ANALIZE ŞI FAPTE nr. 63

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 3  Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv
_______________________________________________________________________

IMPORTANT: MAINE APAR NUMERE NOI DIN REVISTELE NOASTRE ” BOABE DE GRAU ” , ” TANARUL SCRIITOR ” , ” DACOLOGICA ” SI ” REVISTA ROMANA DE STUDII ETNOISTORICE „
________________________________________________________________________

FAPTE DIN ZIUA DE AZI

Azi – o revelatie ajungand la Manastirea Sfanta Treime , construita de inimosul preot Radulescu Nicolae, pe locul Bisericii „Satului Batran”, din comuna Glimboca, judetul Caras Severin, cu propria sa contributie, dupa ani petrecuti in strainatate.A simtit nevoia sa „zideasca” ceva in acel loc, sa faca ceva pentru semeni.

Zumzet, miscare, in jurul manastirii.Nu stiam cine este preotul si cine este dirigintele de santier.Contopit cu ceea ce dorea sa faca, a renuntat la munca fizica si ne-a insotit in biserica, ne-a aratat crucea construita in locul vechiului altar si ne-a indrumat sa vizitam asezamantul pentru cei nevoiasi.Am ramas uluita de incaperile cochete, cu doua paturi, de holul imens unde cei singuri vor putea sa-si depene amintirile sau sa priveasca la televizor.Sufrageria mare – pregatita pentru a hrani 80 de suflete.Joi va fi inaugurat asezamantul, in prezenta mai multor oficiali.

Din imagini, cladirea din spatele bisericii reprezinta acel asezamant.

MARIANA GURZA

____________________________________________________________________________

AMINTIRE DESPRE O ZI DE ODINIOARA ; „Pomenirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

In Iunie 1974 eram la sapaturi arheologice in Suceava.(Zona „Curtea Domneasca”.De fapt erau ruinele cartierului evreiesc ,doua superbe biserici,inca nerefacute,”Sf.Dumitru” si a „Mirautilor”,si o atmosfera crepusculara,parca tanguirea unor ramasite ale unei lumi de fapt disparuta.)Oricum atunci a fost Hramul Mitropoliei,deci pomenirea Sfantului Mucenic Ioan cel Nou. A fost o adevarata explozie si uluire pentru mine,care stiam mai nimic despre Ortodoxie,obiceiuri,etc.Erau zeci de mii de oameni,veniti din munti,din vai,din Maramures,cu carute si pe jos.Era fata unei lumi despre care atunci auzeam.

ALEXANDRU NEMOIANU , SUA

____________________________________________________________

NOTE DESPRE CARTI

„Caravana ” de Daniel Dragan

Iata: o „caravana ” erotica (lectorul, cititorul prevenit, va intelege ca este vorba despre o mixtare textuala intre cupluri, nu neaparat o depravare), in care este implicata protagonista Amalia Weiss-Rogalsky (personaj complex, o performanta dupa parerea mea, in portretistica feminina din literatura româna) devine, in registru alegoric, caravana noastra, a tuturor, convoi implacabil in desertul lumii si al fiintarii – o fiintare de care, vai, nu dispunem, incotro -fiind in acest cortegiu – suntem indreptati? Ar fi, oare, mai bine sa traim conditia celui care nu este indreptat nicaieri?
… Nu cred ca Daniel Dragan raspunde acestei dramatice interogatii sau ca ar fi intentionat sa raspunda. Important este ca scriitorul ne-a adresat intrebarea.

Caravana sa – luând acum in calcul realismul dens al tramei si ridicarea acestuia, nesilita, la simbolul indimenticabil – se constituie pe linia initiata de Andre Malraux, ca un remarcabil roman in alt ceas tulbure din istoria lumii, a conditiei umane.

A.I.BRUMARU
____________________________________________________________
SCRISORI CATRE ARP

# Va trimitem 3 fisiere despre activitatea deosebita a doua mari personalitati din Tara Almajului, un colt de pamant romanesc, care au participat activ la lupta pentru libertate, independenta si unitate nationala a poporului roman. Speram ca aceasta sa slujeasca tineretului pentru pastrarea identitatii nationale ale poporului nostru. Va multumim pentru neobosita dumneavoastra activitate in slujba culturii nationale si a pastrarii identitatii poporului roman.

PAVEL PANDURU , Prigor – Almaj

# Va multumesc pentru amabilitatea de a retransmite mesajul meu mai departe, dar si pentru oportunitatea de a fi publicat in revista on-line DACOLOGICA.

Propunerea domniei voastre de a colabora si la alte publicatii online al grupului de presa pe care il reprezentati ma onoreaza si m-a indemnat sa contribui cu un alt material, pe care voi incerca sa-l trimit la revista NEAMUL ROMANESC, intitulat: „Manifestari literare ale tipologiei OSTEAN-RAZBOI in proza scurta romaneasca”.

ADRIAN CRETU , Bacau

_______________________________________________________________________

# Intre documentarele on-line alcatuite si promovate de ARP , cateva au fost actualizate recent ; le puteti citi la paginile web :

Colectionarul de arta BUCUR CHIRIAC>>apasa aici>>>

ALEXANDRU NEMOIANU>>apasa aici>>>

IOAN MICLAU >>>
CORNELIU FLOREA >>>>

DIMITRIE GRAMA >>>>

______________________________________________________________________

DOUA DOCUMENTARE NOI- in programul „Scriitori Romani de azi”

Doi scriitori importanti, de valoare considerabila, prea putin pretuiti si cunoscuti astazi la noi

TITUS FILIPAS >>>>

A.I.BRUMARU>>>>

_____________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 4  Iunie

IMPORTANT – NUMERE NOI – pentru luna iunie – IN PATRU DIN REVISTELE ARP

# TANARUL SCRIITOR >citeste>aici>>

# BOABE DE GRAU -revista patrimoniului in pericol >>citeste aici>>

# REVISTA ROMANA DE STUDII ETNOISTORICE >citeste>aici>>

# revista DACOLOGICA >citeste >aici>>>

_____________________________________________________________________

UN SCRIITOR AUSTRALIAN DE ORIGINA ROMANA, O CARTE DESPRE MIRCEA ELIADE

Joi, 31 mai 2007, in Bucuresti , a avut loc lansarea cărţii „Iubire în India“ ,volum omagial la aniversarea a 100 de ani de la naşterea lui Mircea Eliade , a autorului australian de origine română Octavian Sărbătoare .

