ANALIZE ŞI FAPTE nr. 50

an II, nr. 8 (50), 2007

COMORILE FIECARUIA

Plimbandu-se prin sat, un boier s-a intalnit cu un taran sarac si a inceput a se lauda cu averile lui:
– Vezi tu livada de pe deal? E a mea. Padurile care inconjura satul sunt si ele ale mele. Pana si pamantul pe care calci acum al meu este. Tot ce vezi, de jur-imprejur, e proprietatea mea. Toate astea sunt doar ale mele.
– Dar acela? – l-a intrebat taranul, aratand cu degetul spre cer. Nu cred ca si cerul este al tau. Acela este al meu – a mai spus taranul si, cu zambetul pe buze, a plecat linistit, lasandu-l pe boier mirat si cu ciuda in suflet.
Taranul este omul absolut”

cules de MARIANA GURZA
____________________________________________________________
DIVERSIUNEA ” COMUNITATII MOLDOVENILOR DIN ROMANIA ”
Un comunicat CIVIC MEDIA

O operatiune impotriva intereselor romanesti si prioritatilor politicii nationale a Administratiei presedintelui Romaniei, Traian Basescu, s-a consumat la Iasi sub nasul responsabililor cu securitatea tarii si apararea Constitutiei
Serviciile ruseşti şi moldoveneşti au surclasat încă o dată autorităţile româneşti. De mai bine de un deceniu, aproape fără pauză, pe relaţia cu aşa-zisa Republica Moldova, serviciile româneşti înregistrează eşec după eşec. O culme a neprofesionalismului s-a înregistrat zilele trecute când instituţiile „moldoveneşti” de profil, subordonate Moscovei, au reuşit să înregistreze la Iaşi/Husi, cu sprijin din Romania, „Comunitatea Moldovenilor din România”. Incompetenţa fără precedent a serviciilor însărcinate cu protecţia siguranţei naţionale a permis crearea unei organizaţii care aduce aminte de diversiunea Partidului Moldovenilor, tot la Iaşi înregistrat, a cărui sorginte ideologică duce direct la Moscova. Ideea de bază a deznaţionalizării sovietice a fost inventarea „naţiunii” şi limbii „moldoveneşti”. Aceste arme ale frontului ideologic rusesc au fost utilizate în acţiunile duse de Kremlin împotriva României. Lansarea programului ideologic al „moldovenizării” a precedat ruperea teritoriului României. Maine, „comunitatea etnica moldoveneasca” ar putea cere, de exemplu, unirea cu „patria-mama” – Republica Moldova. Dacă facem conexiunea cu ruperea frontierei interioare în „Ţinutul Secuiesc” şi cu pretenţiile de autonomizare ale ceangăilor ventilate tot de UDMR, în zona Bacăului, avem o combinaţie cu adevărat interesantă. Detalii la
www. civicmedia. ro

Alte materiale noi pe www. civicmedia. ro:

ALERTA! Libertatea presei

De ce, cum si cine ii uneste pe mogulii politico-financiari in razboiul lor media cu Basescu
Avem trei oameni de afaceri care, in mod declarat, il urasc pe Traian Basescu: Dan Voiculescu, Dinu Patriciu si Sorin Ovidiu Vintu. Sau despre starea jalnica a libertatii presei si de expresie in Romania.

Raportul Tismaneanu
Cele trei variante ale cameleonicului Raport Tismaneanu

Geopolitica Marii Negre
Putin: Riposta Rusiei va fi asimetrica, dar cu grad inalt de eficacitate

Dosarul Eminescu
Dusmanii lui Eminescu continua atacul pe linia CPEx al CC al PCR prin „Dilematica”

Interviurile ACM
Dan Puric: „Am deschis portile Romaniei ca sa intre Europa”

Basarabia/Transnistria
Colapsul statului roman: Tighina- extrema urgenta

Anti-Romania
Referendumul” maghiar – declarat ilegal de Academia Romana

Societatea in Civil
Intelectualii şi politica sau ORNISS-ul şi reţeaua Söröş

_________________________________________

UN NOU APEL PENTRU ORGANIZAREA UNEI ” CONSFATUIRI A ROMANILOR”
Stimati concetateni si prieteni,
In vederea organizarii CONSFATUIRII ROMANILOR – in pregatire –, avem in continuare nevoie de propunei de teme, inscrieri de participare, sponsorizare si referenti. Consfatuirea se dovedeste, in lumina evolutiilor actuale, absolut necesara si are scopul de a analiza corect si responsabil, ce se intampla si ce s-a intamplat in Romania, in perioada comunista si pana azi. Suntem siguri ca se vor desprinde concluzii pentru activitatea viitoare.Pentru detalii si corespondenta avem
adresa:Dansamar@gmx. de

Dr. Ing. Dan Florian Samarescu (L.LM.)
_____________________________________________________________________

Sarbatoarea Mititeilor Romanesti”

la Festivalul Cultural din Auckland, Noua Zeelanda, 2007
Revista „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda” a organizat singurul stand romanesc si la editia din 2007 a Festivalului Cultural International din Auckland, Noua Zeelanda. Desfasurat duminica 25 februarie, la Wesley War Memorial Park din Mt. Roskill, Auckland, festivalul s-a bucurat de prezenta a peste 30 de natiuni, care si-au prezentat oamenii, muzica, dansurile, arta si mancarurile traditionale, in fata a peste 40.000 de vizitatori. Standul Romaniei a facut senzatie datorita alegerii organizatorilor de a prezenta vizitatorilor din acest an, pe langa informatiile generale de prezentare a Romaniei si celebrii mititei romanesti. Si spunem ca mititeii romanesti au facut senzatie datorita cozilor interminabile ce s-au creat la standul Romaniei, asa cum puteti observa si din fotografia alaturata. S-au vandut, intr-o singura zi de festival, mii de mititei, cu mustar, paine si scobitori, „ca la mama-acasa”. Organizatorii (Adina si Cristi Dumitrache, Catalina Sihleanu si Marius Iacentiuc, Cristina si Andi Pirvu) le multumesc tuturor celor care au contribuit, prin prezenta si ajutor, la aceasta mare victorie a mititeilor romanesti pe teritoriul neo-zeelandez.

