ANALIZE ŞI FAPTE nr. 58

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 27 Aprilie

# NOUTATI : Un foarte echilibrat articol despre Romania , semnat de scriitoarea Cleopatra Lorintiu , in revista Newropeans-Magazine >>>>> citeste aici

# In revista O CARTE PE ZI -citeste >aici>>

27 Aprilie 2007 – OCTAVIAN SOVIANY: “SCRISORI DIN ARCADIA” (Florin Dochia)

# In MONITOR IMOBILIAR -alt eseu interesant despre ” geografia simbolica” a Bucurestilor :

27 Aprilie 2007 – De ce inainteaza Bucurestii spre Nord ? O explicatie simbolica
# In MONITOR CULTURAL – >citeste >aici>>>

-Rodica Elena Lupu: “Capitala culturală europeană”

Radu Mihai Crişan: “Revoluţia franceză în versiune neconvenţională”

# In revista EPOCA citeste>aici>>

-” Vremurile de azi ” – Doi scriitori romani din SUA : Florentin Smarandache şi Gabriel Stănescu în dialog

– SCANDALURI ASCUNSE CU GRIJA : Averea lui Gojdu trebuie recuperată!

__________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 28 Aprilie

Important : ASTAZI A APARUT CEA DE-A CINCISPREZECEA REVISTA ON-LINE EDITATA DE „ARP ”

EA ESTE ” DACOLOGICA” -citeste >>aici>>>

Publicam aici articolul-program al fondatorului ei , dl.Artur Silvestri :

_________________________________________________________________________________

NOI SUNTEM ” ULTIMII SOLOMONARI ”

Initiata din necesitatea de a completa un cerc tematic care nu ar fi ” inchis” fara „ecoul originilor ” , DACOLOGICA ilustreaza inca o contributie intr-un proces de recucerire a memoriei care nu ne apartine doar noua ci tuturor culturilor unde ” ocupatia ” striveste pe „omul locului” ,il face sa uite de unde vine si ii impune convingeri ce nu i se potrivesc . La noi , aceasta ideologie a neincrederii porneste de la ” schema istoriografica ” , de fapt un canon de fabricatie straina care nu se reazema pe studiu staruitor ci pe o perspectiva incompatibila cu materia examinata , incluzand multe prejudecati , concluzii apriorice si pseudo-axiome. Efectul public se cunoaste ,fiind socant si scandalos.Toti cei ce nu gandesc canonic si raspund iregular sunt socotiti ” amatori ” si ” ignoranti” , socotindu-se a face conspiratie si un straniu ” revizionism politic” ce nu are nici o legatura cu stiinta si , de buna seama , cu libertatea de a gandi .
In aceasta realitate ce s-a constituit pornind de la ” fabula negativa” despre romani ,noi trebuie sa redescoperim optiunea radiacala , rezemandu-se ,deci, pe o recitire integrala de surse de orice fel , pe metode ce isi afla adecvarea in raport cu materialul si, in chip paradoxal, pe incheierile altora care nu sunt atinsi de filoxera ” creola” de aici , care seaca orice izvoare si usuca tot pe atinge . Aceasta atitudine este nu doar legitima ci si recomandabila stiintificeste , fiind , in fond, ecoul contemporan predominant caci semnele timpului apartin mai degraba celor ce isi recastiga identitatea decat celor ce se straduiesc sa o inlature prin aculturatie si program de extensiune si mentalitate de ocupant.
Actiunea noastra isi ia de la inceput largimea ce o reclama tema astfel incat aici vor aparea nu doar savanti , studiosi si eruditi , a caror participare va fi insa preponderenta.
Caci mai degraba decat ” savantii zilei ” – care se exprima pe teme ce le sunt la fel de necunoscute ca si mecanica astrilor (sau daca au oarecari lecturi nu inainteaza dincolo decat ce este ” recunoscut unanim” ) – scriitorii ,cand au personalitate si nu asculta ancilar de porunci si nu nazuiesc la gloria clipei , incearca sa arunce „priviri dincolo de limita ingaduita ” si patrund acolo unde s-ar zice ca nu sunt documente si dovezi . Inclinatia catre atitudinea eretica , de unde adeseori rezulta concluzii ce merita luate in seama , trebuie cunoscuta si incurajata si de-aceea nu vom lasa niciodata deoparte nu doar declaratiile si „optiunile ” lor ci si „rezultatele literare ” unde pot exista intuitii pe care eruditia seaca si plina de prejudecati nu le cunoaste ori ,daca le are in vedere, nu-i capabila sa le inteleaga.
Dar mai mult decat acestea , ele ne arata o stare de spirit , un ” sens al veacului ” si ,in fond, o tendinta care ,existand si manifestandu-se cu putere, nu poate fi lasata in penumbra . „Cuvintele despre Strabuni ” vor fi aici intotdeauna la ele acasa. Publicam aici ,prin urmare , si vom continua sa o facem intotdeauna , mai multe opinii , puncte de vedere si creatii scriitoricesti care ne arata ca ” scriitorii nu dorm ” ci percep ecouri ce sunt adeseori necunoscute pentru multi din cei ce sustin ca noi nu avem un viitor fiindca nu am avea un trecut . O lectura fara prejudecati a numeroaselor ” marturisiri de credinta literara ” aparute azi ne arata insa ca stratul ce atarna greu , chiar hotarator , in literatura romana si de ieri, dar si de azi , este stravechimea sau, asa cum o numise G. Calinescu ,in marea lui carte eretica “Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent ” , regresiunea inspre arhaic

