ANALIZE ŞI FAPTE nr. 59

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line – 4 Mai

DARURI PENTRU CITITORII DIN TOATA LUMEAPentru Biblioteca On-Line patronata de ARP, dupa cum promiteam in 2 aprilie a.c., eu, Ion Pachia Tatomirescu, si Gabriela Pachia oferim (la attach), intru „cresterea Limbii Romanesti si-a Patriei cinstire”, lucrarile:

1) Gabriela PACHIA, „Antologiile Loga de poezie romaneasca – I – ARS POETICA, editie bilingva, romano-engleza, Timisoara, Editura Aethicus, 2003;

2) Ion PACHIA-TATOMIRESCU, „Dictionar estetico-literar, lingvistic, religios, de teoria comunicatiei…”, Timisoara, Editura Aethicus, 2003.

Cu deosebita stima si incredere, Gabriela Pachia si Ion Pachia Tatomirescu
_________________________
# O SCRISOARE DE LA ROMANII DIN VOIVODINA

Dat fiind că de 35 de ani urmărim cu atenţie viaţa teatrală amatoricească din localităţile româneşti din Voivodina, constatăm cu regret că numărul spectacolelor se reduce pe an ce trece.

Comunitatea Românilor din Serbia sprijină eforturile Uniunii Teatrelor de Amatori ale Românilor din Voivodina şi în scopul stârnirii unui interes mai mare printre iubitorii de teatru din satele româneşti.

Comunitatea Românilor din Serbia şi U.T.A.R. îşi exprimă mulţumirea pe această cale Guvernului României şi Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni care au finanţat în întregime ediţia din anul acesta a „Zilelor de teatru a românilor din Voivodina”.


Comunitatea Romanilor din
Serbia < comunitatea@gmail.com>

___________________________________________________________________________________

# In O CARTE PE ZI –>citeste >aici>>

4 Mai 2007 – DUMITRU ŢIMERMAN: “MIRACOLUL REVELAŢIEI POETICE”, editura “Daya”, Satu Mare, 2006

___________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line -5-6 Mai

 

In 5 Mai, 2006, acum exact un an, s-a dus la Domnul marea profesoara si carturar roman care a fost Zoe Dumitrescu -Busulenga, pe numele monahal ” Maica Benedictina” ;sa ne amintim cateva din povetele ei>>>citeste aici in NEAMUL ROMANESC

# ARP : PUNE ROMANII IN LEGATURA

DOI DIN COLABORATORII ARP, DUMITRU BUHAI ,DIN SUA, SI AUREL ANGHEL, AMANDOI SCRIITORI, S-AU REGASIT DUPA ZECI DE ANI PRIN PARTICIPAREA LA REVISTELE NOASTRE ,UNDE SUNT PREZENTI IN MOD CONSTANT.SCRIITORUL AUREL ANGHEL NE-A TRIMIS SI NOUA CORESPONDENTA DE REGASIRE CA UN SEMN DE MULTUMIRE SI NE-A ADAUGAT CATEVA CUVINTE.IATA-LE:
# Imi cer scuze pentru efortul de a deschide atâtea mesaje, de a le citi şi aprecia.Mai bine vă mulţumesc şi sper ca acest fapt inedit să stimuleze şi pe alţi cititori care vor putea avea asemenea bucurii.Cu mult respect pentru munca pe care o faceţi.

AUREL ANGHEL
# Multumesc pentru informatiile trimise si pentru indemnul de a fi partas la imbogatirea tezaurului cultural romanesc. Raspund la acest indemn trimitand alt eseu: „Examenul credintei”
DUMITRU BUHAI,SUA

# Va trimit citeva texte din „File de jurnal” pentru al doilea volum „Marturisirea de credinta literara”, chiar daca am trimis si anul trecut un mic eseu tot in acelasi sens, si sper sa nu fie o problema pentru dumneavoastra, oricum dumneavoastra veti decide daca publicati textele de jurnal, sau nu, care totusi imi sunt mai apropiate, tinind cont de faptul ca acel eseu „Despre neputinta scrisului”, a fost conceput la cererea unei prietene scriitoare de poezie. Pe linga cele citeva texte de jurnal, va mai trimit o mica povestire care poarta numele de „Cursa de sobolani”. Aceasta povestire o trimit in speranta ca veti sti catre ce revista sa fie indreptata. Va multumesc inca o data pentru invitatia in al doilea volum „Marturisirea de credinta literara” si sper sa ne auzim numai cu bine,
DAN TANISLAV