Cateva cuvinte din partea autorului : Volumul ambiţionează „a întregi ceea ce Eliade a portretizat în Maitreyi“. Una din temele cărţii este „dragostea nu moare“, titlul romanului de răspuns al lui Maitreyi Devi către Mircea Eliade (Mircea Euclid). Cuplul ficţional Ramdas şi Sangita epitomizează relaţia dintre Alan şi Maitreyi.

Octavian Sărbătoare (n. 1952 la Braşov, România). Eseist, filosof al sacrului, hermeneut, prozator, poet, traducător. Temele principale: religie, demersuri sapienţiale, mesianism, indianistică. În anul 1986 a emigrat în Austria, iar în anul 1987 în Australia, stabilindu-se la Sydney. Absolvent al Facultăţii de Litere – cu distincţie, (Bachelor of Arts – Honours; Master of Arts with Merit) la University of Sydney; cariera scriitoricească şi-a început-o în anul 1998, cu publicarea de articole în reviste din Australia, precum şi pe Internet.

Între anii 1996 şi 2005, a efectuat în India şase excursii de cercetare în domeniul religiilor. A vizitat mănăstiri (ashram-uri) şi instituţii, cunoscând maeştri spirituali de renume. Este fondator al Societăţii Literare Internaţionale „Mircea Eliade“ (Mircea Eliade International Literary Society), prezentă din anul 1998 pe site-ul cu acelaşi nume, şi director al Editurii Sarbatoare Publications, Sydney.

Cărţi reprezentative în limba română: În căutarea lui Dumnezeu – India (3 vol.), India puterilor magice, Yoghinii Indiei, India nemuritoare, Spirit şi iubire în India – nuvele, Soseşte Salvatorul Lumii (2 vol.) – proză mesianică, Iubire în India – proză romantică. Traduceri: „Din înţelepciunea chineză: Tao-te Ching – Cartea Căii şi Puterii“, „Din înţelepciunea hindusă: Yoga Sutras – Aforisme Yoga“. Teme sapienţiale: „Gândeşte bine, vorbeşte frumos, fii drept” – cugetări. Cărţi reprezentative în limba engleză: Awaiting the World Saviour in India…, Awaiting the World Saviour in the Middle East…, Hermeneutics of the Sacred: An Introduction to Mircea Eliade’s Phenomenological Approach to the Study of History of Religions, From St. Augustine to Samuel Huntington: A Study of Just War Tradition, Human Rights and the Clash of Civilisations, Long Road to Peace: Studies in International Regional Conflicts. Despre cartea prezentata de autor au vorbit Vasile Andru , Adelina Patrichi , Mihai Raducanu si George Anca.

_____________________________________________________________________
In revista electronica de studii dacice „SARMIS“, editata de asociatia culturala cu acelasi nume.

Articolele lunii mai:

Nr. 6: Adrian Lesenciuc, Unitatea lingvistica sud-est europeana. Argumente ale continuitatii

Nr. 7: Ion Horatiu Crisan, Zeitati geto-dace cu atributii vindecatoare

Nr. 8: Dan Romalo, Are « Sarpele Fantastic » tomitan analog istoric?

Nr. 9: Aurora Petan, Incercari de localizare a cetatii Helis

Nr. 10: Vasle Boroneant, Originile românilor. Partea I: proto-tracii

Va asteptam la www.sarmis.org

Aurora Petan, redactor-sef

____________________________________________________________________

AZI, IN REVISTELE ARP

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

4 Iunie 2007 – ION LUPU: „VACCIN CONTRA UTOPIILOR“, Editura Orientul Latin, 2006(comentariu de A.I. Brumaru)

# In revista LUCEAFARUL ROMANESC >>> aici >>>

DOCUMENTE INCENDIARE -Radu Căjvăneanu: “Pe drum de război în Moldova”

# In revista NEAMUL ROMANESC >>> aici>>>

FARA ILUZII – Dan Ghelase-Semidoctismul câştigă teren : “Capabilitatea”

# In revista MONITOR CULTURAL >>> aici >>>

TRADITIA PARICIDULUI LA ROMANI – Constantin Frosin: “Floare-albastră, floare albastră… “

# In revista EPOCA >>> aici >>>

EPOCA VAZUTA ALTFEL – Ion Măldărescu: “Zbor deasupra unui cuib de cuci”

INTELEPTI DE AZI – Aforisme – Grigore Vieru

# In revista ECOUL >>> aici >>>

RECAPITULARI – MONICA ILAŞ – POEME – din vol. PLOAIE ALBASTRĂ”

ECOUL ZILEI – Alexandru Nemoianu: „Jurnal de idei – Gânduri, însemnări şi scrisori de Mai“

SE ANUNTA O NOUA CARTE – Cora Ardoni (SUA): „Măreţia Literaturii“

OPTIUNI – Daniel Dragomirescu: „Ineditele lui Nichita Stănescu“

DINTRE SUTE DE CATARGE -Mihail Mataringa: Trei poeme

ATELIER DE POEME – Nuşa Ilisie: “Aeroport”

ATELIER DE PROZA – Mariana Tanase: “Din perspectiva unei ciber-prietenii”