____________________________________________________________

UN DOCUMENTAR VIDEO DESPRE OCUPATIA DACIEI DE CATRE ROMANI:TULBURATOR !
http://www. youtube. com/watch?v=xQ2IoBxTF0c&mode=related&search=
___________________________________________________________

SCRISORI CATRE ARP

SE ANUNTA O NOUA CARTE : ” ARHIVA ANILOR TRECUTI” de Ioan Miclau

Un cuvant de la autor

Recunosc cu MULTUMIRE, mi-ati dat „un colac de salvare” necesar celui ce inoata pe valurile marii. E ata de perfect sfatul si planul de incepere a cartii, incat stiu acum exact ce am de facut. Sunt de acord intrutotul deoarece, intrutotul planul intra in rezonanta perfecta cu gandurile si posibilitatile mele scriitoricesti. Am primit si de la dl. Dimitrie Grama, o veste buna, deci observ ca exista viata deplina in Actiunea Culturala Romaneasca Internationala infaptuita de D-voastra. Doamne ajuta. Deci ce trebuie este sa nu ne zdrentuim prin acei spini mici imbarligati ce mai rasar pe calea noastra inspre Plaiul Mioritei!”
______________________________________________________________

Azi e DRAGOBETELE. Sa aveti parte de sanatate si iubire, nu numai azi ci in fiecare zi lasata de Domnul pe pamant. Cartile donatie pentru Biblioteci(nn.pentru Asociatia „Biblioteci pentru Sate”) sunt pregatite.

RODICA ELENA LUPU

_____________________________________________________________
Din Danemarca, Dimitrie Grama trimite fragmente din noua lui carte” Cotidianulo mistic’,care apare in revista ” Luceafarul Romanesc”


Trimit citeva rinduri din dialogul si intimplarile incadrate in spatiul cotidianului mistic, dialog pe care l-am avut cu cindva si intimplarea care asta-vara mi-a deschis una din cutiutele de amintiri neimpartasite pina acum.

DIMITRIE GRAMA

___________________________________________________________

http://laurentiudumitru. ro/blog/2007/02/21/cercetati-pe-cei-din-temnita-prea-sfintiti-episcopi/

Articol al parintele Savatie despre cazul Tanacu!!!

_________________________________________________________________________________

Lectura unui excelent studiu istoric referitor la averea „stramoseasca” a regilor Romaniei, publicat in „Monitorul cultural „,(semnat de Gh.C. Nistoroiu) mi-a inspirat acest pamflet amar.

ION MARIN ALMAJAN

Nota red.Eseul a aparut in revista”Luceafarul Romanesc”si merita citit.

______________________________________

Cu bucurie am primit numarul 50 al „Analize si Fapte”. Acelasi indrumator folositor pentru literatura, biblioteca electronica ctitorita de Dumneavoastra. (Cumva cu bucurie „speciala”, „fratie” provinciala se poate spune, am retinut pamfletul, zibucnire de durere si manie, al lui Ion Marin Almajan.)
Aici Iarna s-a mai „muiat” dar nu de tot. Probabil ca va mai bantui cateva Saptamani apoi va trebui sa bata in retragere. Dar in context ma gandesc daca nu cumva aberatia climatica abatuta asupra Europei nu este mai amenintatoare. Doamne fereste!

ALEXANDRU NEMOIANU,SUA

__________________________________________

TITUS FILIPAS DESPRE UNUL DIN STRALUCITELE SALE ESEURI

O alta perspectiva despre Nae Ionescu

Este vorba numai despre culturanaliza, nu de psihanaliza. Sunt 3 segmente in el, plecand de la filosofii teologi cappadocieni care definesc Trinitatea in Unitate. Era in acelasi timp la cappadocieni si prima definitie moderna a omului, de fapt a inteligentei umane, care depaseste nivelul definitiei date de Aristotel, aceea de Zoon Politikon. Lacan se intoarce la simbolul borromean (de la Chartres) al Trinitatii in Unitate, si il foloseste pentru o definitie psihanalitica a omului. O definitie in care Realitatea este un „inel borromean” distinct. In cultura romana, prima definitie serioasa a Realitatii este data de Nae Ionescu. Prelegerile lui metafizice din 1926 asigura un nou inceput in cultura romana, demers necesar pentru ca fusese o hecatomba de invatatori si de profesori in primul razboi mondial.

______________________________________

O VREME A TACERII INTELEPTILOR ?
In orce caz, ceea ce faceti D-vs, este o treaba foarte buna, pentru care motiv va felicit.
Veti fi observat, am publicat si noi ceva carti. Mai am materiale, chiar doua carti, in sertar, Istoria Antihristului si Cateaua Turbata. Istoria Antihristului nu are nevoie de corectura, dar Cateaua, fiind turbata…, ar avea! Nu mai am placere sa public, simt ca nu merita, mai degraba constat ca; „in vremuri de restristre inteleptii sa taca”. Cred ca am intrat intr-o vreme a tacerii, nebunii sunt prea galagiosi pentru a mai fi loc si pentru gânditori, care au devenit „unerwünsch in Land der Denken”.

OCTAVIAN MIHAESCU , Germania

_______________________________________

DEFAIMARILE SUNT SINGURELE ARME ALE LEFEGIILOR

Multumesc de interesul si sprijinul imediat acordat pentru „Falsa elegie despre Eminescu”; este o replica la postarile „credinciosilor lui Patapievici” impotriva mea, fara argumente dar cu insulte cit incap. De fapt , insultele si defaimarile sunt singurele arme de care dispun prostii sau sunt dotati lefegii… Din intimplare electronica, in varianta pe care mi-ati trimis-o coloanele se incalca una peste alta asa ca textul nu se poate citi. Daca se poate corecta bine, daca nu mergem mai departe…

CORNELIU FLOREA,Canada

_______________________________

O PROPUNERE DE COLABORARE DE LA GHEORGHE NEAGU

Sunt redactorul sef al revistei Oglinda Literara. O puteti gasi pe siteul www. oglindaliterara. ro.
Adresa mea de email este:gheorgheneagu@yahoo. com. si va propun sa colaboram in sensul ca sa=mi permiteti sa iau unele materiale din acest loc sau sa-mi trimiteti dumneavoastra materialele pe care le doriti publicate in Oglinda,insotite de fotografia autorului sau nu.

______________________________

Un gand venit din Australia :

LUMEA E O CARTE SI CINE NU O COLINDA – CITESTE DOAR O PAGINA.

BEN TODICA

______________________________
O OPINIE DESPRE „CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC”,UNA DIN PUBLICATIILE ARP
Pacat ca se pune atat accent pe resursele petroliere care polueaza neincetat, pe cand adevaratele energii nici nu sunt luate in calcul. . . Nici nu stim exact cine a fost Coanda. . . . . . . . . . . . decat cateva din cele mai mari cuvinte spuse vreodata de „un roman genial” care s-a nascut „prea devreme pentru geniul sau”. . . . . . . . asa cum i-a spus Eiffel!!!!!!!!!

