ANALIZE ŞI FAPTE nr. 96

Adrian Botez: „Anii trădărilor“, un articol-sinteză a catastrofelor moral-spirituale, din România ultimelor luni..

În 1997, preşedintele de atunci, Emil Constantinescu, şi Ministrul de Externe, tot de atunci, Adrian Severin, dădeau Ucrainei, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni, printr-un Tratat (…”de prietenie şi bună vecinătate”…) mârşav, fără a fi siliţi de tancuri şi mitraliere, Basarabia de Sud, Bucovina de Nord, Ţinutul Herţei, Insula Şerpilor (cu tot cu platforma petrolieră submarină…)…Peste 10 ani, în octombrie 2007, care va să zică, preşedintele de acum, Traian Băsescu, şi Ministrul de Externe de acum Adrian Cioroianu, nu îndrăznesc să ridice capul din pământ, ca doi repetenţi, în faţa lui Victor Iuşcenco, atunci când acesta se răsteşte la România şi la români (prin intermediul „aleşilor”… – cine naiba i-o fi ales şi pe ăştia…?), afirmând, despre Canalul Bâstroe, că e parte a Ucrainei SUVERANE… – şi-o să-l sape până ce s-o dărâma pământul sub ei…şi-o dispărea, sub pământ, Delta Dunării…De fapt, „suveranii” ăştia ne făcuseră cadou, imediat după 1989, pe Canalul de Mijloc-Sulina, un vas încărcat cu bare de fier, Rostock, pe care, râzându-ne în nas, l-au >>>>>>

NEAMUL ROMANESC – o revista care nu iarta nimic ; iata cele mai noi atitudini dar sunt cateva din sute

N.N.Tomoniu : „Corina Dragotescu «o freacă» la Realitatea TV“

Când am auzit-o pe „jurnalista” Corina Dragotescu, la „Taifasul lui Gheorghe” de la Realitatea TV, că nu ştiu ce înalt funcţionar de stat, mi se pare un ministru dar asta contează prea puţin, deci că când a zis că acel ministru „o freacă”, nu mi-a venit să-mi cred urechilor!
Îmi venea să intru eu în pământ de ruşine, pentru ruşinea ei! Moderatoarea însă, s-a făcut luminoasă la faţă şi convinsă de cuvântul magic descoperit de „talentata” Corina a continuat:

„- Şi cine o mai freacă?”
Păi voi, măi jurnalistelor de doi bani! Tot la fel aţi radiat de fericire şi când bădăranul de Gheorghe, în altă emisiune, v-a ameninţat că o să „vi-o tragă”, ştiaţi bine ca nu era o glumă ci se referea, ca un golan din mahalalele Bucurestiului, la fapta aia „ruşinoasă”!

O fi avut ea cenzura comunistă o acţiune distructivă pentru libertatea de exprimare dar era, cel puţin, de bun simţ! Un redactor şef de atunci, v-ar fi chemat pe toţi imediat în birou şi v-ar fi spus: >>>>>>>>

Invataturile Par. Amfilohie Branza: Pana cand Dumnezeu va randui un om providential, un viteaz totodata si sfant, care sa ne adune pe toti la un loc si sa ne conduca, trebuie sa pastram cu orice pret aceste valori. Lupta noastra este una de rezistenta

Să privim în trecutul nostru şi vom şti ce avem de făcut. Eroismul şi sfinţenia sînt cele două căi de salvare ale noastre. Eroii au făcut istoria laică, iar sfinţii au făcut istoria bisericească. Să învăţăm să-i recunoaştem pe sfinţi şi pe eroi, să-i cultivăm şi să ne silim să le călcăm pe urme.
Este foarte mare lucru să creşti în preajma unui erou, să-l simţi, să trăieşti în cîmpul lui de influenţă. Eroul îndrăzneşte, revoluţionează, pune în mişcare potenţialul de luptă, de muncă, de răbdare. Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrîn, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul nu sînt porecle, ci nume de eroi, care au făcut istoria.
Vecinătatea unui sfînt ne este şi mai mult de folos. Aceste prezenţe vii ne fac să înţelegem că avem un suflet de mîntuit, că sîntem chemaţi să practicăm virtutea, că avem o altă dimensiune a vieţii, că mergem spre învierea cea veşnică. Binele de aici nu e doar un bine moral, ci este o treaptă într-un urcuş duhovnicesc spre îndumnezeire, spre desăvîrşire, căci sîntem fii lui Dumnezeu şi sîntem chemaţi spre nemuririre.
Avem datoria să ne autoeducăm. Doi cîte doi, trei cîte trei, să formăm mici familii unde să căutăm să ne desăvîrşim. Pînă cînd Dumnezeu vă rîndui un om providenţial, un viteaz totodată şi sfînt, care să ne adune pe toţi la un loc şi să ne conducă, trebuie să păstrăm cu orice preţ aceste valori.Lupta noastră este una de rezistenţă creştină, este un creştinism de rezistenţă. Să păstrăm în noi sfinţenia vieţii şi eroismul strămoşesc. Să lecturăm istoria adevărată, să ne aprindem sufleteşte de acest mod de viaţă, să ştim cum să răbdăm şi noi şi mucenicia, şi munca, şi lupta, să înţelegem datoriile noastre. Virtutea să fie modul nostru de viaţă şi să nu încetăm a tinde spre perfecţiune în tot ce facem.

