ANALIZE ŞI FAPTE nr. 44

15 Ianuarie 2007 /de ziua nasterii lui Eminescu

ANALIZE SI FAPTE este o publicatie electronica editata si difuzata in toata lumea, prin voluntariat, de ARP- Asociatia Romana pentru Patrimoniu .

CEEA CE ESTE AUTENTIC ,ROMANESC, VA BIRUI !

Am urmarit stirile privind acceptarea Romaniei in Piata Comuna.

Va marturisesc ca rarerori am vazut o isterie mai fara motiv.Cu surpriza am primit chiar anume mesaje care „criticau” atitudinea mea „anti europeana” si „antiglobalista”.(Evident nu le-am bagat in seama.) Dar aceasta isterie,fara motiv,imi aduce aminte de mentalitatea trandaviei.

Atunci cand in Egipt a fost anuntat planul,repet planul, ridicarii barajului de la Assuam simultan a aparut un soi de cantec patriotic,”Am ridicat barajul”.

Modul umilitor,insultator in care Romania este incorporata Pietii Comune este considerat un triumf.O mai mare confuzie a realitatii si a lumii din jur nu stiu cum ar fi cu putinta.

Dar in acelasi timp am credinta ca ceeace este autentic,adevarat,bun in Neamul Romanesc va birui.

Ma gandesc ca in veacul al XIV-lea in spatiul ardealo-banatic cei de credinta Ortodoxa nu puteau fi inclusi in clasa nobiliara,proprietatile lor erau confiscate si ei erau asimilati taranimii aservite.In aceasta situatie limita doar un numar infim de Romani au dezertat,s-au convertit la catolicism („europenismul”,”globalismul” vremii respective).Majoritatea zdrobitoare a strans din dintii, a tergiversat si a asteptat. Cred ca aceiasi majoritate continua sa „astepte”;cu nadejde,credinta si dragoste.Iar nici unul ca acesta nu a fost si nu are sa fie dezamagit.

ALEXANDRU NEMOIANU , SUA

___________________________________________________________________________


O NOUA INITIATIVA ” CIVIC MEDIA „

Dupa interventia salutara in si astazi obscura „afacere a icoanelor” ( intreprinsa cu concursul „Altermedia ” si ARP ) ,Asociatia CIVIC MEDIA trimite inca un apel pe care consideram obligatoriu sa -l facem public si noi.Tema propusa acum nu este un subiect de istorie literara ci un element de „traditie negativa” care se pastreaza si chiar se dezvolta .De felul cum i se va raspunde ,depinde sanatatea noastra sociala.
_____________________

ADEVARUL DESPRE EMINESCU

Colegii de presa de la ziarul ATAC solicita intregii bresle jurnalistice romanesti, de ziua lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie, sa se mobilizeze pentru a afla adevarul asupra vietii si mortii Romanului Absolut, dupa cum il numea ganditorul Petre Tutea. Ziaristii de azi propun ca rezultatul investigatiilor asupra acestui subiect delicat si ocultat – istoria nefalsificata despre inaintasul lor, gazetarul si aparatorul drepturilor romanilor Mihai Eminescu – sa fie facut public pana pe 15
iunie, anul acesta. Ne alaturam acestui demers si prezentam prima aparitie din viitorul volum Adevarul despre Eminescu. Jurnalistii care doresc sa contribuie la aceasta cercetare sunt invitati sa contacteze Asociatia Civic Media.

Dosarul Eminescu
Eminescu a atras una dintre cele mai complexe manevre de dezinformare si intoxicare specifice domeniului serviciilor speciale. Posteritatea sa a fost deformata si manevrata de toate regimurile politice care s-au succedat in Romania. Restabilirea adevarului despre Eminescu este o datorie de onoare a breslei ziaristilor. Ca multi alti ziaristi,
Eminescu a intrat in malaxorul aparatului represiv al politiei politice si a devenit o problema si o afacere de Stat.
Cea mai insemnata parte a activitatii sale a fost dedicata gazetariei si politicii. Din 1876 devine ziarist profesionist – ocupatia sa principala pana la sfarsitul vietii. Debuteaza la Curierul de Iasi apoi, in1877 este redactor la Timpul, din 1880 redactor sef si redactor pe politica pana in1883. In mod brutal, in iunie 1883, munca sa este intrerupta si este introdus cu forta intr-un ospiciu. Politia, sub comanda Puterii de stat, il transforma astfel pe Eminescu intr-unul dintre primii detinuti
politici ai statului modern roman. Oricum, este primul ziarist caruia i se pune calus in gura in aceasta maniera dura. Metoda va fi perfectionata sub comunism.
cititi mai mult la:
http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=64

______________________________________________________________________________
O STIRE SOCANTA : VA FI UN ROMAN DECLARAT „Australianul Anului 2007 ?

