ANALIZE ŞI FAPTE nr. 42

2006 – NUMARUL DE ANUL NOU

ANALIZE SI FAPTE este o publicatie electronica editata si difuzata in toata lumea, prin voluntariat, de ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU (ARP)
IMPORTANT: REVISTA „ANALIZE SI FAPTE” POATE FI CITITA si DIRECT LA ADRESA
https://analizesifapte.wordpress.com

LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR,ORIUNDE S-AR AFLA,IN LUMEA LARGA !
____________________________
O URARE CATRE ROMANII DE PRETUTINDENI,PRIMITA ASTAZI DE LA CERNAUTI,DIN ROMANIMEA SUPUSA DEZ-NATIONALIZARII,DE LA SCRIITORUL VASILE TARATEANU

Dragii noştri
În aceste zile înălţătoare ale sărbătorilor de iarnă, chiar aşa cum sunt ele fără albul imaculat al zăpezilor de odinioară, primiţi din partea noastră, cele mai sincere urări de sănătate, fericire şi prosperitate şi în toate bună sporire.
Aşa să ne ajute şi să Vă ajute Bunul Dumnezeu. Acum, la cumpăna dintre ani. Şi La Mulţi Ani înainte. Cu alte cuvinte, bătu-v-ar norocul să vă bată.
Şi să Vă mai dea Domnul în anul 2007 parte doar de bucurii. Atât în sufletele frumoase, cât şi-n casele ospitaliere ale domniilor voastre. Să vă ocolească supărările şi necazurile. Doar voia bună şi satisfacţia adevăratelor împliniri să vă însoţească pretutindeni..
Doamne ajută! Să iubiţi şi să fiţi iubiţi! Noi Vă iubim. De aceea şi vă sorcovim după datina străbună:
Să trăiţi / Să înfloriţi / Ca merii / Ca perii / În mijlocul verii , / Tari ca piatra , / Iuţi ca săgeata… / La anu / şi La Mulţi Ani!
Vă urează ca-n tot anu

Vasile D. TĂRÂŢEANU
_________________________________________

IN ACESTE ZILE,CATEVA OPINII ,ATITUDINI NOI SI LUARI DE POZITIE DEOSEBIT DE IMPORTANTE !

ALEXANDRU NEMOIANU(SUA)-un comentariu din imediata realitate

RAPORTUL”TISMENEANUL”

UN MANIFEST DE INTENTIE VICIOS

La jumatatea lunii Decembrie 2006 a fost dat publicitatii raportul intocmit de catre o comisie condusa de catre Vladimir Tismaneanu,zis „Tismeneanul”.

Acest raport ar fi trebuit sa prezinte crimele comise de catre regimul comunist in Romania si sa le documenteze.

Raportul a cuprins o sumara istorie a regimului comunist si el numeste ,selectiv, cativa dintre conducatorii si ideologii comunisti.In nici un chip nu cauta raportul sa condamne ideologia marxist -leninista si tot in nici un chip nu analizeaza crimele comuniste si mai vartos universul concentrationist comunist(care ar fi insemnat sa numeasca numarul celor ce au trecut si pierit in acel infern,structura victimelor:etnica, sociala,ideologica.) Din ignoranta,sau poate din rea intentie criminala,raportul „uita” sa mentioneze ca intre comunisti si intre victimele lor a fost o deosebire de credinta atata de mare incat in chip necesar una dintre parti a avut dreptate si alta nu a avut.In fapt ,din toate punctele de vedere,acest raport este un esec si un pretext.

El este in realitate un manifest de intentie vicios.

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL IN „MONITOR CULTURAL”
http://monitorcultural.wordpress.com
________________________________________