INCREDIBIL !Iata unde duce “politica de cadre a noii stapaniri “:Bolşevism la Episcopia Oradiei

Venirea comunismului în România s-a făcut după tipare clasice, importate din vasta experienţă a bolşevicilor urîtori de Dumnezeu. S-au luat cîţiva oameni de încredere ai regimului şi s-au postat în funcţii cheie, iar sub ei s-a instaurat o ceată de nătărăi, scursurile societăţii, care din infractori au ajuns ofiţeri şi activişti de răspundere. *Tiparul s-a aplicat de curînd la Oradea, unde nu se cuvine să mai fie tolerată vreo urmă de bun simţ, după părerea unora.*
*Cîtă vreme nu a fost nimeni care să spună “pe aici nu se trece”, rămîne tot ca urma să aleagă. Cei ce vor trăi în Hristos vor fi prigoniţi, după cuvîntul Sfîntului Pavel. Doar că, ceea ce pînă acum nu a mai fost, ei vor fi prigoniţi de către oamenii Bisericii. Cu adevărat, la sfîrşitul veacului puţini mai sînt cei ce se mîntuiesc, de vreme ce şi a te sminti de astfel de întîmplări aduce depărtarea Darului lui Hristos. Un lucru este limpede, însă: Ceea ce se petrece la Oradea nu este singular, şi seamănă a boală fără de leac. Biserica nu va muri, dar cancerul acesta ecumenist şi anti-hrist va face ravagii.*
*Să ne pregătim de zile negre, aşadar. Nu este România excepţia. Lucruri similare se petrec şi prin alte părţi. Duhurile rele încearcă să rupă Trupul lui Hristos în cît mai multe bucăţele, iar dacă nu pot, încearcă să îmbolnăvească mădularele acestui trup cu boli fără de leac. Doar viaţa curată în Hristos poate izbăvi de aceste grele încercări. Deşi şi aici trebuie multă luare aminte, căci unii dintre promotorii rătăcirilor sînt bine pregătiţi să răspundă cu citate scoase din context şi răstălmăcite din scrierile Sfinţilor Părinţi. Cu adevărat, lucrarea de căpetenie a acestor vremi este plînsul, lacrimile de pocăinţă şi de umilinţă.*Se mai roagă cineva pentru Sfînta Biserică?

*Episcopia Oradiei se imbogateste cu oameni “valorosi
*In 10 ianuarie 2008 staretii de manastiri au fost convocati sa participe la o sinaxa la episcopie. Ca de obicei, nimeni nu le spune nimic participantilor despre cele ce urmeaza sa se dezbata. Ajunsi la fata locului (la episcopie in sala de sedinta) staretii manastirilor au aflat ca trebuie sa aleaga noul exarh peste manastirile din eparhie. Li s-a spus de catre PS Sofronie ca cel mai potrivit ar fi Ionut Oprea cu numele de monah Antim, o persoana destul de controversata tinand seama de trecutul sau moral din cadrul manastirilor pe unde s-a mai perindat (Izbuc, Stana de Vale si apoi “frumusetile” civiliei…), cu nimic mai presus decat noul staret de la Izbuc Dometie (a fost diacon, s-a intors in lume si a revenit direct staret la Izbuc in locul lui Timotei Mangau). Cine dintre staretii prezenti a avut curajul sa spuna ca protosinghelul Antim nu este tocmai cel mai potrivit pentru aceasta functie? Nimeni. Toti staretii si staretele care au fost prezenti au aplaudat si l-au felicitat pe noul exarh, iar cand au iesit pe usa episcopiei au exlamat “Vai Doamne, dar pe mainile cui am ajuns!”.