Aflati mai multe despre aceasta propunere senzationala din revista „EPOCA”
http://revistaepoca.wordpress.com
Tot in EPOCA : un serial despre CUM SE TRAIESTE IN GERMANIA de prof.dr. Viorel Roman , o perspectiva asupra schimbarilor climatice care vor modifica radical piata imobiliara din Romania si un foarte curajos articol al lui Corneliu Florea : ” SOMN USOR ,DOMNULE PRESEDINTE ”
__________________________________________________________________

REFLECTII TARZII CU PRIVIRE LA ” COMISIA TISMANEANU ”

Citind presa actuala, atit cea din tara, cit si cea electronica, a romanilor din strainatate, observ ca parerile celor care scriu sunt foarte variate. Unii, mai naivi, saluta acest document cu mindrie si multumire, il
ridica in slavi ca si cind ar fi un fel de „Magna Charta Libertatum”, altii, pe buna dreptate, il condamna ca un fals manipulativ.
„Romania este prima tara care oficial condamna comunismul!”. Asa o fi oare?Comunismul a fost condamnat de multe tari si de mult timp, deci din punct de vedere international-istoric, „Comisia Tismaneanu”, nu a prezentat vreo noutate . Menirea ei ar fi fost sa dezvaluie crimele facute de anumiti comunisti in Romania si mai ales sa produca o lista cu nume al celor care au fost cu adevarat raspunzatori de crime, de infiintarea de lagare , de tradare a poporului roman rusilor si de asemenea lista identitatilor etnice a criminalilor comunisti veniti si impusi de armata de ocupatie sovietica.
Cati din cei care au „introdus” teroarea comunista in Romania au fost intr-adevar romani, cine au fost aceia care au condus serviciile de indoctrinare fortata si de securitate, cine au fost calaii si schingiutorii din inchisori si lagare? Cine au fost „eminentele gri” ale lui Maurer, Dej si Ceausescu, cine sefii Securitatii si ai Armatei, cine sefii Cadrelor?

„Comisia Tismaneanu” reprezinta doar o masura tardiva de a musamaliza adevaratele crime ale comunismului din Romania si pe adevaratii vinovati.
Este inca o farsa „caragealiana” prin intermediul careia actualul regim
din Romaniei incearca sa pacaleasca „prostimea”. Romania a pierdut sansa de a judeca comunismul si pe cei cu adevarat vinovati, in Decembrie 1989, cind Ceausescu a fost executat fara judecata . Ce rusine pentru un stat modern ! Chiar si Irakul, in conditiile de razboi si teroare in care se afla, a avut demnitatea sa-l judece pe Saddam Hussein timp de doi-trei ani, inainte de a- l condamna. Daca Ceausescu si cei apropiati lui ar fi fost judecati de un tribunal al carui obiectiv ar fi fost aflarea adevarului probabil ca nu ar mai fi fost
nevoie de aceasta deplorabila „Comisie Tismaneanu”, deoarece Ceausescu si
cei din jurul lui detineau informatiile necesare pentru condamnarea comunismului ca sistem social-politic si mai ales informatii pretioase pentru condamnarea celor cu adevarat raspunzatori si vinovati.
„Comisia Tismaneanu” condamna biserica ortodoxa, ca institutie, condamna citiva redactori si jurnalisti, si alti citiva necunoscuti, in ambitia de a camufla adevarul si de a compromite pe cei care, probabil, odata , in trecut, i-au iritat intr-un fel sau altul.
„Comisia Tismaneanu” este bazata uman pe oameni compromisi , oameni fara tinuta morala demna, oameni care intotdeauna si-au schimbat uniforma dupa cum a batut vintul.
„Comisia Tismaneanu” nu este din start obiectiva si nu are nici un interes sa dezvaluie un adevar compromitator, de auto-divulgare a, probabil, majoritatii membrilor acelei comisii si doar pentru ca Presedintele Basescu accepta concluziile comisiei si , din nu stiu ce motive , le prezinta ca un fel de act oficial, nu legifereaza cu nimic acest document. El ramane, ca si multe alte documente, un „act construit”, nu de cei care cauta adevarul ci de cei care doresc sa il ascunda!