Pot spune . . . . un geniu al tehnicii poate o minte mult prea luminata pentu inconstienta din jurul sau. . . . . . alaturi de Nicola(e) Tesla dupa mine maestrul emerit al electromagnetismului!!!

IONUT NUCSOREANU

________________________________________
JURNAL DE CREATIE SI CONTRIBUTII CULTURALE NOI
Trimitem acum doua eseuri, ambele de actualitate ca perioada calendaristica. Mai avem in lucru pentru maine un eseu despre ateism si bineinteles un material, ceva mai greu de terminat despre prietenii nostri ex-regi. Este superb pamfletul domnului Almajan si ne-am bucurat mult ca a citit ceea ce am scris. Sper ca maine sa fie o zi plina de.. pagini terminate! de fapt astazi!
NICOLETA CONSTANTIN

________________________________________
SE ANUNTA O NOUA CARTE :

EDITURA APOLOGET

Octavian Darmanescu – „Convertirea prin literatura”

Consider ca aceasta lucrare va veni pe piata sa acopere un gol, sa satisfaca o nevoie. In biserica sunt multi intelectuali care si-ar dori repere de lectura in beletristica de inspiratie religioasa. Cred ca va fi o carte de interes si pentru profesoarele pasionate de literatura (absolvente de litere ori teologie-litere).
Cartea este… elitista, e scrisa excelent pre limba intelectualilor, e savuroasa, e rafinata si, din cat am citit eu critica literara, imi pare ca tine cont de regulile si limbajul acestui domeniu literar.

LAURENTIU DUMITRU

_________________________________
MANIFESTARI LA ORADEA IN MEMORIA LUI EMANOIL GOJDU
Astăzi ne vom opri cu precădere pentru a detaila programul de manifestări pe care şi l-au propus profesorii şi elevii Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, pentru a elogia patronul spiritual al şcolii.

Aceste manifestări au debutat cu depuneri de coroane la mormântul parinţilor lui Emanuil Gojdu, iar într-o manifestare distinctă au fost depuse jerdbe de flori la statuia marelui bărbat care străjuieşte centrul Oradiei. În amfiteatrul colegiului s-au desfăşurat un amplu simpozion în memoria lui Emanuil Gojdu. Deschizând această manifestare, prof. Dorel Tifor, directorul colegiului, a vorbit pe larg despre mândria de a fi „gojdist”, şi totodată a făcut cunoscut faptul că această şcoală orădeană a primit de curând cel de-al treilea titlu de „Excelenţă”, pentru al treilea an consecutiv din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, însoţit de un premiu de o sută milioane lei destinat dezvoltării bazei materiale a şcolii.
Au urmat apoi comunicările ce ni le-au prezentat pe Emanuil Gojdu şi activitatea sa multilaterală: prof. Emerit Emil I. Roşescu, la cei 90 de ani împliniţi, decanul de vârstă al profesrilor prestigioasei scooli, prof. Nicolae Moldovan, prof. Radu Birta, prof. Adrian Cuc sunt autorii unor astfel de comuniccări care, studiind fenomenul Gojdu, şi-au adus o contribuţie importantă la cunoaşterea acestuia.
Au fost prezentate apoi o suită de medalioane ale unor importante personalităţi ale vieţii spirituale, o parte din sutele de absolvenţi ai acestei prestigioase şcoli. Astfel, prof. Maricia Petrila, ni l-a prezentat pe scriitorul D. R. Popescu, prof. Daniela Iederan pe Titus Popovici, prof. Liana Bako pe Pop D. Popa, iar prof. Dorel Tifor ne-a prezentat pe un alt „fost gojdist” care face deasemenea cinste şcolii pe care a terminat-o, respectiv dl. prof dr. Dorin Poenaru, un reputat specialist de talie mondială în domeniul fizicii nucleare.
Un moment cu totul deosebit a fost rezervat în cadrul simpozionului acordării de diplome de onoare şi a medaliei omagiale a Colegiului Emanuil Gojdu din Oradea, ca semn de preţuire a cntribuţiei la perpetuarea spirtului gojdist de care au beneficiat doi foşti gojdişti: conf. univ. dr. Constantin Mălinaş, autorul cărţii „Bicentenarul aniversării naşterii lui Emanuil Gojdu”, a nuumeroase studii şi articole despre acesta, dar şi pentru activitatea ca scriitor ,şi prof. Iosif Popa, autorul a aproape o sută de reportaje, interviuri, recenzii şi alte genuri gazetăreşti, care împreună cu alţi gojdişti, a strâns 55 mii semnături pentru ca testamentul lui Gojdu să fie înfăptuit aşa cum l-a găndit acesta, şi totodată, a monitorizat aproape tot ce a apărut în presa românescă şi în revistele electronice ale românilor din Diaspora în ultimii doi ani, în legătură cu viaţa şi activitatea lui Emanuil Gojdu.
S-au acordat deasemenea, diploma de onoare şi medalia omagială prof. Ignat Cristina pentru că a călăuzit un elev spre medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică din 2002, prof. Aniţa Luncan deasemenea cu un elev câştigător al medaliei de bronz a Olimpiadei Internaţionale de Chimie din 2005, prof. Ecaterina Şchiop care a îndrumat pregătirea unui elev medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Matematică din 2006, dar şi câştigătoare a titlului de „Excelnţă” 2006, acordat de către Primăria Municipiului Oradea, la categoria profesori preuniversitari. Diploma de onooare şi medalia amintită a fost acordată şi dl. Dorel Tifor, absolvent al acestui liceu, profesor şi director al şcolii pe o perioadă îndelungată, aflat în pragul pensionării.
Acestui eveniment i-au fost dedicate mai multe expoziţii în care au fost prezentate desene şi fotografii realizate de către elevii colegiului.

IOSIF POPA
__________________________________

FOLCLOR INTERNET

Iata un text circular care circula pe Internet,in cuprinsul numeroaselor texte sau imagini anonime care insa au ,unel din ele,o semnificatie mai inalta.La fel este si acesta,care merita citit atent.

Anne Graham, intr-un interviu in emisiunea Early Show, a fost intrebata de Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001: „Cum a putut Dumnezeu lase sa se intimple asa ceva?”
Anne Graham a dat un raspuns foarte profund si inspirat: Cred ca Dumnezeu este adinc intristat de aceasta, la fel ca si noi, dar noi de ani de zile ii spunem sa iasa din scolile noastre, din guvernul si din vietile noastre. Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu s-a dat calm la o parte. Cum putem noi sa-i cerem binecuvintarea si protectia sa daca ii cerem sa ne lase in pace? (in lumina recentelor evenimente, atacuri teroriste, atacuri armate in scoli, etc. )

Cred ca totul a inceput cind Madeleine Murray O’Hare (care a fost ucisa, iar corpul ei a fost gasit recent) a afirmat ca nu dorea nici un fel de rugaciuni in scolile noastre, iar noi am spus O. K. Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti), iar noi am spus O. K.

