si imaginii tarii.
Conspiratia tacerii incearca sa acopere urmatoarele; >>Robert Horvath(New York)>>

PROTESTĂM
Faţă de atitudinea incalificabilă a statului Israel, a Mossad-ului, care îşi permit să sustragă documente istorice extrem de importante privitoare la istoria Holocaustului pentru a le distruge sau falsifica, documente pe care le împiedică astfel să intre în circuitul firesc al informaţiei şi dezbaterii ştiinţifice. În mod specific reclamăm dispariţia manuscrisului Memorii de Wilhelm Filderman, document care ar fi trebuit să figureze ca sursa de informaţii istorice cea mai importantă pentru aşa zisul Holocaust din România.
Wilhelm Filderman a fost liderul necontestat al evreilor din România o lungă perioadă, inclusiv în anii 1940-1944, anii de persecuţii anti-evreieşti soldate – zic unii – cu uciderea a 400.000 de evrei. Sunt mai multe documente rămase de la Wilhelm Filderman care infirmă această cifră. Era de aşteptat ca Memoriile lui Filderman să aducă argumente decisive în disputa dintre istoricii care afirmă Holocaustul din România, din Transnistria, şi cei care îl contestă. Dorinţa testamentară a lui Wilhelm Filderman a fost ca imediat după căderea comunismului Memoriile sale să ajungă în proprietatea Academiei Române spre a fi publicate. Intervenţia Mossadului, petrecută la începutul anilor 1990, a împiedicat desfăşurarea normală a lucrurilor. S-a ajuns astfel la situaţia absurdă şi profund imorală ca România să fie azi acuzată de holocaust şi să >>>>>Ion Coja>>>>>

Date despre Smaranda Enache găsiţi la adresa http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=…7&Itemid=78
E lamurit trecutul de colaborator al Securităţii şi de activista zeloasa a PCR. Date asemanatoare se regasesc într-un amplu articol publicat de ziarul Ziua.http://www.ziua.ro/display.php?id=212892&data=2006-12-15
Personal, am fost informat din surse de cea mai mare incredere, ca note delatoare se găsesc şi in dosarul compozitorului Csiky Boldizsar. Pentru deplina edificare, dati o cautare pe Google cu cuvintele cheie:
Smaranda Enache Securitate activista. Veti fi pe cât de amuzaţi, pe atât de scârbiţi. Asta e personajul pe care Emil Constantinescu l-a trimis ambasador in Finlanda si pe care, acum, PNL l-a desemnat vicepreşedinte. Sinucigaş gest.

DORIN SUCIU

___________________

~Ana Birchall: Am infrant ” The Sun”!

Avand in vedere ca “haitasii de oameni” au mai facut o victima si ca intotdeauna este bine sa fii de partea celui umilit si atacat irational, reproducem aici un text al Anei Birchall despre care nu s-a scris nimic .
Tabloidul britanic The Sun a recunoascut că a greşit şi a minţit atunci cand a adus jigniri grave României.

Pe tot parcursul anului 2006 The Sun a dus o campanie de denigrare la adresa României care a culminat cu un articol publicat în data de 16 noiembrie sub titlul “Migrants’ AIDS epidemic threat” („Imigranţii – un risc de epidemie HIV”). Prin acest articol tabloidul alarma opinia publică din Marea Britanie, atrăgând atenţia asupra unui fals pericol: un val de imigranţi români şi bulgari, bolnavi de SIDA, va invada şi infecta Marea Britanie o dată cu 1 ianuarie 2007.http://www.pcc.org.uk/news/?article=NDMwMg
Pentru a contracara campania de denigrare şi defăimare dusă de acest ziar împotriva românilor, în data de 9 decembrie am trimis o scrisoare de protest la Press Complaint Comission (organismul care se ocupa de deontologia jurnaliştilor din Marea Britanie) prin care le-am solicitat să ia măsuri urgente faţă de această campanie falsă şi cu efecte denigratoare pentru imaginea şi demnitatea României.
În urma acestei plângeri Press Complaint Comission a obligat The Sun să publice o rectificare prin care să admită că a greşit şi că a minţit. Într-o dezminţire publicată în data de 27 decembrie 2006 tabloidul britanic The Sun recunoaşte pe fond că SIDA nu este un fenomen de masă în România, (ţara noastră fiind pe locul 39 din 52 de ţări în ceea ce priveşte riscul SIDA) iar pericolul alarmist anunţat anterior de The Sun este fals. >>>>>intreg articolul aici >>