Ideea de a crea , pe langa celelalte publicatii editate de ARP , si o revista de ” dacologie ” a fost intampinata cu o anumita iritare de unii din adeptii acestui gen de studii care socotesc ca notiuni precum” ipoteza” ori ” laborator istoriografic” sunt absurde si nu ar trebui invocate cu nici un chip . Insa obligatia noastra este , intai de toate , de a construi solid si necontestabil si , deci , de a vedea ,inainte de concluzie enuntata fara nuanta , procesul treptat de afirmare a unei identitati ce s-a contrafacut si astazi este aproape de uitarea cultivata organizat. Aici ,noi trebuie sa aducem ceea ce ” agentii descurajarii ” nu au caci rostul lor este altul decat a gasi ceea ce nu se observa dintr-un intreg vazut in forme schimonosite : simt al echilibrului , metoda potrivita , truda in „laborator ” , stiinta de carte unde „ipoteza” trebuie formulata cu prudenta si verificata in ideea de a o putea impune , daca se confirma, in domeniul realitatilor inatacabile . Orice ezitare produce amanari insa, deopotriva, orice imprudente expun reactiilor ce apar intotdeauna intr-un razboi pentru noi insine asa cum este cel ce se desfasoara aici de mai bine de doua sute de ani .
Iata de ce ” Dacologica” este un spatiu de ipoteze si de laborator istoriografic: pentru ca ” noi” nu pretindem ca suntem detinatorii adevarului absolut-precum isi imagineaza ” ei ” – ci doar cautatorii dedicati si inzestrati cu memorie , poate ultimii solomonari .

__________________________________________________________________________________

# NUMAR NOU SI DIN ” REVISTA ROMANA DE STUDII ETNO-ISTORICE ” , CU UN SUMAR BOGAT->citeste >aici>>

~ARGUMENTE ~Romulus Vulcănescu – Prefaţă la vol. Paul Simionescu – “Etnoistoria”

~Paul Simionescu: “Documentul etnologic. Semnificaţii şi limite

~Al. Stănciulescu Bârda: ” Documente etnoistorice din sec. XIX (II)”

~Ion Ghinoiu – Pornind de la ” Dragobete” şi Valentine’s day

LEGENDE SI DOCUMENTE ~Eugen Goia-Sohodol: “Inima lui Horea”

LUMINI IN EPOCI DE PENUMBRA~Titus Filipaş: “Mitul Lerui – ler”

LEGENDE SI DOCUMENTE~Marian Ştefan: “Legenda şi temeiul ei istoric”

CRONICA DE CARTE ~Alexandru Nemoianu: Pr. Ilie Morar – “Monografia localităţii Ciuguzel”

LEGENDE SI DOCUMENTE~Există urme folclorice ale misiunii Sfântului Apostol Andrei în Dobrogea? – O opinie de Ioan-Aurel Bolba

STUDII~Dumitru Popovici: ” Contribuţii la o posibilă cronologie a localităţii Prigor”

CRONICA DE CARTE ~Ileana Craşovan: “Monografia comunei Pătaş”

~Marin Toma: “Un loc sub soare”

ALTE ARTICOLE INTERESANTE ASTAZI IN REVISTELE ARP :

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

O cronica a lui Ion Maldarescu despre romanul DELIRUL (vol.II) de Stefan Dumitrescu

# In MONITORUL IMOBILIAR

28 Aprilie 2007 – EPOCA ” BETIEI BANULUI „(prefata cartii ” Sfarsitul Iluziei; Romania in primul an european”,in curs de aparitie
apasati aici pentru lectura

ALTE TEXTE INTERESANTE :

#In LUCEAFARUL ROMANESC – un fragment dintr-o carte noua – citeste>>aici>>

Veronica Balaj : ” Intre noi , soarele nordic ”