DIMITRIE GRAMA , 3 Ianuarie 2007

___________________________________________________________________

CONCURSUL NAŢONAL DE POEZIE, PICTURĂ, PROZĂ SCURTĂ, EPIGRAMĂ ŞI FOTOGRAFIE ARTISTICĂ „DOR de DOR , EDIŢIA II-a, CLUJ-2007

În condiţiile integrării ţării noastre în Uniunea Europeană, unele elemente tradiţionale ale mediului sătesc şi ale sufletului ţăranului sunt în pericol de a cunoaşte mutaţii sau vor dispărea. În scopul menţinerii, măcar în memoria creaţiilor artistice a acestui izvor de trăiri autentice, colectivul de redacţie al revistei „Dor de Dor” condus de scriitorul Marin Toma, Cenaclul literar” Vasile Sav”din Cluj-Napoca, condus de scriitorul şi criticul de artă Al.Florin Ţene din cadrul Centrului de zi pentru vârstnici nr.2- Primăria clujeană, coordonator Maria Bobină( şi Asociaţia Judeţeană a Artiştilor Plastici (AAP) Cluj, preşedinte Octavian Popescu (pictor), organizează, Concursul Naţional de poezie, pictură, proză scurtă, epigramă şi fotografie artistică, cu generoasa temă”Universul Satului Românesc”. La acest concurs pot participa creatori din întreaga ţară, indiferent de vârstă, membrii şi ne membrii unor Uniuni de creaţie. Comisia de jurizare, formată din critici literari şi de artă, poeţi, scriitori, artişti de imagine, va acorda pentru fiecare secţiune câte trei premii şi trei menţiuni. Premiile constau în „Diplome” şi publicarea în revista „Dor de Dor”,iar picturile şi fotografiile premiate vor face obiectul unei expoziţii organizată la „Polul cultural”, în cursul lunii mai, la Cluj-Napoca. La vernisajul acestei expoziţii vor fi citite poeziile şi epigramele premiate de către actori clujeni. Concurenţii vor trimite 5 poezii, 5 epigrame sau 2 proze scurte, însoţite de un moto care se vor regăsi alături de nume şi adresă într-un plic închis. Artiştii fotografi vor trimite 5 lucrări având dimensiunea 20/30cm, iar pictorii vor trimite un singur tablou reprezentativ, însoţit de un plic ce va conţine numele şi adresa autorului. Lucrările pentru concurs se vor expedia până la 15 martie 2007, la adresa:AL.FLORIN ŢENE, Str. ION MEŞTER NR.3,bloc G, Sc.VI, Ap54, Cluj-Napoca, Cod 400650. Informaţii la telefoanele:0264/421209 ;0740/281789, ÎNTRE ORELE 17,00-21,00 sau la adresa redacţiei: Revista „Dor de Dor”, localitatea Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, Cod 917055, la telefon:0242/644032. (Marin Toma), inclusiv rezultatul concursului, se vor publica în presa locală şi în revista „Dor de Dor”, din luna mai 2007

___________________________________________________________________

DOUA NOI PUBLICATII EDITATE DE ARP
Incepand de azi ,aveti la dispozitie inca o publicatie pe care o daruim gratuit tuturor Romanilor ,oriunde se gasesc pe planeta , la ziua de aniversara a lui Eminescu .
Este revista TANARUL SCRIITOR , dedicata tuturor celor care , la varsta tanara, se ostenesc sa aduca alte ” cuvinte potrivite ” in limba noastra .O puteti citi la adresa :

http://tanarulscriitor.wordpress.com

Si tot de astazi , 15 Ianuarie , cititi zilnic revista O CARTE PE ZI ,care prezinta autori si carti din ” lumea de valori ” ignorate de intelocratii de pe Dambovita . In aceasta saptamana – carti de atitudine si de viziune culturala curajoasa .

http://ocartepezi.wordpress.com
________________________________________________________________________

Am primit la sfarsitul saptamanii trecute o carte nou aparuta, un fel de monografie a Beiusului. Este in lucru o lucrare mai ampla, a monografiei locului.

Autor: prof.ANTON NAGHIU

UNIVERSITATEA POPULARA BEIUS

-INSTITUTUL DE EDUCATIE-

(1966-2006)

FUNDATIA CENTRUL ZONAL PENTRU EDUCATIA ADULTILOR

ILARION GHEORGHIU

„Spre neuitarea celor multi – cunoscuti si necunoscuti- ce au ostenit cu truda pentru iluminarea fiilor neamului si ai poporului din care ei insisi s-au ridicat”- prof.Anton Naghiu

Cartea este insotita de o precuvantare a Prof.univ.dr.Nicolae SACALIS, si de o „prefata” sub semnatura conf.univ.dr.Nicolae BRANDA.Printre pagini putem gasi capitole interesante, cum ar fi, „Beiusul- vatra de cultura si educatie”, „Delimitari si integrare”, „Repere europene si romanesti in educatia adultiolor”, „Repere beiusene in educatia adultilor”, „Pentru o Universitate Populara la Beius”, „Destructurarea traditiilor”, „Cerinte si ingerinte ideologice in activitatea cultural-educativa”etc.