# Va multumesc pentru bucuria pe care mi/o prilejuiti saptamanal, /cand primesc de la ARP, Buletinul informativ si alte ,si alte pagini memorabile de carti care, poate, fara dumneaovoastra ar fi ramas ,poate, pe mai departe in manuscris. Imi oferiti sansa de/a cunoaste Oameni si Idei in care ma regasesc.

Este un privilegiu si , desi nu va scriu prea des, va asigur ca apreciez ceea ce faceti in numele Culturii unei Romanii tainice.Va doresc tot binele din lume, sanatate si sa pacea care sa va ajute in continuarea acestui demers fascinanat.

Eu traiesc scriind si scriu cu speranta ca nu scriu chiar in vant.In aceste zile va iesi din tipografie, la Eidtura Eikon din Cluj Napoca, romanul FEMEIE IN FATA LUI DUMNEZEU

Am emotii si sper sa fi atins cu aceste pagini limita de lumina din ” Iisus din podul bisericii.”
MELANIA CUC

ARTICOLE DE AZI :

# In revista O CARTE PE ZI>>aici>>

5 Mai 2007 – THEODOR DAMIAN: „SEMNUL ISAR”, Ed. Paralela 45, Piteşti, 2006(comentat de Daniel Dragomirescu)

# Un eseu interesant in MONITOR IMOBILIAR

5 Mai 2007 – O propunere actuala pentru dezvoltarea Bucurestilor : ” Megapolis valah „

______________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line -7 Mai

# Revista de cultura DOR DE DOR , editata la Dor-Marunt, in Baragan, de scriitorul Marin Toma, a implinit doi ani de la aparitie. Cu aceasta ocazie , ARP- Asociatia Romana pentru Patrimoniu a editat on-line un rezumat al numarului aniversar al acestui remarcabil periodic, care se sustine in conditii adeseori eroice.

DOR DE DOR -editie on-line aniversara>>citeste aici>>>

_______________________

# GANDURI LA COMEMORAREA UNUI AN DE LA DISPARITIA MARELUI CARTURAR CARE A FOST ZOE DUMITRESCU-BUSULENGA

# Ieri vorbisem cu maica stareţă Semfora de la Techirghiol care pleca, la cei 85 de ani ai săi, la Putna, să cinstească memoria Marii noastre Doamne Zoe Buşulenga.Şi m-am gândit că trebuia să petrec cu ea în pelerinaj acest moment evocator, dar prinsă în cleştele ultimei corecturi la o carte-i-aş spune de referinţă, poate cea mai densă din câte am scris până acum, nu m-am încumetat la drum. Iată că astăzi mesajul de la Dvoastră mi-a adus-o tot mai aproape pe Marea mea Profesoară cu un mesaj pentru studenţi pe care abia aştept mâine să-l citesc tinerilor de la Jurnalism.De altfel am retrimis mailul către toate persoanele care merită să-l citească şi apoi mi-am deschis banca de date şi am lecturat interviurile pe care mi le-a dat cândva fermecătoarea voce a culturii române. Vi le trimit şi Dv. Vă preţuiesc mult eforturile, inimaginabile, de a aduna spiritul românesc din risipitele nelinişti ale sorţii, să doresc să aveţi puterea de a învinge în fiecare zi cu gândul bun şi fapta roditoare.Mă plec în faţa memoriei Doamnei noastre, Zoe Dumitrescu Buşulenga

dr.AURELIA LAPUSAN

# Este o frumusete, o minunatie, aceasta descriere/amintire/cronica de suflet,a alesei Zoe Dumitrescu-Busulenga. Eu am transmis trimiterea DVs. si la alte familii de romani simpli, de aceea Va rog publicati aceasta cronica de suflet si in Revista „Iosif Vulcan”

Ioan MICLAU – Director de Revista.

# Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Cu siguranta cuvintele ei vor fi de folos tuturor celor ce vin…. O floare alba si un moment de reculegere… Odihna si iertare…
MARIANA EFTIMIE KABBOUT

________________

ARTICOLE DE AZI ; RECOMANDARI
# O
CARTE PE ZI –>citeste>aici>>

7 Mai 2007 – DUMITRU VELEA: “SCRISORI DESPRE GARY“(ed. Fundatiei Culturale “I.D. Sarbu)

# In MONITORUL IMOBILIAR

7 Mai 2007 – Ce poate schimba piata imobiliara in mod hotarator ? Cele sapte variabile:schimbarea administrativa a Tarii

______________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line -8 Mai

A parasit aceasta lume scriitorul Octavian Paler , o constiinta a acestor ani recenti si nedeslusiti . El ne lasa o opera care va trebui descoperita in aspectul ei de reper de atitudine morala , din ce in ce mai puternic cu cat timpurile se vor complica iar soarta noastra istorica va deveni si mai primejduita . Ne ramane noua sa ne ingrijim ca mesajul lui sa nu se imprastie fara rost si sa nu aduca lumini celor ce au nevoie de el. Dumnezeu sa-l ierte !

_________

Citate din opera lui Octavian Paler-astazi in EPOCA >aici>> si MONITOR CULTURAL>aici>>>
_________________________________

# In O CARTE PE ZI >>aici>>

8 Mai 2007 – EMANOIL TOMA: „ORAŞUL CU UMBRE AMARE“, Ed. „Premier“, Ploieşti ( comentariu de Victor Sterom)
____________________
Un alt eseu interesant in MONITORUL IMOBILIAR
8 Mai 2007 – Cele sapte variabile ce pot schimba piata imobiliara in mod hotarator /II. O alta Capitala

____________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line -9 Mai

# In O CARTE PE ZI

9 Mai 2007 – NICOLAE MAROGA ENCEANU: „REVELAŢII ŞI ISTORISIRI“, Ed. Sitech, Craiova, 2006(comentaru de Doina Dragut)

# In MONITORUL IMOBILIAR-

9 Mai 2007 – Cele sapte variabile ce pot schimba piata imobiliara in mod hotarator /III. Un alt ” sistem circulatoriu „

_________________________

ARTICOLE RECENTE IN REVISTELE EDITATE DE ARP ; RECOMANDARI

# In LUCEAFARUL ROMANESC >>aici>>
Dimitrie Grama, Danemarca : „Reflecţii cu privire la Uniunea Scriitorilor”

#In NEAMUL ROMANESC >>>aici>>>>
Alexandru Nemoianu : ” Ce scump va fi platita aceasta optiune !”

Interviu de Ilie Rad cu prof. Anna Kubasova(Sankt Petersburg): „OSPITALITATEA CLUJENILOR ŞI CARACTERUL LOR DESCHIS M-AU FASCINAT”

„SCANDALUL GOJDU”- UN DOCUMENT MAI PUŢIN CUNOSCUT: Scrisoarea Asociaţiunii Astra către Guvernanţi (2005)
# In revista EPOCA>aici>>

CUVINTE DE FOLOS – Din gandurile lui Octavian Paler

ISTORIA SECRETA A EPOCII NOASTRE – Titus Filipaş : “Vulturul Brâncovenesc”

O BISERICĂ PENTRU CEI ÎN SUFERINŢĂ

# In MONITOR CULTURAL>>aici>>>

CITATE – Un intelept : OCTAVIAN PALER

Revista presei maghiare 7/2007

# In ECOUL>>aici>>>

SCRIITORI DESPRE SCRIITORI: Ioan Miclău despre Ionel Iacob Bencei

ECOU DIN ACTUALITATE – Constantin Roşu Pucu, Noua Zeelanda : “Îmbătrânim”

SCRIITORI DESPRE SCRIITORI: Doina Drăguţ despre Daniela Luca

______________

ARTICOLE RECENTE, INTERESANTE

# In NEAMUL ROMANESC –>>>aici>>>>
Dimitrie Grama: Întrebarea care se pune: “Până când ?”

Gheorghe Olteanu: “Invitaţie la dialog” – prefaţă la un volum încă nepublicat

# In LUCEAFARUL ROMANESC – >>aici>>
Mariana Gurza: “Cele două lumi

Nicolae Grigore Mărăşanu : “Eterna Creangă de Aur”