# In revista NEAMUL ROMANESC
A CITI, CITIRE – Corneliu Florea: “Medici de Maramureş”
CITATE – Octavian Paler
# In revista LUCEAFARUL ROMANESC >>aici>>
EMINESCU UITAT ŞI BATJOCORIT – George Mirea: “Un debut ignorat prin culpă naţională”
Octavian Dărmănescu: “Febrele lui Ioan Alexandru”
# In revista NEAMUL ROMANESC >>>aici>>>>
Ion Coja: “Cum să ne organizăm, din punct de vedere legislativ şi tehnic, împotriva furtului electoral ?”
# In revista MONITOR CULTURAL >>aici>>>
Mihai Cimpoi: “Odiseea valorilor româneşti”
Alexandru Nemoianu: “Poveţe, gânduri şi îndrumări”
# In revista EPOCA >aici>>
Dan Ghelase – “Cum şi spre ce normalitate tindem ?”
# In revista ECOUL >>aici>>>
Corneliu Florea: „«Patibularul» tot un delicvent anticonstituţional rămâne“

________________________________________________________________________

# In MONITORUL IMOBILIAR

4 Iunie 2007 -„ROMÂNIA DE VITRINĂ“- „ Steaua fara nume “

____________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 5  Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv

AZI , IN REVISTELE ARP

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

05 Iunie 2007 – „VLĂDICA NESTOR, PĂSTORUL OLTENILOR“, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2007 ( un comentariu de Pr. prof.dr. Alexandru Stanciulescu-Barda) ______________________________________________________________________

“PATRIARHUL ISTORIOGRAFIEI ROMANESTI”-INTR-O CULEGERE DE EVOCARI SI ANALIZE

Apare in curand la ed.Carpathia Press din Bucuresti “PATRIARHUL ARDELEAN. Studii si evocari despre Raoul Sorban ”,o culegere colectiva de analize si evaluari istoriografice despre personalitatea acestui ” patriarh al istoriografiei romanesti ”( disparut dintre noi acum aproape un an la varsta de 94 de ani),prea putin cunoscut intr-o cultura dominata de eseisti superficiali cum este cultura romana de azi.Publicam aici cateva ganduri despre aceasta carte,scrise de Corneliu Florea,politolog si jurnalist roman din Canada:

“As fi foarte bucuros ca acest proiect sa se finalizeze, sa ajunga in librarii si biblioteci ca romanii sa afle, sa stie, sa mediteze si sa actioneze in apararea natiunii careia ii apartin. E nevoie !”
Iata si cateva ganduri despre Raoul Sorban,cuprinse in acest volum,si semnate de prof.univ.dr.Dan Brudascu:
“L-am pretuit si admirat sincer pe Raoul Sorban pentru deschiderea si modul neprefacut in care si-a tratat intotdeauna interlocutorii. Avea o lumina interioara pe care ti-o transmitea si tie si facea din fiecare dialog un ceremonial al deschiderii sufletului spre cei aproape. Faptele lui Raoul Sorban il situeaza, cu certitudine, in Pantheonul valorilor veacului ce-a trecut. Detractorii lui fie nu i le cunosc, fie nu sunt capabili sa le inteleaga semnificatiile. Pentru ca Raoul Sorban a fost european si universal chiar si atunci cand unii din cei care azi il injura se dadeau de ceasul mortii sa-si castige merite in construirea socialismului multilateral dezvoltat.“

Volumul va cuprinde numeroase alte semnaturi importante,ale unor autori din  Romania, Spania, Canada, Suedia,Germania, SUA, Danemarca, Australia etc. O adevarata “carte de invatatura”.
Detalii-la adresa arp.contact@gmail.com

____________________________________________________________________

O CARTE INCENDIARA

Editura noastră ( ” Cuget Romanesc”) a publicat cartea regretatului părinte Dumitru Bălaşa, Marele atentat al Apusului papal împotriva poporului român. Ea reprezintă o noutate în domeniu, în sensul că urmăreşte contactele pe care le-a avut poporul român pe o perioadă de cea. două milenii cu Occidentul, cât şi implicaţiile pe care le-a avut scaunul papal, mai precis papa, cu aceste contacte româno-occidentale. În spatele unor evenimente cruciale din istoria românească s-au vehiculat interese ale papalităţii de expansiune şi prozelitism în spaţiul românesc. Părintele Dumitru Bălaşa apelează pentru justificarea susţinerilor sale la o bibliografie impresionantă şi la reinterpretarea unor documente şi cronici de epocă mai mult sau mai puţin cunoscute în lumea ştiinţifică românească.

Pr. ALEXANDRU STANCIULESCU-BARDA

Cartea se poate comanda la adresa de e-mail : stanciulescubarda@yahoo.com

______________________________________________________________________

IMPLICA-TE !

Daca nu vei face nimic , viata ta , memoria ta si „locul”unde traiesti vor suferi degradari iremediabile. Inca nu este timpul pierdut sa intelegi si sa te trezesti . Incepe cu gesturi mici dar firesti si continue.

________________________________________________________________________

CHESTIONAR PRIVIND PERCEPŢIA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Acest chestionar urmăreşte investigarea modului cum percep românii schimbarea climei. Studiul este efectuat de Dr. Sorin Cheval (Administraţia Naţională de Meteorologie) şi de Dr. Andreea Gruev-Vintilă (CNRS UMR 6012 – Université de la Méditerranée). Chestionarul va fi utilizat exclusiv pentru studiul menţionat, iar răspunsurile sunt tratate statistic şi anonim. Nu există răspunsuri “bune” sau “rele”, important este să răspundeţi aşa cum simţiţi. Când aţi terminat de răspuns la întrebările de pe o pagină,vă rugăm să treceţi la pagina următoare şi să nu reveniţi asupra celor deja completate. Vă rugăm să scrieţi citeţ şi fără prescurtări.

Trimiteţi chestionarul completat la adresa chestionar_clima@yahoo.com Va rugăm să menţionaţi dacă doriţi să primiţi rezultatele studiului după finalizarea acestuia. Vă mulţumim pentru participare. Puteţi începe.