# In revista EPOCA :

O nunta romaneasca in Australia

Gh. Naghi : ” Apel pentru oameni buni !”DE ASEMENEA , VA RECOMANDAM :

# CATEVA EXCEPTIONALE ARTICOLE SI CREATII , PE CARE LE RECOMANDAM CU CALDURA :

-UN DOCUMENT SENZAŢIONAL: Şerban Andronescu revizuieşte „istoria falsificată” despre Gustav Pordea, primul parlamentar european român (un interviu de Ion Măldărescu)

-SE ANUNŢĂ O NOUĂ CARTE: DIMITRIE GRAMA – “BIBLIOTECI ALE CERULUI”

-Vasile Târâţeanu: “Scriitorul nu poate exista în afara cetăţii si in afara limbii materne ” (interviu de Emanoil Toma)

-RE-CITIRI – Daniel Dragomirescu: “Lucian Blaga şi receptarea sa critică”

-ATELIER DE POEZIE – Monica Ilaş: “Icoane de aer”

TOATE ACESTEA SE POT CITI IN „LUCEAFARUL ROMANESC ” >>aici>>

_____________________

# NUMAR NOU IN ” TANARUL SCRIITOR „->citeste >aici>>

In sumar ,unde figureaza peste 15 scriitori importanti , remarcam poeme, proze si eseuri semnate de Loredana A. Stirbu , Radu Mihai Crisan , NusaIlisie ( Spania ) , Aurel Pop , Victor Sterom , Bogdan I.Stanciu , Mariana Eftimie Kabbout ,Ionut Tene , Adrian Paparuz, Ileana Stanka Vicic (Slovenia ) , Anne Marie Bejliu , Octavian Darmanescu etc. Revista se afirma mai puternic de la un numar la altul si merita citita.

# Numar nou si in revista ECOUL , ca intotdeauna bogat in creatii , documente si articole de opinie>citeste >aici>>>

Din sumar :

-CAIETE – o rubrică de Titus Filipaş: Există „succesul politicii prezidenţiale” ?

-CARTI IN SERIAL – Prima dintre ele va fi ” CASA DE INES ” de Nuşa Ilisie ; in avanpremiera , cateva cuvinte ale autoarei

-PAGINA CREŞTINĂ – Mihai Andrei Aldea: Despre “Talanti” , “Trăirea Creştină” şi “Duhovnic”

-Mariana Eftimie Kabbout – Jurnal de poet

-SCRIITORI DESPRE SCRIITORI : Aurel Anghel despre Şerban Codrin

-Anne Marie Bejliu – Poeme

-Cezar Adonis Mihalache: “Paraşutiştii din Caracal (decembrie 89)”

-PAGINA CREŞTINĂ : Gheorghe Ştefănescu – Alte poeme creştine

# LUNI , 30 Aprilie , un numar nou si in REVISTA ROMANA DE STUDII ETNOISTORICE >numarul din martie >aici>>

# In CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC , un eminent eseu – >citeste>aici>>>

Theodor Codreanu : ” Edgar Papu si minoratul culturii romanesti ” ;tot acolo, remarcam un excelent articol analitic semnat de Titus Filipas : „Buldozerul domnului Zub”

______________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 29 Aprilie

DESI IN ACESTE ZILE ,MULTE REVISTE SI-AU LUAT PAUZA, NOI RAMANEM PE LOC SI PUBLICAM NU NUMAI ARTICOLE NOI SI INTERESANTE CI SI NUMERE INTREGI DIN PERIODICE NOI :

# DOUA ARTICOLE INCENDIARE -in NEAMUL ROMANESC >citeste >>aici>>>>

“NEO-IOBAGIA ROMANEASCA ” – Cezar Adonis Mihalache : “Generaţia ucisă”

DEZVĂLUIRI – Şerban Andronescu: Un jaf sinistru – ” Fondul Naţional Român”

# In MONITOR CULTURAL->citeste>aici>>>

Alexandru Nemoianu : Dialog cu “Neica Nimeni” ?

CARTI DE CITIT – Propaganda şi război. Campania din est, 1941-1944

# In LUCEAFARUL ROMANESC , un grupaj de splendide poeme :>citeste>aici>>

Nuşa Ilisie – Poeme

# Numar nou consistent , in ECOUL>>aici>>>

Ion Măldărescu: “Cuvinte împotriva uitării”

Dumitru Andrei: “Mărturisire de credinţă literară”

ATELIER DE POEZIE – Ştefan Dumitrescu: ” Înaltele poeme “

PAGINA CRESTINA – Radu Botiş : Poeme şi însemnări

CAIETE – o rubrică de Titus Filipaş: Există „succesul politicii prezidenţiale” ?