Scandalos! Un demnitar roman tine caciula pe cap cand se canta imnul Tarii – Un episod sinistru, povestit de scriitorul Ion Marin Almajan

Invitaţie la respect
Întâmplarea s-a petrecut într-unul din oraşele de la graniţa de vest.În ziua de 1 Decembrie autorităţile
locale au invitat la sărbătorirea Zilei Naţionale a României câţiva oficiali dintr-o localitate vecină din Banatul sârbesc, localitate cu care respectivul oraş era înfrăţită.La ora stabilită conform protocolului au ieşit toţi mai-marii oraşului, împreună cu invitaţii, în piaţa centrală, la monumentul eroului din Decembie 89. Au răsunat după cum se cuvenea acordurile Imnului naţional al României. Toată suflarea s-a descoperit, în afară de unul dintre şefii locali.Atunci primarul localităţii vecine sârbeşti l-a rugat pe cel ce era mai aproape de insul cu căciula pe cap să-i spună să se descopere.Demers fără nici un rezultat. Primarul din Serbia a insitat de data acesta adresându-i-se personal celui cu căciula. Răspunsul a fost să fie lăsat în pace că îi este frig iar dacă mai insistă oaspetele nu va mai fi chemat cu un alt prilej.
Vecinul din Serbia şi-a făcut cruce şi l-a lăsat în plata Domnului pe mai-marele din România.

În anul următor, capii administraţiei din oraşul de la graniţa de vest a României au adresat din nou invitaţie prietenilor din Serbia să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale a ţării noastre. Primarul din Serbia a răspuns că va onora invitaţia dacă toţi participanţii la sărbătoare se vor descoperi la momentul intonării imnului naţional.

Răspunsul boşilor români nu-l cunosc. Vă las pe dumneavoastră să vi-l imaginaţi…

ION MARIN ALMĂJAN

TIPOLOGIA PRIGONITORULUI: “PROTOTIPUL GOGU RĂDULESCU”

Putini sunt cei care stiu – sau isi mai amintesc – ca oficializarea prigoanei impotriva “protocronismului” s-a produs in anul 1988 , prin articolul de denunt semnat de GOGU RADULESCU in publicatia (astazi considerata complet gresit ca fiind de “rezistenta”) “ROMANIA LITERARA”. Articolul, scris in maniera clasica a demascarilor din “Scanteia “anilor 50 , a produs un puternic efect in epoca si a statornicit ideea ca aceasta idee culturala ar fi periculoasa si trebuie inlaturata. Aceiasi viziune exista si in cercurile “ocultei ” care controla Romania la acea data (si care a iesit la suprafata odata cu 1990) iar “manifestul anti-protocronist “semnat de batranul agitator al Kominternului a dat semnalul “precursor” ca ideologia kominternista a biruit si s-a instalat la toate parghiile de comanda, atunci ca si astazi.

DOSARUL ACESTUI MANIFEST VA FI PUBLICAT IN CURAND IN ACEASTA PUBLICATIE ,ALATURI SI DE RASPUNSURILE CELOR INCRIMINATI CARE ,IN EPOCA , NU AU PUTUT SA PUBLICE OPINIILE LOR IN ROMANIA, FIIND SUPUSI CENZURII.
Despre GOGU RADULESCU si cercul lui nociv de propagandisti ,alcatuit din vechi membri al kominternului si Nomenklaturii (si fiii,nepotii,nurorile ,ginerii si cumetrii lor )ramasi cu privilegii dar fara “functii “,s-a vorbit foarte putin in perioada recenta, >>>(din revista CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC )>>>

SLUGI ÎN CĂUTAREA UNUI STĂPÎN – Un comentariu de Ion Măldărescu: „Profetul şi osanalele“

„Errare humanum est, perseverare diabolicum”
Am citit, într-o prestigioasă revistă românească, un text în cuprinsul căruia, sub „sugestivul” titlu
”HORIA ROMAN PATAPIEVICI – SAU PROFETUL BATJOCORITOR”
cineva ridica osanale de o asemenea amploare încât presupun ca şi-a consumat întregul stoc de superlative… … concret:
„Enorma erudiţie… Erudiţia autorului fizician este sclipitoare. Se glosează un amalgam (compozit) de izvoare, greu departajabile de enunţurile aforistice tăioase, mereu între picanterie şi metaforism menit a înveli textul în hlamidă de sărbătoare”. (cam pestilenţial mirositoare sunt izvoarele „profetului”)