DESCARCA ACEST CHESTIONAR DE AICI ~Implica- te ! – Chestionar privind schimbarile climatice
_______________________________________________________________________

# In MONITORUL IMOBILIAR

5 Iunie 2007 -„ROMÂNIA DE VITRINĂ“-„Condominium“ şi „ghetto“

________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 6 Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv
_______________________________
A.I.
BRUMARU NE ANUNTA O NOUA CARTE

Aurel Ion Brumaru anunţă „Analize şi Fapte” apariţia noii sale cărţi „Destin deturnat. Schiţă monografică Mihai Arsene” (Editura KronArt, Braşov, 2007). Totodată vă trimite şi o primă reacţie/referinţă critică (a apărut în revista „Astra” nr. 6, mai 2007). Cu recunoştinţă (AIB)
___________________________________________________________________________
CORNELIU LEU ARE ONOAREA SĂ VĂ INVITE

Luni 11 iunie, orele 11, la lansarea primelor dintre cele 11 volume de OPERE DEFINITIVE. Prezentarea, făcută de Acad. DAN BERINDEI, vicepresedinte al Academiei Române şi Acad. FANUŞ NEAGU, va avea loc la Libraria EMINESCU de lângă Universitate (pesemne str. Academiei nr.11).

Cu acest prilej va fi inaugurat Portalul Internet „CARTE SI ARTE” pe care-l puteti vizita (încă de acum, în faza de lucru în care sunteţi invitat să introduceţi informaţii şi noutăţi despre activitatea Domniei Voastre ) la adresa: www.cartesiarte.ro

Fapt care nu vă va lua mai mult de 11 minute.Cu mulţumiri! Corneliu Leu

______________________________________________________________

AZI ,NUMAR NOU IN ” REVISTA ROMANA DE STUDII ETNOISTORICE ” >citeste>aici>>

Din sumar :

Alexandru Nemoianu: „«Model», «realitate» şi «izvoarele proprii»“

Elisabeta Bogăţan – Au existat „confreriile carpatice“?

Emil Poenaru: „Columna lui Traian ca sursa etnoistorică“

Nicolae Şteiu: „Fără creaţia populară predarea istoriei ar fi mai săracă“

Napoleon Săvescu: „Blestemul păsării Phoenix şi tezaurul de la Pietroasa“

Alin Rus: Momârlanii şi obiceiurile lor – Interviu cu Petre Făgaş

Titus Filipaş: „Continuitatea discursului românesc“

Omul şi proverbul“ – Alexandru Stănciulescu-Bârda: „Cum e sfântul şi tămâia!“

Petre Ciobanu: Documente etnoistorice: Hotarele satelor româneşti – Cazul Cupca (Bucovina)

Alin Rus: „Cimitirul împodobit din Sălătruc“

George Liviu Teleoaca: “Vechi toponime româneşti pe Valea Barcăului”

Ileana Ene: „O contribuţie recentă la «direcţia Vasile Lovinescu»“

Constantin Giurginca: „Un Orfeu contemporan“

______________________________________________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie 2007 informatii zilnice on-line – 7 Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv

_______________________________

Sfinţirea Bisericii Sfinţii Trei Ierarhi din Protoieria Costeşti

Joi, 31 mai, s-a săvârşit slujba de sfinţire a Bisericii din incinta Protoieriei Costeşti cu hramul Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur.

Construită în stil maramureşean cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Prea Sfinţitului Părinte Calinic, Episcop al Argeşului şi Muscelului, din iniţiativa şi prin osteneala părintelui protoiereu Dinu Laurenţiu şi a părintelui secretar Alexandru Ionuţ, biserica de lemn este model pentru toţi preoţii slujitori care doresc să ridice noi Altare de închinare Bunului Dumnezeu. În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Argeşului şi Muscelului a îndemnat la rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale, pentru fiecare clipă a vieţii noastre. Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a mai dat o zi, ne-a mai trecut o noapte. Să-i mulţumim în fiecare zi în care ne trezim, chiar dacă suntem foarte grăbiţi. Mulţumesc tuturor celor care s-au ostenit pentru ca să se ridice această biserică. Dumnezeu să binecuvânteze dragostea şi grija domniilor voastre!

Pentru sprijinul şi grija depusă, Ierarhul Argeşului şi Muscelului a acordat Distincţii de vrednicie domnului Stelian Gomboş, Consilier al Secretariatului de Stat pentru Culte, Preoţilor Dinu Laurenţiu, Alexandru Ionuţ şi Ioan Pop, Primarului Oraşului Costeşti Dan Ioan Vasile, doamnei Notar Crăciun Irina şi domnilor Marinescu Vasile, Ion Popescu şi Dobre Grigore. Binecuvintează, Doamne, pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale!

diacon Daniel Gligore

______________________________________________________________________

O CARTE NOUA SI O INVITATIE CA DIN ALTE TIMPURI
Am onoarea să vă invit luni, 11 iunie 2007, ora 12:00 AM la lansarea cărţii de debut „Cardinalul alb“ – trilingual, care are loc la biblioteca N. Iorga, Ploieşti, bdl. Republicii nr. 2. Pentru detalii, vă rog e-mail: contact@sarbu.ro sau tel.: 0742.139.999, 0728.768.888. Cu aleasă consideraţie, Gheorghe Sârbu
________________________________________________________________________

# A APARUT NOUL NUMAR , PE LUNA IUNIE , DIN ” BOABE DE GRAU ” -revista patrimoniului in pericol >>citeste aici>>

Din sumar :

„Natura ” si „Cultura „

„Era arsitei „

Dan Ghelase: „Ca să lupţi pentru Bucureşti este necesar să ai repere, ataşament şi metodă”

NU ASTEPTA! IMPLICĂ-TE! ŢARA ESTE A TA, NU „A LOR” – „Statul slab şi consecinţele sale. Studiu de caz: Roşia Montană”

Un document incendiar : ministerul culturii declasifica monumente istorice in scopul de a fi lichidate „legal”

” Grupul Civic Bucuresti ” – nominalizat la Premiile Patrimoniului Romanesc, editia a IV-a – 2007

NATURA – marele nostru patrimoniu

IPOTEZE – Artur Silvestri : ” O soluţie pentru Bucureşti: comerţul cu istorie”

UN SCANDAL PERPETUU : ” LICHIDAREA SARMISEGETUZEI „

” SCANDALUL CATEDRALEI SF. IOSIF ” CONTINUA – Principiul lui este principiul lui Stalin : ” Cate divizii de tancuri are Papa ?”

