ANALIZE ŞI FAPTE nr. 91

INCENDIAR -cele mai noi analize , stiri si documente >>>> Dezvaluiri senzationale , evenimente din spatele usilor inchise , scandaluri musamalizate din Biserica , ticalosii de ” intelectuali de poruncela ” , trivialitatea unei prese tocmite si venalitatea euronomenklaturii arogante si iezuite -toate acestea in revistele care ajuta oamenii sa se trezeasca.

IN ACEST NUMAR , CITITI :

  • “Cuvinte intelepte ” de la Grigore Vieru
  • INCENDIAR -cele mai noi analize , stiri si documente-peste 150 de articole care pasioneaza
  • ” O carte pe zi ” – cele mai recente comentarii si inca aproape 300 de cronici literare despre carti ce merita citite
  • Alexandru Nemoianu (SUA): Fragmente dintr-un “jurnal de idei ”-marele scriitor din America , observand lumea inconjuratoare cu ochi necrutator
  • “Bucurestii sub asediu ” – consemnari de Dan Ghelase, unul din cei mai importanti militanti pentru conservarea traditiei in capitala Romaniei
  • ” Nu suntem singuri ” – un indemn de la Adrian Botez, important eseist si scriitor ale carui carti fascineaza prin caracterul ” eretic “
  • Idei eretice : sa schimbam drapelul si denumirea tarii ! – un inceput de campanie publica ale carui urmari merita calculate
  • ” Incorect politic ”- adica “impotriva ideologiei de ocupatie ”
  • ” Carnet de scriitor “- Aurel Anghel : Inainte de a pleca in China
  • Noapte de Decembrie la Valencia cu „Nou Horizont ” 
  • ” Voci din popor ” incomparabile cu asa-zisii ” analisti ”,
  • Presa libera in varianta internet- cunoasteti astazi revista CONTACT , despre ” romanii din preajma Romaniei ”
  • Optiuni , reflectii si proiecte – alternative la ” contra-cultura dominanta ”
  • Surse , documentare , recomandari – de fapt , indrumari in jungla internetului unde exista multe idei , opinii si actiuni admirabile dar prea putin cunoscute
  • Scrisori catre ARP
  • ”Monitor Imobiliar ” – o revista care te ajuta sa nu gresesti
  • ===================================================================
  • Flux de stiri culturale – lansari de carti , reuniuni , simpozioane

    Va invitam maine, 18 decembrie 2007, ora 17.00, la lansarea volumului omagial Iubire in India a scriitorului Octavian Sarbatoare cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. Vor fi prezenti directorul Editurii Flori Spirituale, doamna Ileana Speranta Baciu, scriitorii Vasile Andru si Mircea Itu, autorul cartii, Octavian Sarbatoare. Evenimentul va avea loc in cadrul Atelierului de creatie Poezie in viata la sediul Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, Str.Tache Ionescu nr.4, sector 1, Bucuresti
    ======================================================================
    În ziua de 19 decembrie, ora 11.00, în aula Academiei Române, în cadrul
    adunării generale a membrilor Academiei Române , va avea loc ceremonia de înmânare a premiilor Academiei Române pe anul 2005. Pentru ca este un eveniment deosebit, va anunt ca am primit premiul Academiei Romane pentru lucrarea C. Radulescu-Motru. Viata si faptele sale, vol. I-III

    prof.univ.dr. Constantin Schifirnet

    Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Scoala Nationala de Studii Politice si administrative
    =======================================================================

    Fundaţia Culturală Arania şi Muzeul „Casa Mureşenilor” a organizat in 17 decembrie 2007, LA CASA GALBENĂ (Braşov, Str. Baiulescu nr.9) o seara de LECTURI LITERARE cu VERSURI DIN POETII ARANIEI: Darie Magheru, Adriana Lisandru, Laurentiu-Ciprian Tudor, Adrian Munteanu, Baubec Izzet, Adrian Lesenciuc, Daniel Drăgan .