-CARTE IN SERIAL :Prima dintre ele va fi ” CASA DE INES ” de Nuşa Ilisie ; in avanpremiera , cateva cuvinte ale autoarei

-PAGINA CREŞTINĂ – Mihai Andrei Aldea: Despre “Talanti” , “Trăirea Creştină” şi “Duhovnic”

Mariana Eftimie Kabbout – Jurnal de poet

-SCRIITORI DESPRE SCRIITORI : Aurel Anghel despre Şerban Codrin

-Anne Marie Bejliu – Poeme

-Cezar Adonis Mihalache: “Paraşutiştii din Caracal (decembrie 89)”

-PAGINA CREŞTINĂ : Gheorghe Ştefănescu – Alte poeme creştine

# In EPOCA , noutati citeste >aici>>

-ROMANI PENTRU ROMANI – Asociaţia PREZENT! – donaţie de medicamente în peste 20 de judeţe

– Din ciclul FILMELE LUI BEN TODICA , inca una din creatiile romanticului cineast roman din Australia

FILMELE LUI BEN TODICA – un dar pentru cititori

_______________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 30 Aprilie

 

# In O CARTE PE ZI , de azi, o cronica a criticului Aurel Pop, red.sef ” Citadela ” – Satu Mare

30 Aprilie 2007 – GETA ADAM: “MIMETIC”, Ed. “Brumar”, Timişoara, 2006

# FOARTE IMPORTANT – Zilnic , stiri utile in ” Analize si Fapte „

Revista ANALIZE SI FAPTE este innoita zilnic cu numaroase stiri , opinii, scrisori si informatii despre ce se mai publica in revistele editate de noi .

ZILNIC NOUTATILE DIN REVISTELE ARP SUNT ANUNTATE IN REVISTA „ANALIZE SI FAPTE ” LA PAGINA WEB
https://analizesifapte.wordpress.com RETINETI ACEASTA ADRESA PENTRU EFICACITATE

__________________________________________________________________________________

ASTAZI A APARUT CEA DE-A CINCISPREZECEA REVISTA ON-LINE EDITATA DE ARP

” DACOLOGICA” -citeste >>aici>>>

Revista are un sumar bogat si interesant :

* ELEMENTE DE PROGRAM

~” Dacologica ” – o idee a Reconquistei

~Ce inseamna ” ipoteza ” si ” laborator istoriografic ” ?

ATITUDINI SI OPTIUNI

Dr.Napoleon Savescu :”Istoria Romaniei,mai ales istoria ei veche,a fost mutilata si rastalmacita „

BIBLIOGRAFIE ESENTIALA

Bibliografie recenta

Nr. 1 , Mai / 2007

Alexandru Nemoianu: ” Vlad Protopopescu – Dacii şi Romanii ”

Alexe Rau: „Sfinte firi vizionare – la 90 de ani de la moartea lui Nicolae Densuşianu”

Artur Silvestri: „Dacia germanică”

Aurora Peţan: Despre soarta cărţilor în antichitate: scrierile pierdute cu privvire la daci – „Cazul Alexandru Papadopol-Callimah „

Bart D. Ehrman: „Daci şi creştini ”

Elena Armenescu: „Soarele”

G. D. Iscru: „Romanizarea” Daciei

Ion Ionescu: „Pielm”

Rodica Elena Lupu: „Cetăţile dacice din munţi”

Titus Filipaş: „Universitatea din Dacia”

Z. Cârlugea despre „Mişcarea Zalmoxiană”

SCRIITORI CONTEMPORANI DESPRE STRAVECHIME

Dimitrie Grama, Danemarca: „Cuvinte despre străbuni”

Ioan Miclău, Australia: „Între Lupii Daciei”

STUDII SI CERCETARI

Dr. Diana Nedelcea: „Tracia era patria orfismului” – fragment din studiul „Începuturile creştinismului pe ambele maluri ale Dunării”

Pr. Iulian Gavriluţă: „Teologia zamolxiană, Kogaionul şi specificul românesc unic”

Pr. Prof. Ion Ionescu: „Continuitate geto-dacă”

__________________________________________________________________________________

# NUMAR NOU IN ” REVISTA ROMANA DE STUDII ETNO-ISTORICE ” , CU UN SUMAR BOGAT- >citeste >aici>>

~ARGUMENTE ~Romulus Vulcănescu – Prefaţă la vol. Paul Simionescu – „Etnoistoria”

~Paul Simionescu: „Documentul etnologic. Semnificaţii şi limite

~Al. Stănciulescu Bârda: ” Documente etnoistorice din sec. XIX (II)”

~Ion Ghinoiu – Pornind de la ” Dragobete” şi Valentine’s day

LEGENDE SI DOCUMENTE ~Eugen Goia-Sohodol: „Inima lui Horea”