_________________________________________________________________________

DOCUMENTE DE ANTOLOGIE : EMINESCU LA „ALTERMEDIA „

„Eminescu, despre care Iorga spune ca-i expresia integrala a natiunii române, iar Blaga ca reprezinta ‘ideea platonica de român’, e românul absolut. L-am definit eu: suma lirica de voievozi.” (Petre Tutea)
Incepand de astazi 15 ianuarie 2007, editia nr. 13 a Radio Altermedia [
http://radio.altermedia.ro ] il omagiaza pe Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc 157 de ani.
Va invitam sa ascultati cateva din cele mai frumoase poezii ale lui Eminescu, in lectura unor mari actori: Mircea Albulescu, Valeria Seciu, Olga Tudorache, Ovidiu Iuliu Moldovan, Emil Botta, George Vraca, Irina Rachiteanu-Sirianu, Adrian Pintea, precum si inregistrari de arhiva cu vocile lui Mihail Sadoveanu, Tudor Vianu, Perpessicius, Petru Cretia.

Auditie placuta la http://radio.altermedia.ro !

Va readucem in atentie si o selectie din articolele publicate de Altermedia despre Eminescu si opera sa:

*CD si volum bilingv de poezie eminesciana
http://ro.altermedia.info/index.php?p=4445

*Adevaratul Eminescu
http://ro.altermedia.info/index.php?p=3172

*Despre „gloria nationala” a lui Mihai Eminescu
http://ro.altermedia.info/index.php?p=3252

*Tot mai citesc maiastra-ti carte…
http://ro.altermedia.info/index.php?p=3234

*Cat de retrograd este Mihai Eminescu?
http://ro.altermedia.info/index.php?p=2624

*Badiei Mihai Eminescu
http://ro.altermedia.info/index.php?p=3204

http://ro.AlterMedia.info , cealalta fata a realitatii.
Publicatie editata de Asociatia Altermedia
__________________________________________________________________

A aparut in aceste zile un document important de prognoza imobiliara dedicat Romaniei in anul 2007.Documentul , de fapt „raportul anual al SGA ROMANIA -INSTITUTUL DE CONSULTANTA IMOBILIARA din Bucuresti , este o analiza atenta a fenomenelor care au devastat piata imobiliara din Romania in anii recenti si ,in acelasi timp , o estimare a fenomenelor in curs.Redactat de un grup de cercetare roman , ajutat de specialisti straini in domenii conexe , raportul este coordonat de dr. Artur Silvestri , cel mai important expert imobiliar roman si poate fi citit la adresa

http://sgaromania.wordpress.com

__________________________________________________________________

DEZVALUIRI SENZATIONALE : ” EMINESCU-UN PERSECUTAT POLITIC „

Aceasta este opinia expusa de prof.dr. Nicolae Georgescu,cel mai important eminescolog in viata , in cateva din cartile sale care au surprins si au schimbat in multe puncte perspectivele anterioare. O recapitulare a acestei tematici este oricand bine-venita si,astfel,MONITOR CULTURAL va publica in cateva numere succesive o reconstituire senzationala a unui episod de biografie eminesciana , alcatuit de cunoscutul istoric literar.
„MONITOR CULTURAL” mai publica un eseu al cunoscutului carturar de faima europeana GRIGORE ARBORE (din Italia),despre decaderea cotidianelor , un text inedit -scris in 1990 – al eseistului si scriitorului , de mare cuprindere intelectuala,TRAIAN FILIP ,dedicat monopolului ideologic si „epurarilor politice ” , cateva insemnari de prof . dr. VIOREL ROMAN despre revizuirea ideii de colonialism si o excelenta analiza – semnata de admirabilul filosof al culturii TITUS FILIPAS – despre originile ” miturilor hungariste ” . * In numarul anterior din ianuarie , accesibil si el , puteti gasi un articol incendiar semnat de CONSTANTIN MUSTATA – ” DUPA COLT , CIOCLII ” despre felul cum este batjocorita memoria marelui carturar RAOUL SORBAN , un eseu de prof.dr. FRANCIS DESSART , autorul celebrei carti „RECONQUISTA ” , o analiza de DIMITRIE GRAMA despre „raportul Tismaneanu ” , doua opinii critice asupra „aniversarii triumfale a .. ocupatiei romane ” acum 1900 de ani -semnate de dr.NAPOLEON SAVESCU si dr . AURORA PETAN , un splendid articol de CORNELIU FLOREA despre respectul fata de natura in societatile asezate ( spre deosebire de masacrul iresponsabil de la noi ) si doua excelente eseuri polemice semnate de ION COJA si DORIN SUCIU (care ne vorbeste despre „FRATIA MINCIUNII ).
Toate acestea-si altele – in „MONITOR CULTURAL”
http://monitorcultural.wordpress.com