Apoi, dr. Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cind se poarta urit, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am spus O. K.

Apoi, cineva a spus ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cind gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un membru al personalului sa nu atinga vreun elev atunci cind se poarta urit, pentru ca scolile nu au nevoie de publicitate proasta si in nici un caz de procese. (Totusi, exista o mare diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc. ). Iar noi am spus O. K.

Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind baieti, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sa le dam fiilor nostri prezervative. Asa, ei vor putea sa se distreze cit vor, iar noi nu vom trebui sa le spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am spus O. K.

Apoi, unii dintre alesii nostri de virf au spus ca nu conteaza ceea ce fac in viata lor privata atit timp cit isi fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata sa privata, atit timp cit am o slujba si economia merge bine.

Apoi, cineva a spus sa tiparim reviste cu femei goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii feminine. Iar noi am spus O. K.

Apoi, altcineva a impins acea apreciere un pas mai departe, publicind fotografii cu copii goi, si inca mai departe, afisindu-le pe Internet. Iar noi am spus O. K. , au dreptul la libera exprimare.

Apoi, industria show-business- ului a spus: hai sa facem show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea si temele satanice. Iar noi am spus ca nu este decit entertainment (amuzament) , nu are efecte adverse si oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte. Iar acum ne intrebam de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa ucida pe straini, pe colegii de clasa sau pe ei insisi. Probabil ca, daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce. Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana, aceea vei si culege. Noi ii spunem lui Dumnezeu Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu raspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi mi-ati spus sa plec din scoli?

E ciudat cum oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba de ce totul merge tot mai prost.

E ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.

E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, gindesc, spun sau fac nimic din ceea ce scrie in Biblie.

E ciudat cum de unii pot spune Cred in Dumnezeu si de fapt sa-l urmeze pe Satan, care, de fapt, crede si el in Dumnezeu.

E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place sa fim judecati.

E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le trimite si altora.

E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud si obscen trece liber prin cyberspatiu, dar orice discutie publica despre Dumnezeu este impiedicata la scoala si la locul de munca.

E ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de dragoste pentru Hristos fiind in acelasi timp un crestin invizibil in timpul saptaminii.

Rideti?

E ciudat cum de, gindindu-va daca sa trimiteti sau nu mai departe acest mesaj nu-l veti trimite multor adrese din lista voastra, pentru ca nu sunteti siguri de ceea ce crede destinatarul posibil sau de ceea ce vor crede despre VOI daca il veti trimite.

E ciudat cum de ma ingrijoreaza mai mult decit ceea ce cred oamenii despre mine si mai putin ceea ce crede Dumnezeu despre mine.

Ce credeti?

Trimiteti mesajul mai departe daca credeti ca este bun. Daca nu, atunci pur si simplu aruncati-l la cos si nimeni nu va sti ca ati facut-o. Dar, daca o faceti, atunci nu va mai plingeti de starea proasta in care a ajuns lumea

_________________________________________________
O OPINIE DESPRE REVISTA DE COMENTARII LITERARE ” FLOAREA DARURILOR”
Este un mare lucru ca se mai gasesc oameni care sa spuna lucrurilor pe nume! Cultura autentica este sufocata de massmedia (TV in special ). Sunt aplicate acum cele mai cumplite strategii de manipulare a maselor. Exista o preocupare fara precedent in istorie de standardizare a omului, de aneantizare culturale, de decerebralizare (spalare a creierului), de aducere a lui la stadiul de om-masa ( nu este intamplatoare dorinta frenetica de a-i aduce pe oameni pe stadioane, piete, invocand cele mai diverse pretexte: meciuri, Revelioane, concerte…)

Din pacate, sunt tot mai putini cei care rezoneaza la cultura Adevarului, care se impotrivesc anticulturii, cultura nimicului satanic, devorator de traditii, distrugator de memorie (ca in 1984 – George Orwell, Minunata lume noua- Aldous Huxley…). Conducerea are alte prioritati sau chiar prioritati contrare, dictate mai ales din exteriorul tarii de diverse grupari, mai mult sau mai putin oculte.

Este semnul pedepsei lui Dumnezeu pentru pacatele noastre (avorturi, desfrau, hula…). In acest ritm, vom disparea ca neam (Stat nu prea mai suntem, oricum; decat unul nevertebrat, de tip sud-american, bananier, la mana Imperiilor) nu peste mult timp. Scaparea noastra este sa ne (re)apropiem de HRISTOS, de Maica Domnului , de Sfintii Sai. Sa incercam sa si fim ortodocsi, sa traim in Hristos dupa puterile noastre, nu doar sa ne declaram statistic ortodocsi, la recensaminte si in sondaje !
DOAMNE AJUTA! Succes in continuare!

GABRIEL PREPELITA

_____________________________________________

ORIENT ŞI OCCIDENT – Fragmente despre Imperiu şi Limes”

Următoarea apariţie în „Biblioteca imobiliară” va fi în luna martie 2007, si se intiluteaza „Orient şi Occident: Fragmente despre Imperiu şi Limes”. Ea descrie, pornind de la realităţile pieţii imobiliare europene şi româneşti, fenomene foarte diverse, adeseori prea puţin observate şi cunoscute, despre care se vorbeşte puţin sau deloc. Aflată la marginea Imperiului, în „Limes”, România continuă să se înfă­ţişeze într-o manieră indistinctă, consti­tuind cazul atipic al Europei. O carte scri­să literar, ingenios, conţinând pagini de analiză necruţătoare şi de filosofie socia­lă „de îndrumare”.