LUMINI IN EPOCI DE PENUMBRA~Titus Filipaş: „Mitul Lerui – ler”

LEGENDE SI DOCUMENTE~Marian Ştefan: „Legenda şi temeiul ei istoric”

CRONICA DE CARTE ~Alexandru Nemoianu: Pr. Ilie Morar – „Monografia localităţii Ciuguzel”

LEGENDE SI DOCUMENTE~Există urme folclorice ale misiunii Sfântului Apostol Andrei în Dobrogea? – O opinie de Ioan-Aurel Bolba

STUDII~Dumitru Popovici: ” Contribuţii la o posibilă cronologie a localităţii Prigor”

CRONICA DE CARTE ~Ileana Craşovan: „Monografia comunei Pătaş”

~Marin Toma: „Un loc sub soare”

________________________

# NUMAR NOU IN ” TANARUL SCRIITOR „->citeste >aici>>

In sumar ,unde figureaza peste 15 scriitori importanti , remarcam poeme, proze si eseuri semnate de Loredana A. Stirbu , Radu Mihai Crisan , NusaIlisie ( Spania ) , Aurel Pop , Victor Sterom , Bogdan I.Stanciu , Mariana Eftimie Kabbout ,Ionut Tene , Adrian Paparuz, Ileana Stanka Vicic (Slovenia ) , Anne Marie Bejliu , Octavian Darmanescu etc. Revista se afirma mai puternic de la un numar la altul si merita citita.

# Numar nou si in revista ECOUL , ca intotdeauna bogat in creatii , documente si articole de opinie >citeste >aici>>>

Ion Măldărescu: „Cuvinte împotriva uitării”

Dumitru Andrei: „Mărturisire de credinţă literară”

ATELIER DE POEZIE – Ştefan Dumitrescu: ” Înaltele poeme ”

PAGINA CRESTINA – Radu Botiş : Poeme şi însemnări

CAIETE – o rubrică de Titus Filipaş: Există „succesul politicii prezidenţiale” ?

-CARTE IN SERIAL :Prima dintre ele va fi ” CASA DE INES ” de Nuşa Ilisie ; in avanpremiera , cateva cuvinte ale autoarei

-PAGINA CREŞTINĂ – Mihai Andrei Aldea: Despre „Talanti” , „Trăirea Creştină” şi „Duhovnic”

Mariana Eftimie Kabbout – Jurnal de poet

-SCRIITORI DESPRE SCRIITORI : Aurel Anghel despre Şerban Codrin

-Anne Marie Bejliu – Poeme

-Cezar Adonis Mihalache: „Paraşutiştii din Caracal (decembrie 89)”

-PAGINA CREŞTINĂ : Gheorghe Ştefănescu – Alte poeme creştine

# O CARTE PE ZI – In crestere de cititori de la o saptamana la alta , revista de recenzii literare si comentarii zilnice va propune cateva zeci de volume interesante , „citite”pentru dumneavoastra de critici si scriitori contemporani.La pagina web http://ocartepezi.wordpress.com

# IN CELELALTE REVISTE ARP – CATEVA EXCEPTIONALE ARTICOLE SI CREATII , PE CARE LE RECOMANDAM CU CALDURA :

# DOUA ARTICOLE INCENDIARE -in NEAMUL ROMANESC >citeste >>aici>>>>

„NEO-IOBAGIA ROMANEASCA ” – Cezar Adonis Mihalache : „Generaţia ucisă”

DEZVĂLUIRI – Şerban Andronescu: Un jaf sinistru – ” Fondul Naţional Român”

# In MONITOR CULTURAL->citeste>aici>>>

Alexandru Nemoianu : Dialog cu „Neica Nimeni” ?

# In LUCEAFARUL ROMANESC , un grupaj de splendide poeme :>citeste>aici>>

Nuşa Ilisie – Poeme
# In EPOCA , noutati citeste >aici>>

– Din ciclul FILMELE LUI BEN TODICA , inca una din creatiile romanticului cineast roman din Australia

FILMELE LUI BEN TODICA – un dar pentru cititori
_____________________

# In CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC , un eminent eseu – >citeste>aici>>>

Theodor Codreanu : ” Edgar Papu si minoratul culturii romanesti ” ;tot acolo, remarcam un excelent articol analitic semnat de Titus Filipas : „Buldozerul domnului Zub”

# INTERESANTE SI INTOTDEAUNA UTILE -ALTE ARTICOLE PUBLICATE IN REVISTE EDITATE ON-LINE IN PARTENERIAT CU ARP

# STUDII ROMANO-AMERICANE , editia on-line a „BULETINULUI INFORMATIV ” al „Romanian-American Heritage Center”, condus de Alexandru Nemoianu ,in SUA >>>citeste aici >>>>