„…Profetul Horia Roman Patapievici devine vizionar Tofflerian…” (… Mai lipsea să-l aşeze lângă Nostradamus…)
„…Un super-ego incendiat, controlându-şi delirul… (Gândul mă duce la Van Gogh, dar el a lasat ceva umanitatii. Oare după ce îşi va tăia urechea, ce va lăsa „profetul”în urmă ?) >>>>>Ion Măldărescu>>>>>

TEME ASCUNSE CU GRIJĂ – Theodor Codreanu: „Agonia Bucovinei“

Cum numele lui Ion Beldeanu ca poet şi prozator nu mai are nevoie de nici o recomandare, voi preciza că scriitorul este deopotrivă şi un publicist remarcabil, cea mai importantă operă a sa din această postură find seria de trei volume închinate Bucovinei. Cel din urmă a apărut anul acesta la Editura Muşatinii din Suceava, sub titlul Bucovina care ne doare. De precizat că nu pe toţi românii îi “dor Bucovina”, fiindcă durerea de Bucovina ni se trage de la Eminescu. Şi cum nici de Eminescu nu ne prea ne “doare” astăzi, de ce ne-ar durea durerile lui? Ne-au vindecat comuniştii de asemenea dureri, iar politicienii noştri postdecembrişti le-au preluat moştenirea încântaţi că au mai puţine dureri pe cap, mulţumindu-le cu asupra de măsură, ba sporind-o cu tratate internaţionale în regulă. Cum nici comuniştii nu merseseră până la cedări cu acte în regulă, liderii “anticomunişti” doar cu vorba s-au gândit că nu pot intra în Europa dacă nu vând vecinilor teritoriile lor istorice, ţinute cu mari jertfe de înaintaşi, de la Ştefan cel Mare până la tragicul mareşal Ion Antonescu, declarat odios şi “fascist” din atare pricină. >>>>>>>

INCREDIBIL! „Unicul Institut românesc din Occident se află în primejdie de a-şi înceta activitatea“- o scrisoare de la Ioan Mugioiu, Tamara Mugioiu (Elveţia)

Un reper de cultură română, de mare valoare, aflat în sud–vestul Germaniei, la cca.30 de km de graniţa franceză şi la cca. 60 km de graniţa elveţiană. Aproape 60 de ani de existenţă, mulţumită unor patrioţi români.
Puţini români ştiu de existenţa acestei instituţii, chiar dacă sistemele de informaţie în masă româneşti (radio, presă şi TV) aduc veşti din lumea vestică, Uniunea Europeană şi Pactul Atlantic de Nord , dar nu din domeniul vieţii care ar trebui să le fie drag românilor. Scopul acestui articol este de a aduce la cunoştinţa celor responsabili de cultura română din România despre această bibliotecă.

Biblioteca funcţionează la ora actuală numai datorită muncii voluntare a unor români patrioţi, şi anume: director Iancu Ioan Bidian (73 de ani) şi doamna Rodica Moşinski (85 de ani), bibliotecară. De ani şi ani, fără vreun salariu sau bonificaţie, aceşti oameni îţi închină timpul liber culturii române. Discutînd cu d-l Bidian, am aflat că potenţiali amatori, care ar putea succeda pe dînsul şi pe d-na Moşinski nu există. Cu toate că în Freiburg in Br. există mulţi români! Mulţi, care ar putea să preia treptat administrarea acestui lăcaş de cultură. D-ul Bidian a încercat să găsească deasemenea şi sprijin la instituţiile de cultură din România, >>>>>

RIPOSTA LA ” SCANDALUL EMINESCU”- Scriitorul Emilian Marcu reactioneaza ferm :” Eminescu nu este numai al nostru, ci este cetăţean de onoare al Universului”

Vocea continuă a izvorului, a frunzei,sau a ierbii gata să învelească în lumină de lună tâmpla ce ştie să se bucure şi să plângă în limba, atât de generoasă, a poporului român este însuşi Eminescu.
Prin Opera sa, Eminescu nu este numai al nostru , ci este cetăţean de onoare al Universului. In Panteon el înlumină, prin spiritu-i mereu ardent, întregul Cosmos.
Aşa cum vântul şi apa, lumina şi întunericul, ura şi dragostea sunt eterne tot aşa şi Eminescu este etern. El nu e numai al Moldovei ci,deopotrivă,al întregului spirit românesc dintre haturile acestei patrii, dintre haturile patriei cele adevărate, dar şi de aiurea.
Mări vor seca şi munţi se vor toci, mări se vor naşte şi munţi se vor înălţa dar chipul luminos al Luceafărului românesc veşnic va străluci aşa cum însuşi Soarele străluce.
Eminescu, dorul nostru de taină va veghea pururea înveşnicirea noastră în patria limbii române.
El a dat demnitate şi supleţe, ardere eternă cuvântului românesc ridicând limba română la rang de maximă nobleţe şi ne-a lăsat să credem,şi chiar să fim convinşi că Dumnezeu, în ceruri, ascultă Poezia în limba română, în limbra în care, atât de limpede, Eminescu a spus:

De-al meu propriu vis mistuit mă vaiet, /Pe-al meu propriu rug mă topesc în flăcări…”
Aşa cum vântul şi apa, lumina şi întunericul, dragostea şi ura sunt eterne, tot aşa şi Eminescu etern fi-va.
EMILIAN MARCU

ALERTA – Celebrul filosof Francis Dessart atrage atenţie privitor la un fals insistent: „Federalism“ şi „model elveţian“

Alexandru Nemoianu : ” Un gigolo si cateva ganduri despre viitor “

Am avut vreme sa ‘trec” prin anume publicatii “on line”, mai vechi.In acest context am vazut si penibila prezentare a “printului” Duda ,facuta de ” Adevarul”. Cuprins de furie am si pus un comentariu,”Un huligan politic“/Prezenta lui Radu Duda,ca “print” si vorbitor pentru Romania,este un scandal.Acest individ,fripturist dedicat si amoral exemplar,incheie in chip nimerit activitatea unei “dinastii” care a insemnat noapte si negura pentru Romania.“.Aparitia acestui impostor cred ca reflecta panica celor care dirijeaza noua ocupatie.Cine,intreg la minte,poate crede ca el reprezinta alta decat un gigolo?”Ei”(care sunt lucrarea tartorului dar care nu sunt cretini) stiu ,si stiu bine ,ca actuala improvizatie(Basescu si eiusdem farinae) sunt pe duca.In disperare recurg la “duda” dar evident asta denota panica. “Sa avem putintica rabdare”.

Reactia mea la neghiobiile lui Duda a fost de furie dar modul in care am “formulat” a cautat sa obtina reactie.De regula,cu doar cateva luni in urma, aceste “opinii” pe care le afisam primeau raspunsuri insultatoare, gen”ba idotule”,”ba securistule”,etc. De data asta majoritatea “opiniilor” erau de aprobare catre ce spuneam,de acelasi tip,reflectau nemultumire, furie mocnita. Peste cateva luni furia va fi pe fata.Dar veti vedea un lucru. Rubrica de “opinie” va fi eliminata. Asta s-a intamplat aici unde in variantele electronice nu mai exista rubrica “discussions”.De fapt este si firesc.Este politica “unanimitatii” care, inevitabil, duce la izolare,ignorare si apoi la represiune,”rotirea ciomagului”.Iar apoi la disparitie.

Corneliu Vlad: Ne-a părăsit Mihai Pelin, un Cavaler al Adevărului

Ne-am cunoscut personal doar de cativa ani, dar, de la bun inceput, ne-am simtit de parca am fi fost prieteni de-o viata. Interiorizat, subtil, ironic, competent, neinfricat, isi sictirea cu un dispret suveran adversarii de opinie, isi iubea profund si cu discretie prietenii. Stia lucruri bine ascunse si ciudate, dar nu le etala niciodata ostentativ si, mai ales, nu colporta, nu denigra, nu mistifica. Verdictele sale – de om aplecat spre cercetare si om al condeiului, desigur – se asezau ca o lespede definitiva peste oameni controversati si evenimente controversate. Bunaoara, Mihai al nostru i-a asezat asa cum se cuvine, in cartea istoriei, pe alti doi Mihai – ultimul rege al Romaniei, implicat intre altele in afacerea sulfuroasa a tablourilor, si capetenia securista devenita general defector, care nu inceteaza sa picure otrava in lumea romaneasca de azi.
Personaj singular al unei epoci zbuciumate, Mihai Pelin proiecteaza, si dupa disparitia sa pamanteasca, o lumina constanta a Adevarului asupra realitatii cu mari zone de umbra si efecte optice inselatoare, pe care a traversat-o cinstit si lucid. >>Un comentariu aparut in ” Cronica Romana ” >>>intreg articolul aici >>>>

NODUL GORDIAN :”Daca asta e democratie atunci … mai bine lipsa”-un comentariu de Alexandru Leitner-Moruzzi