ION MARIN ALMAJAN catre cei ce nu se lasa ingenuncheati

SCRISOARE CATRE CEI DE ACEEASI CREDINTA

Iubitilor ai mei prieteni si tovarasi de drum, de rug,

Frisonez de fiecare data cand se pune in discutie aceasta tema a „distrugerii culturii nationale”. Din bulversantul an 1990 ma lupt cu verbul (vezi cartea mea „Vremea hahalerelor”) angajand (daca nu va deranjeaza acest termen uzat de propaganda comunista) intreaga mea fiinta pentru a deschide ochii intelectualilor din imediata mea apropiere dar si de mai departe pentru a intelege ca sirenele pe care elevii scolii de la New York, ai altor scoli le-au trimis pe corabia numita Romania pot naste nu doar o lume a sclavagismului modern, in care o grupare de superpotenti economiceste traind dupa standarde inca neimaginate de nici un regizor al Hollywoodului hotaraste soarta a milioane de oameni, stabilind niveluri de existenta, pentru unii la limita de saraciei, pentru altii deasupra ei sau sub aceasta limita. Concomitent, si sper din tot sufletul sa fiu crezut, sa nu fiu acuzat de paranoia, se actioneaza, asa cum bine sustine si dl. Alexandru Nemoianu, pentru distrugerea culturii traditionale. Sistematic, din 1990, anumite posturi de televiziune au lansat spre populatia credula, nepregatita pentru ceea ce avea sa urmeze (dupa cele cateva ore de emisie pe vremea impuscatului) valuri de „mituri” confectionate in studiourile americane, mituri ce aveau rostul sa se substituie miturilor noastre romanesti, considerate fie nationaliste, fie desuete, fie neconforme cu lumea noua euro-globalizata. Eminescu este unul din acele mituri care trebuie trimis in secolul al XIX-lea si lasat acolo.

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL IN REVISTA ” LUCEAFARUL ROMANESC ”
http://luceafarul.wordpress.com
_________________________________________
DIMITRIE GRAMA indeamna la actiune si la luciditate

Noi, romanii, trebuie sa ne prezentam lumii ca o natie de sine-statatoare, mindra de zestrea istorica, mindra de traditiile milenare si de limba frumoasa vorbita in toata regiunea balcanica. Noi, romanii, trebuie sa luptam ca si fratii nostrii din Basarabia, Timoc, Macedonia , Ungaria si Ucraina sa fie tratati cu respect si demnitate umana. Numai in acest mod, noi, romanii vom avea puterea si siguranta ca ne vom putea pastra spiritul daco-geto-trac, spirit care ne-a ajutat sa supravietuim ca natie pina acum. Ar fi pacat, ca pentru promisiunea, nesigura, a unei buna-stari materiale, sa ne vindem sufletul! Un popor fara suflet este tratat ca atare, ignorat, batjocurit, calcat in picioare si pina la urma inevitabil va dispare. Acesta oare sa fie „manifestul” de lupta si ambitia romanului odata cu pasirea in mileniul trei? Romanul trebuie sa spuna „nu” celor care il vand de pomana orisicarui venetic!! Romanul trebuie sa spuna „da” celor care il ridica, acolo, la locul lui meritat istoric!!

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL IN REVISTA ” NEAMUL ROMANESC ”
http://neamulromanesc.wordpress.com
_________________________________________

Prof.dr.ILIE BADESCU explica motivul secret al recentului ” RAZBOI AL ICOANELOR „

Cine doreşte să ţină copiii departe de modelele oferite de sfinţi vrea să-i barbarizeze, nu să-i protejeze. Sfântul este o personalitate culturală totală, un model de valoare universală. Reacţia antichristică face parte din curentul anticultural şi nihilist postmodern. Dar poporul român s-a obişnuit cu regimurile aberante. Are tehnicile sale de a transforma ceea ce Eliade numea teroarea istoriei, în opusul ei. Totuşi, vor fi stârnite controverse, chiar dacă nu violente, pentru că s-a adus o jignire unui întreg popor. Nu poţi lupta cu discriminarea discriminând. Nu poţi elimina prin decizii administrative părţi întregi din spiritualitatea unui popor.
PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL IN REVISTA ” NOUA ARHIVA ROMANEASCA ”
http://arhivaromaneasca.wordpress.com
__________________________________________
CORNELIU FLOREA ,DIN CANADA,UREAZA:

SOMN USOR , DOMNULE PRESEDINTE

„Ca Sef al statului roman, condamn explicit si categoric sistemul comunist din Romania, de la infiintarea sa, pe baza de dictat, in anii 1944 – 1947, si pina la prabusire , in decembrie 1989. Luind act de realitatile prezentate in raport, afirm cu deplina responsabilitate: regimul comunist din Romania, a fost ilegitim si criminal”