Dupa ce a trecut fara efecte de “analiza in Sinod”, Mitropolitul Banatului a tacut cateva saptamani dar nu s-a linistit. Cea mai recenta actiune , din aceeasi categorie provocatoare pe care acum o cunoastem foarte bine , a fost participarea la sedinta Conferinta Episcopilor Catolici unde a fost intampinat ,cum se vede din relatarea ce urmeaza, cu urale . Intrebarea care se pune este fireasca : totusi, cat ne vom mai preface ca nu s-a intamplat nimic ?

O prezenţă cu totul deosebită şi mult apreciată, la prima parte a sesiunii de dimineaţă a şedinţei, a fost cea a Înalt Preasfinţiei Sale Nicolae Corneanu, Mitropolit ortodox al Banatului. În cuvântul său de salut, Eminenţa Sa a spus: ‘Pentru mine este o onoare că am putut fi aici cu Excelenţele Voastre, mă bucur şi vreau să exprim dorinţa de a rămâne în frăţietate deplină, după cuvântul Mântuitorului nostru Isus Hristos. În aceste momente, mă simt şi eu alături de Excelenţele Voastre şi rog pe bunul Dumnezeu să Vă dea har mult pentru ca lucrările ce se vor desfăşura să fie spre binele tuturor şi spre preamărirea lui Dumnezeu. Amin.’ Întreaga asistenţă a aplaudat cuvântul de salut al Eminenţei Sale.
A urmat apoi discursul Excelenţei Sale, Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Mons. Francisco-Javier Lozano, care, după ce a salutat asistenţa, s-a adresat Mitropolitului Corneanu, spunând că el constituie, prin viaţa sa şi prin comportamentul său, un exemplu ce arată mare ataşament la Cuvântul Evangheliei şi la Ecumenism. De aceea, Episcopii Catolici îi mulţumesc pentru fidelitatea şi curajul de a trăi Cuvântul Evangheliei. Este o mărturie vie a Cuvântului exprimat de Domnul nostru Isus Hristos ‘Ut unum sint‘.>>>>>intreg reportajul aici >>>

Reproduc aproape in intregime reclamatia depusa de mine la Colegiul Medicilor Bacau.
Moartea in sine este dramatica, cu atat mai mult o moarte provocata, o moarte in conditii cel putin suspecte, implicand un sir continuu de culpe medicale care s-au perpetuat intr-o serie neagra, este revoltatoare.

Cezar Ivanescu a fost un om profund liber, un spirit nobil si luminat si un sustinator inflacarat al tuturor cauzelor drepte. A luptat pentru cei umiliti, pentru cei disparuti, pentru cei omorati cu zile, la lumina zilei si la intunericul noptii, pentru cei uitati, pentru cei morti de tineri, si pentru cei batjocoriti in tara lor sfanta pentru ‘pacatul’ de a nu fi tradatori de tara. Cezar Ivanescu a murit. Ne revine noua, celor vii, celor care purtam lumina in suflet si in gand, continuarea demersului sau pentru ca, asa cum spunea Cezar Ivanescu „artistul, ca bun creştin, trebuie să fie impotriva puterii, împotriva sistemului… El rămâne ultima salvare pentru omul de rând. El rămâne vocea libera care trebuie să urle în deşert chiar de-ar fi să-şi scuipe plămânii cu ultimul strigăt”. Si pentru ca Poetul deschidea si inchidea lumea, continuam tot cu vorbele sale: „existenţa noastră de aici, de pe pământ, este negativul alteia, plină de lumină. Moartea este doar un ritual de trecere spre adevărata noastră esenţă şi fiinţă. Nu trebuie să credem că această experienţă a călătoriei noastre pe pământ este o experienţă în totalitate negativă. Iisus strigă pe cruce: «Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?» Se întunecă. Pentru că pământul este un loc atât de sinistru, încât fiul divin îşi poate uita tatăl şi poate crede că a fost părăsit. >>>>