    ===============================================================================

  • “Cuvinte intelepte ” de la Grigore Vieru

    Oamenii sunt ca pretutindeni la noi, săraci lipiţi pământului. Mi-e milă de ei, mi-e milă de mine însumi că nu pot întreprinde nimic împotriva mizeriei. Simt cum mor, văzând cât sunt de încurcaţi moral. Mulţi dintre ei cred că le-au adus sărăcia poeţii, odată cu Limba Română şi alfabetul latin. Aşa le-au băgat în cap nemernicii, pe care timpul va trebui să-i judece ca pe cei mai odioşi criminali. Sărmanii oameni! încâlcită le e. viaţa/ Ca grâul ce-l bate gheaţa.

    INCENDIAR -cele mai noi analize , stiri si documente

    Doua lumi

    # “ Jungla Detroit”. In autogara de unde trebuia sa iau un autobuz , pe o banca , era un “afro-american” care cel mai mult mi-a amintit un animal de prada.Statea in costumatia “tipica”:haine stranse,capela de base ball,ochelari de soare(era seara).Nu se misca,nu intorcea capul,statea la panda.Contrasul dintre lumea “oficiala”:masini,autobuze ,zambete,amabilitati ,si lumea reala pe care el o reprezenta,era salbatec,necrutoator.Mi-am adus aminte de sentimentul de siguranta totala pe care il incerci pe starzile satelor sarace din Romania.Lumea asta este altfel decat o vedem.

    #” Organicitatea tipului Borloveni “. Ceeace se spune despre “locuri” este cu totul adevarat.Au propria vointa si “starea” lor sta sub semne care nu au legatura cu miscarile istorice.Iar capacitatea lor de regenerare si de a regenera este fantastica. Borloveniul este un “punct” dintr-o dantela al carui fascinant model , intotdeauna si in cel mai bun caz,doar il vom banui. Nu il vom intelege,vom putea doar sa il contemplam si unii din noi iubi si altii ura. Dar acea “adunare” cred a demonstrat ceva.In locuri de felul Borloveniului “noi” am biruit. Nu cred ca vreuna dintre “adunarile” ptpvici @mihis cuprind atata popor.Si inca ceva. In adunari de “tip” Borloveni participarea este personala,directa.

    Dar revenind la Borloveni :”locul”. Regula lui m-a facut sa vad teribila diferenta cu jungla Detroit. Acel “afro-american” de care vorbeam era efectiv o fiara la panda.Astepta nemiscat sa loveasca “prada”.Iar in jur erau servicii de limuzine,Hotel Marriott, etc.In acest context ma gandeam la “organicitatea” “tipului” Borloveni.Sunt saraci,dar au rosturi,incepusera sa taie porci,aveau lemne,erau veseli.

    “In Bucurestiul iubit” au aparut 1001 bazdaganii, in armonie si fara proteste…
    In Polonia, intre 1985-95 au aparut 1001 catedrale – uluitor de moderne si bogate, desi era saracie…
    La Bacau, intr-o Moldova foarte credincioasa, exista deja o catedrala enorma catolica si se finiseaza una ortodoxa foarte frumoasa
    traditionalist-moderna – mare cat nu exista biserica in Capitala… Tot acolo apar manastiri si biserici fabuloase, chiar cu asistenta vestica, exemplu fiind cea de la Barsana…Iacata ca aceasta Catedrala a Neamului devine himera, mutata in 5 locatii diferite, toate respinse din motive pertinente…
    De 17 ani rezolvarea retrocedarilor treneaza, in zona Izvor-Rahova este plin de maidane cu caini famelici si tocmai cand se intrezareste o cale de reglementare a proprietetilor cu gajul Bisericii Ortodoxe, izbucneste un mare scandal… Oare neinteresat si cu multa umbra???!!! Este o alta fateta a haosului si dezorientarii din societatea romaneasca ce prefera plantarea salcamilor in mlastinile de la Ciorogarla (arbore de uscaciune), actiunii organizate pentru vitala Piata Obor…