_____________________________________________________________

INCA DOUA REVISTE ON-LINE ,APARUTE IN PARTENERIAT

Au aparut inca doua din cele cinci publicatii on-line asigurate prin parteneriat de ARP pentru editorii lor ,romani din toata lumea.Sunt aparitii deosebit de interesante, constituind editii electronice ale unor reviste cu faima in domeniul lor. Este vorba despre :

STUDII ROMANO-AMERICANE, editia on-line a cunoscutului „Informative Bulletin” al Centrului de Documentare Romano-American „Valerian Trifa” din Jackson, Michigan, SUA, director fiind Alexandru Nemoianu – accesibila la pagina web

http://studiiromanoamericane.wordpress.com si

REVISTA „IOSIF VULCAN”, editia on-line a publicatiei literare a romano-australienilor, condusa de venerabilul carturar Ioan Miclau, accesibila la pagina web http://revistaiosifvulcan.wordpress.com

Amandoua editiile cuprind exceptionale articole, documente si noutati din istoria si cultura actuala a romanilor-americani si a romanilor-australieni.
_______________________________________________________

UBI BENE, IBI PATRIA

Din cand in cand razbate pana la suprafata cazanului in care fierb toate cuvintele otravite rostite din interes scarbavnic, din minciuna, demagogie, din ticalosie, din ura si cate un protest sfios fata de sfasierea, hartanirea si vlaguirea Romaniei. Nu-l aude nimeni, nu-l baga nimeni in seama, multi il iau in deradere, cei mai multi sunt surzi si orbi pentru ca sunt preocupati numai de saracia lor strivitoare, bicisnica, umilitoare, care-l transforma pe omul nevolnic in larva, iar altii se bucura si profita de caderea tarii. Ca bun roman, m-am gandit si va propun cateva masuri drastice, urgente, pentru desavarsirea lucrarii incepute in anul de rascruce 1990. Inainte de orice trebuie sa punem pe alte principii restitutio in integrum. Este momentul sa restituim pamantul, turmele, tezaurul lui Decebal, rascumparandu-l daca nu se mai afla in tara. La fel trebuie sa procedam si cu mosiile, podoabele, valorile pe care le-au avut de la Radu cel Negru si Bogdan Decalecatorul pana la Cuza Voda, toti domnitorii Tarilor Romanesti. Sunt in incurcatura intrucat nu stiu daca in cazul Ardealului si al Banatului ar trebui sa dam satisfactie si cnezilor Litovoi, Menumorut etc sau doar regilor unguri, incepand cu Stefan cel Sfant, principilor Transilvaniei, grofilor unguri, Bisericilor Catolice, Protestante, ca sa sfarsim cu habsurgul cel lacom caruia i-am facut cadou Branul, ca sa-l targuiasca acum mai abitir decat cel mai mare camatar al istoriei .Marelui si iubitului nostru rege, izgonit de tinerel de pe tronul consolidat cu multa truda si jertfa de gloriosii sai inaintasi, io zic sa-i dam >>>

ION MARIN ALMAJAN
____________________________________________________________________________

ARTICOLUL LUNII – CORNELIU FLOREA: „CINE L-A UCIS PE EMINESCU?”

_____________________________________________________________________________

RECURS IMPOTRIVA „IDEILOR PRIMITE”

Un demers firesc, rezultat dintr-o pornire launtrica, dar si din dorinta de a protesta fata de campaniile defaimatoare prin care unii „intelectuali de vreme noua” se straduiesc sa ne faca sa ne simtim umili, marunti si cu constiinta incarcata de „tarele trecutului” pentru a nu emite prea multe pretentii la noii Stapani ai Europei.Spre exemplu, presedintele Institutului Cultural Roman, H. R. Patapievici, a ajuns in aceasta inalta demnitate publica dupa ce (sau ca rasplata pentru ca…) afirma: „radiografia plaiului mioritic este ca al fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur” si ca „Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cand ne-au lasat romanii… ne-au luat la urinat slavii… apoi ne-au urinat la gard turcii: era sa ne inecam… apoi ne-au luat la urinat rusii…. acum insa, inovatie… urineaza si unii romani peste romani… valea plangerii a fost transformata de romani pentru romani in valea urinei corosive…” (vezi volumul „Politice”). Asa a inteles viitorul presedinte al I.C.R., sa rasplateasca pe cei in mijlocul caruia s-a nascut si a trait!

E vremea sa-i replicam cu tarie lui Patapievici si celor ca el. Si cum altfel am putea-o face, decat devenind constienti de acei inaintasi ai nostri a caror contributie la dezvoltarea materiala ori spirituala a omenirii s-a dovedit a fi atat de importanta! http://tanarulscriitor.wordpress.com
BOGDAN STANCIU

______________________________________________________________________

DOCUMENTAR „ALTERMEDIA” DESPRE CINCI MARI ROMANI, INVENTATORI UITATI SI UZURPATI

alcatuit de Diana Iane

Nicolae (Nikola) Tesla, istro-romanul revendicat de Croatia – inventatorul motorului cu curent alternativ bifazic, al primelor sisteme de comunicatie fara fir si al campului magnetic rotitor * Nicolae Paulescu – insulina (pancreina) * Gogu Constantinescu [supranumit „romanul nebun”] – intemeietorul sonicitatii, deschizator de drum in domeniul compresibilitatii lichidelor si al aplicatiilor acesteia * Henri Coanda – zborul cu reactie, efectul Coanda, aerodina lenticulara („farfuria zburatoare”) * Traian Vuia – primul aparat de zbor mai greu decat aerul propulsat prin mijloace proprii, pionierul aeronauticii moderne .Cele cinci articole, adaugate aici, sunt declarate de autoare „domeniu public”, adica nu au nici un fel de drept de autor, pentru a incuraja astfel diseminarea informatiilor privitoare la aceste mari personalitati daruite lumii de Romania

http://tanarulscriitor.wordpress.com/eseuri/recurs-impotriva-ideilor-primite-de-bogdan-istanciu/cinci-mari-romanicinci-inventatori-de-talie-mondiala-documentar-altermedia/
______________________________________________________________

UN ADEVARAT „OSCAR PENTRU CASE” – DE AZI, PREMII DE 10.000 DE EURO PENTRU PROFESIONISTII DIN MEDIA
_______________________________________________________________

RUSIA SI SCUTUL AMERICAN ANTI-RACHETA

In ziarul Romania Libera din 28 Decembrie 2005, era anuntat proiectul unui „Scut antiracheta in Romania”, „care ar proteja atat Europa, cat si estul SUA”. Daca a fost aleasa Romania, inseamna ca in Occident exista inca temerea, justificata, fata de rachetele nucleare rusesti. Articolul respectiv nu descria si felul cum functioneaza „scutul antiracheta”. Sa lamurim: Rachetele rusesti cu ogive nucleare multiple probabil vor fi facute sa explodeze deasupra Ucrainei (de catre misile americane lansate din Romania). Aceasta inseamna ca in anumite luni ale anului, tot materialul radioactiv al ogivelor nucleare rusesti va cadea peste Romania. Cu alte cuvinte, acel „Scut antiracheta in Romania” nu este de fapt un scut pentru Romania, ci este numai proiectul unui nor atomic, foarte dens si fierbinte, precipitand radioactivitate letala peste Romania.Dar, pana la urma, strategii militari americani si- au schimbat gandul. http://revistaepoca.wordpress.com

TITUS FILIPAS
_________________________________________

SA NU UITAM CA PURTAM O MARE RASPUNDERE!