SCANDAL LA BUCURESTI /Mostenitorul Castelului Bran ar fi o manastire din SUA

RESPECT CRESTIN FATA DE PROPRIETATE DAR
RESPONSABILITATE SACRA FATA DE MOSTENIREA
NEAMULUI

Consider extrem de binevenită intervenţia domnului Artur Silvestri în problema retrocedării castelului Bran , simbol al dăinuirii neamului daco-român , bastion de veghe în inima HAR-DEAL sau ,,Casa Domnului ,, cum era cunoscut ARDEALUL în limba nemuritorilor daci.
Mult comentata odisee a Castelului ce tinde să se transforme în ultimele luni într-un spectacol mediatic prost regizat , într-un veritabil
,, Bâlci al Deşărtăciunilor ,, a dobândit prin intervenţia Domniei Sale , în sfârşit , un făgaş ce mă face să sper că Dumnezeu nu numai că l-a călăuzit dar că , adunând toate izvoarele de credinţă în dreptul sacru al acestui neam la adevăr va face încă odată dovada că adevărul este singurul care învinge întotdeauna .
Omul în sine, ca fiinţă şi persoană este un scop (relativ) şi un sens (cu filiaţie absolută). In scop se realizează – progresiv, iar în sens se desăvârşeşte (sfinţeşte). Intru realizarea celor două deziderate, Omul are nevoie de PROPRIETATE personală, conform poruncii biblice : „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi Pământul şi-l supuneţi şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!” (Geneza 1,28).
Omul, în temeiul muncii şi al cinstei este Administratorul lui DUMNEZEU.
Dreptul la PROPRIETATE este pentru creştini o sarcină socială dacă îşi câştigă acest drept în mod cinstit şi numai dacă se foloseşte întelept de bunurile asupra cărora are acest drept: „Bine sluga bună şi credincioasă, peste puţin ai fost credincioasă, peste multe te voi pune, intră întru bucuria Domnului tău ” (Matei 25-21).
Proprietatea este elementul definitoriu pentru fiecare om care are ca finalitate desăvârşirea. Mântuitorul Iisus Hristos, prin întreaga Sa viaţă şi învăţătură a manifestat grijă faţă de muncă, urmând exemplul Tatălui Său: „Tatăl meu lucrează până acum, şi Eu lucrez” (loan 5.17).
Asemeni lui Hristos Sfântul Apostol Pavel ne îndeamna: „… lucrând zi şi noapte ca să nu fiţi povară nici unuia dintre voi” (1 Tesaloniceni 2,9); dar ne şi previne: „căci dacă cineva nu vrea să lucreze, aceia nici să nu mănânce” (2 Tesaloniceni 3,10)
Castelului Bran a fost menţionat pentru prima dată în actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d’Anjou prin care braşovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca şi cheltuiala lor proprie”. In schimb, regele confirma subordonarea a 13 localităţi faţă de Cetate. Cetatea trece în stăpânirea lui Mircea cel Bătrân la sfârşitul sec .XIV care o şi fortifică folosind-o ca fortăreaţă în faţa invaziilor Otomane dar este cedată de Mihail I ( 1418-1420 ) urmaşul său , regelui Ungariei . In anul 1498 Cetatea ajunge în stăpânirea oraşului Braşov , ca zălog pentru o sumă de bani împrumutată regelui Ungariei (Mic dicţionar enciclopedic – Editura Enciclopedică Română 1972 )
Izvoarele istorice amintesc faptul că în sec . al XVII-lea Dieta Transilvaniei emite o lege care acorda braşovenilor dreptul de stăpânire a Castelului Bran dar îi interzicea înstrăinarea lui , având deci doar drept de folosinţă .
Mă întreb în acest moment este oare atăt de dificil de adus la lumină acest document pentru cei care au avut şi au încă datoria şi responsabilitatea legală şi nu numai morală să verifice justeţea cererii de retrocedare a castelului Bran către urmaşii Maicii Alexandra pentru ca actul juridic să fie întemeiat pe adevăr istoric fără să lase loc intereselor meschine sau doar comentabile .
Regina Maria , devenind printr-un privilegiu regal doar posesoarea castelului , a avut doar dreptul de folosinţă ( a poseda = a dispune de ceva ) şi nu drept de proprietate .
Consider că este de datoria noastră să solicităm în acest moment ca întregul dosar pe baza căruia justiţia română a hotărât să dea curs cererii de retrocedare a Castelului Bran fiului Maicii Alexandra să fie dat publicităţii , ştiindu-se faptul ca nu există interdicţie mai ales că asupra multor aspecte din acest dosar ar fi trebuit să se solicite în mod expres punctul de vedere autorizat atăt al istoricilor căt şi al specialiştilor , experţi evaluatori in domeniul imobiliar sau juridic .
Ca teolog , sufletul îmi este profund mîhnit constatând lipsa de respect pe care fiul a lăsat-o să coboare peste memoria imaculată a Maicii Alexandra , care cu siguranţă ar fi preferat să gândim , că spiritul de Hohenzolern a fost guvernat de adevăra lumină creştină care a făcut ca fiecare monarh să-şi asume responsabilitatea regală prin imperativul :
,, Nihil sine Deo ! ” . Temeiul divin de alegere al monarhului se concretizează prin preceptul biblic : „ Iată Domnul te unge pe tine cârmuitor al moştenirii Sale ; vei domnii peste poporul Domnului şi-l vei izbăvii de mânia vrăşmaşilor celor din împrejurul lui”( I Regi 10,1 )
Istoria naţii noastre a avut ca formă de guvernare monarhia . Nu a avut niciodată o structură federativă (socio-politico-economică ) . In această situaţie monarhică , din totdeauna Comunitatea Locală este dependentă de Comunitatea Naţională . Orice simbol cultural –religios intră definitiv în patrimoniul naţiunii dar şi ca tezaur al culturii universale. Aşadar nu există lege care să dezmoştenească Naţia de unul din simbolurile ei naţional –universale .
Poporul român a fost deprins să-şi lege permanent soarta de a Voievozilor , fiindcă mai toţi marii Voievozi au îndurat soarta poporului. Numai un astfel de rege putea intra desăvârşit şi durabil în sufletul Naţiei .
,, Un monarh e mic atunci când face ce vrea şi e mare atunci când face ce trebuie” Corneliu Zelea Codreanu – Pentru Legionari .
Orice lider , orice clasă politică se asumă în conştiinţa dreaptă a Naţiunii , doar atunci când merge pe linia intereselor naţionale. Nesocotirea acestora s-a impus de mult în istoria noastră modernă , dar niciodată ca acum nu s-a împletit cu linia intereselor de grup sau cu linia intereselor personale. Abandonarea liniei intereselor Naţiei şi înlocuirea ei cu tot ceea ce o neagă , are drept rezultat linia intereselor unei clase , dar mai ales linia intereselor străine ( dinăuntru sau dinafara hotarelor ).
Cu simbolurile Naţiunii, cu patrimoniul ei nu face tranzacţie nici Dumnezeu , dar mite justiţia ,administraţia locală sau Ministerul Culturii !
Dacă această tranzacţie nu ar fi pe linia unor interese de grup , şi cu siguranţă pe linia unor interese străine , nu ar exista nici un raţionament logic ca roaba săracă a lui Dumnezeu – Maica Alexandra să-şi ,, facă ,, vlăstarul regal unul dintre cei mai bogaţi fii risipitori … Si asta peste noapte !