    Stimati si demni, devotati ucenici ai fenomenului ARP –
    Va trimit un poem care ilustreaza, cred, cel mai clar, notiunea de
    Neam Metafizic, notiune pe care eu am lansat-o si explicat-o teoretic, de cate ori si unde am avut prilejul…
    Poezia este forma cea mai sintetica (pentru ca e revelata), prin care se poate exprima si spera a se face inteles, pana in “rarunchii” fiintei, un biet om pacatos…Poezia este, in zilele noastre de eclipsa a credintei si de dezmat al necredintei – singurul mijloc de a lupta cineva, in mod drept, pentru a dovedi ca face parte dintre Ostenii de Lumina ai lui Dumnezeu…
    Cineva ma intreba, odinioara, daca poezia religioasa raspunde unor cerinte anume ale sufletului meu…etc. I-am raspuns ca
    eu nu scriu poezie religioasa, pentru bunul motiv ca nu exista Poezie/Poet, daca nu exista Revelatia Dumnezeiasca
    Am recurs la ea, la Poezie, deci:
    a- atat pentru a incerca sa vad daca Revelatia mai are efect si asupra altora, decat asupra celui care a avut-o – cat si
    b-sa vad cat de mult poate, un om, sa transmita semenilor, din mesajele pe care le primeste, pe “firul rosu” divin…
    ADRIAN BOTEZ

    Opinii noi,inca anonime : DACIA SI DRAPELUL EI
    Ma tot intreb daca s-a gandit cineva din conducerea tarii ca , in loc de proces cu Ciadul,sa punem semnul stravechi al stramosilor nostri Daci pe drapel.Pe cine ar deranja capul de lup cu corp de sarpe sau dragon ? Poate constiinta multora s-ar trezi la realitate si multi si-ar aduce aminte de acest popor uitat,Dacii , care azi ne zicem Romani.

    ” Incorect politic ”

    PRIMIM DE LA BEN TODICA (Australia )
    Aceasta este adresa la care se afla inregistrarea cu emisiunea: Articolul 7- Idei in dialog cu H.-R.Patapievici
    , in care la minutul 50 da raspuns la textul lui Ben Todica, un raspuns care continua sa-l sustina pe Eminescu ca nerelevant tinerei noastre generatii. Este pacat ca Patapievici insista sa-l vada pe Marele Poet doar prin logica sa de piata.
    http://www.tvr.ro/emisiune.php?ed=22498
    Si alegeti emisiunea din
    21-11-2007, ora 20:03
    Ati inteles foarte bine. Articolul l-am trimis special pentru cititorii care au urmarit emisiunea televizata si nu au avut posibilitatea sa citeasca articolul, pentru a se intelege mai bine ca observatia facuta de mine domnului HRPatapievici e mult mai complexa decat lasa domnia sa sa se creada prin raspunsul dat in emisiune. Eu nu ma opresc aici.
    Ben Todica ( Australia )

    Am primit în seara aceasta o surpriză deosebită, acum când cea de a doua mea călătorie în China a intrat în linie dreaptă, cu geamantanele aşezate ardeleneşte , în ordine perfectă în coridor.
    Planurile mele cu această călătorie sunt destul de mari.Iau cu mine un Hard disk în care am transferat tot ce era mai important în calculator, inclusiv toate adresele E-Mail pe care le folosesc în mod curent.
    Pe primul loc se află gândul de a rescrie, eventual înmulţi această carte, şi de a continua comunicarea cu RevisteleARP, ca pe o hrană zilnică.
    Am gata o carte de poezie creştină, ÎNVĂŢĂTURI DIN CLIPA DIVINĂ, LA CARE VOI MAI LUCRA.
    Acum vă trimit cartea despre China, vă voi ţine la curent cât va fi posibil de des. Având în vedere posibilităţile de comunicare actuale pot considera că mă teleportez dintr-o realitate românească în alta a unei culturi căreia greu îi va da cineva de cap. Ce vom face noi vor fi mici încercări ,sperăm să-i intereseze pe cititorii revistelor. Încă odată îmi iau rămas bun, vă doresc sănătate şi vă mulţumesc pentru cuvintele prieteneşti pe care le-am auzit.Doamne ajută!
    Aurel Anghel