Pot sa va asigur ca nimeni n-are ura fata de poporul american ca atare, ca nimeni nu uraste capitalismul ca ideologie si ca toti ne dorim o democratie cat mai autentica. Ceea ce pare ura, reprezinta lipsa de intelegere a unora dintre noi fata de masurile de “democratizare” cu forta armelor, toate interventiile sfarsind pana la urma cu anarhie sau totalitarism, ceea ce se numeste capitalism romanesc este de fapt o impartire samavolnica (sa nu zic furt) a avutiei nationale, capitalistii provenind fara exceptie din randul celor care au facut si fac echilibristica pe muchia Legii, “averile” provenind fara exceptie din “afaceri” cu banul public, iar democratie inca n-a vazut nici dracu-n Romania.
Sigur ca, eu unul, intreb ca ala din Caracal: pai ce facuram fratilor? Ne-am adus parintii in situtia sa cerseasca sau sa rascoleasca prin pubele, am exploatat “greaua mostenire” pana nu mai e buna de nimic, am vandut solul si subsolul, am retrocedat si ce nu era de retrocedat (ex. Malaxa), de la ZERO, in 18 ani am acumulat datorii in valoare de 80 de miliarde de Euro si zilele astea “revolutionarii” se cearta ca chiorii pentru noi privilegii, inlocuind cu succes fostii “ilegalisti”. Ei bine, daca asta este capitalism, atunci prefer socialismul. Daca asta e democratie atunci … mai bine lipsa.

_________________

Întâmplări cu scriitori – Mircea Micu: „O intervenţie cu efect invers“

Corneliu Leu, prozator, scenarist, operator amator, autor de filme pentru televiziune, conducător auto, este unul dintre cei mai joviali, surâzători, optimişti şi simpatizaţi scriitori din perimetrul capitalei şi chiar mai încolo. Are ceva din voioşia gurmanzilor şi fiind un excelent coseur se mândreşte cu faptul că în anul care a trecut, de pildă, n-a „încasat“ nici o amendă, nici o sancţiune, de la cei ce veghează securitatea nevinovaţilor pietoni şi asta datorită, în primul rând, modului în care ştie să-l abordeze pe posesorul fluierului şi-al carneţele-lor cu dungă roşie.
– Eu nu mă dau nici mare, nici nu iau o morgă importantă, nici nu angajez discuţii principiale. Mă fluieră tovarăşul, opresc reglementar, cobor cât mai vinovat cu putinţă, îl ridic în grad cu o tresă, pun ambele mâini la inimă în semn de mea culpa, mă înclin cu deferenţă şi ascult aprobând morala de rigoare, repetând invariabil: „Aveţi dreptate, am greşit, oameni suntem şi omul e supus greşelii“…

Confraţii întru scris şi volan îl ascultă plini de o admiraţie vecină cu invidia, se minunează şi-şi promit, în gând, să adopte aceeaşi metodă ce s-a dovedit atât de co-respunzătoare pe parcursul unui întreg an. >>>>>>>>

VINE APOCALIPSA? Asa se pare; din nou despre biocipuri

Exista destul episoade care sunt relatate in ” Apocalipsa” si se recunosc in viata de toate zilele ; ele par sa nu mai fie ” intamplari” si nici impresii derivate din accese de bigotism>Iata unul din ele,comentat sumar dar exemplificat cu oarecare largime :
“Biocipuri urmeaza a fi implantate in Anglia. Nu-i o noutate… Se incepe cu detinutii…
Linkul in engleza: http://informationliberation.com/?id=24665
din care am rezumat pe: http://sceptik.wordpress.com/2008/01/18/166/
Doamne-ajuta!”