Din sala s-a ridicat un val de ovatii si huiduieli, fiindca asa-i in democratie, e libertate de idei, de tot felul ,de la inguste si false pina la cele gindite corect, cuprinzator.
Eu , din preeria canadiana sunt uimit cum poate face un vechi lup de mare ( fara flota ) pe presedintele inocent cind vine vorba despre condamnarea comunismul in Romania (de cind senilele tancurilor comuniste au trecut Nistrul) de a trebuit sa vina cel mai mare politolog american, din toate timpurile trecute si viitoare, Vladimir Tismneanu, fiul marelui politruc evreu Leonte Tismeninski sa-i dea discursul gata facut pe care candidul presedinte l-a citit in fata parlamentarilor de a lasat cu gura cascata toata asistenta. Fiindca toti au cascat gura intr-un fel sau altul. Ma repet , asa-i in democratie.

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL,INCEPAND DIN 1 IANUARIE 2007,IN REVISTA”EPOCA”
https://revistaepoca.wordpress.com
__________________________________________
Prof.dr . VIOREL ROMAN(Bremen) despre „opera eretica” a lui RAOUL SORBAN
„Invazia de stafii”
Memoriile lui Raoul Şorban (1912-2006)

Nobilimea română din Transilvania a trecut la romano-catolicism şi s-a maghiarizat, nu în întregime. Familia Şorban a rezistat sute de ani, a rămas fidelă neamului şi nu e greu de imaginat că Raoul, o mare personalitate, profesor de istoria artelor, care ne-a părăsit în iunie, a ajuns în conflict cu forţele politice din vremea sa.

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL IN REVISTA „O CARTE PE ZI ”

http://ocartepezi.wordpress.com
__________________________________________

ARTUR SILVESTRI se reintoarce la critica literara si va sustine o”revista de autor”

Tot ce-am avut de spus am spus mai degraba cu o idee de a incuraja pe scriitor si de a-i extrage din ceea ce mi-am inchipuit a fi ” materie pozitiva ” partea ce ar sluji odata cu trecerea vremii la o „lucrare in imperisabil”si ,de fapt,la o salvare a numelui si a creatiei,oricat de marunta ori grandioasa ar fi fost.Esentiala nu a fost,asadar,”judecata”ci „reazemul” si de-aceea obiectivul de capatai a stat mai degraba in a expune valorile „uitate”,eliminate prin reaua-invoire sau date la o parte prin monopol aducator de imagine gresita decat „sentinta”si „incheierea”oricat ar fi fost de sustinute prin argument.

PUTETI CITI INTREGUL ARTICOL(SI ALTE COMENTARII DESPRE CARTI) IN REVISTA ” FLOAREA DARURILOR”
http://floareadarurilor.wordpress.com

____________________________________________

UN NOU DAR DE SARBATORI DE LA ARP CATRE ROMANII DIN TOATA LUMEA

Incepand de astazi,ca un dar de Anul Nou,ARP (Asociatia Romana pentru Patrimoniu ),deschide trei noi programe accesibile tuturor romanilor care isi pastreaza radacina,demnitatea si respectul pentru Faptele Mari.Programul „EFIGII” prezinta opera si „cuvintele pentru urmasi”ale unor mari carturari din istoria noastra recenta.Le puteti citi inca de azi la adresele:
http://antonieplamadeala.wordpress.com

http://nestorvornicescu.wordpress.com

http://zoedumitrescubusulenga.wordpress.com

http://raoulsorban.wordpress.com

Al doilea program se refera la ” SCRIITORI ROMANI DE AZI ” si va fi dedicat unor opere si autori mai putin cunoscuti in climatul de „monopol ideologic ” instalat in Romania de azi .Primele „portrete”pot fi citite acum la adresele :
http://alexandrunemoianu.wordpress.com
http://dimitriegrama.wordpress.com
http://ionmarinalmajan.wordpress.com

Al treilea program face cunoscute „Fapte Mari”ale unor oameni despre care nu se vorbeste la nivelul meritului,in climatul de depravare sociala din Romania,”Tara Vipurilor fara rost”.Cel dintai „model si exemplu”este al sotilor Marieta si Bucur Chiriac,care au daruit recent Statului Roman importanta lor Colectie de arta romaneasca in valoare de multe zeci de miliarde.Puteti afla mai multe despre aceasta la adresa
http://bucurchiriac.wordpress.com

PENTRU ANUL 2007,ARP A PREGATIT NUMEROASE PROGRAME SI ACTIUNI DESPRE CARE VETI AFLA INCA DE SAPTAMANA VIITOARE.PENTRU ACEASTA,URMARITI „ANALIZE SI FAPTE” SI CELE 8 PUBLICATII PE CARE LE EDITAM ACUM.