    Cu toţii ne amintim de poezia lui Alexandru Macedonski, Noaptea de decembrie , cu morala ei foarte limpede: drumul către ideal, către locul utopiei noastre nu este întotdeauna drumul drept şi nici nu este rezervat numai celor bogaţi sau frumoşi. De multe ori este un drum ocolit, străbatut cu răbdare şi cu inteligenţă.
    Am putea spune că unele versuri ale poemei macedonskiene descriu cu exactitate mirajul emigraţiei, în cazul unora:”Ca gândul aleargă spre alba nălucă, /Spre poamele de-aur din visu-i ceresc… /Cămila, cât poate, grăbeşte să-l ducă…  /Dar visu-i, nu este un vis omenesc — /Şi poamele de-aur lucesc — strălucesc /Iar alba cetate rămâne nălucă.”
    Însă nu aceasta a vrut, în primul rând, asociaţia Nou Horizont din Valencia să sugereze organizând o manifestare cu titlul “Una noche de diciembre”. A fost o seară culturală, o ocazie de crea o punte între cultura română şi cea spaniolă, în speţă valenciana.
    Prezenţa unei asistenţe numeroase (în jur de 70 de persoane), a presei valenciene şi a unor personalităţi, notabilităţi şi personaje implicate în gestionarea emigrării ne oferă o satisfacţie deplină.
    Programul a cuprins proiecţie de video cu imagini din România, colinde româneşti, cântece în valenciană precum şi un moment emoţionant de acordare a unor diplome ale asociaţiei, printre care şi diploma integrării. Moş Nicolae a adus dulciuri copiilor care au venit la reuniune. Miniexpoziţia de obiecte etnografice româneşti şi carte românească, precum şi expoziţia de fotografii din România au dat o notă de farmec  dând locului de desfăşurare a festivităţii o anume expresivitate.
    A fost o seară frumoasă de decembrie, a celebrarii sincrone a celor doua culturi într-o atmosferă de sărbători de iarnă, a comuniunii între cei prezenţi, a comensalităţii şi convivialităţii româno-spaniole. O seară, sperăm, de neuitat pentru invitati.

    Dumneavoastra ati auzit de cuvantul “precedent”? Stiti ca in justitie exista o metoda de argumentare care se bazeaza pe “precedente” si nici mama NATO si UE nu se poate deroba de ce au stampilat la un moment dat? Stiti ca maghiarimea nu viseaza altceva decat refacerea imperiului Sf. Stefan? Ca fara sa existe bumbaceli, exista totusi conflicte prin HAR-COV? Conflicte rasiale, in sensul ca, daca nu esti maghiar, s-ar putea sa ai probleme in viata de zi cu zi. Respectiv sa-ti pierzi locul de munca, sa “nu inteleaga” vanzatoarele ce vrei sa cumperi, pe la administratie sa nu poti obtine actele de care ai nevoie.
    Cine a spus ca “somnul ratiunii naste monstri”? Eu cred ca un pic de preventie nu face buba … Macar ca sa nu cadem ca gugustiucii de pe gard cand s-o intampla.

    Centrul de studii pentru Resurse Romanesti anunta aparitia numarului 12 al revistei “Contact”, revista pentru romanii de pretutindeni. Din sumar: Romanii din Ungaria au renascut din propria cenusa # Voronin califica Romania drept “stupida”# Romanii din Timoc sprijiniti de Consiliul Europei
    Revista poate fi citita la www.centruldestudii.ro sau direct la:
    http://www.centruldestudii.ro/csrr/contact/2007/11_01contact.pdf

    =================================================

    REFLECTII
    Oamenii sunt ca niste cristale pure, iti arata de fiecare data alta fata, e un adevarat mister sa o poti desoperi pe cea “adevarata”- nu stiu daca am spus-o eu sau am citit-o undeva