# SCRISOARE PASTORALA , revista parohiei Malovat , Mehedinti, condusa de eruditul preot Alexandru Stanciulescu -Barda >>>citeste aici

# Revista IOSIF VULCAN , Australia ,director : Ioan Miclau >>citeste >aici >>>>

# In FLOAREA DARURILOR , revista ” de autor ” sustinuta de Artur Silvestri comentarii zilnice despre carti , autori si reviste >citeste>aici>>>

# ARTICOLE INTERESANTE , CA INTOTDEAUNA SI IN „DACOROMANICA ” ,numarul de aprilie citeste>>aici>>>

___________________________________________________
# Numar nou la revista NOUA ARHIVA ROMANEASCA la pagina web
http://arhivaromaneasca.wordpress.com

# Au aparut 3 noi situri din programul BIBLIOTECA ON-LINE , o biblioteca portativa de unde se pot descarca gratuit zeci de carti interesante , scrise de multi din colaboratorii revistelor ARP . Pentru orice intrebari sau detalii solicitate , puteti scrie la dispeceratul ARP pentru donatiile de carti, la adresa de e-mail : cartealadistanta@gmail.com

BIBLIOTECILE GRATUITE ON-LINE , CREATE DE ARP , SUNT URMATOARELE :

BIBLIOTECA ON-LINE >>click aici >>>

CARTILE LUI ARTUR SILVESTRI >click>aici>>

DE LA AUTOR LA CITITOR >>click>aici>>

______________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 1 Mai

 

# Foarte interesant si documentat-in LUCEAFARUL ROMANESC -un eseu de Titus Filipas , o variatiune pe tema ” Ce are sula cu prefectura ??!” -analizand erudit sursa acestei formule grosolane –>citeste>aici>>

TITUS FILIPAS ~Gabriel Liiceanu sau mediocritatea impudică

# Astazi , in revista EPOCA , un articol eminent al profesorului N.N. Tomoniu , de actualitate „imediata” si..permanenta -citeste >aici>>

_______________

Nicolae N. Tomoniu : ” Razboiul marilor oligarhii ”

Vă voi pune la dispoziţie informaţii care vă vor face să priviţi în altă perspectivă lumea politică românească. O să vedeţi că ea nu este absolut deloc legată de viaţa dvs., că opţiunea dvs. politică nu contează în acest război iar cine crede că va separa vreodată interesele politice de cele economice e un om care trăieşte pe altă planetă. E un om singur cu himerele lui şi în veşnic război cu himerele altuia! Iar toată mascarada politică a ziarelor şi televiziunilor de astăzi nu e decât o muzică plăcută la urechile marilor oligarhi.

# Tot in EPOCA , alte articole interesante:

Saptamana Studenteasca Internationala din Timisoara ISWinT

Si in ciclul CINEMATOGRAF ON-LINE -alte filme de Ben Todica

___________________

DE CITIT !

DOUA ARTICOLE DOCUMENTATE, SERIOASE si LUCIDE IN CLIMATUL DE ISTERIE CE A CUPRINS FARA NICI UN ROST ROMANII DE AZI,CARE PAR,DESTUI,CA GANDESC PE TERMENE FOARTE SCURTE:

Prof. N.N. TOMONIU : http://topesti.trei.ro/opinii/oligarhii.htm

GHEORGHE OLTEANU , Germania :_http://europacrestina.siteboard.de/europacrestina-about111.html_

_____________________________________________________________________________

REVISTELE ARP nu au pauza in aceste zile, asa cum fac multe alte publicatii :

# In revista O CARTE PE ZI >>citeste aici>>
1 Mai 2007 – VALERIA MANTA-TĂICUŢU: „CITEŞTE, ULISE, ŞI PLÂNGI“, Editura „Premier“, Ploieşti(cronica de Victor Sterom)

# A APARUT CEA DE-A CINCISPREZECEA REVISTA ON-LINE EDITATA DE ARP

” DACOLOGICA” Revista are un sumar bogat si interesant-citeste >>aici>>>
__________________________________________________________________________________

# NUMAR NOU IN ” REVISTA ROMANA DE STUDII ETNO-ISTORICE ” , CU UN SUMAR BOGAT- >citeste>aici

# NUMAR NOU IN ” TANARUL SCRIITOR „->citeste >aici>>

# Numar nou si in revista ECOUL , ca intotdeauna bogat in creatii , documente si articole de opinie >citeste >aici>>>

_________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 2 Mai

# In revista EPOCA , doua remarcabile eseuri astazi, despre realitati romanesti controversate >citeste aici>>

Alexandru Nemoianu: ” Cine are ochi sa vada ar trebui sa vada ! “

Nicolae N. Tomoniu : ” Razboiul marilor oligarhii ”

Pe langa acestea , un nou episod din populara rubrica NU CA SPUN, DAR ZIC ,sustinuta de scriitorul Nicolae Rotaru, observatii sociale acute , interpretate cu inteligenta si echilibru .