ALTE ARTICOLE DIN “MONITOR CULTURAL” :

___________________

~REINTOARCEREA CENZURII – Adrian Botez denunta aceasta realitate

Pe 24 august 2008, a apărut, în revista Rost, un articol al Directorului acestei reviste (dl Claudiu Târziu), prin care se anunţa INTERZICEREA UNEI ACŢIUNI CULTURALE, PE MOTIVE POLITICE!!! …şi asta, CULMEA!!!… – DUPĂ CE SE “JUSTIFICASE” EXPOZIŢIA PATAPIEVICESCO-SATANISTĂ, de la New York…!!!:

Premieră în România: o acţiune culturală este interzisă pe motive politice. Se întâmplă la Iaşi, acolo unde s-a putut juca o piesă ca <<Evangheliştii>> a Alinei Mungiu-Pippidi – în care este jignită sensibilitatea religioasă a creştinilor –, dar unde nu pot fi evocate şase mari figuri ale rezistenţei anticomuniste prin credinţă. Responsabili direcţi sunt Dorin Dobrincu, şeful Arhivelor Naţionale, Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, Ladislau Csendes, preşedinte al Colegiului CNSAS, şi Virgil Ţârău, vicepreşedinte al Colegiului CNSAS.
De reţinut că expoziţia nu cade sub incidenţa nici unei legi şi că numele cărora le este dedicată figurează în Martirologiul întocmit de Bisericile creştine din România şi în Raportul Tismăneanu: Părintele Arsenie Boca (supranumit <<Sfântul Ardealului>>), Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Daniil Teodorescu (pseudonim literar Sandu Tudor), Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Valeriu Gafencu (cunoscut ca “Sfântul Închisorilor”) şi Ioan Ianolide, toţi foşti deţinuţi politici. Gafencu şi Sandu Tudor au murit în închisoare.
>>>>

“Draga Marius Tuca,
În numele amicitiei ce ne leaga,te rog sa inserezi în Jurnalul National aceste rînduri adresate multor ziaristi sau reporteri din mass-media centrala, tineri sau mai putin tineri, dar toti de o seama cu barbaria. O fac atît în numele meu, cît si al unor prieteni ca Radu Beligan, Sergiu Nicolaescu si Stefan Iordache, hartuiti, ca si mine, cu nerusinare tenace, de niste condeie butucanoase.
Va e foame de moarte de ne cautati prin toate spitalele? Asteptati-o cu încredere în pragul casei voastre, va veni, n-a lipsit la nici o întîlnire. Cei care nu ma credeti, puneti mîna pe o lama si ascutiti-o pe venele de la o mîna. Straniu e faptul ca majoritatea dintre voi vor muri fara sa se fi nascut. Un scriitor german, Hans Fallada, a scris un roman intitulat “Fiecare moare singur”. Macar pentru simpatia pe care o purtati scriitorilor straini – cei români de mult nu mai intra în discutie –, încordati-va sa gasiti o explicatie pentru lipsa umbrei voastre pe copertele istoriei contemporane si lasati-ne pe noi în pace. Cred însa ca exemplul Fallada, pe care l-am ales, nu e fericit, întrucît, daca va mai spun ca tot el a scris si romanul “Banii nu fac doi bani”, aleluia!, voi, care stiti ca banii fac totul.
Da, sînt bolnav – cancer de prostata cu diseminari –, ma tratez la Spitalul Elias (ma opresc , sa fac o plecaciune în fata medicilor, asistentelor, infirmierelor si tuturor slujitorilor acestui spital pentru imensa lor dragoste de oameni) si nu doresc altceva decît sa ma lasati în pace cu nenorocul, suferinta, spaimele si sperantele mele. >>>>