    NUSA ILISIE , Spania __________________________
    OPTIUNI
    Octogenarul Ovidiu Creanga , scriitor din Canada, revenit in Basarabia natala :
    Visul meu a fost să ajung la Vărzăreşti, mai ales că, în fiecare an, dau un premiu de 200 dolari celui mai bun absolvent al Liceului „Alexandru cel Bun” din localitate. Până acum, transmiteam premiul prin intermediul unor prieteni de-ai mei, dar, de data asta, am hotărât să-l înmânez personal. Astfel, pentru prima dată, după 80 de ani, am fost în satul meu natal.
    Vărzăreştii este un sat curat şi frumos. M-au impresionat mai cu seamă copiii, care tocmai aveau balul de absolvire şi erau foarte eleganţi: fetele – în rochii superbe de bal, iar băieţii – în costume mai bune decât al meu. Doamna directoare, Zinaida Stratulat, ne-a organizat o masă la care au fost prezente mai multe personalităţi marcante din Basarabia.
    Toţi erau curioşi ca să afle de la mine mai multe lucruri, căci eu vin „de pe partea cealaltă a pământului”. Le-am mai spus şi câteva snoave şi nişte întâmplări de la Vărzăreşti de pe când eram un copil zbânţuit. Am fost profund impresionat de această revedere şi nu mi-e ruşine să recunosc că „am dat apă la şoareci” – adică, de emoţie, m-a copleşit plânsul de câteva ori. Am lăcrimat de fericire. Pentru că am regăsit Basarabia din amintirile copilăriei mele.
    (fragment din ziarul ” Timpul ” , Chisinau )

    ==================================================

    # ROMANI IN SPANIA
    Uniunea hispano-romana “DACIA”
    www.unionhispanorumana.es
    Miguel Fonda Stefanescu – Presedinte
    Federatia Asociatiilor Romanesti din Spania www.fedrom.org
    Apara-ti drepturile: http://uniunea.blogspot.com/2007/05/apr-i-drepturile.html

     #  Americanii entuziasmati de unicitatea Maramuresului Romanesc
    Un articol de Carol Pucci – SEATTLE TIMES – Sep. 23, 2007
    Citeste aici >>>>http://www.philly.com/inquirer/travel/20070923_Where_old_ways_are_real__not_re-created.html

    # UN DOCUMENTAR DE ROMAN IN SPANIA
    http://.adriana-vidroiu-stanca.blogspot.com
    # CEVA INTERESANT
    http://blog.4night.ro/florisx/

    # REVISTA ” SATUL NATAL “
    http://www.viitor.3x.ro/index.htm
    # STUDII DE ISTORIE BANATEANA
    http://www.muzeulbanatului.ro/istorie/publicatii/analele_banatului_vol2_2006_f.htm

    # Va trimit, pentru revistele dvs. ARP, un nou articol, care aduce “la zi” situatia romanilor din Italia acestor zile/saptamani…manipulari si intrebari legitime, solutii reiterate…
    ADRIAN BOTEZ
    # Poemul “The Man from Sydney Town” este o lucrare inspirata din folclorul australian,scrisa mai exact de Tania Miclau.Fiica mea s-a inspirat dupa clasicul poet australian A.B.”Banjo” Paterson, care a scris poema “The Man from Ironbark” (Ironbark -numele unei simple carciume) “Rugaciunea unui Dac” a lui M.Eminescu, translatata in Engleza de Corneliu M. Popescu, am mai publicat-o si eu in Revista “Iosif Vulcan” in anul 2000. Deci, cu placere la prezint pentru publicare in noua revista in Limba Engleza – “Kogaion”.
    Ioan MICLAU – Australia

    # Sunt o scriitoare din Galati, fosta jurnalista (n. 1946, acum la pensie…) si apreciez foarte mult articolele dvs., conceptia lor si mai ales acest inspirat mod de a le face sa fie citite de cat mai multa lume. Neamul romanesc, la propriu, merita o asemenea onoare. Sper din tot sufletul sa trezeasca mai multe constiinte adormite.
    In acest context va propun si eu doua articole pentru publicatia “Neamul romanesc”. Ramane sa apreciati daca veti considera ca sunt interesante si merita atentie.
    Violeta Ionescu
    # Ma numesc Laura Mihalca, sunt eleva in clasa a XI-a la liceul de arte plastice Tonitza, Bucuresti si va trimit cv-ul meu si cateva din poeziile mele, atasate, in speranta unei colaborari sau a publicarii lor intr-un volum , cu sprijinul dumneavoastra.Astept raspunsul si parerea dumneavoastra despre texte.
    Laura Mihalca