Titus Filipaş: „2001, Odiseea ambientală”

ISTORIA RECENTA ESTE ISTORIA DISTRUGERILOR CONTINUE – Un protest necunoscut din anul 2000

JURNAL DE IDEI – Alexandru Nemoianu, SUA : ” Însemnări despre Bucureşti

„OBORUL ” in viziunea Frontului Negustoresc

JAFUL SISTEMATIC , CARDASIA ” SPECIALISTILOR” CU BANDITII

Castelele si cetatile feudale din feudale din Ardeal în distrugere continua

” Studiu de caz „- ce devine o cladire industriala veche in Bucurestii de azi ?

Ultimul Strajer al Capitalei a disparut !

________________________________________________________________________

SCRISORI CATRE ARP

# Imi face o deosebită plăcere să vă anunţ că pe data de 1 iunie a apărut cartea mea CRÂNGUL CU PITICI ŞI CU BUNICI. Primii care au ţinut-o în mână şi s-au bucurat au fost absolvenţii promoţiei 19555 AI Şcolii Pedagogice Buzau, colegii mei, pe care I-am”întrunit de 10 ori de la absolvire.Am organizat şi o mică expoziţie jubiliară în holul liceului cu documente, scrisori de la dascălii noştri trecuţi „în jocul elementelor”, scrisori de la colegi, fotografii de la întâlniri….cartea a fost mascota zilei, a fost un moment emoţionant şi împărtăşesc şi cu Domnia Voastră această bucurie.

Am trimis spre publicare cuvântul de deschidere.Doresc să trimit la redacţia ARP câteva exemplare cu dedicaţii.Am nevoie de numele unor copii pe care să Le înscriu în pagina specială, ŢIE, DRAGUL MEU COPIL, unde se află poza bunicului Aurică, autorul şi un loc pentru o fotografie a celui care va primi cartea.Cu multă bucurie şi deosebit respect, Aurel Anghel

_________________________________________________________________________

AZI, IN REVISTELE ARP

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

7 Iunie 2007 – A.I. BRUMARU: „DESTIN DETURNAT. SCHIŢĂ MONOGRAFICĂ MIHAI ARSENE“, Editura KronArt, Braşov, 2007 ( dr. Vasile Borcan )

# In revista NEAMUL ROMANESC
A CITI, CITIRE – Corneliu Florea: “Medici de Maramureş”
CITATE – Octavian Paler
# In revista LUCEAFARUL ROMANESC >>aici>>
EMINESCU UITAT ŞI BATJOCORIT – George Mirea: “Un debut ignorat prin culpă naţională”
Octavian Dărmănescu: “Febrele lui Ioan Alexandru”
# In revista NEAMUL ROMANESC >>>aici>>>>
Ion Coja: “Cum să ne organizăm, din punct de vedere legislativ şi tehnic, împotriva furtului electoral ?”
# In revista MONITOR CULTURAL >>aici>>>
Mihai Cimpoi: “Odiseea valorilor româneşti”
Alexandru Nemoianu: “Poveţe, gânduri şi îndrumări”
# In revista EPOCA >aici>>
Dan Ghelase – “Cum şi spre ce normalitate tindem ?”
# In revista ECOUL >>aici>>>
Corneliu Florea: „«Patibularul» tot un delicvent anticonstituţional rămâne“

_________________________________________________________________________

# In MONITORUL IMOBILIAR

7 Iunie 2007 – „ROMÂNIA CARE LUCREAZĂ“ : Obiectivele – unicat: cazinouri, parcuri de distracţii, ring automobilistic, „Chinatown“, staţiuni balneare noi (II)

_____________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 8 Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv

__________________________________________

NUMERE NOI, FOARTE INTERESANTE , SI IN DOUA DIN REVISTELE EDITATE ON-LINE IN PARTENERIAT
# STUDII ROMANO-AMERICANE , editia on-line a „BULETINULUI INFORMATIV ” al „Romanian-American Heritage Center”, condus de Alexandru Nemoianu ,in SUA >>>citeste aici >>>>
# SCRISOARE PASTORALA , revista parohiei Malovat , Mehedinti, condusa de eruditul preot Alexandru Stanciulescu -Barda >>>citeste aici

________________________________________________________________________

MANASTIREA „SFANTUL IOAN CASIAN” din Cheile Dobrogei – Targusor
www.ioancasian.ro – ARHIEPISCOPIA TOMISULUI si FUNDATIA BRANCOVENEASCA

Vã invita cu multa dragoste la Hramul Manastirii- Duminica Sfintilor Români
SAMBATA 09 Iunie/ora 19 – Priveghere si Slujba Utrenie la Pestera Sfantului Casian

DUMINICA 10 Iunie / ora 9 – Liturghie si Sfintirea pietrei de temelie la Marea Biserica a Manastirii
DUMINICA ora 12.30 – Pranzul traditional la Manastire
Participa IPS Teodosie, oficialitati locale, arhierei, stareti manastiri
dobrogene (Dervent, Sf Andrei, Colilia, Histria, Crucea, Lipnita, Cocos,
Basarabi) Va asteptam cu drag, Doamne ajuta!
alte detalii la www.ioancasian.ro
________________________________________________________________________

Apariţie Publicistică Excepţională

Foarte recent am primit şi inclus în Biblioteca „Centrului de Studii şi Documentare”din Jacson , Michigan , o lucrare cu totul excepţională: „Dicţionarul Biografic al Literaturii Române,” volumele I, II (884 şi 894 pagini). Editura „Paralela 45,” 2006.Autorul acestei monumentale lucrări este Profesor Doctor Aurel Sasu, cunoscut şi respectat istoric, critic literar şi scriitor român.