Societatea umana s-a dezvoltat lent si organizarea sociala se bazeaza pe o experienta de convietuire si de supravietuire indelungata, de cel putin cincizeci de mii, poate chiar o suta de mii de ani. Fiinta umana, spre deosebire de alte animale, a putut sa transmita urmasilor, generatiilor viitoare, experiente acumulate atit inconstient, arhaic-genetice, cit si experiente noi, de invatatura constienta, dezvoltate si acumulate intr-o perioada limitata de timp, de exemplu o singura generatie umana. Acesta a fost si este in continuare, meritul unui intelect superior, cu care fiinta umana este inzestrata si procesul de transmitere directa a tuturor invataturilor s-ar putea denumi „educatie”. Se poate trage concluzia ca educatia nu este o activitate noua, moderna, ci un proces vechi, inceput acum zeci de mii de ani si care avind la indemina obiceiurile si traditiile ca fundament incontestabil, nu numai ca a contribuit dar as putea spune chiar ca a fortat omenirea spre evolutie sociala si prosperitate materiala. Din aceasta stradanie imemoriala de a duce mai departe tot mai bogata si variata experienta si invatatura umana, s-au dezvoltat in timp institutiile de educare, institutii care la inceput erau doar simple intruniri in care „profesorii” erau oameni cu anumite cunostinte sau calitati practice sau spirituale; batrini intelepti, razboinici, preoti si vraci, iar mai tirziu , si in zilele noastre, institutii academice faloase, exclusive, conduse de „experti”. >>continuarea aici>>>

DIMITRIE GRAMA, Danemarca
_____________________________________________________________________

MULTI SPUN, PUTINI CUNOSC! CE ESTE PROTOCRONISMUL? IATA UN RASPUNS

http://protocronism.wordpress.com/protocronismul-articol-de-dictionar/

________________________________________________________________________
Un eseu al marelui filosof FRANCIS DESSART, Belgia

EUROPA SI CULTURILE POPULARE

Pas cu pas, insidios chiar, mai multe tari europene si chiar Uniunea Europeana lanseaza legi, reglementari sau directive impotriva acelei sensibilitati spirituale care a facut maretia civilizatiei europene, a Europei reale – deci trans-uraliene – care nu se limiteaza, nici in timp nici in spatiu, la cateva organizatii interguvernamentale actuale. Un document adoptat la Lisabona, in urma unei reuniuni, provocase deja o reactie viguroasa a lui Jacques Delors, fost presedinte al Comisiei Comunitatilor Europene, care regreta absenta oricarei referinte religioase si spirituale in definitia Europei. Cu actualul proiect de Constitutie europeana (inca proiect, sa nu uitam), unele cercuri au tergiversat atat ca s-a incercat o diferentiere intre spiritualitate si religiozitate pentru a incurca urmele si a pacali, inca o data, opinia publica in numele democratiei. http://monitorcultural.wordpress.com

 

____________________________________________

O EDITIE NECESARA

In martie 2003, vedea lumina tiparului lucrarea: Valerian D. Trifa, Pastorale (Editura Limes, Cluj, 160 de pagini). Aparitia a fost posibila prin generoasa sponsorizare a Societatii „Unirea Romanilor” din Southfield, Michigan, al carei membru a fost si Arhiepiscopul Valerian. Acea Societate detine un loc unic in istoria institutiilor romano-americane prin faptul ca, inca de la – intemeierea ei, in 1909, a sprijinit cu generozitate si clarviziune fara egal toate operele de cultura romaneasca in America.Lucrarea pe care o prezentam are 160 de pagini si aduna la un loc pastoralele (la invierea Domnului si Nasterea Domnului) dintre 1952 si 1980. Lucrarea reprezinta prima restitutie semnificativa si stiintific facuta lui Valerian, ca teolog, pastor si scriitor de limba romana.

ALEXANDRU NEMOIANU, SUA

http://ocartepezi.wordpress.com
____________________________________

UN PUNCT DE VEDERE SOCANT

Imediat dupa Raportul Tismaneanu, document sprijinit de universitari cu o reputatie anticomunista altminteri impecabila, – Alexandru Zub, Ruxandra Cesereanu, Eugen Negrici–, cetateni francezi veniti in Romania sub masca de „investitori strategici” au ras cu buldozerul bisericile crestine din secolul IV din Dobrogea, a caror existenta materiala corobora pasajele autobiografice din opera lui Ioan Cassian. Credeti- ma, eu am depasit virsta la care sa mai cred in simple coincidente!

Pentru sprijinirea celor insinuate subliminal de mine in titlul acestui text, voi invoca argumentatia impecabil scrisa de tinarul om de presa roman Alexandra Olivotto:

+Capele din secolul IV, rase de pe fata pamantului. Un buldozer apartinand firmei Agrifrance a facut praf un monument istoric din judetul Tulcea. La doi kilometri si jumatate de cetatea Ibida, de langa satul Slava Rusa din Dobrogea, se gasea un complex monahal existent din secolul IV-VI d.H., cu doua capele, plus anexe, imprejmuit de o incinta. […] Descoperit in 1987-1988 de cercetatori, complexul paleocrestin a fost acoperit cu pamant in asteptarea unor vremuri mai bune in care ar fi putut fi restaurat. Insa acum doua zile, un buldozer al firmei Agrifrance, care detine terenul in arenda, a distrus 70% din monument, potrivit primarului Ivan Ignat. Acesta crede ca actionarii francezi ai firmei, Yves Grassat si Jean-Pierre Garbay, nu stiau de existenta monumentului […] De alta parere este insa Victor Tarany, si el actionar la Agrifrance, dar aflat in litigiu [ …] El sustine ca si el, si primarul le-ar fi spus francezilor sa nu faca monumentul una cu pamantul. „Primarul le tine spatele si face tot felul de magarii cu ei. Ei s-au hotarit sa faca asa [ …] la romani, carora le zic degenerati.”+ (Acesta a fost un citat trunchiat, dar suficient de relevant, din ziarul bucurestean Cotidianul de pe data de 07-02-2007). http://boabedegrau.wordpress.com
___________________________

POVESTEA „ZEULUI INTRUCHIPAT”

Specializata pana astazi intr-un fel de „literatura cu ocazie geografica”, de fapt un gen propriu care amesteca, adeseori pasionant, evocare, document si reportaj, Julia Maria Cristea nu-i, la drept vorbind, un scriitor prolific desi opera exista si a gasit o formula potrivita in a se exprima. O „istorie sentimentala a Vienei”, socotita a fi inca nedefinitivata, exista totusi si se citeste cu delicii, un reportaj despre Thailanda, avand extensiune si „material” exotic este conceput intr-o maniera atragatoare, de „povestire prelungita”, unde observatia directa si documentul se intalnesc in masuri echilibrate si policrome – acestea sunt, la drept vorbind, creatie in marginea „realitatii imediate”, unde, totusi, straturi diferite, unele prea putin vizibile, se disting ori se banuiesc. Nimic nu ar parea sa presimta, de fapt, o alta perspectiva decat aceasta care, in orice caz, alcatuia „o formula” si asigura o anumita continuitate de „proza de bel-canto”. >> continuare aici >>