Al. Stănciulescu-Bârda: “Închinăciunea turcului”

Lucia Olaru Nenati: Să ne rugăm pentru sora Benedicta – Recviem Zoe Dumitrescu Buşulenga

# In revista ECOUL , cateva remarcabile articole,eseuri si proze –>>aici>>>

SE ANUNŢĂ O NOUĂ CARTE: Aurel Anghel – “Întoarcerea ploii”
~ATELIER DE PROZA- Elena Armenescu: “Gândul zilei”

~- Mariana Gurza: “Sarmisegetuza – Locul sacru”

SCRIITORI DESPRE SCRIITORI – Valentin Popovici: “Versuri alese ale unui om ales – Dumitru Buhai”

# In revista O CARTE PE ZI>>aici>>

5 Mai 2007 – THEODOR DAMIAN: „SEMNUL ISAR”, Ed. Paralela 45, Piteşti, 2006

# In MONITOR CULTURAL – >>aici>>>

Radu Căjvăneanu: Pagini amuzante despre “Naţiunea fast-food”

Iosif Popa: “Steme, ştampile, sigilii”

SCRISUL , RATIUNEA DE A FI – Mariana Eftimie Kabbout: “Învaţă să trăieşti şi abia atunci vei înţelege de ce ţi-a fost scris să mori…”

# In revista EPOCA >aici>>

” BUCURIILE SIMPLE “-o epistola de la scriitorul Aurel Anghel , din Buzau

De la ALTERMEDIA – “ISTORIE ŞI IDENTITATE ROMÂNEASCĂ” – ONLINE!

~Alexandru Stănciulescu Bârda: “Fiarele dintre noi”

“FOLCLOR INTERNET” – Anecdote primite de la Dan Ghelase

Victor Negara: Ieşirea din “Egiptul comunist”

Filmele lui Radu Căjvăneanu

UN DOCUMENT SENZATIONAL DESPRE DECEMBRIE 1989 – Ioan Mugioiu, Elvetia : “Un document al revoluţiei din decembrie 1989″

__________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.17 (59) 2007 , 3-10 Mai 2007 informatii zilnice on-line -10 Mai

# In NEAMUL ROMANESC>>>aici>>>>

“Şi totuşi Mioriţa – Isprăvile dlui Filipciuc” – Un comentariu de Adrian Dinu Rachieru,

Ion Măldărescu: “Un pictor parizian – Rodica Iliescu “,

Dan Ghelase: “Eminescu plurivalent – Concepţii economice”

#In LUCEAFARUL ROMANESC>>aici>>

Vasile Tărâţeanu(Cernauti): “Oameni care au fost: Vasile Levitchi”

PAGINI DE CITIT : Florentin Smarandache: ” Maica vitregă, Rusia ” ( fragmente)

#In ECOUL de azi>>aici>>>

Alexandru Nemoianu :”Imagine “

Jurnal de poet : Mariana Eftimie Kabbout
SCRIITORI DESPRE SCRIITORI: Ioan Miclău despre Ionel Iacob Bencei

ECOU DIN ACTUALITATE – Constantin Roşu Pucu, Noua Zeelanda : “Îmbătrânim”

#In MONITOR CULTURAL>>aici>>>

~CITATE: Iordan Datcu – “Cum se poate conserva identitatea noastră ?

IDEI SUB LUPĂ – Paradoxismul povestit de întemeietorul său, românul Florentin Smarandache

#In revista EPOCA>aici>>

NU CA SPUN , DAR ZIC – o rubrica de scriitorul Nicolae Rotaru: ” Specula “

EPOCA VĂZUTĂ ALTFEL – Ştefan Dumitrescu: “Christos a înviat, pentru doamna profesoară Zoe Dumitrescu Buşulenga”

# In O CARTE PE ZI>>aici>>

10 Mai 2007 – GHEORGHINA ŢIBICHI-BODEA: „PE TREPTELE DESTINULUI“, Editura „Viaţa arădeană“, Arad(comentariu de Victor Sterom)

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________