Prof. Dr. Aurel Sasu este şi un respectat specialist în istoria Românilor-Americani şi autor al unor cărţi şi studii fundamentale privind trecutul comunităţii noastre. Cu specială mândrie „Buletinul Informativ” al „Centrului de Studii şi Documentare” îl numără pe Prof. Dr. Aurel Sasu între colaboratorii săi. (O prezentare biografică a sa a fost făcută în paginile numărului din Octombrie-Decembrie, 2006 al „Buletinului Informativ”).Lucrarea pe care am primit-o recent este o lucrare monumentală care este, încă de la apariţie, un punct de referinţă în studiul istoriei literaturii române. Lucrarea nu este doar o prezentare a principalelor personalităţi ale literaturii române, ci o nouă şi înţeleaptă actualizare a moştenirii literare româneşti din cele mai vechi timpuri şi pană azi.

ALEXANDRU NEMOIANU

____________________________________________________________________

A aparut un nou numar, pentru luna Iunie , al revistei on-line TANARUL SCRIITOR

>citeste>aici>>

Din sumar :

„SĂ ÎNFLOREASCĂ O MIE DE FLORI!”

CUVINTE DE INTELEPCIUNE CATRE TINERI – Alexandru Nemoianu : „Fântâna de la Drăgăneşti”
ANTOLOGIA DE POEZIE – Claudiu Soare , Franta : „Metafizica Bambară” (fragmente)

ATELIER DE PROZA -Mihaela Stinga, Germania: „În căutarea acoperişului pierdut”

STUDII -Adrian M. Creţu: „Oştean – Război”, introducere la o analiză

ATELIER DE PROZA – Loredana A. Ştirbu: „Grădina japoneză”

CRONICA LITERARA – Adrian Lesenciuc: „Fiinţa-loc: de la în-locuire la în-fiinţare”

O CARTE DE RAFTUL INTAI – Luminita Suse -: „Duminica inimii”-un comentariu de Aurel Pop
Adrian Paparuz : Poezii de ieri

TABLETA DE SCRIITOR TANAR- Petre Flueraşu: „Tipologia întrebării”

Pompiliu Comşa: „Câteva cuvinte de suflet la un debut”

ATELIER DE POEZIE -Ionuţ Ţene: Poezii noi

OPTIUNI – Mihai Andrei Aldea: „Între biserică şi iad”

ATELIER DE PROZA – Nuşa Ilisie, Spania : „Cojones”

ANTOLOGIA DE PROZA – Cezar Adonis Mihalache: „Castelul”

EVOCARI – Gheorghe Constantin Nistoroiu: „Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Fiică a luminii ortodoxe şi dascăl creştin român”

ATELIER DE PROZA – Dan Tanislav: „Cursa de şobolani”

OPTIUNI IN BASARABIA – Ion Mischevca, Chisinau : „Ziua Europei”

ATELIER DE PROZA – Dinu Bălan: „Unitatea militară 005…”

ATELIER DE POEZIE ~ Mariana Eftimie Kabbout: Marea dintre noi

RE-CITIRI ~ Octavian Dărmănescu: „Un domn cu pălărie: Radu Gyr”

ATELIER DE POEZIE ~ Anne Marie Bejliu-Poeme de credinţă

ANTOLOGIA DE POEZIE – Monica Ilas,Italia -poeme din vol. „PLOAIE ALBASTRĂ”

ATELIER DE PROZA – Ioan Bozac: „Isprăvile lui Vlăduţ” (jurnalul unui copil obişnuit)

________________________________________________________________________

AZI, IN REVISTELE ARP

# In revista MONITOR CULTURAL >>> aici >>>

“PARADIGMA ZILEI – Titus Filipaş: „Familia spirituală Eliade”

DOCUMENTARE UTILE – Revista presei maghiare 009/2007

CITATE – PETRE TUTEA

EXISTĂ O GLOBALIYARE ETERNĂ – Doina Drăguţ: Soarta celor „şapte minuni”

RAŢIUNEA DE A FI – Octavian Sărbătoare, Australia: “Sunt un scriitor angajat în teme transcendentale”

DEZVALUIRI – Octavian Dărmănescu: “Mărturisirea ortodoxă din Chicago, 1959″

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

8 Iunie 2007 – EMILIAN MARCU:” SUBURBII MUNICIPALE “(un comentariu de Adrian Botez )
________________________________________________________________________

# In MONITORUL IMOBILIAR

8 Iunie 2007 – „ROMÂNIA CARE LUCREAZĂ“ : Obiectivele – unicat: cazinouri, parcuri de distracţii, ring automobilistic, „Chinatown“, staţiuni balneare noi (III)

____________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 9 Iunie

PREMIILE PATRIMONIULUI ROMANESC, Editia a IV-a

Primim de la venerabilul carturar Ioan Miclau, din Australia, o sustinere pentru una dintre nominalizarile recente si ne face onoare sa o prezentam aici :

Sustin si ma alatur propunerii facute pentru a i se acorda „Premiul de Excelenta”-ARP, doamnei Dr.Maria Berenyi. Vin cu deosebita placere a mai aduce cateva dovezi meritorii pentru poeta romanca din Ungaria.

In primul rand doar amintesc cartea intitulata, „Istoria Fundatiei Gojdu -1870-1952”, carte in care autoarea Dr.Maria Berenyi, aduna istoria realitatilor vremii, cat si sustinerea „Testamentului lui Gojdu”, cu un deosebit curaj.Carte bilingva. De asemenea volumul de poezii: „Pulsul veacului palid”, volumul de versuri „Fara titlu”, si alte, ce se afla acum in inventarul bibliotecii”Mihai Eminescu”- Australia, daruite de autoare. In calitatea de Director al Institutului Roman de Cercetari, din Budapesta a fost si este o sustinatoare a drepturilor etniei romane din Ungaria. Cunoscand acestea, ma simt

indreptatit moral a sustine aceasta nominalizare !”

CU DEOSEBIT RESPECT Scriitor: Ioan MICLAU , AUSTRALIA

_______________________________________________________________

O CRONICA DE CENACLU TRIMISA DE POETA ANNE-MARIE BEJLIU

http://groups.msn.com/RomaniangroupInPerthWestAustralia/romanianmessage.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=8912&all_topics=0
_______________________________________________________________________________

SCRISORI CATRE ARP

# Am ramas surprins sa constat ca Pravila lui Vasile Lupu provine din legea agrara bizantina Nomos Gheorghikos din secolul VII.