ARTUR SILVESTRI
________________________________________________________

ECONOMIE POLITICA LA SAR

Alternativ dar echivalent, intelegem prin acronimul SAR fie Societatea Academica Romana, fie Societatea Academica din Romania. ONG-ul acesta inregimentat intereselor unei insecte foarte stralucitoare in bezna noptii se prezinta pe Internet la adresa www.sar.org.ro .
Pe data de 15 februarie 2007, s -a tinut Conferinta anuala a Societatii Academice din Romania. Invitatul de onoare a fost domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei. Omul din fruntea tarii a vorbit vehement despre ingerinta nelegitima si perturbatoare a politicului in zona economica. Cat se poate de potrivit, mai ales ca peste o zi, jurnale bucurestene faceau public scandalul „celui de al treilea biletel”.

Dar nu despre acest scandal vreau sa vorbim aici. Mult mai relevanta, privind chiar „consistenta academica” SAR, mi se pare lipsa de comentarii pertinente, revelatoare, a membrilor acestei societati la scandalurile economice din Romania, dezvaluite ori inca nedezvaluite.Scandalurile, minore prin consecintele lor asupra clasei politice, sunt doar reflectia, deformata si mediatizata, a unor probleme economice majore si reale prin care trece tara, si care probleme vor afecta negativ generatiile viitoare din Romania. >>> citeste aici>>
_______________________________________________

DOCUMENTE SI PROFETII
___________________________________________

REVISTA REVISTELOR „ARP”

Oricare dintre noi a putut constata ca, dupa 1989, acea parte a disidentei pe care Paul Goma a numit-o autocronica, pe urmele unui coleg din Franta, a adus ca „noutate” moda demitizarilor, in numele unei pretinse ideologii paneuropene. Interesant ca nu s a „demitizat” chiar orice, in prim plan stand miturile nationale, de la Decebal si Miorita pana la Mihai Viteazul si Mihai Eminescu. Indeobste, literatura a fost rascolita de acest ghimpe straniu care s-a numit cultul Eminescu si care, spre a fi mai usor spulberat, s-a indus ideea ca ar fi fost creatia national-comunismului ceausist.

THEODOR CODREANU

Puteti citi intregul articol in revista „LUCEAFARUL ROMANESC”

http://luceafarul.wordpress.com
In aceasta saptamana, LUCEAFARUL ROMANESC publica eseuri, articole de atitudine si beletristica (in excelenta „antologie de nuvele”, care cuprinde acum creatii de Mariana Braescu, Lucia Olaru Nenati si Alexandru Stanciulescu-Barda, cu un eminent apolog in genul lui Paolo Coelho).
___________________________________________________________________

A aparut numarul de februarie al revistei TANARUL SCRIITOR. In sumar intalniti semnaturi care merita tinute minte, precum ar fi Octavian Mihaescu, Ioan Bozac, Adina Ungur, Octavian Darmanescu, Monica Ilas, Ion Mischeva, Laurentiu Dumitru, Gheorghe Dobre, Gh.C. Nistoroiu, Adrian Paparuz, Bogdan Gagu etc. O mentiune speciala pentru cronicile literare ale lui Aurel Pop, pentru eseurile erudite ale Aurorei Petan si pentru proza eminenta, distinsa, visatoare a Loredanei A. Stirbu.

Ii puteti citi – pe ei si pe multi altii – la pagina web: http://tanarulscriitor.wordpress.com
____________________________________________________

EPOCA – pagina web http://revistaepoca.wordpress.com

Revista EPOCA se impune prin articole, insemnari si stiri alternative, care arata „agenda autentica” a romanilor, nu fumigenele lansate necontenit de Stapanire. In numarul din aceasta saptamana, multe articole interesante, dintre care mentionam serialul lui Viorel Roman „Cum se traieste in Germania?”, „Cerebralizarea dupa Iorgulescu” de Corneliu Florea, un reportaj din Belfast semnat de Dimitrie Grama, rubrica lui Nicolae Rotaru si inca multe alte articole si stiri .
___________________________________________________

UN INTERVIU ESENTIAL, LUAT DE PROF. DR. ILIE RAD – Prof. Univ. Dr. Rajmund Piotrowski (Sankt-Petersburg) – O problema vitala – ocrotirea limbii romane in Republica Moldova

Cititi intreg articolul in NEAMUL ROMANESC, la pagina web:

http://neamulromanesc.wordpress.com
In acelasi numar nou, intre alte contributii importante,gasiti articole semnate de I.A. Mizgan („BIserica si Securitatea”), Napoleon Savescu, Petru Rezus („deznationalizarile din Bucovina”), o evocare tulburatoare a lui Raoul Sorban semnata de Dorin Suciu.
______________________________________________________________________

NOUA ARHIVA ROMANEASCA – documente uitate, alaturi de alte exceptionale studii si cercetari: http://arhivaromaneasca.wordpress.com
___________________________________________________________________

EXISTA O TRADITIE KOMINTERNISTA ASTAZI? DA, INCEP SA APARA DOCUMENTELE

In curand, un dosar incendiar despre „Scandalul protocronismului” in vechiul regim si reproducerea faimosului articol de denunt al caidului Gogu Radulescu, aparut in anul 1988 in revista „Romania Literara”, o anticipatie perfecta a concluziilor instalate azi ca dogma de catre noii kominternisti „cu bodyguard la poarta”. Mistificarile desgustatoare, care fac din noi un popor de ignoranti care trebuie sa fie „civilizati” prin aculturatie si viol istoric, sunt analizate si dezvaluite in publicatia noastra, lansata recent: „CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC” unde puteti citi ce insemneaza in realitatate ideea culturala satanizata de asa-zisul „Raport Tismaneanu” la pagina web:

http://protocronism.wordpress.com
________________________________________________________________