Serviciului de Informatii Externe o Domnule Razvan Ungureanu
Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general din New York, acum noua luni’ v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz, Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tariii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica. >>>>

Formularea “cultura fricii” este un exemplu de formulare folosita fara masura si in abuz.Ea este folosita cel mai adesea de catre indivizi cu credentiale morale dubioase , cu un trecut suspect si cu intentii prezente inca si mai indoielnice,atunci cand,pe buna dreptate,oameni de buna credinta isi exprima rezerve privind oportunitatea relatiilor cu autoritatile , laice ori bisericesti , ale Romaniei de azi.

Trebuie sa fim bine intelesi.In Romania de azi,in tot ce este semnificativ,clasa politica si asociatii ei,laici ori bisericesti,sunt o sfruntata “cleptocratie”.Prin tot ce fac,prin modul de intelegere,prin “modus operandi”,ei reprezinta o “cultura”.In aceasta intelegere putem vorbi,din partea celor care nu doresc sa aiba a face cu stapanirea de azi din Romania, nu de o “cultura a fricii”,ci de frica de o cultura.Doar cei cu totul nechibzuit si iresponsabili pot contempla perspectiva de a incheia tranzactii, “uniri”, sau subordonari, cu reprezentantii acestei “cleptocratii.

Alexandru Nemoianu

24 Octombrie 1999. În seara zilei de 17 Decembrie 1989 m-am suit în gara Dunav, din Belgrad, în acceleratul Belgrad-Timişoara-Bucureşti sosind de la Basilea (Elveţia). Descrierea întîmplărilor am făcut-o în articolul <Declaraţie>. Pe această rută mai fusesem încă de două ori în Romania. Deosebit de ciudată a fost situaţia din gara Vîrset (Iugoslavia), unde nu s-a suit nici un pasager, cu toate că sala de aşteptare era plină. Uşile, în spatele cărora stăteau o mulţime de persoane erau încuiate ! De ce ? Ajuns la Moraviţa , am fost daţi jos din vagoane (numai cetăţenii străini !)cu geamantane cu tot şi duşi într-o sală mare. De la cei doi soldaţi de securitate de la intrare am aflat că, peste cîteva ore, vom fi trimeşi înapoi la Belgard, exact ca şi călătorii din seara precedentă. De la unul din soldaţii (cel cu cîine lup) de la intrare (Prenume :Wolfgang , din Bucureşti) am aflat că la Timişoara s-a declanşat o intervenţie străină. Nu-mi venea să cred. Nici nu eram pregătit mental pentru o asemenea ipoteză. Nici unul din pasageri nu a fost controlat sau legitimat. Ceea ce absolut clar am remarcat, a fost existenţa a două grupuri foarte omogene (evident în „civil“): o grupă de poloneze şi un grup de arabi, toţi de acceaşi vîrstă. Cu experienţa europeană, care o am, pot afirma, cu mare probabilitate, că era vorba de un grup de mercenari arabi din Anglia. Probabil aceiaşi care în Timişoara au tras în grupul de copii. Mercenari polonezi, au luptat şi în Croaţia, în numele catolicismului, împotriva sîrbilor ortodocşi. Deasemenea mercenari germani au luptat în Croaţia împotriva sîrbilor. Speculaţiile lansate de diversioniştii vestici, că Securitatea şi Armata au tras, au avut efect moral la timişoreni . Nimeni nu a avut capacitatea de pricepere, că Securitatea sau Armata nu ar fi întreprins o asemenea acţiune. Din multe motive. Spun aceasta ca anticomunist. >>>