TITUS FILIPAS

# O sa va mai trimit si niste articole legate de cercetarile mele privind viata sf. Nicodim de la Tismana daca va intereseaza. Ele tin mai mult de istoria evului mediu decat de religie. Sunt informatii lansate in premiera anul trecut pe situl manastirii Tismana www.manastireatismana.ro precum si la manifestarile BOR de la Tismana, prilejuite de 600 de ani de la trecerea lui Nicodim la cele vesnice. E vorba de locul nasterii lui Nicodim, satele daruite lui in Serbia apoi donate manastirii Tismana, precum si inceputurile neatarnarrii bisericii noastre ortodoxe sub Mircea cel Batran. Lucruri absolut inedite, unele rod a 10 de ani de cercetari.Chiar daca ele pot fi citite pe situl manastirii, lansate intr-o publicatie, fie ea si on-line, e cu totul altceva.

Imi va face placere sa colaborez cu dvs. si sa popularizez reteaua ARP, sperand cum bine spuneti, ca D-zeu ne va cantari fiecaruia lucrarea.

Cu multa stima, N.N.TOMONIU

_________________________________________________________________
AZI,IN REVISTELE EDITATE DE ARP

# In revista ECOUL >citeste >aici>>>

ECOUL ZILEI – Corneliu Florea : „«Patibularul» tot un delicvent anticonstituţional rămâne“

In revista EPOCA>citeste aici>>

~Claudiu -Mihai Coman : ” Un actor grabit… Adrian Pintea ”

# In revista O CARTE PE ZI >citeste>aici>>

9 Iunie 2007 – LOREDANA ENGLISCH: „MIREASA FĂRĂ VOAL“, Editura Transilvania Expres, Braşov, 2007(comentariu de Adrian Lesenciuc )
______________________________________________________________________

# In MONITORUL IMOBILIAR

9 Iunie 2007 – „ROMÂNIA CARE LUCREAZĂ“:Contribuţia „boierimii pre-fanariote“

_____________________________________________________

ANALIZE SI FAPTE , an.II , nr.21 (63) 2007 , 2 – 10 Iunie  2007 informatii zilnice on-line – 10 Iunie

PUBLICAŢIILE ARP – SELECŢIE DIN TEXTELE APĂRUTE PÂNĂ IERI -apăsaţi aici- >>>REVISTELE ARP – apariţiile recente: sumarul selectiv

______________________________________________________________________

CITATE – Octavian Paler

# Cui apartine viitorul au priceput si fascismul italian, si nazismul, si comunismul, si legionarii, deoarece, fara exceptie, au mitologizat tineretea pentru a se servi de ea. Dar asta e o alta poveste. Pe mine nu ma supara nici impertinenta pe care o arboreaza unii juni politicieni, desi ea nu e totdeauna de bun gust. Ma supara doar atunci cand tineretea acopera un „nimic” mai proaspat si mai galagios decat un „nimic” reumatic.

_______________________________________________________________

ALTE SUSTINERI PENTRU ” PREMIILE PATRIMONIULUI ROMANESC”

Citind, in numarul de azi, din ANALIZE SI FAPTE , o sugestie/propunere/exprimare de opinie, facuta de un domn de mare valoare spirituala, Ioan MICLAU, din Australia, asupra Premiilor ARP – indraznesc sa „sar peste umbra mea”, cum zicea Nechifor Lipan, al lui Sadoveanu… – si sa va inoportunez (in speranta ca veti intelege gestul meu ca pe unul de prietenie si „fair play”… – iar nu ca pe unul de insolenta… – si in spiritul acelei sanse, sa-i zicem, profund umane, mai curand decat democratice de a ne putea exprima opinia! ), si eu, cu o propunere/sugestie/exprimare de opinie(chiar daca as putea fi invinuit de impertinenta, avand in vedere atat de recenta cunoastere/cunostinta/tangenta, dintre mine si ARP…), pentru Premiile ARP:

e vorba de colegul si prietenul meu, domnul prof. univ. dr. CONSTANTIN FROSIN, cel care, in ultimii 25-30 de ani, a facut, pentru cultura romana (prin traducerile sale, de o acuratete apropiata de miracol si acoperite de HAR! – din romana in franceza, si din franceza in romana – si traducand nu pe oricine, ci, dupa cum ati vazut, deja, in revista pe care v-am trimis-o, „Contraatac” , nr. 18 – traducand pe EMINESCU, ION BARBU, BLAGA, ARGHEZI, NICHITA STANESCU, MARIN SORESCU!!!) – servicii care nici nu vor putea fi, vreodata, pretuite! Meritele sale pot fi doar aproximate, si se poate vedea (in acelasi nr. 18, al revistei „Contraatac„) ce nume grele ale culturii romane, franceze si belgiano-valone, si-au exprimat pretuirea de exceptie, pentru opera domniei sale. Implicit, deci, pentru valorile culturii romane, puse in discutie TOCMAI GRATIE ACESTOR TRADUCERI!!!

In speranta ca veti lua gestul meu cu exact semnificatia cu care a fost facut (adica, un gest de exprimare a unei sincere admiratii, fata de un exceptional om de cultura care, intamplator – dar printr-o intamplare fericita! – imi este si coleg si prieten!!!), va doresc toate cele bune! De asemenea, rog sa fiu iertat, daca veti considera ca, prin exprimarea opiniei mele, am jignit, INVOLUNTAR, pe cineva!

Cu, mereu, acelasi respect si admirativa pretuire,

ADRIAN BOTEZ

__________________________________________________________________________________
POEZIE CULEASA DE UN ” GRADINAR”

19 poeti fac parte dintr-un volum antologic de poezie pe Internet. „Drumurile vietii” a iesit de sub tipar in luna aprilie a acestui an, fiind editata de Rodica Elena Lupu.