Prof. GHEORGHE CONSTANTIN NISTOROIU
Teolog , licenţiat în filozofie , drd în istorie
PRESEDINTELE FUNDATIEI ECUMENICE
SFANTUL APOSTOL ANDREI

____________________________________________________

IN ACESTE ZILE- OPINII ,ATITUDINI NOI SI LUARI DE POZITIE DEOSEBIT DE IMPORTANTE ,PE CARE NU LE PUTETI CITI DECAT IN PUBLICATIILE NOASTRE .
__________________

Despre „eminesco-fobia ” oficializata azi prin cardasia intre stapanirea praduitoare si „intelectualitatea creaola „,amandoua puse pe jaf ,scrie un virulent articol ION MARIN ALMAJAN ,de unde citam :

” M-am încărcat de amărăciune şi de scârbă, urmărind rictusurile, condescendenţa cu care anumite persoane au ieşit pe televiziuni şi au vorbit despre vetustul Eminescu, despre mitul creat de „naţionaliştii-comunişti”, vai nouă! Ba mai mult, ipochimenii din generaţia post-postmodernă şi din cea pornografică invocau îndepărtarea tineretului român de Eminescu, o făceau în aşa fel ca şi cum vinovat ar fi fost însuşi poetul. În vremea Becalilor, asta întrece orice neruşinare!