CUM SE TRĂIEŞTE ÎN GERMANIA ? O ALTA IMAGINE A REALITATII

Prof.dr. Viorel Roman (Universitatea Bremen) – despre” locuinta germana “

În Germania sunt 2-3 tipuri de locuinţe si anume: cele sociale destinate populaţiei care nu are surse financiare pentru a-şi plăti un spaţiu locativ; locuinţele medii ale oamenilor de rând şi bineînţeles vilele celor bogaţi care sunt de regulă în toată lumea , în special în zona Mării Mediterane , Spania, Italia, Portugalia – acum vine şi perioada extinderii în fostul R.D.G.-, în Croaţia, Slovenia şi Ungaria , la Lacul Balaton Cumpărarea de locuinţe în zona ortodoxă, la români, o fac numai saşii care au plecat din România. Cam aceasta e structura imobiliară din Germania , care trăieşte la ora actuală o criză pentru că sistemele de asigurare de bătrâneţe, de şomaj şi de sănătate trebuie reformate. S-a terminat cu perioada fericită postbelică , urmează o perioadă foarte dură ; dar piaţa imobiliară germană este foarte mare iar aceasta e o problema foarte complicată şi -accentuez – locuinţele au scăzut ca preţ în ultimii ani spre deosebire de toate ţările din lume aproape , în afară de Japonia.Locuinţele în Germania sunt ca în toată lumea determinate de locaţie: în centrul Frankfurtului nu-şi poate cumpăra locuinţă o familie normală ,să zicem de poliţişti, de salariaţi , ei trebuie să meargă la periferie deoarece în centru stau numai cei care sunt profesionali foarte buni. Tinerele familii pot însă cumpăra o casă la periferie cu 200.000 – 300.000 euro în rate pe 20-30 de ani cu o dobândă la ora actuală foarte mică de 4-5%, cea mai mică din istorie probabil. Familia face o asigurare pe viaţă deoarece în cazul decesului plăteşte firma asigurătoare casa si astfel nu sunt probleme. Problemele apar numai în momentul în care familia se dezmembrează , lucru foarte răspândit în Germania unde fiecare a treia familie nu rezistă: dacă unul devine şomer şi catastrofa este perfectă, dacă piaţa imobiliară scade şi locuinţa care a costat 300.000 euro acum este numai 200.000 euro , ei vor trebui să plătească până la moarte cei 300.000 euro si cu toate că au cumpărat-o cu 300.000 euro , primesc pe ea în cazul în care doresc s-o vândă numai 200.000 euro.


_________________

AGENŢII HAOSULUI – Aşa-zisa „Societate Academică“ atacă acum si Universităţile!

Cu tam-tam-ul de rigoare, asa-zisa Societate academica din Romania a Alinei Mungiu Pippidi a mai alcatuit o Coalitie: a “Universitatilor curate”. In prim plan, aceiasi activisti “galonati” ai societatii in civil: Andrei Plesu (care nu a avut, nu are si nici nu poate avea vreodata vreo calitate morala – vezi arhiva Civic Media), Alina Mungiu (de care ne vom ocupa in curand) si Cristian Parvulescu, recent dat afara de la conducerea Pro Democratia, dupa revolta membrilor care au aflat ca sotia sa este bine insurubata in Cancelaria primului ministru, inca din guvernarea trecuta. Parvulescu, trambitasul de serviciu al tuturor Coalitiilor posibile – inclusiv a celei pentru eliminarea Icoanelor din scoli -, a si inceput propaganda pentru “curatarea” universitatilor.(CIVIC MEDIA ) >>continuarea aici >>

ULTRASCURTE de scriitorul Nicolae Rotaru : „Ţoh“

Aveam un coleg de clasă la şcoala primară. L-am pierdut pe drum, fiindcă a rămas repetent. Era de temut. Ne fura bucata de pâine (atunci nu se inventase sandviciul) pus de mame în ghiozdan. Ne şterpelea ascuţitorile, gumele, creioanele. Ne rupea foile din cărţi sau le mâzgălea cu cerneală. Dacă aveam bani nu se lăsa până nu mi-i fura.
Noi ne răzbunam uneori scriind cu creta pe tablă ŢOH, după care îl împingeam cu spatele şi i se imprima pe haină renumele : HOŢ.
Şi timpul s-a scurs. Deunăzi vizitam, ca reporter, un penitenciar. Între încarceraţi recidivişti, un bondoc cu obrazul brăzdat de-o cicatrice. Era el. L-am şi m-a recunoscut. Am stat puţin de vorbă. Am călcat şi regulamentul dând mâna cu deţinutul. I-am ascultat minciunile cu care-şi acoperea … nevinovăţia.
Când am ajuns la hotel mi-am dat seama că-mi lipseşte stiloul şi banii de buzunar. Mi-a fost ruşine să mă plâng. Abia acum consemnez faptul, cu un soi de lehamite. >>>>>>>>

INTAMPLARI DIN MEMORIE – Aurel David: „Ospăţul“

Ospatul din titlul acestui foileton nu l-as dori interpretat decat ca o petrecere (fara…masa mare) la care mi-a fost dat sa asist in faptul serii, in preajma unei prestigioase si cu mari pretentii institutii a orasului.