Continua, cu exactitate de metronom, aparitia cotidiana de comentarii despre carti contemporane – in revista O CARTE PE ZI, un unicat in climatul de monopol de opinie de azi. Zilnic aflati despre o carte interesanta la pagina web: http://ocartepezi.wordpress.com
_____________________________________________________________________
# Numar nou si in revista DACOROMANICA, dedicata studiilor despre scriitorii straromani, din asa-zisul „mileniu mut”. Acum cititi un eseu de Titus Filipas (despre „actualitatea lui ioan Cassian”), o indrumare a lui Dan Culcer privind editiile din „Biblia” gotica a episcopului Ulfila (sec.IV d.Hr) si doua studii inedite apartinand regretatilor savanti i.C.Chitimia si Virgiliu Stefanescu-Draganesti, ambele de o mare valoare stiintifica.In DACO-ROMANICA cititi, de fapt, despre cum se ascunde in mod voit istoria noastra veche, dispretuita de „savanti” care si-au facut cariera la curtea cate unui rege din Africa; intre altele, sunt accesibile si studiile clasice ale initiatorilor acestei „idei culturale eretice”, marii savanti Ioan G. Coman si Nestor Vornicescu. pagina web:

http://dacoromanica.wordpress.com
____________________________________________________________________________

# BOABE DE GRAU – REVISTA PATRIMONIULUI IN PERICOL!

Rand pe rand sunt examinate si documentate nenumarate situatii de distrugere a traditiei, memoriei si mediului pe care Romania le suporta azi sub asaltul unei invazii de „neam-prostenie” aproape halucinanta. Mai multe, cu detalii scandaloase, la pagina web: http://boabedegrau.wordpress.com
_____________________________________________________________________________

SCRIITORI ROMANI DE AZI”

De la 1 Martie, pe langa noi reviste, ARP deschide si alte cateva situri documentare dedicate unor prezentari monografice ale unor scriitori romani in viata. Intre acestia sunt Theodor Codreanu, Adrian Dinu Rachieru, Titus Filipas, Lucia Olaru Nenati, Emil Poenaru, A.I. Brumaru.
___________________________________________________________

SA FACEM DIN ACEST AN – „ANUL CARTII PENTRU SATE”!

Un fragment din apelul „Asociatiei Biblioteci pentru sate”:

Ne-am gandit ca, alaturi de ceea ce facem zilnic, prin efort particular si prin voluntariat, sa indemnam pe toti cei ce au bunavointa si o carte pe care o pot darui, sa nu ezite sa o faca. Daca exista posibilitatea de a ajuta cu o donatie de carte directa catre Bibliotecile de tara, nu ezitati sa o faceti. Daca aveti acasa sau la rude carti pe care nu le mai folositi ori intalniti cunostinte care doresc sa ajute prin donatii de carte aceste biblioteci aflate in necaz, nu ezitati! Si nu uitati ca nu departe de orasul unde locuiti sau in locurile unde calatoriti cu treburi sau pentru odihna, sunt biblioteci de scoala si de comuna care se afla in suferinta si asteapta sa inlocuiti ,cu fapta voastra buna, ceea ce Stapanirea de la noi nu poate, nu stie sau nu vrea sa faca pentru cei ce traiesc aici si inca viseaza in limba romana. Daruiti, cu mainile Dumneavoastra, o carte pentru cei ce si-o doresc. Ganditi-va ca undeva, in aceasta tara, un copil are nevoie de lumina cartii, pe care nu o are.

Cititi mai multe despre bibliotecile in suferinta pe situl organizatiei, la pagina web: http://bibliotecipentrusate.wordpress.com

Pentru indrumari – adresati-va Asociatiei „BIBLIOTECI PENTRU SATE”, la e-mail: bibliotecipentrusate@gmail.com
_________________________________ _______________________________

LAE INCHIDEREA EDITIEI

Apare in curand, cu sprijinul ARP, o re-editare remarcabila, a unei carti a jurnalistului bucovinean Vasile Plavan, preyenta importanta in viata culturala din Moldova de Nord din prima jumatate a secolului trecut. Editia este ingrijita de „rudenia” autorului, scriitoarea Mariana Gurza, astfel, da si un exemplu de memorie culturală. Iata cateva adnotari in aceasta tema:

UN CONDEI CARE NU MERITA UITAT: VASILE PLAVAN

Astazi am primit cartea unchiului meu, Vasile Plavan, xeroxata de Dan Ciobanu.

O dorinta mai veche de a o re-edita, si a-l re-aduce, alaturi de neamul sau, alaturi de taranul roman, pe care i-a iubit atat de mult.

Marturii vii din acei ani, fiind direct implicat.Este foarte greu sa scrii despre cei care au aceeasi radacina… Cand voi culege tot materialul imi doresc ca acea carte re-edita sa strabata Moldova, Bucovina, toata suflarea romaneasca.Mi-as dori sa o pot darui „taranului roman”, fata de care unchiul meu a avut un deosebit respect.

Cartea are 83 pagini, cuprinde: Nota autorului; Boabe de lacrimi; Doua lumi; Per aspera…; Valea Moldovitei; Dionisie Mitrofanovici; Clipe inaltatoare; A murit arcasul; Lupta de la „Caine-Cret”

MARIANA GURZA
____________________________________________________________

CUVINTE DE LA MARI CARTURARI AI ROMANILOR:

Odata cu inceputul anului, ARP (Asociatia Romana pentru Patrimoniu) a deschis trei noi programe accesibile tuturor romanilor care isi pastreaza radacina, demnitatea si respectul pentru Faptele Mari. Programul „EFIGII” prezinta opera si „cuvintele pentru urmasi” ale unor mari carturari din istoria noastra recenta. Le puteti citi la adresele:
http://antonieplamadeala.wordpress.com
http://nestorvornicescu.wordpress.com
http://zoedumitrescubusulenga.wordpress.com
http://raoulsorban.wordpress.com
http://titsimedrea.wordpress.com

Al doilea program se refera la „SCRIITORI ROMANI DE AZI” si va fi dedicat unor opere si autori mai putin cunoscuti in climatul de „monopol ideologic” instalat in Romania de azi. Primele „portrete” (caci vor fi mai multe, cu timpul) pot fi citite acum la adresele:

http://alexandrunemoianu.wordpress.com
http://dimitriegrama.wordpress.com
http://corneliuflorea.wordpress.com
http://ionmarinalmajan.wordpress.com
http://ioanmiclau.wordpress.com

Al treilea program face cunoscute „Fapte Mari” ale unor oameni despre care nu se vorbeste la nivelul meritului, in climatul de depravare sociala din Romania,”Tara Vipurilor fara rost”. Cel dintai „model si exemplu” este al sotilor Marieta si Bucur Chiriac, care au daruit recent Statului Roman importanta lor Colectie de arta romaneasca in valoare de multe zeci de miliarde. Puteti afla mai multe despre aceasta la adresa: http://bucurchiriac.wordpress.com
____________________________________________________________

IMPORTANT! Numerele anterioare din ANALIZE SI FAPTE se pot citi la pagina web https://analizesifapte.wordpress.com

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________