~ESTE DEFINITIV : Icoanele rămân în şcoli!

Reprezentantii „Coalitiei pentru Respectarea Sentimentului Religios” fac urmatoarea declaratie de presa :

Organizatiile, personalitatile si simplii cetateni care au constituit, in noiembrie 2006, „Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” isi exprima profunda satisfactie fata de decizia de ieri a instantei supreme.Consideram ca prin aceasta decizie este aparat dreptul constitutional al comunitatilor locale, elevilor si parintilor romani, la exercitarea libertatii religioase dobandite in decembrie 1989.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie restabileste starea de normalitate tulburata in urma cu doi ani de o grupare agitatorie din asa-zisa „societate civila” anticrestina. Invitam, din nou, pe toti cetatenii Romaniei sa fie constienti de ruptura intre interesele promovate de „societatea civila”, o minoritate infima unita de interese profund anti-romanesti, si interesele majoritatii zdrobitoare a poporului roman.Apreciem pozitia echidistanta a Ministerului Educatiei si Cercetarii, care a respins de la bun inceput recomandarea CNCD si presiunile oculte pentru aplicarea acesteia, intelegand sa reflecte astfel vointa si dorinta cvasitotalitatii elevilor si parintilor. Felicitam pentru rigurozitate si profesionalism pe cei sase avocati care au reprezentat in diverse instante „Coalitia pentru Respectarea Sentimentului Religios” si, in egala masura, pe juristii Ministerului Educatiei si Cercetarii.Multumim tuturor celor care au sprijinit demersul nostru, in orice mod.

Repetam ca nu ne-am pronuntat niciodata pentru obligativitatea prezentei vreunui simbol religios in vreo institutie de invatamant din Romania, ci am apreciat ca fiind deplin democratic sa se lase decizia privind prezenta sau absenta acestora la latitudinea comunitatilor locale, scolilor, comitetelor de parinti, elevilor si studentilor, ca actori si beneficiari principali ai procesului de invatamant.Intrucat acest sinistru atac anti-religios si anti-romanesc ne aminteste de expulzarea fortata a tuturor simbolurilor religioase din scoli in 1948, odata cu instalarea regimului bolsevic, dedicam partea noastra de victorie memoriei tuturor celor care au suferit moarte martirica in lupta cu ateismul comunist, din august 1944 si pana in decembrie 1989.

12 iunie 2008

pentru „Coalitia pentru respectarea Sentimentului Religios”
Victor Alexandru Roncea, Asociatia Civic Media, tel. 0722 361 410
Bogdan Ioan Stanciu, Asociatia Provita Bucuresti, tel. 0722 190 685

Un comentariu

  1. FELICITARI! Vad acest triumf ca pe unul al bunului simt, intr-o societate care l-a cam trecut la obiecte pierdute.
    Dar trebuie sa spun ca niciodata, nici inainte nici dupa ’48 nu a lipsit in familia mea icoana de pe perete. Sus, la locul ei de cinste. Si la scoala locul ala era al lui Ceausescu. Si am crescut stiind si intelegand diferenta.
    Cu icoana inainte, nu mai copiaza elevii, nu mai sunt nerusinati fata de dascalii lor… La scoala vin deja formati sau stricati. Scoala doar cizeleaza bagajul lor spiritual cu care vin din familie. (Ce diferenta e intre „ingerasul” rostit de copilul de clasa I care il rostea de mic cu mama sau bunica seara si-l visa noaptea, si cel rostit de copilul care abia atunci il invata, ca papagalul, pentru un „foarte bine”! )
    Icoana are oricum locul ei. In inima. O vezi inaintea ochilor si cand nu e. Taina ei ramane neinteleasa. Ce treaba are cu drepturile?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu

D. LUCRĂRI COLECTIVE

__________________
  • OPUNE-TE, NU STA CU MAINILE IN SAN !

    ____________________________ O SUTA DE IZVOARE ! _____________________________ O NOUTATE: De la 1 Ianuarie 2008, ARP detine si administreaza 100 de site-uri care formeaza cea mai vasta retea culturala de publicatii , surse documentare si " biblioteci on-line "existenta in limba romana .Cititi toate site-urile >>>>aici>>>>> ========================== ______________________________ _____________________________ Adauga la Favoritii TECHNORATI _____________________________
  • CELEBRA CARTE PENTRU COPII „VULPEA ACADEMICIANĂ“ – GRATUIT, ON-LINE

    UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> ________________________________ _________________________ Buletinul de presa INTERMUNDUS MEDIA contine stiri, informatii si bibliografii la zi reflectand aparitiile recente din revistele editate de ARP, propuneri de teme de dezbatere colectiva, volume noi tiparite de ARP - Asociatia Romana pentru Patrimoniu sau aflate in pregatire. Il puteti citi aici>>>>> __________________________