SALONUL DE CARTE, PRESĂ ŞI MUZICĂ, SINAIA 2010

Cea de-a doua ediţie a ”Salonului de carte, presă şi muzică”, s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Conferinţe ”Casino Sinaia” în perioada 5-8 august. Organizatorul, firma AMPLUS International Ltd a reuşit să atragă mai mult de 50 de edituri de prestigiu. Acestora li s-au alăturat reprezentanţii a 20 de minorităţi naţionale, reuniţi cu sprijinul cu Departamentului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României.
Lansările de carte şi cenaclurile literare au fost completate de concerte , prezentarea unor dansuri, obiceiuri, costume, precum şi opere literare ale minorităţilor, inclusiv programe speciale ale reprezentanţilor comunităţilor ucrainene şi elene.
Editura CARPATHIA a fost prezentă, ca de obicei, cu cărţile lui Artur Silvestri, editate sau reeditate postum de soţia sa, scriitoarea Mariana Brăescu. Turiştii care au trecut pe la standul Editurii CARPATHIA, s-au interesat de cărţile lui Artur Silvestri, de activitatea lui culturală, au avut ocazia să-şi completeze colecţia de cărţi Artur Silvestri (primite cu prilejul lansărilor de carte anterioare, la alte târguri de carte) sau să primească un set de cărţi interesante, foarte apreciat cadou pentru turiştii veniţi în concediu în staţiune. La acelaşi stand au găsit şi au primit cadou şi câteva din cărţile scriitoarei Mariana Brăescu, în ediţia îngrijită de Artur Silvestri. Deşi, la început, turiştii treceau şi se opreau mai mult ca ”la promenadă”, cele prezentate le-au atras atenţia, interesul, aşa încât după câteva zeci de minute, deja  la standul nostru începuseră dialoguri interesante despre cărţile scrise, editate, donate de către Artur Silvestri. i, foarte bucuroşi , cititorii plecau după ce primeau una sau chiar mai multe cărţi cadou. .

Sâmbătă, 7 august, la ora 14, 30 a avut loc lansarea celor două volume de critică literară semnate de Artur Silvestri, ”Revolta fondului neconsumat. Cazul Zaharia Stancu ” şi ”Radiografia spiritului creol ”Cazul Miron Radu Paraschivescu”, În sala, foarte elegantă, destinată lansării, Doamna Mariana Brăescu a vorbit publicului despre personalitatea şi activitatea culturală a lui Artur Silvestri, iar eu m-am axat, în alocuţiunea mea, pe prezentarea cărţilor tipărite în ultimul timp şi a revistelor electronice. Şi, bineînţeles, au fost oferite cărţi cadou.

La Sinaia putem spune că a fost un eveniment editorial mai restrâns  cantitativ faţă de cel din Bucureşti, dar atât în  privinţa organizatorilor, a editurilor expozante cât şi a cititorilor, a compensat cu siguranţă calitativ. S-a dovedit  că o carte interesantă rămâne un bun tovarăş de concediu. Iar cărţile lui Artur Silvestri i-au însoţit pe mulţi turişti pe aleile parcului din Sinaia, către vilele şi hotelurile în care erau cazaţi.

TEODORA MÎNDRU

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________