Dupa cateva luni de incertitudini de pe la mijlocul lui 2008 , inceputul lui Septembrie a venit cu un val de noutati ” globaliste” dintre cele mai ingrijoratoare desi in mediul romanesc aceste desfasurari nici nu erau luate in calcul si acum , cand s-au pus in miscare , nu par a produce vreo reactie mai acatarii . Inertia in iluzie pare a ne caracteriza si acum , cand altii , a caror putere in materie de bani si de inraurire nici nu se poate compara cu noi , resimt cu spaima sudori reci si cand spectrul falimentelor succesive danseaza sinistru pe deasupra burselor de pe toate continentele si arunca umbre infricosatoare in marile temple ale banului universal . La noi , insa, in loc de trezire si , ca atare , de reactie , avem un gen de perplexitate incredibila care , in modul cel mai iresponsabil cu putinta , il face pe om sa se imbete cu apa rece nutrind gandul secret ca “vom scapa ” si ca ” noua nu ni se poate intampla nimic “. Atitudinea in sine este interesanta psihologiceste si merita evocata .>intreg articolul in ” Monitor Imobiliar”>>>

Desigur , nu am putut sa nu fac legatura cu faptul ca numai cu cateva saptamani in urma Institutul Cultural Roman de la New York, aflat si el tot sub conducerea Directorului Institutului Cultural roman de la Bucuresti, Horia Patapievici, (acelasi Horia R .Patapievici, care in cartile lui blasfemiaza poporul roman si Romania, a deschis in capitala SUA o expozitie de arta plastica in care niste necunoscuti si dementi prezentau tablouri oribile, cu falusuri care strapung Biblia, cu o zvastica pe fundul unui ponei, (fapt pentru care Romania a fost acuzata de antisemitism), tablouri care compromit grav, murdaresc profund imaginea Romaniei.
>>>>>

Am intrat in posesia unui CD cu imagini, care m-au consternat şi continuă să mă uimească. Este vorba de zeci de imagini, care arata cum s-a comportat d-nul Traian Ştef, directorul Bibliotecii judeţene Bihor din Oradea cu un depozit de carte, manuscrise, documente şi presa, pe care le-a preluat ca moştenire de la directorul anterior al bibliotecii, d-nul Constantin Mălinaş, pe care straşnic l-a lucrat politic până l-a destituit în urmă cu doi ani, ajutat de d-na Tavaszi Hainal, pe care apoi a numit-o director adjunct de specialitate. După care au început amândoi să facă ordine şi să pună în aplicare faptul că “s-au săturat de România”, acţiune cunoscută, Ştef fiind unul din lideri mărturisiţi ai acestei mişcări.

În depozitul amintit se adunaseră în timp,în principal, donaţii, ce se pregăteau pentru inventariere. Ştef a dispus, pur si simplu, desfiinţarea depozitului, trimiterea şi predarea la REMAT, în special reviste şi cărţi. Menţionăm câteva din materiale astfel distruse: Colecţia Analelor Fundaţiei Gojdu pe anii 1870-1918, colecţia Foaia românească de la Jula din Ungaria pe anii 2000-2006, colecţia Familia Română din perioada anilor 1996-2006, colecţiile revistelor Plai Românesc şi Arcaşul de la Cernăuţi, revista Familia din Serbia, cărţi semnate de scriitori orădeni din cercul revistei Familia, precum Radu Enescu, Stelian Vasilescu, Vlad Spoială, Marin Chelu, Crăciun Bejan, Constantin Mălinaş, Viorel Horj, Mircea Popa, Ion Davideanu, dar şi scriitori bihoreni vechi… precum Miron Pompiliu, Iosif Vulcan şi Dumitru Meciu, manuscrise, documente şi corespondenţă ale fostului director al bibliotecii bihorene, Traian Blajovici, cu personalităţile culturii şi literaturii romane, dar şi cu foşti elevi şi studenţi risipiţi în toată lumea, CD-uri înregistrate la Filarmonica orădeană, pe versuri eminesciene, de către muzicologul Florian Chelu, care urmau sa fie distribuite la bibliotecile din judeţul Bihor. >>>>