In NEAMUL ROMANESC ,un articol de actualitate semnat de faimosul polemist Corneliu Florea , din Canada -citeste >>>aici>>>>

Dl.Corneliu Florea este autorul unei carti de atitudine care corecteaza aberatiile puse in circulatie de unul din asa-zisii ” boieri ai mintii ” de la Bucuresti , un volum astazi epuizat, care ar merita sa cunoasca o editie revizuita si adaugita , intr-un tiraj mai mare decat cea initiala. Eseistica libera a lui Corneliu Florea socheaza pe cei care au facut din atitudinea slugarnica un mod de viata si intareste pe carturarii care nadajduiesc inca intr-o cultura romaneasca a ” tuturor vocilor „. Eseul de acum – POLEMOS – Corneliu Florea : ” Marinar peste bord ! “

Tot in NEAMUL ROMANESC , in seria de „citate” si „cuvinte de folos”: Citate – Mircea Eliade despre Eminescu

# In ECOUL,inceputul unei carti remarcabile, apartinand unei scriitoare de talent – citeste >>aici>>>

CĂRŢI ÎN SERIAL – Nuşa Ilisie, Spania : “Casa de Ines – întâmplări din viaţa unui emigrant”

#In TANARUL SCRIITOR->>aici>>

” Cuvinte de minte ” culese de Ioan Miclau

Ilinca Nathanael: “Sfinţii sunt modelul”

_________________________________________

# NUMAR NOU si in remarcabila revista de sat :

# SCRISOARE PASTORALA , revista parohiei Malovat , Mehedinti, condusa de eruditul preot Alexandru Stanciulescu -Barda >>>citeste aici

__________________________________________________

# In revista O CARTE PE ZI –>aici>>

2 Mai 2007 – ION CHERTIŢIE: “LORDUL BALTAG”, Editura „Risoprint“, Cluj-Napoca

_____________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 2 Mai

 

# In revista EPOCA , doua remarcabile eseuri astazi, despre realitati romanesti controversate >citeste aici>>

Alexandru Nemoianu: ” Cine are ochi sa vada ar trebui sa vada ! “

Nicolae N. Tomoniu : ” Razboiul marilor oligarhii ”

Pe langa acestea , un nou episod din populara rubrica NU CA SPUN, DAR ZIC ,sustinuta de scriitorul Nicolae Rotaru, observatii sociale acute , interpretate cu inteligenta si echilibru .

In NEAMUL ROMANESC ,un articol de actualitate semnat de faimosul polemist Corneliu Florea , din Canada -citeste >>>aici>>>>

Dl.Corneliu Florea este autorul unei carti de atitudine care corecteaza aberatiile puse in circulatie de unul din asa-zisii ” boieri ai mintii ” de la Bucuresti , un volum astazi epuizat, care ar merita sa cunoasca o editie revizuita si adaugita , intr-un tiraj mai mare decat cea initiala. Eseistica libera a lui Corneliu Florea socheaza pe cei care au facut din atitudinea slugarnica un mod de viata si intareste pe carturarii care nadajduiesc inca intr-o cultura romaneasca a ” tuturor vocilor „. Eseul de acum – POLEMOS – Corneliu Florea : ” Marinar peste bord ! “

Tot in NEAMUL ROMANESC , in seria de „citate” si „cuvinte de folos”: Citate – Mircea Eliade despre Eminescu

# In ECOUL,inceputul unei carti remarcabile, apartinand unei scriitoare de talent – citeste >>aici>>>

CĂRŢI ÎN SERIAL – Nuşa Ilisie, Spania : “Casa de Ines – întâmplări din viaţa unui emigrant”

#In TANARUL SCRIITOR->>aici>>

” Cuvinte de minte ” culese de Ioan Miclau

Ilinca Nathanael: “Sfinţii sunt modelul”

_________________________________________

# NUMAR NOU si in remarcabila revista de sat :

# SCRISOARE PASTORALA , revista parohiei Malovat , Mehedinti, condusa de eruditul preot Alexandru Stanciulescu -Barda >>>citeste aici

__________________________________________________

# In revista O CARTE PE ZI –>aici>>

2 Mai 2007 – ION CHERTIŢIE: “LORDUL BALTAG”, Editura „Risoprint“, Cluj-Napoca

_____________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.16 (58) 2007 , 27 Aprilie – 3 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 3 Mai


S-A LANSAT VOLUMUL ” SPOVEDANIA UNUI COLECTIONAR ”

Ieri s-au lansat la Buzau ,in cadrul unei frumoase reuniuni dedicate scriitorului si colectionarului Bucur Chiriac,doua carti cu importanta pentru opera acestuia: ” Spovedania unui colectionar”(editata de Carpathia Press) si albumul colectiei donate de colectionari ( scriitorul si sotia lui) catre orasul lui de origina. La implinirea a 75 de ani de viata , sarbatoriti ieri in mijlocul unui impresionant grup de scriitori si artisti din toata tara , ii dorim si noi viata lunga si noi succese si il asiguram ca gesturile lui de mare greutate cetateneasca nu vor fi uitate.