    # Zilele acestea va fi gata un articol cu vlădica Antonie. Mă tot chinui să vă trimit un articol mai mare cu Ştefan cel Mare pentru Revista de etnologie şi nu reuşesc. Deocamdată, pentru ,,Dacologica” aş avea articolul De la daci la Meşterul Manole. V-am trimis ,,Scrisoare pastorală . Vor mai urma şi altele, dacă va vrea Cel de sus.
    Vă mulţumesc cordial pentru tot ce aţi făcut pentru mine.Dumnezeu să vă ajute!
    Pr. Al. Stănciulescu-Bârda

    # Va mai trimit cateva randuri pe care le-am gasit intr-un jurnal de acum cativa ani.Sper sa va placa…
    Cristina Lipan(Italia )
    # Am descoperit de curând revista ” Luceafarul Romanesc”pe Internet.Ca unul care îmi petrec vară de vară vacanţele la Prilipeţi, de peste 40 de ani, m-am bucurat să constat că director al “Luceafărului Românesc”este din satul vecin, Dalboşeţ.Vă propun o colaborare pe tărâm literar, eu fiind mare amator de poezie.Şi cu ce aş putea începe, dacă nu cu un omagiu adus morilor de apă din Rudăria! Cele din Prilipeţi nu mai sunt funcţionale, din păcate! Dr.Mihail Mataringa,Constanţa

    # Pentru o eventuala publicare doresc sa va expediez “Comentariu la articolul dr. Cornutiu” din jurnalul Crisana din Oradea.
    Ioan Mugioiu
    3 Noiembrie 2007, Langenthal, Elvetia
    # Va multumesc foarte mult pentru mesajele primite; va urez, atat din partea mea, cat si a colegilor de redactie multa inspiratie, succese in tot ceea ce faceti si o iarna minunata.
    Va mai trimit spre publicare doua texte si o fotografie, si, ca si pana acum, daca vor fi publicate sa ma anuntati si pe mine.
    ANGELA BACIU – MOISE
    # Nu stiu daca ati citit mesajul meu anterior. Presupun ca nu. Va spuneam acolo ca am constatat ca ati publicat ep. XIV, insa ca nu ati precizat faptul ca el face parte din cap II Ciudatenii ci ati lasat sa apara ca facand parte din cap I Drumul spre Thassos.
    Poate ca pentru dvs. nu este importanta o asemenea abordare precisa. Insa, pentru mine este, intrucat ma gandesc, in primul rand, la cititori si doresc sa dau toate detaliile ajutatoare ca sa se inteleaga. Chiar pentru romanul in sine, acest lucru are importanta.
    Asadar, apelez la intelegerea si ingaduinta dvs. si sper ca veti proceda la corecturile pe care le solicit si care imi par firesti. Insa, daca insistentele mele va deranjeaza, va rog sa primiti scuzele mele: nu voi mai reveni.
    Va multumesc , Marian Badea
    # Va salut cu mult drag.V-am trimis un eseu despre Nichita Stanescu la Chuisinau, dar nu am vreo confirmare ca ar fi ajuns la Dvs. Acum va trimit un articol cu totul nou, scris mai ieri, in legatura cu recunoasterea de catre niste foruri ale Uniunii Europene a “limbii moldovenesti”. Poate sa intereseze atitudinea si pe cineva din Tzara… – nu stiu, decideti Dvs.
    Vlad Pohila
    #
    In documentul atasat exista o reductie a fisei de creatie a lui Nicolae Cabel trimisa in urma invitatiei directe si imediate a lui Artur Silvestri, invitatie si intiativa in fata carora ma inclin cu toata consideratia.
    Nicolae Cabel

    ============================================

    In arhiva” Monitorului imobiliar “:

    PESTE 200 DE SUBIECTE IMOBILIARE DE MARE INTERES; CA SA LE CITITI, APASATI AICI >>>>>

    TrackBack Identifier URI

    D. LUCRĂRI COLECTIVE

    __________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________