Folosesc din nou această ,,mică tribună”, pentru a semnala o situaţie, care mi se pare a nu fi de folos Bisericii noastre. Mă refer la anumite publicaţii centrale şi eparhiale. Înainte de 1989, cenzura supraveghea totul cu lupa. Trebuiau făcute planuri editoriale, în care eparhiile să prezinte cu mult înainte listele cărţilor , revistelor, calendarelor, pliantelor etc., pe care intenţionau să le publice. În aceste liste se intervenea cu brutalitate şi multe, foarte multe erau tăiate, sub pretextul lipsei de hârtie. Cele care erau aprobate, erau pregătire de tipar cu o grijă imensă. Manuscrisele cărţilor , revistelor şi celorlalte materiale propuse pentru publicare se cloceau la Departamentul Cultelor cel puţin un an. De multe ori erau trimise înapoi eparhiilor să fie revăzute, modificate, anulate. Fiecare pagină ieşită de la cenzură trebuia să aibă celebra ştampilă ,,B.T.”, adică ,,bun de tipar”. Fără această ştampilă nici nu te băga în seamă la tipografie. Mai exista şi o altă formă de cenzură, care se făcea în interiorul eparhiei care publica o revistă, spre exemplu. În conţinutul revistei se introduceau multe materiale inutile, pe care nu le citea nimeni: reportaje privind vizitele unor ierarhi în ţară şi străinătate, reportaje de la sfinţiri de biserici şi mânăstiri, de la alegeri, hirotonii, instalări şi funeralii de ierarhi, de la diferite întâlniri ale ierarhilor cu tot felul de personaje din ţară sau din străinătate. Se mai introduceau ,,agendele de lucru” ale ierarhilor, conţinutul felicitărilor de la Crăciun şi de la Paşti primite de către ierarhi etc. Uneori acestea erau date cu lux de amănunte. Nu era o noutate ca să citeşti un reportaj, din care să afli ce s-a servit la o masă, cu ce instrumente au servit mesenii cutare mâncărică, cine mai era acolo, ce-a mai zis fiecare. Desigur, toate sunt bune, frumoase şi plăcute, dar acestea s-ar fi putut foarte bine rezuma în două-trei pagini sau chiar mai puţin, lăsând locul unor studii, articole, recenzii etc. cu adevărat valoroase. Să mai adăugăm la acele materiale altele care priveau activitatea ,,conducătorului iubit” al ţării, vizitele şi întâlnirile lui, epocalele realizări etc. >>>>

Un articol de Dr. Alex Berca (SUA)

O veche glumă spune că războaiele reprezintă modalitatea prin care americanii învaţă geografie.Chiar dacă nu este sută la sută real, gluma este bine venită întrucât geografia mondială nu este cel mai preferat subiect pentru majoritatea americanilor.Cu toate că au la dispoziţie o imensă şi deosebit de variată sursă de informaţii despre întreaga lume, puţini sunt cei interesaţi în acest subiect.

În urmă cu circa 10 ani stând de vorbă cu doi tineri, unul absolvent de liceu şi celălalt în ultimul an de universitate şi întrebându-i unde este Afganistanul, am avut impresia că i-amparalizat.Au fost câteva minute de tăcere deosebit de neplăcute, după care au început să enumere tot felul de locuri începând cu Australia, Africa de Sud şi chiar Antartica.Cu toate că Afganistanul fusese de-alungul multor secole scena unor nenumărate conflicte armate în care principalii artişti fuseseră Perşii, Mongolii, Britanicii, sovieticii şi mai recent americanii şi aliaţii lor, puţini ştiau cu exactitate unde se găsea această ţară pe Glob.Prin anii ’60 şi chiar ’70, după afirmaţia unor gazetari, această ţară era în topul preferinţelor hippy-un fel de “sursă de aventuri”.Afganistanul era sinonim cu libertatea totală, un paradis al drogurilor unde haşişul era vândut în mod legal. >>>>