_________________________________________________________________________________

# In revista FLOAREA DARURILOR , cuprinzand comentariile lui Artur Silvestri despre carti,reviste si autori –>citeste>aici>>>

– REVISTE CARE MERITA CITITE: ” Buletin Informativ” ( Romanian-American Heritage Center)

# In revista O CARTE PE ZI –>citeste >aici>>

3 Mai 2007 – ADRIAN MUNTEANU: „SONETE 1“, Editura „Arania“, Braşov – Prefaţă de A.I. Brumaru

# In MONITOR IMOBILIAR -ceva socant:

INTREBARI SI RASPUNSURI – Cine cumpara apartamente de bloc , la Paris , cu 27 milioane de Euro ?

# GEORGE ENESCU- EVOCAT LA NEW YORK

Institutul Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă Cenaclul literar „Mihai Eminescu” şi revista Lumină Lină. din New York (Director Pr. Prof. Dr. Thodor Damian; Redactor-şef Prof. Dr. Mihaela Albu) organizează Vineri, 4 mai 2007 Seară Memorială George Enescu cu ocazia împlinirii a 52 de ani de la moartea marelui muzician român .Prezintă Prof. Dr. Silvia Burdea .Va avea loc vizionarea filmului Enescu Inima Mea realizat în colaborare cu Yehudi Menuhin


# A APARUT ” SPIRIT ROMANESC” ON-LINE, REVISTA ROMANILOR DIN AUSTRALIA
# Azi, 1 Mai 2007, incepe un nou capitol in presa comunitatii romanesti din Australia, odata cu activarea site-ului (inca in completare!) revistei SPIRIT ROMANESC. Bine ati venit pe: www.spiritofromania.com In zilele urmatoare, site-ul va fi complet si abia atunci urmeaza sa-l promovam romanilor de pretutindeni. Pana atunci insa, il recomandam romanilor din
Oceania ! Vizitare placuta !
LAURENTIU FULGA

~ SCRISORI CATRE ARP

# Imi pare rau , de-mi vine sa mor, ca dezamagesc din nou intelectualitatea pro-baseasca … dar asta este adevarulin lume suntem multi prosti … Traiasca 1 Mai ziua clasei platitoare de taxe si impozite !!

CORNELIU FLOREA, Canada


# Iubiti prieteni,Va multumesc pentru informatiile privitoare la datele publicate despre mine si pentru prezentarea site-urilor revistelor culturale pe care ARP le coordoneaza. Mult succes si impliniri , Prof.dr. ION SANDU

# Recunosc că mă interesează, nu atât c-am apărut eu, ci că apar (în condiţii ştiinţifice excelente) bunurile de consum şi tezaur intellectual de sub egida sau brandul ARP.Felicitări şi pe curând, cu obolul meu de neodihnă a spiritului ludic, dar şi contestatar.
NICOLAE ROTARU

# Deoarece aveti o rubrica de „Atitudini si Optiuni” Va trimit doua materiale referitoare la situatia din politica romaneasca, care sper sa-si gaseasca un loc si in „ARP”. GHEORGHE OLTEANU, Germania

# Dragi si stimati prieteni, Va multumesc pentru faptul ca apreciati cele scrise de mine si au putut fi deja citite si de altii, gratie faptului ca le-ati publicat , gasindu-le totodata locul cel mai potrivit in revistele online, pe tematici, lucru pentru care va sunt recunoscatoare si totodata va felicit fiind constienta ca este o munca nu tocmai usoara, dar placuta si imbogatitoare.
Urmeaza in premiera „Gandul zilei” care sper sa fie publicat. Vor urma si altele…Cu aleasa pretuire,
ELENA ARMENESCU

# Onorat sa pot raspunde generoasei initiative culturale a Domniei Voastre, va trimit alaturat biobibliografia mea pentru Dictionarul Elementar SCRIITORI ROMANI CONTEMPORANI. Va multumesc din intregul meu suflet .

Cu cele mai alese sentimente de admiratie si recunostinta, RADU MIHAI CRISAN

______________________________________________________________________________

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________