Puteti citi intregul articol in revista ” LUCEAFARUL ROMANESC ”
http://luceafarul.wordpress.com
Tot in acest numar nou cititi si cateva splendide eseuri despre Eminescu (semnate de Svetlana Matta Paleologu , celebra eminescologa din Elvetia , Tudor Nedelcea, Antonia Iliescu,prozatoarea delicata si „realist-magica”din Belgia ) , insemnari de Alexandru Nemoianu (SUA) , Vasile Tarateanu (Cernauti ) , eseistica de Ben Todica ( Australia ) , Z.Carlugea ,poeme de Dimitrie Grama si Teofil Rachiteanu .
______________________________

„CINE L-A UCIS PE EMINESCU ? ” se intreaba Corneliu Florea ,intr-o interventie incendiara de unde citam :

Recent am citit ceva scris de Geo Bogza despre Mihai Eminescu, care incepe cu „pe vremea cind umbla Dumnezu cu Sfintul Petru pe pamint” au ajuns si au innoptat intr-o casa din Ipotesti, unde au fost primiti si cinstiti cu mare omenie, fara a fi cunoscuti cine erau. Impresionat de caldura sufletului romanesc Sfintul Petru il roaga pe Dumnezeu sa faca ceva pentru acesti oameni. Si Dumnezeu le-a daruit romanilor pe Mihai Eminescu ! Si acum in secolul XXI , H.R.Patapievici si altii ca el, vor sa-l rastigneasca.

Puteti citi intregul articol in revista ” NEAMUL ROMANESC ”
http://neamulromanesc.wordpress.com
Si tot acolo admirabile articole de Dr.DIMITRIE GRAMA ( „Trebuie canonizat Eminescu ?)”VASILE BARBA (faimosul „papa al Aromanilor ” din lume ) ,
_________________________________________

SCRIERILE PUBLICATE NU SUNT INTOCMAI ALE LUI EMINESCU !
afirma prof.dr.Nicolae Georgescu , cel mai important eminescolog in viata

Puteti citi intregul articol in revista ” NOUA ARHIVA ROMANEASCA ” ,nr.2
http://arhivaromaneasca.wordpress.com
Tot acolo -un studiu solid al lui DAN BRUDASCU despre „Octavian Goga si Francmasoneria”, o „marturisire de credinta” privitoare la scrierea istoriei-apartinand acad.prof.dr. FLORIN CONSTANTINIU si ultimul articol scris de ZOE DUMITRESCU BUSULENGA ; de asemenea -multe documente inedite sau foarte putin cunoscute.
_________________________________________

ARTUR SILVESTRI sustine o”revista de autor”si comenteaza carti aparute recent ,intre altele si admirabilul volum ” TIMP SI SARBATOARE . ” de Julia Maria Cristea , scriitoare si eseista de la Viena .

Intregul articol ( si altele ) – in revista ” FLOAREA DARURILOR”
http://floareadarurilor.wordpress.com
Tot acolo -alte articole despre carti pe care carturarul le-a ingrijit si le-a daruit unor autori de azi .
____________________________________________________________

CAZURI SOCANTE DE IGNORANTA SI MISTIFICARE

Sunt analizate si dezvaluite in publicatiile noastre , lansate acum cateva zile :

” CAIETE DE PROTOCRONISM ROMANESC ”
unde veti citi ce insemneaza in realitatate ideea culturala satanizata de asa-zisul „Raport Tismaneanu ”
la adresa :
http://protocronism.wordpress.com

si DACO-ROMANICA ,unde veti putea citi despre cum se ascunde in mod voit istoria noastra veche , dispretuita de „savanti ” care si-au facut cariera la curtea cate unui rege din Africa ;in acest numar -despre ” scrierile de limba latina ” ale scriitorilor din aceasta regiune , din secolele IV-VI d.h
la adresa :
http://dacoromanica.wordpress.com

___________________________________________________________

REVISTA PATRIMONIULUI IN PERICOL !
Stapanirile au innebunit in tot locul. De fapt sunt in panica si sunt convins ca schimbari semnificative vor avea loc. Regimurile politice pe care le traim sunt in fapt uzurpari si uzurpari penibile, „neam prost”. Este vremea lui „vantura vant” si mai ales a lui „neica nimeni”.- scrie istoricul ALEXANDRU NEMOIANU ,intr-un editorial al revistei BOABE DE GRAU ,sub-intitulata „revista patrimoniului in pericol”.Rand pe rand sunt examinate si documentate nenumarate situatii de distrugere a traditiei , memoriei si mediului pe care Romania le suporta azi sub asaltul unei invazii de „neam-prostenie ” aproape halucinanta . Mai multe,cu detalii scandaloase,la adresa :
http://boabedegrau.wordpress.com