Economistul citat de cei ce sustin opinia de mai sus este un bou! Constiinta civica este o calitate dobandita prin educatie si nu cumparata! Constiinta civica se poate manifesta numai atunci cand iti pasa de semenii tai si, fapt dovedit, cu cat esti mai hraparet cu atat iti pasa mai putin. Iar daca nu esti hraparet, respectiv daca esti altruist, atunci adio 10 mii USD!

Apoi,chestia cu statisticile pe cap de vita furajata este o gogomanie. Daca Patriciu mananca doi pui la o masa si un pensionar nici unul, statistica ne spune ca ei doi traiesc foarte bine, deoarece consuma zilnic doi pui!!! Restul, pentru mine, constituie o umplutura demna de o dare de seama la o sedinta de partid. Ceva tot mi-a atras atentia: “”Seniorii” critica lipsa de activitate in domenii in care ei nu au activat niciodata si pe care uneori nici nu le inteleg”!!! Este o afirmatie grava si, pentru a nu va considera un intrigant, ar fi trebuit sustinuta cu exemple.

Cam la ce domenii de activitate v-ati gandit? Avioane mai construiti? Dar camioane, tractoare, motoare reactive? Nu? Atunci poate mai construiti calculatoare? Nici? Utilaj petrolier faceti? Nici asa ceva? Ce sa va mai intreb ca sa obtin un raspuns afirmativ? Agricultura faceti? De irigatii ati auzit? Dar daca maine pleaca turcii, paine mai stiti sa faceti? Banuiesc ca va referiti la cateva domenii absolut noi pentru generatia mea, cum ar fi consultanta la LUXTEN si ingineria financiara. Daca la astea v-ati gandit, atunci aveti dreptate. Numai ca domeniile dragi dvs nu au legatura cu constiinta civica! Din contra! >>>>

Primim de la dl. Cornel Briscaru si publicam acest text semnificativ :
Am luat la cunoştinţă, in şedinţa Biroului Permanent Judeţean Interimar al PNL Mureş, din 16 august 2008, de Hotărarea conducerii acestei formaţiuni politice referitoare la desemnarea ca şi candidat al PNL Mureş, pentru Colegiul 1 din municipiul Tirgu Mureş (pentru Camera deputaţilor) a dnei Smaranda Enache. In condiţiile in care totuşi PNL Mureş nu şi-a manifestat in nici un fel intenţia de a renunţa – in aceste 10 zile câte au trecut de la luarea deciziei de desemnare- la propunerea acestei persoane pentru a reprezenta tirgumureşenii in Parlamentul României, ca deputat, inţeleg să nu mai accept să fiu parte a proiectului unei formaţiuni politice, pentru judeţul Mureş, care işi leagă numele in mod direct de persoane precum doamna Smaranda Enache. Şi aceasta deoarece numele doamnei Smaranda Enache este in mod direct asociat, in judeţul Mureş, unor evenimente violente precum Martie 1990, Hădăreni sau incidentele de la Apalina, evenimente care au produs imense prejudicii pentru toţi locuitorii judeţului Mureş. >>>>

Dupa 1990, odata cu democratizarea, comunitatile locale din centrul si estul Europei au inceput sa-si creeze o imagine aparte, sa-si caute specificul local. La acest demers au contribuit in mare masura si festivalurile de vara, care ajungand la mai multe editii, si-au pus amprenta pe cate-un oras sau sat.