Autorii inclusi in volum sunt Elena Andries, Mihai Apostu, Valeriu Cercel, Andrei Daroczi, Stefan Dumitrescu, Victorita Dutu, Aneta Georgescu, Elena Glodeanu, Alin Frentiu, Liana Icobet, Mihai Leonte, Felicia Niculina Lamasanu, Elena Munteanu, Luminita Scotnotis, Carmen Schmidt, Mariana Tanase, Niculina Vizireanu.

” A vorbi, a scrie, a imprima, a publica, sunt cercuri ale inteligentei in actiune care se largesc din ce in ce mai mult, sunt undele sonore ale gandirii. Acest spirit care viseaza, poetul este o melodie care ne incanta urechea si traieste intr-o raza de soare. (…) II apreciez mult pe autorii acestui volum, si nu pot sa nu scriu cateva ganduri despre poemele lor, pe care le-am citit si usor surprinsa, si cu interes iar nu o data, ca atunci cand am ajuns la „Drumul Crucii”, „Martiada”, „Spovedanie”, „Scriitorii se nasc, insa…”, „Vino Basarabie acasa!”, „Cea care as fi”, „In serile insingurate”, „Suflet in deriva”, „Fa-ti timp…”, „Caut…”, „Priveste-mi ochii”, „Ma plange Universul…”, „Curcubeul clipelor”, „Identitate”, „Timpul din palme plange”, cu o emotie tulbure” se arata in cuvantul editorului. „Poeziile din acest volum, intitulat „DRUMURILE VIETII”, sunt compuse din frumos si ideal. Fuziune de elemente aproape contrare pe care numai geniul le poate uni! Frumosul vrea contururi, idealul vrea infinituri”, mai scrie editorul Rodica Elena Lupu, directorul Editurii Anamarol Bucuresti. (Stire RGN)
___________________________________________________________

” ROMANI PENTRU ROMANI „

www.pentruromani.ro este un portal dedicat dialogului romanilor din jurul Romaniei cu cei din tara. Asociatia AvangArt din Timisoara lanst cu entuziasm domeniul, sub conceptul: romanii posteaza, romanii administreaza, romanii viziteaza!Aceasta inseamna ca portalul trebuie vizitat frecvent de catre utilizatori, deoarece este actualizat frecvent de catre administratori, pe masura frecventei contributiilor romanilor (in sistemul „youtube” sau al enciclopediei pe internet Wikipedia). Administratorii nu furnizeaza continut; cei importanti sunt romanii – din vecini si din Romania.AvangArt propune acest portal interactiunii romanilor din tara cu cei din jurul ei si reciproc: prea putin cei din tara stiu ce fac romanii din jurul ei – pe cand romanii din jur stiu mai multe despre „tara mama”.Initiativa este vizibila romanilor de pretutindeni dar se adreseaza specific romanilor din jurul Romaniei – care nu sunt emigratie / diaspora – acestia fiind incurajati si prin acest mod sa stranga legaturile cu cei din tara.Portalul este inedit deoarece pana acum nu exista pe internet un domeniu destinat strict romanilor din spatiul originar, aflat in 6 tari / alfabetic: Bulgaria, Moldova, Romania, Serbia, Ucraina, Ungaria. Extremismele de orice fel sunt excluse.Multiplicati aceasta adresa, www.pentruromani.ro, da-ti-o celor potential interesati!

Continutul se modifica pe masura actualizarilor (responsabilitatea este a autorilor), asadar se impune vizitarea repetata a domeniului – pentru noutati.

Paginile sunt create de romani, pentru romani; AvangArt doar administreaza dialogul, asa ca utilizatorii acestui nou instrument sunt asteptati cu contributii. Multumim.

CONTACT: Asociatia AvangArt Str. Mitropolit Varlaam, nr. 18 Timisoara 300593

romani@pentruromani.ro

www.pentruromani.ro

____________________________________________________________
# SCRISORI CATRE ARP

# Vreau sa va semnalez un interesant dictionar de personalitati culturale editat de biblioteca ASTRA din Sibiu. Este un dictionar on-line salvat de memoria cache Google, pentru ca acum nu mai este accesibil direct.Aceasta este varianta din memoria cache G o o g l e a adresei http://www.bjastrasibiu.ro/lucrari/DICPERS/disipklm.html asa cum a fost receptionatã la 4 Mai 2007

Titus Filipas
____________________________________________________________

# Trimit o parte din cartea închinată lui B.P.Haşdeu

Elena Călugăru-Baciu

____________________________________________________________

Primim de la carturarul Dan Ghelase acest semnal interesant si il publicam :
Un interesant semnal european !
Este in curs de legiferare norma ISO 26000 reglementand oportunitatea-necesitatea-obligatia companiilor la implicare sociala.
Cunoastem generic posibilitatea firmelor de a face acte filantropice dintr-o parte a beneficiilor prin donatii, sponsorizari si actiuni sociale.
Pornind de la constatarea ca 70 % din clienti aleg companiile implicate in viata comunitatilor, acestea si-au dezvoltat strategii de parteneriat cu societatea civila, chiar insusind o cultura organizationala.
In societatile dezvoltate, deja este un adevar general recunoscut ca este etic ca o parte din profit sa fie returnat comunitatii care a participat la realizare – direct sau indirect.
Implicarea sociala se manifesta prin actiuni de voluntariat si servicii oferite dupa o strategie de eficienta si profit reciproc, chiar pe termen lung.
Deja reputatia marilor firme este azi evaluata, dupa calitate, dar si dupa contributia la dezvoltarea comunitatii din care fac parte.
Stim de exemplu azi de Microsoft, dar omitem ca in anii ’30 in Romania MALAXA sau ASTRA Ploiesti au construit cartiere de locuinte ieftine – cu credit, parcuri, cluburi cultural-sportive, piscine, spitale…
Atentie, resursele decurgand din ISO 26000 trebuie avute in vedere de catre promotorii sociali si breasla arhitectilor…
(dupa un semnal preluat din revista T&T – dir.M.Gheorghe – Indaco Systems)

TrackBack Identifier URI

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________