____________________________________________________

UN DAR DE INCEPUT DE AN DE LA ARP CATRE ROMANII DIN TOATA LUMEA

CUVINTE DE LA MARI CARTURARI AI ROMANILOR :
Odata cu inceputul anului ,ARP (Asociatia Romana pentru Patrimoniu ) a deschis trei noi programe accesibile tuturor romanilor care isi pastreaza radacina,demnitatea si respectul pentru Faptele Mari.Programul „EFIGII” prezinta opera si „cuvintele pentru urmasi”ale unor mari carturari din istoria noastra recenta.Le puteti citi la adresele:
http://antonieplamadeala.wordpress.com
http://nestorvornicescu.wordpress.com
http://zoedumitrescubusulenga.wordpress.com
http://raoulsorban.wordpress.com
http://titsimedrea.wordpress.com

Al doilea program se refera la ” SCRIITORI ROMANI DE AZI ” si va fi dedicat unor opere si autori mai putin cunoscuti in climatul de „monopol ideologic ” instalat in Romania de azi .Primele „portrete”(caci vor fi mai multe,cu timpul) pot fi citite acum la adresele :
http://alexandrunemoianu.wordpress.com
http://dimitriegrama.wordpress.com
http://corneliuflorea.wordpress.com
http://ionmarinalmajan.wordpress.com
http://ioanmiclau.wordpress.com

Al treilea program face cunoscute „Fapte Mari”ale unor oameni despre care nu se vorbeste la nivelul meritului,in climatul de depravare sociala din Romania,”Tara Vipurilor fara rost”.Cel dintai „model si exemplu”este al sotilor Marieta si Bucur Chiriac,care au daruit recent Statului Roman importanta lor Colectie de arta romaneasca in valoare de multe zeci de miliarde.Puteti afla mai multe despre aceasta la adresa : http://bucurchiriac.wordpress.com
__________________________________________________________________

O NOUA INITIATIVA CU ECOU LARG SI PERSISTENTA IN TIMP

Este in curs de infiintare , la initiativa si in cadrul ARP – ASOCIATIA PENTRU PATRIMONIU , o noua institutie care se dovedeste necesara : CENTRUL DE STUDII ETNO-ISTORICE .Intre membrii fondatori ai acestuia numaram cunoscuti carturari a caror pasiune pentru „spiritul locului ” si scrierea istoriei acestuia s-a tradus ,la unii dintre ei ,in adevarate opere de fundament peste care nu se poate trece : Aurelia Lapusan , autoare a peste 15 volume de „monografii locale ” , Emil Satco , autor al monumentalei „Enciclopedii a Bucovinei ” , opera – unicat , Pavel Panduru , monograf al localitatii Prigor , Alexandru Nemoianu , director al „Centrului de studii a istoriei Romanilor – americani ” din SUA , Gheorghe Dobre , fondatorul Asociatiei HELIS si unul dintre cei mai importanti sustinatori ai ideii de „localism creator ” din Romania de azi ,scriitorii Elisabeta Bogatan , Ioan Miclau si Ion Gaghii , autori de monografii locale etc .
CENTRUL DE STUDII ETNO-ISTORICE isi va incepe activitatea in luna aprilie , odata cu Congresul ARP ,care va fi dedicat in acest an „miscarii monografiilor locale ” . Inscrieri si opinii privitoare la aceasta tema puteti trimite la adresa
monografii.locale@gmail.com
De asemenea ,sunt utile si semnalari ale unor carti aparute sau redactate dar inedite privind istoria locala , monografii de asezaminte sau de personalitati prea putin cunoscute sau aproape uitate .

____________________________________________________________

LA INCHIDEREA EDITIEI

Prin infiintarea revistei TANARUL SCRIITOR ,produsa azi, ARP a devenit editorul celui mai important grup de presa culturala on-line in limba romana . De acum , ARP editeaza 12 (douasprezece) publicatii in cele mai diferite domenii culturale si detine 3 edituri ,intre care singura editura din Romania care publica volume numai in limbi straine pentru uz extern ( Kogaion Editions ).
In urmatoarele saptamani vor aparea inca 3 publicatii culturale on-line ce vor desavarsi programul de evolutie ce ni l-am impus la acest inceput de an.

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________