Asa cum la Jula s-a incetatenit deja traditia organizarii Festivalului Renascentist, de numele orasului Sighisoara se leaga strans Festivalul Medieval si am mai putea insira numeroase exemple din ambele tari, tot asa si in comunitatile locale romanesti din Ungaria s-a cautat un element specific in jurul caruia, in cursul verii, sa se organizeze cate-un festival.
La Micherechi, intelectualii din sat si cei originari de acolo, au inceput discutiile pe aceasta tema mai ales dupa asezarea de catre fosta conducere a primariei a bustului Sfantului Stefan al ungurilor, in centrul satului, tocmai in fata cu biserica ortodoxa romana. Multi se intrebau: ce avem noi, romanii din Micherechi, cu Regele Istvan? Fostul primar a primit atunci multa critica pentru aceasta. Insa bustul troneaza pana in ziua de azi in parcul central, pentru ca un monument este mult mai usor de asezat decat de desfiintat. Polemica pe tema bustului Regelui Istvan a avut totusi si un rezultat: micherechenii si-au clarificat care sunt acele lucruri care ii reprezinta cel mai bine: dansul popular si castravetele. >>>>

Zamfir – Un comentariu AMOS NEWS  de Victor NITELEA:
Un dublu hazard extrem de improbabil l-a adus la lumina pe agentul Cristian Zamfir. Pe de o parte, realitatea romaneasca, indeobste mizerabila si datatoare de voma, a scos stupefiant din maruntaiele sale acest esantion de normalitate institutionala: un politist de la Circulatie cinstit, celebru pentru aceasta particularitate a sa in tot judetul in care isi desfasoara activitatea.

Pe de alta parte, in loc sa arunce subiectul ca pe un cartof fierbinte, presa romaneasca, indeobste dupa chipul si asemanarea realitatii pe care o reflecta, s-a apucat sa mediatizeze subiectul pozitiv, deci pagubos, al politistului cinstit. Aflam astfel ca dl Zamfir a ridicat fara vorbe multe 600 de permise auto, printre care se numarau si unele ale rudelor sale ori ale colegilor sai din Politie. Pentru o clipa, ne-am crezut in Elvetia!
Cred ca in Ion Ghika am citit relatarea unui calator francez de secol XIX, universitar si intelectual rafinat, prin Tara Romaneasca. Omului i se da ca insotitor un tanar ofiter, si este impresionat de inteligenta, cultura, creativitatea, dinamismul intelectual al companionului; autorul reproduce elogiile ample si fara rezerve ale francezului la adresa romanului. Si cu asta, gata: istetul ofiter se reintoarce in anonimat! Nimeni nu-l remarca, nimeni nu-l promoveaza, nimeni nu-i foloseste calitatile deosebite pentru binele public! – putem ghici ca a iesit la pensie, peste ani, cu un grad modest, dintr-o garnizoana obscura. Povestea iti lasa un gust extrem de amar in gura: iata de ce Romaniei i-a mers intotdeauna prost – pentru ca in loc sa fie promovate valorile, sunt promovati nepotii, pilele politice, idiotii care nu prezinta pericol ca si competitori. Hazardul a aprins o clipa reflectoarele asupra tanarului ofiter, dar le-a stins imediat.
Hazardul a aprins o clipa reflectoarele asupra agentului Zamfir, si e pe cale sa le stinga. Cine-stie-ce maior grasan si corupt, proprietar de vreo cinci vile in judet, o sa-i dea o diploma de merit. Cine-stie-ce colonel grasan si corupt, proprietar de vreo zece vile in judet, o sa-i puna pe dosar o stampila cu mentiunea ” interzis la avansare”, pentru a nu se propaga exemplul prost. Si cu aceasta, epopeea agentului Zamfir se va fi incheiat!
Partidele tot fac guverne , si trancanesc despre cum vor lupta ele contra coruptiei si a crimei organizate. Sa vedem daca pepita de aur pe care hazardul a scos-o la lumina va fi pusa in vitrina, sau va fi aruncata la loc in mocirla. Sa vedem daca, intr-o Romanie in criza de caractere, exista vreun partid care are curajul ca, in guvernul virtual pe care il croieste, sa acorde portofoliul Internelor agentului Cristian Zamfir!

Colimator – Zamfir

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________