__________________________________________________________________________________________________
LA INCHIDEREA EDITIEI

Urmatorul numar al revistei „Analize si Fapte” va aparea in prima saptamana a anului viitor. Avand in vedere ca din ianuarie 2007 veti avea la dispozitie – in cadrul programelor ARP – in mod gratuit nu una ci ZECE publicatii, pentru cele mai diferite domenii culturale si sociale, revista „Analize si Fapte” va reveni la regimul ei initial, de „buletin de contact” pentru romanii de pretutindeni. Va re-amintim inca odata cele 8 (opt) publicatii care va stau la dispozitie incepand de la Craciun :
http://neamulromanesc.wordpress.com

http://luceafarul.wordpress.com

https://revistaepoca.wordpress.com

http://monitorcultural.wordpress.com

http://arhivaromaneasca.wordpress.com

http://ocartepezi.wordpress.com

http://floareadarurilor.wordpress.com

SI, ALATURI DE ELE, EDITIA ELECTRONICA A ACESTEI REVISTE:
https://analizesifapte.wordpress.com

NU EZITATI, CITITI-LE! CU SIGURANTA CA MACAR UNELE DINTRE ELE VOR
ADUCE O ALTA IMAGINE A ROMANIEI SI O NADEJDE.
______________________

IMPORTANT!
Numerele anterioare din ANALIZE SI FAPTE se pot citi la adresele urmatoare:
http://analizesifapte.blogspot.com (numerele 01 – 18)
http://analizesifapte2.blogspot.com (numerele 19 – 32)
http://analizesifapte3.blogspot.com (numerele 33-39)
______________________

ANALIZE SI FAPTE este un buletin independent, gratuit si non-comercial, care isi propune sa promoveze dezbaterea si circulatia libera de idei culturale, intemeiate pe competenta, pragmatism si solidaritate intelectuala. In acelasi timp, va stam la dispozitie si vom difuza gratuit-orice comunicat ne veti trimite, informatie sau scurt comentariu pe teme de interes larg (inclusiv cercetari, studii si realizari ale Dumneavoastra pe care considerati ca merita sa fie cunoscute). Orice comentariu, punct de vedere si opinie in tematica publicata (sau in domenii apropiate) vor fi primite intotdeauna cu cel mai mare interes. Preluarea informatiilor, analizelor si comentariilor distribuite de ARP si publicarea acestora este gratuita, cu conditia mentionarii sursei ARP NEWS. Buletinul ARP se transmite in fiecare vineri din saptamana. Daca nu doriti sa primiti acest buletin, va rugam sa-l retrimiteti catre expeditor cu mentiunea „refuz”. Va suntem recunoscatori daca re-trimiteti acest buletin in toata lumea, tuturor celor interesati. ANALIZE SI FAPTE se distribuie direct si automat catre aproape 1500 de destinatari; daca intampinati dificultati cu receptia acestui buletin, sau observati intarzieri nefiresti, nu ezitati sa ne semnalati situatiile intervenite, la adresa: arp.contact@gmail.com
______________________________

ARP – ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU
Fondata 2004
Adresa postala: str. Ciprian Porumbescu nr.10, Bucuresti, cod 010652
tel. 0040/21/317.01.10 e-mail:
patrimonium.ro@gmail.com
Serviciul ANALIZE SI FAPTE:
Redactia (corespondenta generala):
arp.contact@gmail.com ANALIZE SI FAPTE apare prin grija unui comitet redactional.
_____________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE este o publicatie electronica editata si difuzata in toata lumea, prin voluntariat, de ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU (ARP)

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________