Plecasem de acasa insotit de Bubic, buldogul primit cadou acum doi ani, in “contul” zilei mele aniversare, pe care n-am apucat sa o sarbatoresc niciodat, pentru ca functionarul de la primarie, fiind cam cu chef la acea ora, mi-a trecut in certificatul de nastere 31 februarie!
Ajunsi in curtea spitalului, printr-o gaura facuta in gard, Bubic m-a tras nerabdator spre un loc anume, unde potai mai mari sau mai mici se ospatau “concertand” in limba lor de se auzea pana in centrul Sloboziei.
Buldogul s-a tot gudurat prin preajma-mi, pana ce m-a induplecat sa-l las liber. Datorita intunericului ce invadase curtea, l-am pierdut o vreme bunicica din vedere. A revenit abatut, cu ochii inlacrimati.
>>>>>

Literatura si istorie romana la Montreal

Cenaclul Literar «CENACULUM» al revistei «CANDELA de MONTREAL» si Forumul pentru Istorie, Cultură si Latinitate «AGORA ROMAGNA LATINA» -Canada VA INVITĂ
Duminica 27.lanuarie.2008, orele 13H00 la Centrul Cultural Român de pe lângă Parohia Bisericii Orthodoxe Române «Buna Vestire» din Montreal, Bulevardul Christophe Colomb nr 8060 la o
REUNIUNE PENTRU ISTORIE SI LITERATURĂ Din Program: o Gânduri pentru Noul An – dl. Victor Rosca, redactor-sef al revistei «CANDELA de MONTREAL» o Mesajul «ASOCIAŢIEI SCRIITORILOR ROMÂNI DIN CANADA»- preşedinte, dl. Alex Cetăteanu
o Lansare de carte – tinere speranţe literare, d-ra Miruna Tarcău, cu volumul: «La Guerre des Titans – Le choix de Selenae» Prezentări literare :d-na Ana-Maria Emilia Vasadi, poet George Filip, dl.Daniel Constantin Manolescu.
o Lansarea la Montreal a Concursului International de Poezie Română «StarPress 2008 la iniţiativa Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, Cenaclului Literar «Cenaculum» din Montreal si a revistei internaţionale StarPress din România, în colaborare cu mai multe mass-media si grupuri culturale din România, Canada si internaţionale – director d-na Ligya Diaconescu – România, preşedinte al juriului – poetul George Filip – Canada.
>>>>>>>

Ce mai pregatesc scriitorii, ce carti sunt gata de aparitie si ce proiecte literare exista- aflati din UNIVERSUL CARTILOR -revista literaturii care se face acum

UNIVERSUL CARTILOR

” Si,totusi, in aceste vremuri tulburi , a venit ceasul sa aprindem focurile pe dealuri si sa dam de stire si celor din alte tinuturi ca vin navalitorii si ca portile cetatii li s-au deschis . In fata lor, noi venim nu doar cu “raul ” si cu ” ramul ” ci ,intai de toate , cu ” graiul”. E timpul sa dam glas nazuintelor noastre si sa ne spunem cuvintele de emotie, de bucurie si de incantare cand acel lujer fragil ce ne ingaduie sa traim dincolo de timpul ce ni s-a dat incepe sa se oranduiasca in cuvinte , devenind -ori dorind sa devina – o Carte .” SCRIITORII ŞI CĂRŢILE LOR – ganduri de mai ieriÎn aceste pagini puteţi citi puncte de vedere ale scriitorilor despre cărţile lor, apărute sau imaginate, pagini din „jurnale de creaţie“ şi fragmente din cărţi ce vor apărea curând:

O CARTE PE ZI – singura revista care comenteaza in fiecare zi cartile recente

===========================================
CITITI CELE 300 DE CRONICI LITERARE , APARUTE PANA ACUM IN REVISTA ” O CARTE PE ZI ” >>>aici >>>>

Cele mai tari prognoze , analize si atitudini in domeniul imobiliar !” Monitor Imobiliar ” -un buletin care spune adevarul.

” Monitorul Imobiliar ” , intr-un format nou , se poate citi si la pagina web www.monitor-imobiliar.com

MONITORUL IMOBILIAR este un
buletin de analiza si prognoza , primul documentar cotidian on-line in aceasta tematica de la noi . Buletinul este sustinut de Artur Silvestri , prof.-visiteur la U.F.I. – Bruxelles , are in vedere toate segmentele de piata imobiliara din Romania si furnizeaza informatii si analize despre mai multe piete imobiliare europene de interes.

NOU ! PESTE 250 DE SUBIECTE IMOBILIARE DE MARE INTERES -le puteti citi imediat , apasand aici : http://arhivaimobiliara.wordpress.com

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________